Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: MEISE - Szolnok CFK

2008.03.26. 17:00 Floorballer

Be kell, hogy valljuk: már régóta várjuk ezt a meccset! Az idén hivatalosan nem lesznek bajnoki döntők, szombaton Pásztorvölgyben azonban valami ilyesmivel egyenértékű találkozóra kerül sor. A bajnokság kétesélyesre szűkült, és a két éllovast csak 1 pont választja el a tabellán: nehéz lenne nem sorsdöntőnek nevezni az összecsapást, ezért nem is tesszük. Az őszi szolnoki meccs szintén bekerült rovatunkban, és mi balga módon az év meccsének tituláltuk előzetesen a női mezőnyben azt a derbit. Belátjuk tévedésünk, mert ez lesz a Jadberg Női OB1-ben idén „A MECCS”. Sőt mi több, elnézve a többi bajnokság éllovasainak két szekérderéknyi pontnyi előnyét, a komplett évad legnagyobb téttel bíró összecsapását láthatjuk szombaton. Papp Pétert és Strauss Tamást kérdeztük a találkozó előtt:

MEISE - Szolnok CFK

Eger
2008. március 29. 14:00

   
 VS.
   


FFR: - A hétvégén eljön a pillanat, és az elmúlt időszak talán legfontosabb Eger – Szolnok párharca következik. A bajnokság kétesélyesre szűkült, a két csapatot 1 pont választja el egymástól. Milyen érzésekkel készültök a találkozóra?

P.P.: A bajnokcsapatot látjuk vendégül, hogy ez milyen érzés? Elsősorban nehéz. Ráadásul két hét is volt ennek az érzésnek a megélésére. Valami „apróságot” ki kell találni, hogy ha sikeresen akarjuk venni a legnagyobb akadályt is. Ettől pedig gyakran fájt a fejem az elmúlt időszakban.

S.T.: Várom a találkozót, mert ilyen súlyú összecsapásokból kéne egy szezonban legalább 10, hogy töretlen fejlődés és motivációnk legyen. Az Eger rengeteget fejlődött és nem véletlenül vezeti a tabellát. Míg nálunk komoly változások tapasztalhatóak, melynek még messze nem értünk a végére, addig ellenfelünk pillanatnyilag egyenletesebb teljesítményt nyújt. Tisztelem ellenfelünk eddigi teljesítményét és ez további ösztönzést ad, hogy mindent megtegyek azért, hogy méltó módon képviseljük a Kannibál „törzset”!

FFR: - Mennyire értetek egyet azzal az általános vélekedéssel, hogy ez a találkozó gyakorlatilag a bajnoki döntő idén?

P.P.: Igen is meg nem is. Ha kikapunk, akkor már nem a mi kezünkben lesz a bajnoki cím sorsa, ha nyerünk akkor lesz 3 pont előnyünk. De menni kell még Szombathelyre, és fogadjuk az SZPK-t és a Phoenixet is. Csupa olyan csapat, akik ellen a Szolnok is pontot, pontokat vesztett. Ez nálunk is benne lehet a pakliba, bár azon dolgozunk, hogy ne. 

S.T.: Hogy ez a mérkőzés a döntő, vagy sem, az később fog kiderülni. Tény, hogy jelen pillanatban a két csapat pillanatnyi helyzetének felcserélődését vagy különbségnövekedést eredményezhet.

FFR: - Az őszi mérkőzésen még két 100%-os csapat találkozott egymással és egyértelműen a Szolnok volt a favorit. Az Eger csapata a szoros vereséget és a kiegyenlített meccset is győzelemként élte meg. Mennyit változott azóta a helyzet?

P.P.: Semmit. Én tartom, hogy Szolnok a jobb csapat még! Nekünk a maximumot kell nyujtani, sőt attól egy kicsit többet, hogy hozhassuk a meccset. De talán az őszi meccs meghozta az étvágyat a lányoknak, hogy most ne lehessünk elégedettek egy szoros vereséggel.

S.T.: Sok problémánk van egész idényben eddig és ezért teljesítményünk hullámzó. Igyekszem a heti munkát célirányosan elvégezni.

FFR: - A kevésbé erős ellenfeleket hatalmas arányban győzi le csapatod, és a hazai meccseken sem tűrnek ellentmondást a lányok. Idegenben azonban vereség a Szombathely és az SZPK ellen, valamint x a Phoenix otthonában. Mi lehet a látszólagos kettősség oka?

S.T.: .: A teljesítményünk hullámzásának oka nem a floorball tudásban keresendő. Egyértelmű motivációs vagy mentális hiányosság. A felsorolt pontvesztések mind hiányos csapatfelállásunk eredménye (is volt).

FFR: - Az Eger lőtt gólok tekintetében elmarad a Szolnoktól, viszont csak a Tisza partján szenvedett vereséget a pályán, a védekezése pedig hasonlóan stabil. A nehezebb meccseket is viszonylagos könnyedséggel hozza a csapat. Hogy látod, milyen utat járt be év eleje óta a gárda? A rajtnál gondoltál hasonló szereplésre?

P.P.: Reméltem a hasonló szereplést. A hivatalos célkitűzés a tavalyi bronz után, erre az évre az ezüst. Én úgy gondolom viszont, az egész csapat többet akar most már ennél, de ez nagyon nehéz főképp a zöld asztal melletti győzelem/vereség miatt. Attól viszont nekem lenne hiányérzetem, ha kétszer is kikapnánk a Szolnoktól, de bajnokok lennénk. Év elejétől folyamatosan fejlődik a csapatom, most hétvégén megmutathatja, hogy hol is tartanak. Ha győzünk, akkor itthoni szinten a legnagyobb akadályt tudtuk venni sikeresen ezen az úton, de még nem lesz vége. Még végig kell menni az út hátralévő részén, ami szintén nem lesz egyszerű.  

FFR: - Bár nem illendő egy kiemelkedő képességű csapatot mumusnak nevezni, hiszen egy közel hasonló erejű, vagy jobb csapattól mindig ki lehet kapni, de az egri lányok immár 5 éve nem győzték le a Szolnokot… Mennyire lehet gátló/mentálisan erősítő tényező ez a tudat?

S.T.: Minden mérkőzés 0-0-ról indul és minden mérkőzésen meg kell dolgozni a győzelemért. A múlt szép, de engem mindig a jelen érdekel, a elkezdődik egy mérkőzés.

P.P.: Valóban nem mumusunk a Szolnok. Jobb csapat. Viszont a csapat rutinosabb fele emlékszik még arra amikor elvertük a Szolnokot, a fiatalabbik részében pedig még nem tudott ilyen pszichés gát kiépülni. Remélem a csapat kihozza magából azt a teljesítményt, ami után  nem kell mentális gátakra hivatkoznom.   

FFR: - Nyilván kívülről ismeritek az ellenfél csapatát, játékát, így arról aligha lehet mást mondani mint a tavalyi meccs előtt, de ezen különleges  körülmények közt szerintetek mi/ki lehet a döntő?

P.P.: Női csapatnál sose lehet tudni. Ha a csapat nagyobbik része úgy kell fel, hogy Jó, akkor bármi lehet. A Mi-re azt tudom mondani, hogy meg kell szűrni a szolnoki támadásokat minél fentebb, korábban. A kapu előtt életveszélyesek már. A Ki kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nekem mindegy ki lövi a gólunkat. Ha mindenki lőne egyet, akkor talán elég lesz. 

S.T.: Igyekszem a csapatból a maximumot kihozni. Ha ez sikerül akkor az eredmény is számunkra kedvező lesz.

FFR: - Milyen esélyeket láttok a sikerre?

P.P.: Számszerűsíteni nem tudom. Fentebb elmondtam már, hogy biztos a maximumon túl kell nyújtani a győzelemért, de ezért sportolunk, floorballozunk.

S.T.: Mint írtam a mérkőzés eredménye 0-0! 60 percünk lesz arra, hogy sorsunkat eldöntsük!

FFR: - Döntetlen esetén az élen maradtok. Látatlanban kiegyeznél vele?

P.P.: Hát még nem játszottunk ebben az idényben döntetlent. Talán. Nem tudom.

FFR: - Vereség esetén mondhatjuk, hogy eldőlt a bajnokság?

P.P.: Számomra igen.

S.T.: Cél a győzelem és a bajnokság megnyerése! Ne kívánja tőlem senki, hogy ez ellen beszéljek mert nem tudok. Címvédőként nem lehet más elvárásom játékosaimtól és magamtól sem.

A női bajnokságot talán sokszor az indokoltnál kisebb figyelem kíséri, így ezen mérkőzés kapcsán mi is igyekszünk kitenni magunkért a hét folyamán.

Szeretnénk egy újítást is bevezetni, ehhez azonban közreműködő segítségre lenne szükség. A mérkőzés után egy NS-re hajazó percről-percre leírást szándékozunk közre adni. Ehhez azonban kell valaki, aki ezt elkészíti, azaz keresnénk egy önkéntest, aki amúgy is kilátogat a meccsre, és hajlandó azt egy jegyzetfüzet társaságában megtekinteni, majd e-mailben elküldeni, hogy „13. perc: remek csellel játszotta magát tisztára XXXX a térfél közepén, pontos passzát követően azonban YYYY élményszámba menő kapáslövése centikkel elkerülte a felső sarkot”. Persze nem kell agyon részletezni, de aligha kell magyarázni, mire gondolunk. Jelentkezőt e-mailben vagy a kommentek közt örömmel látunk, de kérjük, jelezze előre szándékát, hogy nehogy 3-4 ember fáradjon hiába! Meglátjuk mennyire jön be a dolog;)

MÉG 3 NAP ADDIG!

 

8 komment

Címkék: floorball ob1 noi hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr32397812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorballek 2008.03.26. 18:47:00

sajnálom, hogy ezt a meccset nem fogom látni ..

Sharky 2008.03.26. 19:14:29

a számból vetted ki a szót....ez engem is baromira érdekelne..:(

breqq · http://www.diamondssportklub.hu 2008.03.26. 23:02:45

Hihi!! Én fogom látni, majd elmondom mi volt :)

De szerintem biztos jó meccs lesz, hiszen én fújom :D

Tradicional 2008.03.27. 11:23:28

Hajrá Szolnok!

Sharky 2008.03.27. 12:45:50

Hajrá Eger! :)

Na nem mintha bármi bajom lenne a Szolnokkal de úgy gondolom idén megérdemelné az Eger a bajnoki címet, persze ehhez igen...egyszer győzzék le a Szolnokot!

cziczo 2008.03.27. 23:11:44

Hihi!! Én, nem csak a mérkőzést fogom látni, hanem, a játékvezetőket is! Majd elmondom, hogyan fújtak!!

Hajrá Szolnok!

Hóember 2008.03.28. 11:40:12

Biztos minden el fog hangzani a hazai öltözőben hogy itt a nagy lehetőség meg 5 év után most aztán nagyon, de ott lesznek a Kannibálok is ám és ők nagyon tudnak ha akarnak és most biztos hogy nagyon odarakják magukat.
Csak a Kannibálok!!!

Tradicional 2008.04.02. 13:59:26

Gratulálok a szolnoki lányoknak. A híreket olvasva jó mérkőzés lehetett, kár hogy nem szurkolhattam a helyszínen.
süti beállítások módosítása