Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2008.09.04. 21:30 Floorballer

A második forduló lezárulta után - elméletileg – már mindenkit „láthattunk majd” akcióban a férfi bajnokságokban, míg a hektikusan organizált női mezőnyben még várakozni vagyunk kénytelenek. Valószínűleg – bár a bajnoki izgalmakért szurkolók népes táborának tagjaként azért szorítunk, hogy ne – tisztul valamelyest az egész nyáron hanyagolt szőnyeg megrázása után az előző héten alaposan felkavarodott porfellegbe burkolózó kép is. Pályára lép végre a Diamonds és az ARES U21 is, láthatjuk itthon a Cseh Openen menetelő narancsos lányokat és lesz „classico” is. Tovább után ismét megpróbálunk telitalálatot elérni a múlt heti bíztató produkció után!

Salming Férfi OB1 

Nem néztük végig a programot, de alighanem az egyik legjobb fordulóra kerül sor hétvégén. Minden találkozónak van valami különlegessége, ami miatt feltétlen érdeklődésre tarthat számot. Kár, hogy 3 meccs is egy időben kerül megrendezésre, így a lelkes szurkolóknak választani kell. 

Debrecen – IBK CH

Szeptember 6. 18:00, Debrecen 

Két remekül rajtoló, nagy célokról álmodó, újonc játékosokat beépítő, szépen játszó csapat csatája. Közönségszórakoztató mérkőzést várhatunk a labdajáratást és szépen komponált akciókat előtérbe helyező két társaságtól. A Debrecen könnyen nyert a WS ellen, így ez lesz az első igazi erőpróba – ne feledjük, a CH távozott már 2 ponttal a cívis városból -, a CH pedig megmutathatja, hogy a múlt fordulóbeli siker nem a véletlen műve, hanem Kelemen edzővel és az új igazolásokkal ezúttal képesek lesznek egyenletes teljesítményt nyújtani az idény során. Egy esetleges vereség persze a fenti kitétel teljesülése esetén is benne van a pakliban, hiszen Debrecenbe csak nagyon kevesen utaznak esélyesként. Tippünk is pontosan ez: szép meccs, látványos megoldások, sok-sok gól, de kettővel több hazai. 

Neumann – SZPK

Szeptember 7. 13:30, Kartal 

A Neumann aligha úgy képzelte a nyitányt, ahogy az sikerült. Ismét otthon fogadhatnak ellenfelet, mégpedig a szezont később kezdő SZPK-t. A meccs kimenetele a heroikus küzdelemben kivívott hazai bravúrtól a zökkenőmentesen sima vendég sikerig gyakorlatilag bármi lehet. Kérdés, hogy a sebzett hazaiak inkább önbizalmuktól megfosztva, vagy bizonyítási vággyal tele lépnek pályára a későbbi kezdés miatt esetleg még nem pörgő, vagy éppen emiatt már nagyon kiéhezett vendégek ellen. Valahol félúton érezzük az igazságot, ami egy küzdelmes, harcos meccsen megszülető szoros narancs sikerben manifesztálódik. 

Szolnok – Phoenix

Szeptember 7. 14:30, Szolnok 

Két 1-1 góllal elbukott nyerhető meccs az egyik oldalon és egy megnyerhetetlennek tűnő összecsapáson szerzett 2 pont a másikon. Nem is mondhatunk mást: az elmúlt két hét történéseinek fejben való feldolgozásán múlik majd minden, bár kétségkívül impresszív a szolnoki rajt! A tavalyi találkozások alkalmával született egy sima 5 gólos szolnoki győzelem Pesten, és egy bravúros utolsó fordulóbeli 2 gólos phoenix siker Szolnokon. Az első esetben a hazaiak alaposan rágörcsöltek a nagy rangadóra, ahol nem tudtak kellőképpen ellenállni. Tavasszal aztán már a fővárosiaknak volt csak igazán téttel bíró a derbi. A két meccs alapján nehéz következtetéseket levonni, egyszerűen ismét középre állítanánk be a tippet: 2 gólos Szolnok siker, nyíltsisakos támadójáték, konkretizálva 9-7. 

Dunai Krokodilok – ARES HC/Top Floor

Szeptember 7. 13:00, Törökbálint 

Fortuna a sorsoláskor alaposan fogta a Krokodilok kezét lábát, ugyanis számukra ennél jobbkor nem is kerülhetne sor a Salming OB1 klasszikusára. Az ARES az EK előtt meglepetésre kikapott az újonc Szolnoktól, majd az EK-n igen erős ellenfelekkel találta magát szemben, így zsinórban 4 vereséget könyvelhettek el tétmeccseken a grúzok legyőzése előtt. Ilyet nem mostanában éltek meg a bajnok játékosai, így kérdés, hogy alighanem kissé fáradtan, fejben is leterhelve miként muzsikálnak az általuk nem annyira kedvelt törökbálinti teremben az ellen a csapat ellen, amely az ARES HC/Top Floor elmúlt 3 évében a legtöbbször tudta megszerezni a két pontot ellenükben. A Krokodilok számára ez a találkozó mindig több mint egy meccs, és formájuktól függetlenül fel tudják venni a szükséges fordulatszámot, pláne akkor, ha előttük lebeg még a bajnoki cím lehetősége is. Még soha nem tippeltünk ARES vereséget, de most eljött a pillanat: egy őrületes, szikrázó meccsen 1 góllal jobbak lesznek a hazaiak (bár meg kell említsük, az ARES néha a semmiből is képes előrukkolni egy lehengerlő produkcióval, így vagyonokat nem tennénk fel). Tozsó külön is megemlítette a kulcsjátékosoknál év elején, de most a Gömb is annyira konkrét, hogy azt mondja: „Magic” Dombauer csak saját maga által kiismerhető mozdulatai adják majd a különbséget. A mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy Görög Tamás valószínűleg bemutatkozhat új csapatában. Aki teheti, tekintse meg (aki nem, azoknak pedig egy részletes tudósítással szolgálhatunk majd vasárnap este ha minden a tervek szerint alakul)! 

Zone Női OB1 

Neumann – SZPK

Szeptember 7. 17:00, Kartal 

Az első tétmeccs alapján úgy tűnik, a Neumann nem adja majd könnyen magát senki ellenében. Egy meccs alapján azonban még egy nagy múltú csapat esetében is elhamarkodott lenne következtetéseket levonni, nemhogy egy újonc gárdánál. Az SZPK játéka, lelkesedése és a keret homogenitása (értsd: nem elég 1 vagy 2 kulcsjátékosra figyelni) még nagy falat lehet a hazaiaknak. Gólokban szegény, de küzdelmes meccset várunk: 3, esetleg 4 gólos vendégre fizetnénk a legkevesebbet fogadóirodaként! 

Debrecen – IBK CH

Szeptember 6. 15:30, Debrecen 

A Debrecen két homlokegyenest ellentétes meccset produkált, a CH pedig még nem játszott. Az biztos, hogy nem lesz gólfesztivál, de ezt a rutinos CH szimpatizánsok biztos nem is várják. Ladányi Betti azért betalál, de ez önmagában kevés lesz és a Mesehősök két ponttal mennek haza. 

Férfi OB2

Diamonds – Paks

Szeptember 6. 11:00, Kartal 

A Paks hamar letudja mind a két ex-OB1-est. Kíváncsiak vagyunk a Diamonds keretére, játékára. A rutinos játékosok OB1 bronzérmesek, így egyértelműen a hazaiak a favoritok, de a Paks Miskolcon is megmutatta, hogy abszolút készen áll a kihívásra. A tavaly még két osztály különbséget azonban nehéz lesz eltüntetni, legalább 3 gólban meg is fog ez jelenni. 

Miskolc – Dunaújváros

Szeptember 7. 17:00, Miskolc 

Ha nem lenne második harmad, akkor vendég is lehetne, de inkább hazaira tennénk – eddig is bejött! A Miskolc jó úton jár az eddigi eredmények alapján, de ugyanez elmondható a Dunaújvárosról is. Kemény játék várható, ahol végül a rutin dönthet a hazaiak javára. 

Veszprém – ARES U21

Szeptember 7. 18:00, Veszprém

Mivel még semmit nem tudunk az ARES U21-ről, így elég nehéz bármit mondani. A Veszprém erős, ez tisztán látható a nyári eredményekből és az első bajnokiból. A Dunaújváros ellen fizikumuk volt a döntő a harmadik harmadban, és itt is fontos lehet ez, hiszen az ARES húzóemberei egyenesen Törökbálintról esnek majd be egy nagyon nagy derbi után. Bármi lehet, de megkockáztatunk egy a harmadik harmadban kiharcolt hazai győzelmet!

/A TOTO tesztelőkenk kiírásra került az új forduló, és legyenek körültekintőek, írjanak meg minden észrevételt, mert kihasználva a két hetes szünetet, remélhetőleg élesben is rajtol a játék legközelebb!/

 

12 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr83648883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No. 2 2008.09.04. 22:29:49

"Még soha nem tippeltünk ARES vereséget, de most eljött a pillanat: egy őrületes, szikrázó meccsen 1 góllal jobbak lesznek a vendégek."

Képzavar! :)
Ha most eljött a pillanat, hogy ARES vereséget tippel a gömb, akkor hogyan nyerhet mégis a vendég? Mi (Krokik) a hazaiak vagyunk. ;)

Floorballer 2008.09.04. 22:48:15

Teljesen jogos. Javítva!:)

Nádor 2008.09.04. 23:13:50

Én személy szerint nagyon jól éreztem magam az Ek-án.Nem elfeledhető,hogy A csoportos nagyon komoly csapatoktól kaptunk ki fele vagy harmad annyival,mint tavaly a Debrecen.Ráadásul annak idelyén a Top Floorral minden idényben kikaptunk a Torpedótól.Akkor mindig azt mondtam,hogy meghúzgálták az oroszlán bajszát.Háát most is ez történt,úgyhogy resszkessen minden magyar Ob I-es csapat,mert jönnek az oroszlánok!:)

Füfke 2008.09.04. 23:21:16

Várunk rátok a barlangban....szeptember 28-án! :)

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.09.04. 23:51:41

de reméljük Füf, hogy te is ott leszel és nem otthon fekszel majd import sárgalázzal! :-DDD

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.09.05. 00:12:37

Tavaly sajnos mi ennyire voltunk képesek, pedig mi is megtettünk minden tőlünk telhetőt!

Füfke 2008.09.05. 09:26:14

A-A! Többre vittétek volna, ha tavaly nem a hiszti lett volna az első helyen (meccsidőpont, meg nem jelenés, játékvezetők ténykedése)

De majd most, Ákos barátom biztos rendet tesz a fejekben! :)

durcii 2008.09.05. 10:34:14

Krisz neked tudnod kell h fele vagy harmadannyi évesek vagyunk mint ti, és így fele vagy harmadannyi tapasztalattal...

szg01 2008.09.05. 11:35:03

Nyugi Laci!
Füfke ott lesz, de a managere nem engedi majd játszani ellenünk,mert 30.-án felvételre kell mennie és a dublőre akkor szabin lesz :)

acsbar 2008.09.05. 16:54:17

a manager én vagyok, és játszani fog. :)

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.09.05. 22:26:53

Tavaly akkor vihettük volna többre, ha mindenki oda tud figyelni a játékra. Az, hogy vannak külső körülmények is, az csak sokadlagos.(Más kérdés, hogy neked mi marad meg)

Sharky 2008.09.06. 10:11:18

OB1
Debrecen-CH 6-8
Neumann-SZPK 5-4
Szolnok-Phoenix 7-3
Kroki-Ares 8-6

Női:
Neumann-SZPK 4-3
Debrecen-CH 1-7

OB2:
Diamonds-Paks 4-6
Miskolc-Dunaújváros 5-3
Veszprém-AresU21 7-6
süti beállítások módosítása