Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Sokasodunk és gyarapszunk!

2008.11.21. 12:43 Floorballer

A visszatérések fordulóját rendezik a hétvégén, ami elsősorban a női bajnokság mérkőzéseitől lesz igazán érdekes, leszámítva a Népligetben sorra kerülő ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE derbit, ami alighanem az őszi harmadik helyről fog dönteni. Rekord számot jelentő 12 bajnokit láthatunk majd, melyek időpontjainak felderítése bizony nem volt egy egyszerű feladat, még Jack Bauernek is kellett volna hozzá némi idő. De végül sikerült, így örömmel prezentálhatjuk az összes találkozó helyszínét és kezdési időpontját:

Salming Férfi OB1 

Visszafogott párosítást kaptunk a hétvégére, gyakorlatilag a teljes forduló az ARES – Debrecen árnyékában zajlik majd. Az utolsó fordulóban Krokodil – SZPK, előtte ARES – Debrecen… reméljük tavasszal még mind a kettőnek komoly tétje lesz, és akkor sokáig emlegetni fogjuk ezt az évet!

Neumann – Kartal FSE – White Sharks HC

November 23. 17:00, Kartal 

A két csapat közt annyi játékosmozgás volt oda-vissza az évek során, mint talán semelyik másik kettő egyesület közt. Jelen pillanatban is vannak mind a két oldalon olyanok, akik a másik csapat színeiben is szerepeltek már. Két hasonló stílusú gárda találkozik, ám a Neumann rutinjának és néhány kulcsjátékosának köszönhetően hatékonyabban űzi ugyanazt, ennek megfelelően a sokak dolgát megnehezítő WS-nek a szokásosnál is jobban kell majd koncentrálnia. A barátságos találkozók és egyéb korábbi összecsapások hazai győzelmet sejtetnek, de ha a Cápák a meccs elején megérzik a vérszagot, akkor igen szoros is lehet. Összességében néhány gólos hazait tippel a Gömb.

Phoenix Fireball SE – IBK CH/Triton

November 22. 15:30, Törökbálint 

Két valamelyest hasonló stílusban játszó csapat. A mérkőzés roppant látványos, gólgazdag és közönségszórakoztató lesz. A Phoenix legnagyobb ereje éppen legnagyobb gyengéje is: Németh és Rácz számolatlanul lövi a gólokat, de némiképp magukra maradtak ezirányú tevékenységükkel, így kettőjük kikapcsolása már nagyban megkönnyítheti az ellenfelek dolgát. A CH kulcsemberei két VB közt vannak, ami egyrészt kellő muníciót ad az önbizalomnak, másrészt az élmények és várakozások hatása a játék képében is tetten érhető lesz. X közelire tennénk, ami inkább egy 1-2 gólos vendég felé hajlik, de igen sokféle kimenet elképzelhető: nehéz megjósolni ki lesz a gólfesztivál jó oldalán a lefújáskor.

SZPK-NOKIA – Szolnok Cannibals FK

November 23. 17:00, Komárom 

Ez a meccs a legkevésbé a pontszerzésről fog szólni a vendégeknek… Aligha feldolgozható, ami a Kannibálokkal történt néhány nap alatt. A hangulatra mindenképpen rá fogja nyomni bélyegét a hétközi tragédia. Szép játékot és hazai győzelmet várunk a találkozón.

ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE

November 22. 19:00, Építők, Budapest 

1 hónapja még vendégre is vettük volna talán, de most már nem. Az ARES egyre jobb és magabiztosabb. Összeálltak a sorok, visszatért a sérült, teljes a fegyverzet! Ez meg is látszik a lőtt gólok számában és  a csapat magabiztosságában egyaránt. A Debrecen ezzel szemben eddig elég rosszul jött ki a rangadó sorozatból és Egerben is alaposan megizzadtak. Az ottani utolsó harmad persze erőt adhat a folytatáshoz, és egy ARES elleni meccs mindig más, de összességében egy 4 gólos hazaira teszünk: 10-6. Nádor vállal 4-et, Vadócz pedig leoszt 3 passzt legalább.

MEISE – Torpedo Justitia SC

November 23. 12:00, Eger 

A Torpedot nem győzzük csodálni idén, a MEISE-n meg nem győzünk meglepődni az egymásnak ellentmondó eredmények sorozatát látva. Kevés gól lesz annyi szent és elsősorban a kapusok párviadalát várjuk. Benne van egy meglepetés a meccsben, és ezen most már a MEISE sikert kell érteni. A Torpedo szárnyal, de a meglepetéscsapatok éppen a könnyebbnek tűnő meccseken szoktak először elhasalni a biztosabbnak tűnő siker miatt. A Torpedo az évek során kapott elég pofont ahhoz, hogy ne bízza el magát, így nehéz ítéletet mondani. Összességében 1 gól ide vagy oda, és a Gömb ragaszkodik a MEISE tipphez… Lelke rajta…

Zone Női OB1 

A női bajnokság követése eddig is egy nyomolvasó amerikai őslakos képességeit igényelte, de most aztán már tényleg vadászkopó legyen a talpán, aki nem veszti el a szagot… Reményeink szerint minden hétvégi meccset sikerült felsorolnunk, de nem lepődnénk meg, ha előkerülne még néhány MK meccs például.

Pár hete a 3 élcsapat első találkozói után kinyitottuk a kupát őrző képzeletbeli vitrint és hagytuk az SZPK-nak megérinteni a trófea fülét, most azonban kénytelenek vagyunk letörölgetni és visszatenni a helyére. Ismét csatasorba álltak a Kannibálok, és kihagyás ide vagy oda, mindig ők az elsőszámú esélyesek. Ezenfelül számtalan körbeverésre nyílik lehetőség, így visszaszáll mindenki ringbe. Az ARES-t egyelőre nem tudjuk elhelyezni a mezőnyben (tipp: 5-6. hely a CH és a Neumann környéke), de az élbolytól való pontrablásra mindenképpen képesnek érezzük őket. Lássuk a menüt: 

MEISE – IBK CH/Triton

November 21. 19:00, Eger 

A MEISE gyakorlatilag mindenre képes idén pozitív és negatív irányban egyaránt. Az új résztvevőkkel kaptak egy új esélyt, ám botlani nem szabad mostantól. A CH-nak ez lesz az idei eddigi legnehezebb meccse. Eddig meggyőzően szerepeltek, de a MEISE idegenben más kategória. Tippünk 3 gólos hazai.

Neumann Snipers – White Sharks HC

November 23. 15:00, Kartal 

A WS létszámproblémái mellett evickél a szezon zavaros vizein eddig nem sok sikerrel. A Neumannak eljött az idő az első győzelemhez. Debrecenben még reális esély birtokában veszítettek Dubiczék, azóta azonban eltelt pár hét és a Gömb most már egyértelműen a hazaiakra tesz. 

Phoenix Fireball SE – IBK CH/Triton

November 22. 17:30, Törökbálint

CH két nap alatt kettőt vállal, és ez a második a két pontnál mindig kicsit többről szól. A hazaiak esélyesebbek, pláne hogy a vendégeknek már lesz egy meccs a lábában, de ennek ellenére szoros, izgalmas csatát várunk. Ahogy amerikai beharangozókban szokták írni: „offense against defense”. 7-4.

SZPK-NOKIA – Szolnok Cannibals FK

November 23. 15:00, Komárom 

Újra pályán a Kannibálok, és mindjárt az év egyik legnehezebb meccsén, ami akár a végső siker szempontjából is döntő lehet majdan. Nehéz megtippelni, hogy mit hozhat a sok kihagyás után ez a találkozó a vendégeknek. A hazaiak alighanem feltüzelten lépnek pályára, esetleges győzelmük rengeteget jelenthet. Tavaly bombameglepetésre győzni tudtak Perjéék, idén már kevésbé lepődnénk meg ugyanezen. A Gömb azonban a meccsre kiéhezett vendégek győzelmére tesz. 

ARES HC – Debreceni FSE

November 22. 21:00, Építők, Budapest 

Az ARES erejét nehéz megítélni, ráadásul nem is lesz teljes a létszám ezen a meccsen. A Debrecen java azonban U19 meccsről érkezik a budapesti éjszakába, ráadásul az ARES – Debrecen U19 sima hazai volt (noha Ladányi és Fekete nélkül). A tipp hazai siker. 

Férfi OB2

Miskolci FE – ARES HC U21

November 23. 15:00, Miskolc 

A Miskolc ismét otthon szerepel, ami a fogadóirodáknál 1,05-ös oddsot jelent az 1 gólos hazaira. Valamiért hajlandóak is vagyunk erre tenni, noha ez most igen nagy bravúr lenne az ARES-al szemben. Az alapszakasz második helyéhez azonban nagyban hozz járulna, ráadásul Dunaújvárosban magabiztosak voltak Gálék. Az ARES előző este komoly meccset játszik, így ez is a hazaiak malmára hajthatja a vizet. Jó meccset várunk!

Paksi FK – Rudas FT

November 22. 9:00, Dunaújváros 

A Rudasnak nagyon kellene még legalább egy pont a biztos első 4-be jutáshoz. A Paks otthon eddig jól szerepel, és ezen a Diamonds elleni „kötelező” vereség mit sem változtat. A Gömb hazai sikert prognosztizál egy kemény és gólgazdag meccsen: 9-6.

 

17 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr69781064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debrecen-fun 2008.11.22. 13:10:58

Nem tudom kinek jelent örömöt és kinek szívfájdalmat, de a debreceni lányok nem érkeznek U19 meccsről a "budapesti éjszakába". Úgyhogy reméljük hogy a NAGY NEHEZEN ÖSSZEHOZOTT Ares-DFSE meccs végeredménye ad némi okot a meglepetésre.

debrecen-fun 2008.11.23. 09:53:39

és adott is :) :) :) :) eredmény: vendég győzelem

kt#11 · http://rudasfloorballteam.hu 2008.11.23. 20:49:35

Hát, az újvárosi lányok már nagyon várták a mérkőzést, úgyhogy nekik nem jelentett olyan nagy örömöt...

No. 2 2008.11.23. 21:43:23

Tudjuk a Neumann - WS, és a MEISE - Torpedó férfi meccsek eredményét?

Dave97 2008.11.23. 22:11:57

Neumann - WS 10 - 3

No. 2 2008.11.23. 22:54:27

Köszönöm!

pavel 2008.11.25. 17:49:52

A debreceni lányok sportszerűségből egyesre vizsgáztak. Kierőszakolták a meccst velünk szemben, pedig mi nem akartunk játszani, mert nagyon gyorsan jött. NEm ez a vereség oka, meg az eredmény lényegtelen. De szabályosan zaklattak miatta.

Azt tudniuk kellett, hogy Újvárosban meccsük van! Ezután oda nem mentek, csak ide. Sajnálom az Újvárosi lányokat!

debrecen-fun 2008.11.25. 22:48:04

Szerintem ha egy csapat UTÓLAG indul a bajnokságban akkor ne várja már el az ellenféltől h ő alkalmazkodjon. Örüljön h egyáltalán játszhat.

Dark_Lord #1 · http://www.rudasfloorball.extra.hu 2008.11.26. 00:12:39

A bajnokság az bajnokság, és a meccs az meccs mindenkinek.

pavel 2008.11.26. 21:57:49

Hülye vagy öcsém? Mi az, hogy örüljön, hogy játszhat? A Debrecen örüljön, hogy 3 nap alatt megszerveztük a meccset. De itt nem erről van szó, hanem, hogy érthetetlen, hogy a Dunaújvárosi meccs helyett, miért lett hirtelen olyan fontos nekik az ARES meccs?

debrecen-fun 2008.11.27. 12:25:16

Tisztelt Pavel sporttárs! Először is szeretném megköszönni a modort amivel megtisztelt, illetve hogy teret adott magasfokú ékesszólásának! Másodszor, nemi identitásomra hivatkozván megkérném, hogy legközelebb a ***** vagy hugom? kifejezést használja. Harmadszor, nem szeretnék további fórum-csevelybe bocsátkozni Önnel, ugyanis nem látom értelmét. Vannak vesztesek és vannak győztesek. El kell fogadni. Such is life! A továbbiakban lesz lehetőség a visszavágóra, ahol sárdobálás, és magyarázkodás helyett, labdazsonglőrködéssel lehet győzelmet aratni az ellenfelen. Remélem ez ÉRTEHTŐ volt Ön számára!

pavel 2008.11.27. 21:27:12

Angyalom!

Nem az ARES - DFSE meccsről szólt itt az írás, hanem a Dunaújváros DFSE meccsről!!!

szigetvári zsolt (az igazi sharkey) 2008.11.28. 09:41:59

Figyejjé, Floorballer! Írjátok a rohadt blogotokat tempósabban vagy jó bepipulok! Lesztek szívesek megszólaltatni a válogatott tagjait, jó? Nem akarok balhét, de ha már leleplezted magad, hogy a csajok kamázzanak a blogér', akkor má' igazán írhatnád is, rendben?

Floorballer 2008.11.28. 11:15:14

:D Kedves Sztárpád, igyekszünk!:) Sajnos ez a november vége - december eleje időszak nem éppen az, amikor az ember azt se tudja, hogy mit kezdjen a rengeteg szabadidejével:S

Sharky 2008.11.28. 12:33:24

Nem értem mi ez a hiszti. Ezért van a VB hogy majd ők mérlegeljenek!
A 2008/11/7/6. számú határozat alapján a Debrecen női csapattól 1 pontot le fognak emiatt vonni.
süti beállítások módosítása