Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Férfi OB2 - 3 nap/: Miskolc

2008.08.20. 16:00 Floorballer

A Miskolc villámgyorsan mászta meg a létrát az OB1-ig, majd két évet el is töltött ott. Idén azonban osztályozón alulmaradtak a WS-el szemben, így jövőre történetük során másodszor lesznek az OB2 résztvevői. Legnagyobb csillaguk, Szabó Ákos Debrecenben folytatja pályáját. A csapat OB1-es rutinját kamatoztatva azonban így is jó eséllyel száll harcba az első két hely egyikéért, így a feljutás egyik első számú várományosának tekinthető. Gál Tamás válaszol:

FFR: - Két év után búcsúra kényszerültetek az OB1-ből. Mennyire érte ez váratlanul vagy viselte meg a csapatot a váltás?

G.T.: Amikor még feljutottunk az élvonalba, azt mondtuk magunknak, hogy kaland az OB I. A kaland két évig tartott. Nagyon szép emlékekkel, élményekkel gazdagodott mindenki. Egy korszak véget ért, kezdődött egy új. Nagyon kíváncsiak vagyunk az ellenfeleinkre, szeretnénk jó mérkőzéseket játszani, jól érezni magunkat a pályán. Nem tudom, hogy kit mennyire viselt meg a váltás. A kiesés utáni 2-3 nap nagyon nehéz volt mindenkinek, de azóta már csak a jövő szezonra  koncentrálunk.

FFR: - Sokszor bíztató játékkal rukkoltatok elő az elmúlt évben. Mi a véleményed a szezon során látottakról? 

G.T.: Ha van mellettünk egy edző, akkor kihozzuk x-re a Diamonds elleni hazai találkozót, de az Eger elleni itthoni mérkőzésbe is belenyúlt volna egy szakember, s a torpedós szabálytalan felszereléses, szánalmas kétperces sem veri ki a biztosítékot nálunk. Erre azonban még nincs fedezet, de az élvonalban mindenképpen efelé kell venni az irányt. Amatőr csapat vagyunk, néha profi hozzáállással, ami nem volt elég az élvonalhoz. A csapatsikertelenséget azonban némiképp ellensúlyozzák az egyéni sikerek.  Szabó Ákos stabil válogatott lett, Jacsó Attila is bemutatkozhatott a nemzeti együttesben, és reményeink szerint az egyetemi válogatottal kijuthat a világbajnokságra.

FFR: - Az OB2-es mezőnyben egyértelműen előnyt jelenthet az OB1-es rutin. Mondhatjuk, hogy a cél a feljutás? Mivel lennétek már elégedettek? 

G.T.: Csak részben ismerjük ellenfeleinket, így nem tudjuk milyen játékerőt képviselnek. A célunk, hogy élvezetes, nézhető mérkőzéseket játszunk, sikeresen teljen el a szezon. Új játékosokat találjunk, akik akár az OB II-ben is bemutatkozhatnak. Azzal lennénk elégedettek, ha pozitív gólaránnyal a tabella első három helyezettje között lehetnénk, illetve mi dönthessük el, hogy tudjuk-e, akarjuk-e vállalni az első osztályt. 

FFR: - Milyen változásokat hoz a klub életében a kiesés? Mik a hosszú távú céljaitok?

G.T.:  Hosszú távú célunk, hogy saját palánkunk legyen, amit a város vásárol meg nekünk. Szeretnénk lecövekelni a Városi Szabadidőközpontban és a Miskolci Városi Sportiskola vegye fel a sportágak közé a floorballt. Így önkormányzati támogatásból finanszíroznák a utánpótláscsapatok versenyeztetését. Elképzelésünk szerint 3 év múlva minden korosztályban 15-17 fős keretünk lenne, akik első sportágként választják a lyukacsos labda terelgetését. Felnőtt csapatban akkorra már mind a 4 osztályban indítanánk csapatot.

FFR:  Milyen változások történtek a keretben? 

G.T.: Nyilván köztudott már, hogy Szabó Ákos a Debreceni FSE játékosa lett, az már kevésbé kerül a címoldalra, hogy Szabados Norbert is visszaigazolt a cívisvárosba. Ákosnak köszönettel tartozunk és visszavárjuk. A csapat megértette és elfogadta a döntését, és mindenben támogatjuk, hogy sikeres legyen. Az OB III-as keretből hoztunk fel játékosokat, illetve lesz még egy-két új arc a keretünkben.

FFR: - Hogy értékelnéd a felkészüléseteket? 

G.T.: A felkészülésünk jelenleg is tart, hiszen 16-án fejeződött be az edzőtáborunk, melybe a sok dolgozó játékosunk miatt sajnos csak kevesen vettek részt. Lesz edzőmérkőzésünk a Debrecen és az Eger ellen, szombaton pedig már a Paks csapatát fogadjuk.

FFR: - Kikre hárulhat kulcsszerep a csapatból?

G.T.: Szeretném, ha nem lenne ennek a szezonnak egyetlenegy kulcsjátékosa sem, inkább szürke eminenciásokból alakítanánk ki ütőképes gárdát. Egymást segítve, biztatva kell eredményt elérnünk.

FFR: - Mik lehetnek erősségeitek? 

G.T.: Jelenleg erre nem tudok válaszolni. Erősségünk lesz remélem az egységesség. 

FFR: - Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok? 

G.T.: Mindenkinek egy lesz a célja, a minél fényesebb érem. Pláne így, hogy kevés rivális van.

FFR: - Véleményed szerint mely csapatok szolgálnak majd pozitív meglepetéssel, kik lépnek előre? 

G.T.: Jós nem vagyok, és ha nem emelek ki valakit, akikkel szoros mérkőzést játszunk, akkor balul sülhet el a véleményem.

FFR: - Mi lehet a szezon negatív meglepetése?

G.T.: Ha kiesünk az OB II-ből.

FFR: - Mi a véleményed arról, hogy az OB2 létszáma jelentősen csökkent? Milyen megoldást lehetne találni arra, hogy az OB3-as csapatok számára cél legyen a feljutás? 

G.T.: Egyelőre kevés palánk van Magyarországon és főleg az OB III-ban ritkán játszik igazán hazai pályán egy csapat. Az OB III-as csapatoknak a kerete viszont kevés bevételt hoz ahhoz, hogy másfél millió Ft összejöjjön a palánkra. Az utazási költségek a másodosztályban magasabbak és ez is riasztó.  Az OB III kuparendszerű lebonyolítása a hébe-hóba összejáró baráti társaságoknak kedvez. A szövetség kezdeményezése jó, hogy anyagilag támogatni a feljutást vállaló csapatoknak. Érdemes lenne a versenykiírásban már rákérdezni a csapatokra, hogy kik vállalnák a feljutást. Illetve érdemes elgondolkodni egy tartalékbajnokság kialakításán. Az OB III-ban ugyanis sok nagy egyesületnek van második csapata.   

FFR: - Mi a tipped az év végi helyezéseket illetően? 

G.T.: 

  1. Diamonds
  2. Miskolc
  3. Paks
  4. Dunaújváros
  5. Ares U21.
  6. Veszprém

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc floorball visszaszámlálás ob2

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr48623428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása