Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - OB1 19. forduló: amikor a 6. hely fontosabb a bronznál...

2010.04.14. 17:02 Floorballer

Az élet nem áll meg, sőt jellemzően akkor éri el legsűrűbb állapotát, amikor az ember legkevésbé számít rá. A bajnokság izgalmai tornyosuló hullámként csapnak össze fejünk felett, és a tennivalók sártengerében fuldokolva keressük azt a cseppnyi oxigénbuborékot, mi esélyt adhat az események összefoglalására… és ennek a mondatnak a befejezésére. Igazán a hétvégi beharangozó és forduló az, ami különösen nagy körültekintést igényel, de nem érhetünk el Bobby Ewing feltámadásáig anélkül, hogy előtte ki ne végeznénk, így következzék a 19. forduló dióhéja, melyben tort ült a gömb, bár ki más, mint a CH ismét megtréfált minket!  

Zeneként ismét Slash-t szólítjuk, aki a Motorhead énekesével karöltve szólózik legújabb albumán, ami ez év áprilisában jön ki hivatalosan – de természetesen már mindenütt elérhető. Nagyon karcol Lemmy hangja az isteni cilinderes szólójával!  

Debreceni FSE – SZPK-NOKIA 13 – 6 

A vidék derbi a szlovák páros dirigálása alatt jó hangulatban – 150 néző – és a hazaiak, no meg a semleges nézők szempontjából igen jól alakult. Mind a két csapat letámadta saját bevallása szerint a másikat (?), amit vagy úgy tudunk elképzelni, hogy őrült rohanás volt, vagy úgy, hogy kettészakadt a pálya. A lényeg, hogy ebből a hazaiak jöttek ki jobban, és motiváltságukat mi sem jelzi jobban, mint sem a 7-1-es első harmad. Ezúttal nem vártak a találkozó végéig. A Debrecen színeiben triplázott Machlik, Varga és Tóth, vendégoldalról Szabó jutott 4 gólig, de ez már csak szépségtapasz volt. A Debrecen végtelen határozottsággal gyűjtötte be a létfontosságú 2 pontot, melynek hála a hétvégén gyakorlatilag bajnoki döntőt játszhatnak Törökbálinton. Az SZPK szezonja lényegében véget ért, a dobogónak is búcsút inthetnek Illésék. 

Phoenix Fireball SE - IBK Cartoon Heroes 5 – 5

Diamonds SK - Ares HC/Top Floor 7 – 4 

Azon dobogónak, amiért egyre élesebb a verseny. A Phoenix és az ARES a nagy igyekezetben egyaránt megbotlott, de felfoghatjuk úgy is, hogy a Diamonds és a CH gondolja nagyon komolyan azt a 6. helyet. Mind a két eredmény meglepetés, de az egyiket – papíron a nagyobbat – éreztük, a másikon meg jól meglepődnénk, ha nem a CH-ról lenne szó. Esetükben ugyanis görbül az erőtér, egyszerűen nem tudjuk eltalálni az ilyen dolgaikat… A két csapat parádés meccset vívott Törökbálinton, minden kilátogató megnyalhatta mind a 10 ujját. Rácz Domokos 3+1-ig jutott, Sztrókay az 59. percben egyenlített. Megjegyzendő, hogy a CH 1-3-ról jött vissza a meccsbe, és végül úgy érezhették, ott hagytak 1 pontot a kék pályán, de valójában igazságosnak mondható a pontosztozkodás. 

Kiderült azonban, hogy ez az 1 pont is fontos lehet, a Diamonds ugyanis újra bejelentkezett a hatodik pozícióért. Ősz után ismét megverték az ARES-t Alm Zsolt (1+4) és Nagy Norbert (5+1) vezérletével. Tették mindezt a remek formában lévő Molnár Péter nélkül, akinek hiánya mellett Bódis korai – súlyosnak tűnő – sérülése miatt is változtatnia kellett Siklósi edzőnek (Ez úton kívánunk mielőbbi felépülést!).  Ez azonban nem hátráltatta a Gyémántokat, akik idén 4 pontig jutottak az ARES ellenében. Nem mostanában ért el hasonlót bármely csapat is… 

Miskolci Szabadidőközpont FSE - Neumann-Kartal FSE 3 – 5 

2 harmad után a Neumann simának tűnő 4-0-s vezetéssel állt a Generali Arénában. Ez az eredmény azonban megtévesztő, ugyanis szinte kizárólag a bombaformában repkedő Kiss érdeme volt. Szabó Ákos többször fordult meg hitetlenkedve a pályán, így nem is jöhetett be mesterhármasára vonatkozó tippünk. A mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a Miskolc a mérkőzés jelentős részében, ám egy 5 perces kiállítás, és a kötésben kiosztott 2 perc megpecsételte sorsukat a második harmad végén. 2 találatot ért el az emberelőnyben egyre meggyőzőbb Neumann. A Miskolc remek küzdéssel végül 4-3-ra zárkózott megtalálva a rést Kiss pajzsán. A mérkőzés 59:50-nél dőlt el végleg Jesch második góljával. Telibe húztuk Schauer teljesítményét, aki saját bevallása szerint is rossz formában volt, így az előző fordulóban elért 7 passza után „mindössze” 3-ig jutott. 

Szolnok Cannibals FK - White Sharks HC 13-7

A már búcsúzott csapatok mérkőzésén örömjáték folyt. Hajdú ismét letette névjegyét az OB1-ben 3+4-el, mellette Harangozó (4+1) és Falusi jeleskedett a gólok terén (2+3). A találkozó 8-2-es első harmadban eldőlt, a Szolnok 11:29-nél 20 másodperc alatt 3 gólt ért el, majd a WS ugyan zárkózott 10-7-re, de ekkor ismét megrázták magukat a Kannibálok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr51921155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása