Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Té-O-eR-Pé-E-D-Ó!

2008.09.03. 16:37 Floorballer

A Gömb hamar belerázódott a szezonba, és ebben a nem túl sok meccset felmutató hétvégén igazán impozáns lőlapot mutathatunk fel. Különösen annak fényében figyelemreméltó a teljesítmény, hogy nem egy meglepetés született. Elbúcsúztunk 2 OB1-es MK résztvevőtől, megtudtuk, hogy a világ mégis megfordulhat 1 hét alatt, ismét kiderült, hogy az Ajkának az OB2-ben lenne a helye, illetve azt, hogy a Torpedo igenis örök! Tovább után részletek! 

Női MK

Neumann – Phoenix 1 - 4

White Sharks – Debrecen 2 – 4

MEISE – ARES 0 – 5 (mérkőzés le nem jelentés) 

Kezdjük azzal a meccsel, ami annyira nagy meglepetést hozott, hogy ennek okán ezúttal sem sikerült tökéletes tippsort prezentálnunk (pedig annyira közel volt…,tudjuk, hogy képesek leszünk rá! :) ): egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy 2 csapat kb. azonos összeállításban, azonos helyszínen, mindössze 1 hét leforgása után 2 egyaránt tétmérkőzésen hogy tud 9-3-at és 2-4-et játszani… A nem kicsi fordulat elsősorban a Debrecen védekezését dicséri, és igencsak elmarasztalja a WS támadóformációját. A vendégek gyakorlatilag végig vezetve hozták a 2 pontot, holott 7 nappal ezelőtt a bajnokin esélyük sem volt a pontszerzésre. Mindez igen nagy tartásról és lelki erőről tesz tanúbizonyságot: gratulálunk!

A másik női mérkőzésen debütált az újonc gárda, és rászolgáltak a Gömb bizalmára. A Neumann Megszorongatta a Phoenix együttesét, 49 perc után még csak 1-2 állt a kijelzőn. Egy újonc gárdától mindjárt a nyitó meccsen ez igencsak megsüvegelendő teljesítmény, mint ahogy az is, hogy Radácsi Brigit sikerült 0+1-re korlátozniuk. A Phoenix nem ezen a találkozón játszott csúcsformában, de nem is kellett nekik, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni: 2 pont zsebben, jó kezdet.

Szót kell még ejtenünk az első VB-s meccsről, azaz zöld asztal melletti döntésről: a MEISE értékes két pontot vesztett az ARES ellenében, ugyanis elmulasztották időben lefoglalni a termet a találkozóra. Nagy hiba egy, a Szolnokot is tartalmazó csoportban… 

Féfri MK

Ajka – Dunaújváros 3 – 7

White Sharks – Dunai Krokodilok 3 – 12

Miskolc – Phoenix 7 – 6 

A férfi MK 3 párharcán egy meglepetés született, és 2 OB1-es csapat búcsúzott. A WS távozására lehetett számítani, hiszen a Krokodilok a szokásos lendülettel kezdték a szezont. A Cápák jól tartották magukat, és egybehangzó vélemények szerint kicsit túlzó a különbség, de a Krokodilok ellen kis hibák is elegendőek a gólhoz. 

Meglepő viszont a Phoenix búcsúja, még akkor is, ha a Gömb „telibe húzta” az 1 gólos hazai sikert. A Miskolc körülbelül úgy reagálta le Szabó Ákos távozását mint anno az Arsenal Henry-ét: 1 ember sok gólja helyett sokan lőnek fejenként keveset, akik eddig nem szoktak. A 7 találat 6 ember nevéhez fűződik, ami mosolyt csalhat Gál Tamás arcára. Ha csak második harmadok lennének Miskolcon, akkor egyenesen fantasztikusra értékelhetné az első két meccsét a gárda, hiszen ismét ebben a periódusban villogtak. A múlt heti 5-1 után most 5-3-as etapot sikerült produkálniuk. Az utolsó percekben egy emberhátrány miatt még meleg perceket kellett átélniük a hazaiaknak, de sikerült a bravúr. A Phoenixben Németh Zoltán villogott: a 6 gólból 2+3-at vállalt. Szükség is volt erre, hiszen a vendégek hiányos csapattal, több játékost nélkülözve jelentek meg.

A Dunaújváros hozta a kötelezőt Ajkán, de az Ajka ezzel a 4 gólos vereséggel bizonyította, hogy az OB2-ben lenne a helyük. A 2. harmad közepén 2-2, de még a 49. percben is csak 3-5 volt, ami szép teljesítmény az egyre erősebb Újváros ellen az OB3 egyik esélyesétől. Ki kell emelnünk Kovács Balázs tripláját: mi szóltunk, hogy rá idén figyelni kell… 

Férfi OB1

Phoenix – Torpedo 3 – 4 

Végére maradt – miként időrendben is – a hétvége slusszpoénja: x közelit vártunk, és ennél x közelibb csak x esetén lehetett volna, ugyanis Stekinger 59:36-nál köszönt be. Bokor Gábor nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, hogy idén több csapat ellen is győzelmi esélyekkel lépnek pályára. A Torpedo győzelemmel kezdte a szezont, és ez az eredmény bizony azt sugallja, hogy év végén komoly versenyfutás lesz az osztályozó elkerülése érdekében. A siker értékét növeli, hogy Srankó „Pipo” Árpád nélkül érték azt el. A Phoenix parádés előszezont futott, ám úgy látszik, hogy a két felnőtt tétmeccs megspékelve az U19 edzéssel már sok volt az ifjaknak. Két meccset vesztettek esélyesként, ráadásul mind a kettőt 1 góllal. Lehet, hogy az igen zsúfolt előszezon után éppen akkor jött elő a fáradtság, fásultság, esetleg akkorra „telítődtek” a floorballal, amikor eljöttek az igazi tétmeccsek. A rossz kezdés persze nem adhat okot kesergésre, egészen biztosak vagyunk benne, hogy Pafféri tanítványai idén még nagy skalpot is fognak gyűjteni!

 

2 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr80646706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2008.09.04. 14:34:11

"egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy 2 csapat kb. azonos összeállításban, azonos helyszínen, mindössze 1 hét leforgása után 2 egyaránt tétmérkőzésen hogy tud 9-3-at és 2-4-et játszani…"

Egy magyarázat van, hogy NŐI meccs volt. Hány női teniszmeccsen van 6-1, 1-6 után 3. játszma, és még sorolhatnám...

acsbar 2008.09.04. 17:27:49

Ez így igaz, ez minden női sportágnak sajátossága:D
süti beállítások módosítása