Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hosszú Menetelés

2009.10.17. 08:25 Ford_Prefect_

Természetesen nem Mao Ce-tung és a kínai vörös hadsereg tettéről van szó, hanem a magyar U20-as fociválogatott világbajnoki szerepléséről, amiről úgy éreztük, meg kell emlékeznünk. Aki minden részletet ismer, annak ez csak emlékfelidézés lesz, aki pedig csak hallomásból értesült az eredményekről, talán megtudhat egy-két új dolgot. Nézzük tehát, milyen utat jártak be a magyar sport legújabb hősei.

 

 

A magyar csapat

Kapusok: Gulácsi Péter (FC Liverpool), Megyeri Balázs (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Reggina)
  Védők: Debreceni András (Budapest Honvéd), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Szekeres Adrián (MTK Budapest), Szabó János (Paksi FC), Zámbó Bence (Győri ETO FC), Présinger Ádám (Videoton FC)
Középpályások: Dudás Ádám (Győri ETO FC), Tóth Bence (Ferencváros), Takács Péter (DVTK), Koman Vladimir (Bari), Simon Ádám (Szombathelyi Haladás), Varga Roland (Brescia), Kiss Máté (Győri ETO FC),
Csatárok: Németh Krisztián (AEK Athén), Simon András (Cordoba), Gosztonyi András (MTK Budapest), Balajti Ádám (DVTK), Futács Márkó (Werder Bremen)
Edző: Egervári Sándor

A legutóbbi U19-es EB-n bronzérmes alakulat adja a csapat gerincét, így nagy reményekkel vághatott neki válogatottunk a világbajnokságnak.

Ellenfeleink a csoportban: Dél-Afrika (elődöntős volt az afrikai kontinenstornán), Egyesült Arab Emírségek (Ázsia kontinensbajnoka), Honduras (a CONCACAF zóna 3. helyezettje).

 

"Apa, kezdődik!" - Indul a Világbajnokság!
Röviden: a címvédő argentinok nem jutottak ki a vb-re; Németh Krisztiánt a vb 10 várhatóan legjobb játékosa közé választották; minket várnak az egyik lehetséges meglepetéscsapatnak; a fő európai esélyesek: Olaszország, Németország, Spanyolország; Ghána és Brazília esélyesek még a végső befutásra.


Honduras-Magyarország 3-0 (1-0)
2009.09.27 21:30, Alexandria, Alexandria Stadion
Gólok: Mario Martinez (35', 70'), Arnold Peralta (84')

Honduras 32 éve nem nyert mérkőzést U20-as világbajnokságon. 1977-ben, utolsó győzelmük alkalmával 2-0-ra nyertek, az ellenfél Magyarország volt. A kontinenstornák alapján Honduras jó csapattal érkezett, amit hamar meg is mutatott: 15 percig volt mienk a meccs, de nem tudtunk élni a lehetősséggel, negyed óra után pedig eltűnt a magyar fölény és Honduras legázolta válogatottunkat. Ugyan voltak gólszerzési lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. A mérkőzés után az ismert magyar mentalitás sokakban feltört, és a válogatott kapott hideget-meleget.
"Az igazi dicsőség térdre kényszerülni, és azután mégis felállni."

 

Magyarország-Dél-Afrika 4-0 (0-0)
2009.09.30. 18:45, Alexandria, Alexandria Stadion
Gólok: Korcsmár Zsolt (49'), Koman Vladimir (55' büntetőből), Debreceni András (71'), Présinger András (90')

A csoport valószínűleg legerősebb csapatát vártuk ellenfélként, a meccs gyengébb magyar első félidővel kezdődött, amit parádés második követett. Az első félidőben a játék elképzelés nélküli volt, az afrikaiak fölényben játszottak, a második félidőre azonban feltámadt a magyar együttes, és az első gól után meg is nyugodott, ellenfelünk pedig a második gól után úgy tűnt feladta. A mieink előnyük tudatában higgadtan növelték négyre a különbséget. A meccs után többen már számolgattak, hogy jobb lenne a csoport második helye, mert akkor valószínűleg gyengébb ellenfelet kapnánk, azonban Egervári mester kijelentette, hogy mindenkitől a maximumot várja el a továbbiakban is, ahogy ő fogalmazott "...a tartalom nélküli, üres játékot nem tolerálom senkitől." És igaza is van, egy vb-re nem számolgatni megy az ember...
"Nyújtsd mindig a legtöbbet! Ne elégedj meg azzal, ami vagy! Próbálj meg az lenni, ami lehetnél!"
 


Magyarország-Egyesült Arab Emírségek 2-0 (2-0)
2009.10.03. 18:45, Alexandria, Alexandria Stadion
Gólok: Németh Krisztián (19'), Koman Vladimir (23')

Következő ellenfelünk az összeszokott, csapatként erős ázsiai kontinensbajnok volt. Az első 15 perc az ellenfélé volt, uralták a pályát. Majd felébredtünk, és rögtön két góllal köszöntünk be. A vezetés tudatában a magyar csapat nem sietett el semmit, ráérősen passzolgatott és hatékonyan védekezett. Az arabok előtt kevés helyzet adódott, és csak az első félidő két gólja volt látható az eredményjelzőn a meccs végét jelző sípszó elhangzásakor is. Igazából egyik csapat sem erőltette a további góllövést, az Emírségeknek is megfelelt az eredmény, így is továbbjutók voltak.
"A győzelem nem minden. A győzelem egyedüli és mindenek feletti."

 

A csoport végeredménye:

1.

Magyarország

6p

6-3

2.

Egyesült Arab Emírségek

4p

3-4

3.

Dél-Afrika

4p

4-6

4.

Honduras

3p

3-3


 

Magyarország-Csehország 2-2 (2-2) Tizenegyesekkel: 4-3
2009.10.06. 20:00, Alexandria, Alexandria Stadion
Gólok: Kiss Máté (15'), Koman Vladimir (99') illetve Jan Vosahlik (26'), Michael Rabusic (92')

Európa egyik legerősebb csapata volt az ellenfél a nyolcaddöntőben. Két egyenrangúnak tűnő csapatot láthattunk a pályán, talán a csehek néha kicsit jobbaknak tűntek, de Fortuna istenasszony ezen a napon mellettünk tette le a voksát, és ez sokat számított. A büntetőknél Gulácsi hármat védett, a fifa.com egyenesen a nap magyar hősének nevezi. A játékosok szerint a sikerük titka a csapategység, és az, hogy mindenki tud valamit hozzátenni.
"Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni."



Olaszország-Magyarország 2-3 (0-1)
2009.10.09. 20:00, Szuez, Mubarak Stadion
Gólok: Antonio Mazzotta (82'), Giacomo Bonaventura (113') illetve Koman Vladimir (2' büntetőből), Németh Krisztián (112', 117')

Inkább hatékony, mint látványos játék és biztos védekezés, ezek az olasz csapat ismérvei. Négy piros lap, öt gól, de csak egy győztes a meccs mérlege. Fontos volt, hogy mi szereztük az első gólt, mert nehéz lett volna feltörni egy vezetést őrző olasz válogatott védelmét. Az első félidőt a mieink uralták, de az olaszok jól védekeztek. A második félidőben az emberek fogytak, az olasz labdabirtoklás nőtt. Aztán megjött az egyenlítés is. A döntés a hosszabbításra maradt, ahol magyar-olasz-magyar gólváltás következett, a végén a mieink örülhettek. Nagyot küzdve 1954 után újra világbajnoki elődöntőben a magyar csapat! A győzelemnek voltak áldozatai is. Koman Vladimir, Szekeres Adrián és Takács Péter eltiltás miatt nem játszhatnak az elődöntőben valamint Egervári Sándor sem ülhet a kispadon.
"Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat."


Ghána-Magyarország 3-2 (2-0)
2009.10.13. 16:30, Kairó, Kairói Nemzetközi Stadion
Gólok: Dominic Adiyiah (10', 31'), Abeiku Quansah(81') illetve Futács Márkó (73'), Balajti Ádám (84')

Egyetlen európai csapatként elődöntőben Magyarország, az európai sajtó minket dícsér, de az ellenfél nagyon erős. Ghána gyors, technikás futballt játszik, nagyon jó labdakezeléssel és erős kontrákkal. Nem mi voltunk az esélyesek, de ez korábban sem zavarta a csapatot. Viszont zavarta a hiányzók sora. Az első félidő egyértelműen a ghánaiaké volt. Alig veszélyeztettük a kaput. Az eddig kifogástalanul játszó Présinger Ádám hibázott hatalmasat, amiből gólt is kaptunk. Az afrikai csapat még az első félidőben duplázni tudott. A második félidőre mi is belejöttünk, de nem tudtunk fordítani.Hiába vettük fel a kesztyűt és harcoltunk, Ghána irányította a meccset és megérdemelten jutott a döntőbe.
"Amikor egy íjász nem a trófeákért lő, akkor teljes birtokában van a képességeinek. Ha egy bronzcsatáért lő,akkor már rögtön ideges lesz... A díj miatt vívódik. Már számít neki. Többet gondol a nyerésre, mint a lövésre, és a győzelem akarása megfosztja erejétől."


Magyarország-Costa Rica 1-1 (0-0) Tizenegyesekkel: 2-0
2009.10.16. 17:00, Kairó, Kairói Nemzetközi Stadion
Gólok:Koman Vladimir (90' büntetőből) illetve Marcos Urena (81')

Az ellenfél a CONCACAF-zóna legjobbja, Costa Rica. Nagyon gyors, hajtós, erőszakos focit játszanak, nagy küzdelmet várt mindenki. Németh most kimaradt a kezdőből, de hamar pályára küldte a kapitány. Az első félidőben szokás szerint gyengébben kezdtünk. A második félidő a miénk volt, de sorra kihagytuk a helyzeteinket. A második félidőt a fifa.com egyszerűen "Esteban Alvarado Show"-nak nevezi. A közép-amerikaiak kapusa parádézott, nem véletlen, hogy őt válaszották a torna legjobb kapusának.
A 81. percben Urena két védőt rázva le, gyönyörű csel után lőtte ki az alsó sarkot. Nem volt mit tenni, hajtani kellett az egyenlítésért. Németh Krisztiánt lefordulás közben rántották le: 11-es. Koman állt a büntetőponthoz,rajta állt vagy bukott az esély a bronzéremre, de hozta a tőle már megszokott kötelezőt:kis szerencsével, de bent volt.
A 11-es párbajban Gulácsi ismét megmutatta, nem véletlenül ő áll a magyar csapat kapujában. A magyar csapat túlteljesítve az elvárásokat, a bronzéremig menetelt.
"A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad."

A világbajnokság legszebb gólja

 

Ugyan még tart a szavazás, de magasan vezeti Kiss Máté gólja, amit a cseheknek lőtt. Talán csak a costa ricai Diego Madrigal gólja szebb ennél, amit az ausztráloknak lőtt, de a mi szívünk inkább a hazai felé húz...

 

Összegzés
Egy egyre javuló válogatottat láthattunk, akik a jövőben meghatározóak lehetnek a felnőtt nemzetközi mezőnyben is. Reméljük nem tűnnek el a szemünk elől, és a következő 15 évben hasonló sikerekkel örvendeztetnek meg minket. Koman és Gulácsi a csapat tán két legjobbja, de igazából az egész csapat lenyűgözően játszott. Egy biztos: erre a csapatra minden magyar ember csakis büszkeséggel telve gondolhat. Szép volt fiúk! Hajrá Magyarország!

Forrás: Sportgeza.hu, fifa.com
 

1 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr851455395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ford_Prefect_ 2009.10.17. 08:36:27

A kisebb-nagyobb hibákkal legyetek légyszíves türelmesek, éjjel készült.
süti beállítások módosítása