Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ronnie James Dio (1942. július 10. – 2010. május 16.)

2010.05.17. 23:36 Wolowitz

Május 16.-án vasárnap kora reggel 67 éves korában gyomorrákban elhunyt a heavy metál nagyapja, az igazi bólogatós metál megalkotója, az ördögvilla „feltalálója”, az első igazi Rock Ikon, Ronnie James Dio. (meglepő módon nem találtuk a nevét a Rock ’N’ Roll Hall of Fame listáján…) A New Hampshire állambeli Portsmouth-ban született Ronald James Padavona néven egy olasz család egyetlen gyermekeként.  Már fiatalon meghatározó élmények érték: rengeteg operát hallgatott szülei jóvoltából, aminek egyedi énekstílusát köszönheti, 5 éves korától trombitálni tanult, ami jót tett tüdőkapacitásának valamint rengeteg sci-fit olvasott, aminek eredménye a fantasy szövegek meghonosítása a rockban (mivel nem csak énekes szerepben, hanem szövegíróként is jeleskedett). Első bandájában még basszusgitározni érkezett, de mivel nem találtak megfelelő énekeset, így ő állt a mikrofon mögé és ragadt is ott. 1958-ban jelent meg első kislemezük, ekkor még Ronnie And The Red Caps név alatt.
Itt még Jerry Lee Lewis és Little Ritchard volt a példakép. Majd egyre több gitár került a zenébe és elindultak a metál megalkotása felé. „Amikor már igazi hard rockot akartunk nyomni akkor már a Deep Purple és a Cream voltak a kedvenceim. A korai operás hatásaim amúgy teljesen összekeveredtek a kedvenc rhythm and blues énekeseim stílusával, és ebből fejlődött ki az a hang amivel ma is rendelkezem. Nagy szerepe volt a hangom kialakulásának abban is, hogy a trombitálás miatt eleve helyesen vettem a levegőt és komoly tüdőtérfogattal is rendelkeztem.”
Először 1961-ben vette fel a Dio (olaszul isten) nevet, a maffiatag Johnny Dio után. Ekkor a bandát is átnevezték, Ronnie Dio and the Prophets-re, majd 1969 véglegesítették az Elf elnevezést az Electric Elves rövidítéseként (az első két albumukon ismét a Padavona-t használta).

Honnan is ismerős ez a szám? Bizony, ez a szám még feltűnt az életműben. Gyorsan a Deep Purple gyakori előzenekarává nőtték ki magukat, így figyelt fel rá Ritchie Blackmore. Miután Ritchie kilépett, felkérte Dio-t csatlakozzon hozzá. Így alakult meg 1975-ben az azóta legendássá vált Rainbow, ami meghozta neki az igazi hírnevet.

3 stúdió album, számos koncert és 4 év után pályafutását az éppen leszállóágban lévő Black Sabbath-ban folytatta, Ozzy Osbourne-t váltva. Rögtön az első album, a Heaven and hell (1980) óriási siker lett, talpra állítva a Sabbath-ot.
Ebben az időszakban született meg az ördögvilla. Dio megunta, hogy a közönség Ozzy-Ozzy-t skandálva állandóan a megszokott békejelet mutogatta, erre válaszul használta nagyanyja „evil eyes”-tól óvó kéztartását, ami ettől kezdve a rock kiölhetetlen velejárója lett.
Második közös albumuk, a Mob Rules is hatalmas siker lett, főleg a Black Sabbath legjobb számaként emlegetett azonos címet viselő dal:


Ronnie mégis kilépett és teljes bedobással 1981-ben megalakított saját együttesére koncentrált, a Dio-ra, ami kisebb megszakításokkal még idén is aktív volt. Stílusa nem változott, ebből a korszakból a legnagyobb alkotás a Holy Diver volt:

A két együttest egy a ’90-es évek közepétől gyakorlatilag párhuzamosan vitte, többször visszatért a Sabbath-hoz, legutóbb Heaven and Hell néven koncerteztek 2006-ban.
Viszont az utolsó esély is elszállt, hogy valaha Budapesten láthassuk, hisz a 2009 végén diagnosztizál rákja a kemoterápia ellenére alig fél év alatt elvitte a legendát. Búcsúzóul szóljon egyik legnagyobb rajongóitól, a Tenacious D-től (Kyle Gass, Jack Black) a Dio című szám:

„Dio has rocked for a long, long time,
Now it's time for him to pass the torch.
He has songs of wilderbeasts and angels,
He has soared on the wings of a demon.

It's time to pass the torch,
You're too old to rock, no more rockin' for you…
…Dio, time to go!”

 

 

Rest In Peace, Ronnie!

 

1 komment

Címkék: rock dio

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr952011693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Türkménbasi 2010.05.18. 12:24:34

Nagy kár az öregért.
süti beállítások módosítása