Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Oldalszemle - Renonsz - Bálint Mátyás (NS)

2008.10.02. 21:27 Floorballer

Előre bocsátjuk, hogy az alábbi cikknek (a Nemzeti Sport mai jegyzete) minden megállapítása messze nem igaz a sportágunkra, mindenesetre elgondolkodtató, hogy a kosárlabda közismert és elismert sportként is ezen a szinten áll Magyarországon… Ennek tükrében érdekes látni, hogy hol is tartunk mi a floorballal: 

„Hogy egy pozitívummal indítsunk, mert aztán nem nagyon lesz több: Sterbenz Tamás személyesen tette tiszteletét az év egyik első bajnokiján – igazán kár, hogy a kosárlabda-szövetség főtitkára játékvezetőként volt jelen a Pasaréti úton. Tiszta szerencse, hogy nem volt estére színházjegye, és nem is ugrott le a Balatonra: ha ő nem ért volna rá, még a végén kevésbé értő sportágközeli szakember, a szotyiárus, a portás vagy a büfésnő vezette volna a Vasas–Szeged meccset. Rendes bíró ugyanis épp nem volt kéznél – ők sztrájkolnak.

A többi szerdai bajnokin is beugrók fújták a sípot. Valóságos kincs volt az olyan ember a pályák környékén, akinek van érvényes bírói vizsgája – kollégánkat is többen kapacitálták, tudósítás helyett inkább vezesse le valamelyik találkozót. Végül aztán mindenütt sikerült találni két, a szabályokkal és a síp szakszerű működtetésével is – többé-kevésbé – tisztában lévő jelöltet (másodedzőket, klubtisztviselőket, hol ki volt kéznél), így megtartották a meccseket.

Kár volt. Abban a pillanatban, amint az első „vészbíró” feldobta a labdát a kezdőkörben, a női bajnokság elveszítette maradék komolyságát is. Igaz, hogy a Győr–Sopron meccs például olyan egyoldalúnak bizonyult, hogy még a mérsékelt élvonalbeli rutinnal bíró Mihályi kolléga sem tudta volna elvezetni, ám a helyzet így is tragikus.

Ha öt – kosárarányról, helyezésekről, kupaszereplésekről döntő – bajnoki meccset irányíthatott volna, kis túlzással, akár két bámészkodó anyuka is, mint valami játszótéri csapatok közti dobópárbajt, a bajnokságot megette a fene. Elég, ha egy találkozó eredménye megváltozik emiatt, máris lehet kitenni a csillagot az évkönyvekbe: renonsz, ez az idény nem ér.

S hogy ki tehet minderről? Egyfelől a bírók, akik ugyan végül letettek vad pénzügyi követeléseikről, de saját biztonságuk feletti aggodalmukban garanciák híján továbbra sem hajlandóak vállalni egy száznézős, vérzivataros Cegléd–BSE ütközet veszedelmeit.

De azért a jól fizető felkészülési tornákat – nyilván remegő lábakkal, minden „bevetés” előtt örökre elbúcsúzva zokogó szeretteiktől – hősiesen végigvezették… Na meg az a hét női klub is szégyellheti magát, amelynek nem sikerült határidőre kétmondatos ígéretet tennie, hogy az ő csarnokában nem tűzik minden hétvégén lándzshegyre a szürke ruhásokat.

És persze ott a szövetség, amely hagyta elfajulni a helyzetet, és nem mérte fel, mekkora károkat okoz azzal, hogy engedi: lelkes amatőrök (mert NB I-es viszonylatban az alacsonyabb osztályokban bíráskodó beugrók igenis annak számítanak) döntsenek éles meccsszituációkban.

Az egyik bútoráruházban most bagóért lehet piros bohócorrot venni jótékony céllal. E helyről indítványoznánk a költségvonzatokra oly érzékeny kosárszövetségnek: addig vegyék meg a szükséges kellékeket, míg tart az akció, és aztán tegyék kötelezővé a viselését minden érintettnek – hadd látsszon már messziről, mennyit ér az idei bajnokság.”

BÁLINT MÁTYÁS

1 komment

Címkék: oldalszemle

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr94693203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yosef · http://robogoalkatresz.odormotor.hu 2008.10.02. 22:23:03

Hehe, ez a történet azért odavágós. :)
Ezekszerint nálunk kicsit több pénzből gazdálkodó sportágakban is vannak ilyen problémák...
süti beállítások módosítása