Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Kezdődik: Világbajnokság 2010

2010.12.03. 17:27 Anwar_

Elérkeztünk a 2010-es év végéhez, de szeretett sportunk még tartogat nekünk meglepetést, bizonyos értelemben előkarácsonyként is tekinthetünk az előttünk álló hétre, hisz december 4.-én elkezdődik a 8. férfi floorball világbajnokság. Idén a finnországi Helsinki és Vantaa ad otthont a világ legjobbjait felvonultató eseménynek. 

Négy, négy fős  csoportban kezdődnek a küzdelmek, 12 európai ország mellett az amerikai zónát Kanada, az ázsiai és óceániai zónát pedig Japán Szingapúr és Ausztrália képviseli.

A csoportbeosztás a következő: 

 A csoport

Finnország

Oroszország

Dánia (WFCQ Europe 1)

Kanada (1st in WFCQ Americas)

 

 B csoport

Svájc

Lettország

Lengyelország (WFCQ Europe 2)

Szingapúr (1st in WFCQ AOFC)

 

C csoport

Svédország

Németország

Észtország  (WFCQ Europe 4)

Ausztrália(3rd in WFCQ AOFC)

 

D csoport

Csehország

Norvégia

Olaszország (WFCQ Europe 3)

Japán (2nd in WFCQ AOFC)

 

 

És akkor egy kis amatőr esélylatolgatás :)

Az „A” jelzésű csoportból természetesen a világbajnoki címvédő Finnország tűnik az egyértelmű favoritnak. Hazai közönség előtt nem lehet más cél, mint a cím megvédése.

Továbbjutó helyre várjuk a csoportból Oroszország csapatát is. Az igazi „erőfloorballt” játszó szlávok okozhatnak kellemetlen pillanatokat ellenfeleiknek.   

A „B” csoportban Svájc és Lettország tűnik egyértelmű favoritnak a frissel a legjobbak közé jutó Lengyelország és a rendszeres VB. résztvevő Szingapúr mellet.

A lettek nagyon bíznak egyik legnagyobb sztárjuk, a sokszoros VB. résztvevő támadó, Jãnis Jansons góljaiban. A Pixbo egyik erősségének ez lesz a hatodik világbajnoksága. 

A „C” jelzésű kvartettben természetesen a „vérre szomjazó” Svédország a legnagyobb favorit. Legutóbb a finnek hosszabbításban ütötték el a svédeket a VB. címtől, így most hihetetlen elánnal készülnek Kent Göransson fiai.A „vén rókák”mellett sok újonc játékossal, megfiatalított (ha lehet ebben a fiatal sportágban ilyet mondani) kerettel érkeznek Helsinkibe a trónkövetelők, ettől még a legnagyobb esélyesnek számítanak.

A csoportból a második helyen (remélem, ezt elnézi nekünk mindenki, hogy a svédeket tartjuk a csoport első helyén továbbjutó alakulatnak) Észtország lehet a befutó. Ismét a honosítási versenyt magasan nyerik az észtek olyan játékosokkal, mint a svéd születésű Patrik Markus, Jonas Thomsson, vagy az AIK-ot erősítő Henrik és Kristian Talme. Nem lepődhetünk meg, ha a Svédország- Észtország meccsen a himnuszoknál lesz egy kis lelki vívódás a pályán. 

A „D” csoportban kicsit könnyebb dolga lesz a cseh csapatnak. Erős, tapasztalt csapattal vágnak neki a küzdelmeknek, mindenképp a csoport élére várjuk őket.

A csoport második helyére Olaszország csapatát várjuk. Több svájci születésű játékost is soraikban tudó olaszok nagy harcot vívnak majd a csoport második helyéért. 

És akkor lássuk, hogy látjuk, ki nyeri a VB-t. Szerény véleményünk nem szentírás, mindenki a saját kedvencének drukkol. Mi úgy látjuk, hogy meglepetést okozhatnak a csehek, de a világbajnoki cím idén Svédországba vándorol. 

Természetesen nem maradunk ki mi sem a „jóból”, ugyanis élőben követhetjük az eseményeket az interneten a következő linken: 

http://yle.fi/urheilu/lajit/salibandy/mm_salibandy_2010/2010/11/magical_games_live_in_the_internet_2173473.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr322490976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása