Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Klasszikus hétvége

2009.01.30. 16:12 Floorballer

A múlt hétvégét több szempontból is célszerű elfelejteni, és a felejtést jelentősen megkönnyíti az elkövetkezendő 60 órába csomagolt izgalom. Természetesen élre kívánkozik a „classico”, azaz ARES – Krokodilnak tapsolhatunk szombat este – semleges szempontból külön örvendetes, hogy mind a két csapat jó formában van -, de nagyon-nagyon sorsdöntő találkozóra kerül sor a női bajnokság végkimenetelét illetően is. Bár eme két rangadó mögött látszólag minden más elveszik a szürke ködben, de ennek ellenére hangsúlyoznunk kell, hogy majdnem mindenki közvetlen riválisával játszik 3 esélyes meccseken (TOTO-n fel van adva a lecke!), az OB2 alapszakasz pedig végéhez ér, és még van nyitott kérdés. Külön jó hír, hogy az igazi izgalmak szépen eloszlanak a két napon, így az érdeklődőknek nem kell dilemmáznia, ráadásul a szórványos infok alapján a játékvezető kiosztás is a meccseknek megfelelőnek ígérkezik. Nincs más hátra: térképet, határidőnaplót elő venni, hidegélelmet csomagolni, továbbra klikkelni és készülni a meccsnézésekre! 

Salming Férfi OB1

SZPK-Nokia - Neumann-Kartal FSE

Február 1. 19:00, Komárom 

Kicsit kilóg a menüből – a 3 esélyt tekintve - az SZPK-Neumann, azaz a védelmek csatája. Komáromban nem sokan lépnek pályára győzelmi esélyekkel, ráadásul a Neumann valamiért az eddigi évek során talán az SZPK-t tudta a legeslegkevésbé megszorongatni – még a rendre kiváló tavaszi formában is. A narancsmezesek kedvező eredmények esetén a tabella élére is állhatnak. Félelmetes harmadik harmaduk, és gyakorlatilag áthatolhatatlan védelmük bizonyára most is elég lesz a győzelemhez. A különbséget pedig Szabó Tibi gólérzékenysége hozhatja. 35-40 percig küzdelem lesz, nem is kicsi, de a végén 3 gólos hazai. 

Phoenix Fireball SE - Szolnok Cannibals FK

Február 1. 12:00, Törökbálint 

Ha valaki látványos meccset akar nézni a hétvégén, akkor ezt ajánljuk elsősorban. Lesz legalább 15 gól – legalább 5 30cm-ről sakk-mattként -, 2345 pontos passz – ebből 217 a kapusterületen belül -, tiszta játék, szenzációs tempó, és néhány Strauss bomba is. Mind a két csapatnak ismertek a kulcsjátékosai, akik a pontokat hozzák, ismertek erősségei. A különbséget a kapusok pillanatnyi formája jelentheti, valamint a Phoenix oldalán mutatkozó homogénebb keret és nagyobb létszám: 10-8 hazai. 

White Sharks HC - Torpedo Justitia

Február 1. 19:00, Budapest, Építők 

Ha valaki a küzdelmet szereti – és nem akar Komáromig utazni -, akkor az ő meccsük a WS-Torpedo. A WS az elmúlt 1,5 évben kialakította azt a képességet, hogy amit nagyon kell, azt megnyerik. Főleg, ha előzetesen el is hiszik, hogy megnyerik (és hogy tényleg kell). Erre a meccsre mind a két állítás igaz, hiszen egyrészt helyet cserélhetnek a tabellán, másrészt még 2 pont birtokában már aligha kell hátranézniük a Cápáknak. A Torpedo számára ragyogóan fejeződött be az év – Szilveszter Kupa -, és kevésbé ragyogóan indult a következő – 5 gólos vereség nem az arizonai Phoenix-ben. Nagy csata, nagy védekezés, kevés gól, sok ütközés. Ha a WS támadói ki tudják használni a helyzeteiket és tudják tartani az ezen képességgel rendelkező Bálint-Stekinger duót, akkor 4-3 hazai. Ellenkező esetben benne van a simább vendég is. Fejben dől majd el. 

ARES HC/Top Floor - Dunai Krokodilok SE

Január 31. 19:00, Budapest, Építők 

Ha pedig valaki csak simán szereti a sportot, szereti érezni az odakozmált adrenalin illatát a fagyos levegőben, hallani a csikorgó fogakat, látni a szinte szétforgácsolódó parketta darabokat, és érezni az automata által szolgáltatott forró csoki ízét, vagy csak valaha látott már floorball meccset, esetleg még nem és meg akar nézni egyet, annak ott a derbik derbije szombat este főműsoridőben. Kihagyhatatlan, kötelező darab a város szívében. 

A hazaiak az elmúlt hetekben kiváló formát mutattak. Nádor 5-ösével szerzi a pontokat, Mujahid Tamás újra formában, Vadócz tanárian játszik, Vígh remekel ha kell, Görög a pálya minden pontján ott van, ha kell szerel, ha kell gólt lő, Szabó Peti próbára teszi cseleivel a filmfelvevők felbontó képességét, Dósa klasszisokhoz méltó centerjátékot mutat be (landolt is a megérdemelt válogatott meghívó), Bajaszgalan sem fukarkodik a pontokkal, Geri pedig őrületbe kergeti a védőket a kiismerhetetlen húzásokkal. Hiába tehát a 6 pont hátrány, az ARES bajnoki formában, és ha arra már kicsi is az esély, hogy a végén náluk landoljon a serleg (ehhez az égiekre is szükségük lenne a 100%-os tavasz mellett), az könnyen előfordulhat, hogy a bajnoki címet ők döntik el. 

A Krokodilok ontják a gólokat, és a múlt héten a Pampákon telelő Pajor hiánya sem fogta meg őket – az 1 sorral feljebb tolt ifjabb Ressely 6 ponttal hálálta meg a bizalmat. Ezúttal sem lesz Pajor, ám ott lesz a mágia felelőse, a kanadai tábla éllovasa: Dombauer, a kapu előtt magabiztos és mindenhonnan veszélyes (szintén 6-ot termelő) Galsai, az elnyűhetetlen Bedő, az ország talán legfanatikusabb kapitánya, a mindig sikerre éhes Szabó, a védelem tengelyében a kőkemény trió: Fuchs, Haszonits és Ambrus, a kapuban pedig az egymást felfele húzó Kaszás és Samu. 

A Krokodiloknak gyakorlatilag még bele is fér egy vereség, hiszen akár 0, akár 2 pont a különbség, Komáromban győzniük kell év végén. Ennek a párharcnak a presztízse azonban sokkal többről szól mint az év végén esetlegesen hiányzó vagy a kutyának sem kellő két pontról, a Krokodiloknak pedig hosszúideje bevallottan mindig ez az év meccse… filmidézettel élve: „…a real rocknrolla wants a fucking lot!”Az ARES a bronzért hajthat, de szerencsés esetben az ezüst is összejöhet. (Földöntúli csoda és elképesztő Kroki-SZPK vesszőfutás esetén persze a címvédés is.) 

Mind a két csapat elsősorban az ellenfél kapuja előtt jeleskedik, így sok-sok gólra és még több izgalomra számítunk. Az elmúlt években előfordult nem egyszer, hogy a rangadó végül egyoldalú lett, és az ilyen kiütésekből már mind a két félnek kijutott. Most szinte elképzelhetetlennek tartjuk, az utolsó pillanatig éles lesz. Az ARES kerete homogénebbnek tűnik, a Krokodiloké kiismerhetetlenebbnek. Kulcskérdés lehet Dombauer és Mujahid párharca középen. Most benne van az ARES siker… Várunk 15 gólt, 35 perc kiállítást és emlékezetes legalább 59 percet.  A vége 8-7 vagy ide vagy oda. A Gömb felbátorodva az elmúlt hetekben a címvédőre tette azt az 1 döntő gólt. 

Zone Női OB1

SZPK-Nokia - Neumann Snipers

Február 1. 17:00, Komárom 

A Neumann aligha úgy tervezte a CH elleni meccset, ahogy az elsült. A csapat jól védekezik, de hadilábon áll a gólszerzéssel. Ez pedig elég a szoros vereségekhez és az ellenfelek megizzasztásához, de a győzelemhez kevés. Így lesz most is, és harcos meccsen a narancsosok begyötörnek annyit, amennyi kell: 4-2. 

Phoenix Fireball SE - Szolnok Cannibals FK

Február 1. 14:00, Törökbálint 

A női tabellát nézni gyakorlatilag annyira informatív, mint egy politikai közvélemény kutatás. A szerzett pontok szinte érdektelenek, lássuk a vesztetteket. A Szolnok ebből 3-at „birtokol”, amiből kettőt a VB postázott nekik a Phoenix ellenében – akiknek egyébiránt 1 hasonló egységük van. Itt el is jutottunk a kulcshoz: amennyiben a Phoenix nyer, virtuális 5 pontos előnyre tesznek szert úgy, hogy már csak két ésszerű körülmények közt elveszíthető meccsük lesz (SZPK, Eger), ami gyakorlatilag annyit jelentene, hogy ha még nem is dől majd el, de már lehet szemezni egy megfelelő vitrinnel a kirakatokban. A pontszerzés is jól csenghet a fővárosiaknak, hiszen így is maradna a pontelőny, ráadásul a Szolnok ellen mindig szép a szerzett pont. A vendégek viszont a címvédéshez rá vannak utalva a győzelemre, ellenkező esetben nem lesz saját kezükben sorsuk. A párharc még nem „klasszikus”, de hamarosan azzá válhat (tavaly két meglepetés x… na jó, a tavaszit már vártuk). Az év legjobb női meccsét várjuk sok-sok góllal és gyakorlatilag megjósolhatatlan kimenettel, valamint Antal-Radácsi western-párbajjal. Lehet bármi, de a megérzés a vendégek fele hajlik a rutin miatt, bár a hazaiak meg jobban játékban vannak… 

Férfi OB2

Rudas FT - ARES HC U21

Február 1. 14:00, Dunaújváros 

Egy az életéért küzdő amúgy is fanatizálható Dunaújváros küzd a biztos második helyen álló, eltiltástól sújtott és Krokodilok ellen megfáradó ARES-sal szemben. A motiváció nyilván a hazaiaknál lesz nagyobb, amennyiben a Veszprém nem nyer előzőnap, és ez elég is lesz a kibrusztolt 2 gólos sikerhez. Ha a Veszprém sikerrel jár, akkor minden-mindegy, és ez esetben a vendégekre tennénk. 

Paksi FK - VESC Lizards Fitt SE

Január 31. 10:00, Dunaújváros 

A Veszprém a 4-be jutásért lép pályára a gólfesztiválokban igen csak érdekelt Paks ellen. Az egyetemisták jó formában vannak, kérdés mennyi gól maradt az ütőkben a múlt heti mannahullás után. A csapat moráljára bizonyára nem lehet panasz. Tippünk egy 1 gólos vendég, de ez oly bizonytalan lábakon áll, mint a csádi nemzetgazdaság. 

Miskolci FE - Diamonds X3M Team

Február 1. 14:00, Miskolc 

Az OB2 előzetesen két legnagyobb esélyesének kikiáltott csapat rangadójára kerül sor Miskolcon. A borsodi csapat alaposan rá is pihent a találkozóra, de a Diamonds ellen idén minden hiába. A vége vendég, másra nem is tehetünk. A bajnoki cím kérdése már rég eldőlt, a Miskolc pedig hajthat tovább az osztályozóért, amivel kapcsolatban a Paks személyében egész komoly kihívóra akadtak.

 

1 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr53912632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant 88 2009.02.01. 22:17:04

A Veszprém sikerrel járt, minden-mindegy volt, az eredmény: 10-4 hazai.
süti beállítások módosítása