Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2008.02.05. 12:54 Floorballer

Az igazán parádésra sikerült múlt heti MK forduló – eltekintve természetesen a gömb kissé indiszponált teljesítményétől - nemhogy étvágygerjesztőnek, de egyenesen főfogásnak is megtette a bajnoki rajt előtt! A téli szünet után rendszerint idényeleji formáról, lassú belelendülésről, meccshiányról szokás panaszkodni, most azonban a csapatok nagy részének erre nincs lehetősége, mert sorsdöntő találkozókra kerül sor mindjárt az évad elején. Az OB1-ben Grand Slam hétvége van, azaz minden sportcsatorna és reklámmanager álmaként a bajnokság első 4 helyezettje egymással játszik, az OB2-ben pedig megkezdődik a harc az automatikus feljutást jelentő második helyért. A női OB1-ben viszonylagos nyugalom várható, bár a MEISE, a Szolnok és a Szombathely is esetleges pontvesztésre alkalmas párosításnak „örvendhet”.

Férfi OB1

Debrecen – ARES HC/Top Floor
Február 9. 18:00, Debrecen

A fővárosi gárda útra kel, hogy a bajnoki cím szempontjából talán leglényegesebb tavaszi meccsét megvívja az egyre magasabb fordulatszámra kapcsoló Debrecen otthonában. A hazaiak a Diamonds elleni tétmeccsen edződhettek, míg Mujahidék több felkészülési találkozót vívtak. Debrecenben soha nem egyszerű nyerni, a hazaiakat bizonyosan fűti a visszavágás vágya, és a tavalyi döntő óta ez bizony nem egy szimpla meccs. Komáromban pedig 18:00 körül elnéptelenednek az utcák, megtelnek a templomok, előkerülnek a vudu bábok, az üstök és a varázspálcák, és bár sokan nem gondolták volna, hogy erre sor kerülhet, de alighanem egy emberként szurkolnak majd Debrecenért. A fővárosiak idei teljesítményét lényegesen meggyőzőbbnek érezzük, ezért vendég sikert prognosztizál a gömb, de a természetfeletti erők és a hazai szurkolók okozta többlet alaposan megnehezítheti az oly fontos két pont megszerzését.

Diamonds – SZPK
Február 10. 15:00, Kartal

Másnap a narancsmezesek nekivágnak a koránt sem szerencsés sorsolású tavaszi szezonjuknak (Debrecen, Diamonds, Neumann, Eger idegenben), ami mindjárt a két legkellemetlenebb ellenfél, a Diamonds és a Neumann elleni idegenbeli találkozóval indul. A Diamonds hosszú menetelés után múlt héten lefékezett a kupában, ennek ellenére vesztenivalójuk nincs ezen a meccsen. Annál többet nyerhetnek azonban, hiszen esetleges győzelmükkel szinte bebiztosítanák a bronzérmet, és még a második helyre is pályázhatnának. Az SZPK azonban elveszíthetne szinte mindent ezen atalálkozón, de nem fog. A Phoenix elleni küzdelem intő lehetett az Illés legénységnek, akik maximális összpontosítás mellett begyűjtik a 2 pontot, és ezzel továbbra is ott lihegnek majd az ARES nyakán.

Miskolc – Dunai Krokodilok
Február 9. 19:00, Miskolc

A Krokodilok miskolci látogatása elviekben egy viszonylag könnyebb két pontot kell, hogy jelentsen, ám a Miskolc egyre nehezebben adja magát hazai pályán. Gólgazdag találkozóra számítunk, de a hüllők soraiban található klasszis támadók és a szervezettebb támadójáték egy kb. 4-5 gólos vendégsikert sejtet egy legalább 16 gólt hozó meccsen.

IBK CH – MEISE
Február 10. 18:00, Budapest (TF)

A MEISE éveken át volt a CH mumusa, míg ezen az őszön megtört a sorozat. Ez az összecsapás bármikor hozhat bármilyen eredményt, hagyományosan roppant kicsi a különbség a két csapat közt egymáselleni meccseiken. A CH kreatív támadásait rendre jól szűri az egri beton védelem, a gyors kontrák pedig gyakran okoznak gondot a hazaiak kapuja előtt. Furcsa, de a kicsit kisebb méretű hazai pálya a vendégeket segíti, hiszen a tömörülő csapatnak kedvez. Háromesélyes a meccs, de az őszi eredmények hazai sikert sejtetnek. Ennek ellenére a gömb itt érez némi meglepetésszagot, bár mi kissé kétkedve fogadjuk villódzásait.

Torpedo – Neumann
Február 10. 17:00, Kartal

Ez még akkor is 2-es, ha a Neumann szokásához híven 5-6 gólig jut. A Torpedo alaposan megnehezítette az Eger dolgát, ezért egy darabig valószínűleg szoros lesz a találkozó, de a Neumann védelme túlontúl magabiztos, támadóik pedig meg fogják szerezni a szükséges számú gólt. Továbbra is úgy érezzük, hogy Ágoston Zsolt fiai eredményesebb tavasz elé néznek, elsősorban lőtt gólok tekintetében, így egy 5-6 gólos vendégsikert vélünk felfedezni a homályban, maximum 3 hazai gól mellett.

Női OB1

Debrecen – ARES HC
Február 9. 15:45, Debrecen

A Debrecen ért el bíztató eredményeket ezen az őszön, de a taktikailag mindig jól felkészült ARES ellen egyelőre kis eséllyel lépnek pályára. A fővárosiak a hosszú utazás, és ennek következtében néhány ”légiósuk” esetleges nélkülözése ellenére is biztos esélyesei az összecsapásnak.

SZPK – Szolnok
Február 9. 18:00, Komárom

A Szolnok egyik legnehezebb kirándulása következik tavasszal, egyben a hétvége azon három női meccsének egyike, ahol a bajnoki versenyfutás résztvevői botlásokat szenvedhetnek el. Az SZPK hazai pályán bárkire veszélyes lehet, pláne ha egy esetleges korai vezetés feltüzeli a lányokat. Az eddigi nagycsapatok elleni meccseik azonban azt sugallják, hogy a Szolnok hazaviszi az üldözéshez nélkülözhetetlen két pontot. Szintén ezt támasztja alá a Triton ellen szerzett 26 gól, ami egyértelmű jele, hogy a télen bizony még tovább csiszolódott az amúgy is félelmetes Kannibál had.

Phoenix – Szombathely
Február 9. 14:00, Törökbálint

Az esélyesek botlása témakörben a Szombathely a következő fellépő, és ők bizony meg fognak izzadni rendesen. A Phoenix már bárkire veszélyes (2 gólos vereség az Eger ellen, x a Szolnokkal), és a Szombathely idegenbeli fellépései korántsem meggyőzőek. Érzésünk szerint Varsányi Zsuzsa lányai ismét nem pont nélkül hagyják el a parkettet linóleumot.

IBK CH – MEISE
Február 10. 15:30, Budapest (TF)

Az Eger elsőségének megőrzéséhez feltétlenül szükséges a két pont, melynek legnagyobb akadálya Gegesy Bogi és a CH védelem lehet. A CH támadójátéka továbbra sem túl hatékony, és ha a túloldalon álló rutinos védőkre pillantunk, akkor bizony legfeljebb 3 hazai gólt vélünk felfedezni. A hazaiak védelme azonban bármikor kifoghat egy remek napot, amelyen kvázi lehetetlen gólt lőni nekik. Az Eger alighanem átérzi, hogy ez lehet „AZ” a szezon, és ennek megfelelően a pozitív dopping hatást kiváltó stressz hazaviteti velük a két pontot.

Triton – White Sharks
Február 9. 14:00, Budapest (Szent László Gimnázium)

Az alsóházi összecsapáson a múlt héten bíztató eredményt elérő, és az edzőváltás hatása alatt álló Sharks csap össze a katasztrofális vereséget szenvedő Triton otthonában. A gömb Pintér Ancsi 2 pontos bajnoki bemutatkozását jósolja a lendületet vevő ragadozók élén. Meglátjuk meddig tart ki az újdonság varázsa.

Férfi OB2

Triton – White Sharks
Február 9. 16:00, Budapest (Szent László Gimnázium)

A Debrecen – ARES és a Diamonds – SZPK összecsapások egyaránt kiemelten fontosak az egyik fél szempontjából, a Triton – WS azonban mind a két résztvevőnek sorsdöntő, nálunk ez a hét meccse! A feljutásért vívott három frontos körmeccs széria első darabjaként a tengeri csatára kerül sor, ahol bizony az egyik résztvevő komoly lépéshátrányba kerülhet. A Triton – amennyiben begyűjti a papírforma két pontot a Szombathely ellen – 1 pontos előnyben van. Ha ez 3 pontra hízik, akkor már komoly fiaskó, vagy óriási bravúr kellene a Cápák zárkózásához. A vendégsiker azonban a ragadozók oldalára billentené az 1 pontos előny mérlegét. Ennek megfelelően óriási csatát, izzó levegőt fortyogó vizet várunk. A Cápák ősz végi szereplése igen meggyőző volt, de soha nem lehet tudni, mikor kelti a csapat jóllakott ragadozó, és mikor „kill frenzy”-n lévő fenevad benyomását. A holt idényben viszont inkább a Triton jeleskedett. Háromesélyes a meccs, amit inkább a pillanatnyi lélektani tényezők, avagy a nyomás elviselésének mikéntje dönt majd el. A gömb érzése szerint maximum 2 lesz közte, és cápa sikert jósol.

Dunaújváros – Veszprém
Február 9. 12:00, Dunaújváros

Az alsóházi összecsapáson a tét elsősorban a kiesés biztos elkerülése lesz. A győztes félnek már egyáltalán nem kell majd hátra pislognia. A Veszprémből bármikor előjöhet az a tudás, ami valójában bennük rejlik (lásd: szegedi győzelem), de bármikor bekövetkezhet az összeomlás is. A hazaiak lelkesedése és küzdeni tudása határtalan, de ők is képesek megdöbbentő betlikre (lásd: Phoenix ellenében). A pillanatnyi kedv akár homlokegyenest ellenkező forgatókönyveket is eredményezhet, de a hazaiaknál ki tarthat a CH elleni sikeres szereplés lelki utóhatása, ami elegendő lesz a 2 pont megszerzéséhez.

Phoenix – Szombathely
Február 9. 12:00, Törökbálint

Az SZPK elleni bravúrnak két utóhatása lehet: erőmerítés vagy túlzott elbizakodás. Az ellenfél az a Szombathely, akik már megtréfálták Paffériékat, így ezen fájó módon elvesztett 1 pont emléke alighanem ébren tartja majd a hazaiak óvatosságát. Ennek megfelelően lehengerlő támadójátékot, 10 fölötti termést és könnyed hazai győzelmet várunk.

Kecskemét – ARES B
Február 10. 14:00, Budapest (Építők)

A Kecskemét támadójátéka lényegesen erősebb és kreatívabb annál, mint hogy az ARES B megálljt parancsolhatna nekik. Védelmük csiszolására valószínűleg kevesebb esélyük lesz ezen a meccsen, de a két pont egészen biztosan a feljutásért folyó verseny 8-as pályáján csendben surranó hazaiaknál landol.

9 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr16326239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorballek 2008.02.05. 13:16:34

"Komáromban pedig 18:00 körül elnéptelenednek az utcák, megtelnek a templomok, előkerülnek a vudu bábok, az üstök és a varázspálcák, és bár sokan nem gondolták volna, hogy erre sor kerülhet, de alighanem egy emberként szurkolnak majd Debrecenért."


Ez nagyon tetszik :) :)

szg01 2008.02.06. 12:53:21

Férfi OB1


Debrecen – ARES HC/Top Floor 4-7
Diamonds – SZPK 3-6
Miskolc – Dunai Krokodilok 2-4
IBK CH – MEISE 2-4
Torpedo – Neumann 2-6

Női OB1


Debrecen – ARES HC 4-5
SZPK – Szolnok 3-5
Phoenix – Szombathely 4-6
IBK CH – MEISE 3-8
Triton – White Sharks 2-5

Ob2

Dunaújváros – Veszprém 6-5
Phoenix – Szombathely 5-2
Kecskemét – ARES B 12-1
Triton-WS no comment

acsbar 2008.02.06. 20:56:29

Blast Férfi OB1

Debrecen – ARES HC/Top Floor 8:6
Diamonds – SZPK 4:7
Miskolc – Dunai Krokodilok 5:9
IBK CH – MEISE 4:6
Torpedo – Neumann 3:6

Jadberg Női OB1

Debrecen – ARES HC 2:5
SZPK – Szolnok 5:5
Phoenix – Szombathely 4:8
IBK CH – MEISE 2:5
Triton – White Sharks 2:7

OB2

Dunaújváros – Veszprém 4:4
Phoenix – Szombathely 8:5
Kecskemét – ARES B 10:3
Triton - White Sharks 8:6

freebandy 2008.02.06. 22:07:33

Férfi OB1


Debrecen – ARES HC/Top Floor 1-10
Diamonds – SZPK 6-6
Miskolc – Dunai Krokodilok 2-12
IBK CH – MEISE 4-5
Torpedo – Neumann 4-3

Női OB1


Debrecen – ARES HC 1-10
SZPK – Szolnok 2-6
Phoenix – Szombathely 2-8
IBK CH – MEISE 1-5
Triton – White Sharks 0-12

Ob2

Dunaújváros – Veszprém 5-2
Phoenix – Szombathely 2-3
Kecskemét – ARES B 4-4
Triton-WS 6-6

floorballek 2008.02.07. 11:26:43

Férfi OB 1:

Debrecen - ARES 5-9
Diamonds - SZPK 6-8
Miskolc - Krokodilok 3-10
IBK CH- MEISE 5-5
Torpedo-Neumann 3-6

Női OB 1:

Debrecen-ARES 6-6
SZPK_Szolnok ...
Phoenix-Szombathely 4-4
IBK CH-MEISE 4-7
Triton-White Sharks 2-9

OB 2 :
RFT - Veszprém 4-3
Phoenix - Szhely 6-5
Kecskemét-ARES B 7-4
Triton-WS .... :)

Hajrá Mindenki!

R#8 2008.02.07. 12:45:58

Blast Férfi OB1

Debrecen – ARES HC/Top Floor 6:11
Diamonds – SZPK 7:10
Miskolc – Dunai Krokodilok 4:9
IBK CH – MEISE 7:6
Torpedo – Neumann 4:8

Jadberg Női OB1

Debrecen – ARES HC 2:6
SZPK – Szolnok 4:7
Phoenix – Szombathely 6:8
IBK CH – MEISE 4:6
Triton – White Sharks 4:7

OB2

Dunaújváros – Veszprém 5:4
Phoenix – Szombathely 9:4
Kecskemét – ARES B 11:2
Triton - White Sharks 3:6

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.02.07. 16:00:58

Blast Férfi OB1

Debrecen – ARES HC/Top Floor 5-8
Diamonds – SZPK 4-7
Miskolc – Dunai Krokodilok 3-8
IBK CH – MEISE 6-3
Torpedo – Neumann 2-8

Jadberg Női OB1

Debrecen – ARES HC 2-7
SZPK – Szolnok 5-8
Phoenix – Szombathely 3-5
IBK CH – MEISE 2-5
Triton – White Sharks n.c.

OB2

Dunaújváros – Veszprém 7-7
Phoenix – Szombathely 8-2
Kecskemét – ARES B 12-4
Triton - White Sharks n.c.

Steini · http://whitesharks.hu 2008.02.07. 18:58:01

Blast Férfi OB1

Debrecen – ARES HC/Top Floor 7-9
Diamonds – SZPK 5-8
Miskolc – Dunai Krokodilok 4-7
IBK CH – MEISE 8-5
Torpedo – Neumann 3-7

Jadberg Női OB1

Debrecen – ARES HC 2-8
SZPK – Szolnok 6-9
Phoenix – Szombathely 4-7
IBK CH – MEISE 3-6
Triton – White Sharks 3-8

OB2

Dunaújváros – Veszprém 7-5
Phoenix – Szombathely 11-4
Kecskemét – ARES B 12-2
Triton - White Sharks 4-8

Gr3g · facekontroll.blog.hu 2008.02.08. 07:50:56

Debrecen – ARES HC/Top Floor 7:8
Diamonds – SZPK 5:7
Miskolc – Dunai Krokodilok 3:8
IBK CH – MEISE 7:5
Torpedo – Neumann 3:5

Jadberg Női OB1

Debrecen – ARES HC 2:5
SZPK – Szolnok 5:7
Phoenix – Szombathely 6:5
IBK CH – MEISE 4:3
Triton – White Sharks 4:6

OB2

Dunaújváros – Veszprém 7:5
Phoenix – Szombathely 8:5
Kecskemét – ARES B 9:1
Triton - White Sharks 2:5
süti beállítások módosítása