Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Zone Női Ob1 7. forduló

2009.11.04. 06:10 Ford_Prefect_

Ez a beszámoló rövidebbre sikerült, mint szerettük volna, a héten a November Kupára szeretnénk koncentrálni, arról nem is beszélve, hogy egyszer már elkészült a bejegyzés, majdnem teljes valójában (1 mérkőzés hiányzott), de aztán a technika ördöge megtréfált minket. A tanulság (amit immár sokadszor vonunk le, de sosem tanulunk belőle): mindig mentsünk el mindent rendszeresen a munka közben! A tanmesedélután után pedig nézzük a mérkőzéseket.

 

 

Debreceni FSE - Szent-Györgyi Ares BMHC 8-14 (2-3, 2-7, 4-4)

Debrecenben rendezték a forduló végülis gólokban leggazdagabbra sikerülő mérkőzését. Egyik csapat sem a védekezés túlzott favorizálásáról híres, így várható volt, hogy nem egy gólos találkozó lesz, de azért arra nem számítottunk, hogy szinte új jegyzőkönyvlapot kell nyitni. Mint az eredményen is látszik, az Ares nem igazán tudta megfogni a honlapjuk által az ország legjobbjának nevezett Ladányit: ennél több gól a hazaiak csak a Cápáknak lőttek. Nyolc góllal mérkőzést lehet nyerni. Igaz, nem akkor, ha tizennégyet kap az ember. Gegesy jól játszott, szinte "vadóczosan" szolgálta ki a társakat, 6 gólpasszt jegyzett.(1+6), míg a gólokról leginkább a Pintye testvérek gondoskodtak (Nóra 6+1, Tímea 3+1), de alig volt olyan Ares játékos, aki nem szerzett pontot. Az első és a harmadik harmad az Ares nem túl erőteljes, de állandó fölényét hozta, míg a második harmadban szinte elsöpörte ellenfelét a fővárosi gárda.
Az Ares megérdemelten hozta el a két pontot, de mindkét csapatnak újabb intő jel volt ez a mérkőzés, hogy a védekezésre jobban oda kell figyelni.
Egyetlen kérdésünk maradt: Hová tűnt Kovács Vivi? na meg a szombathelyi kommandó többi tagja?
 

Phoenix Fireball - IBK Cartoon Heroes 14-4 (7-1, 3-0, 4-3)

Kiadós verésbe szaladt bele a CH, pedig erre aztán tényleg nem lehetett számítani. Gegesy megint nem volt, így mezőnyjátékos védte a Mesehősök kapuját, a Phoenix pedig ezt nagyon jól kihasználta. Kovács edző letámadással akarta megakadályozni, hogy a hazaiak a kapu közelébe jussanak, de most valahogy nem működött a CH-nál a védekezés. Az első harmadban eldőlni látszott a meccs, amire a második harmad sem cáfolt rá. Nem nagyon volt a labda Acsaiéknál és végig a címvédő irányított, bár a második harmadban a két csapat közelebb került egymáshoz a játékban, de így is a Phoenixé lett a harmad, ők tudták értékesíteni a helyzeteiket. A harmadik játékrészre kiegyenlítődött a játék, de ez már nem változtatott az eredményen. Szarvas 2+4, Radácsi 6+1 pontot termelt, de nem hagyták ki a többieket sem az osztozkodásnál, Mohai pedig kisebb sérüléssel is magabiztosan védte a címvédő kapuját.
Egy nagyon gyengén kezdő, aztán valamennyire felébredő Ch ellen aratott megérdemelt győzelmet a szépen játszó Phoenix. A meccs utóéletével kapcsolatban csak annyit szeretnénk megjegyezni, hogy ugyan a győztesek írják a történelmet, de a Phoenix meccskrónikája néhol kicsit tényleg lebecsüli az ellenfelet. Ugyanakkor ezt a vesztesnek szó nélkül kéne tűrnie, nem is beszélve a bíráskodás teljes leminősítéséről. Elképzelhető, hogy igaz, amit a játékvezetőkről olvashatunk a CH honlapján, de lehet, hogy nem ezzel kéne foglalkozni egy ilyen kaliberű vereség után. (Nem is beszélve arról, hogy hiteltelenné teszi az eredmény a bírókritikát.)
Nem szerettük volna így befejezni, de ezt nem bírtuk magunkban tartani. Gratulálunk a győzelemhez a Phoenixnek, és reméljük a tavaszi fordulóban szorosabb meccset láthatunk.

Szolnok Cannibals FK - Neumann Snipers 10-4 (1-0, 5-1, 4-3)

A meccskrónikák szerint unalmas, lassú tempójú mérkőzés zajlott Szolnokon a hétvégén. Egyik csapat sem pörgött fel, nem diktált iramot. A Szolnok rutinfeladatként oldotta meg a mérkőzést, szinte a legkisebb energiabefektetéssel. Az első harmad 12. másodpercében már a Szolnok vezetett, és ezzel meg is elégedtek a játékrész végéig. A második harmadban a Kannibálok eldöntötték a meccset, a harmadik harmadra maradt a Neumann felzárkózási kísérlete, de hiába lőttek három gólt, négyet kaptak és büntetőt is hibáztak. Felejthető mérkőzés mindkét csapatnak és a közönségnek is. A Neumann meccskrónikának azonban ellent kell mondanunk: ha egy csapat a kisujját is alig mozdítva tíz gólt lő és nyer, akkor az megérdemli a két pontot.

Eszterházy-MEISE SZPK-NOKIA 6-6 (0-1, 2-1, 4-4)

Igazi rangadóra virradt Eger városa, lázban égtek az emberek az utcán, mindenki az esti meccsről beszélt, a csarnok előtt szerencsevadászok árulták négyszeres áron a pár megmaradt jegyet, de sokan így sem fértek be az arénába. Sajnos ez így nem mind igaz, de hasonló kaliberű mérkőzésen legalábbis így kéne történnie.
Az SZPK késve érkezett a meccs helyszínére, mert a buszukkal akadtak problémák. Gyorsan lezajlott az U15-ös lány mérkőzés (ahol egyébként az Eger diadalmaskodott meggyőző fölénnyel), aztán következhetett a felnőtt női.
Az első harmadban csak "kóstolgatták" egymást a csapatok, ahogy az egri honlapon olvashatjuk. A nagy iram már az első harmadban is látszott, a csapatok viszonylag kiegyenlítetten játszottak, de Vértesi szerezte meg a vezetést a vendégeknek (átszakadni látszik a gát a narancs 23-asnál...).
A második harmadban az Eger kezdett jobban, először Csutorás egyenlített, majd Bartók passzából lő gólt Suszták, ezzel a hazaiak átvették a vezetést. Darai még kiegyenlít a harmad végén, így a csapatok döntetlennel vonulhatnak pihenőre. A második etaphoz tartozik még egy érdekes jelenet: a vendég kapus a gólvonal közeléből, kétes helyről menti a labdát, de a bírók döntése alapján nem volt bent.
A harmadik harmadba aztán jön a meglepetés. Fellángolás a komáromiaknak, hidegzuhany a egrieknek. Az SZPK sorozatban három gólt helyez el a hazai kapuban (vértesi 2, Váradi 1). Felbolydul az Eger kispadja: a fáradt U15-ös sort pihenőre küldik, és két sorral folytatják. De micsoda két sorral! Kezdésnek Suszták kapufa, aztán egy szabadütés után Antal passzából Suszták talál be. Mindkét csapat hajt tovább, tudják, messze még a vége. És jön az újabb egri gól: újra Antal és Suszták, de ezúttal szerepcserével ez előző találathoz képest. Majd a másik egri sor is hallat magáról: Krecz kiegyenlít. De még csak szusszanni sincs idő, Huszár máris újra megszerzi a vezetést az SZPK-nak. De feladásról szó sem lehet: Antal és Suszták hozzák össze az egyenlítő gólt. A küzdelem még az utolsó sípszóig folyik, de már több gól nem esik.
A vendégeknél Vértesi, a hazaiaknál Suszták jutott 4 pontig, de mindkét csapatnál a többiek is kivették részüket a pontszerzésből. Annyit szeretnénk csak még hozzáfűzni, hogy sok ilyen jó meccs kéne még a bajnokságba.

U.I.:
Köszönjük a csapatoknak a honlapokon található beszámolókat, az egriből külön öröm volt dolgozni, a komáromiaknak köszönet amiért e-mailben is mindig kapunk beszámolót (ilyesmit bárkitől szívesen látunk), és a többi csapatra sem lehet panasz, mindenki részletesen írt a hétvégéről.

Tisztelt Magyar Floorball Szövetség!

Női csapatait blogírói dicséretben részesítem a kiváló beszámolókért, és a gyors információkért.
Aláírás: Ford Prefect


 

 

2 komment

Címkék: floorball női noi dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr951497476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel61 2009.11.05. 21:13:58

"Hová tűnt Kovács Vivi? na meg a szombathelyi kommandó többi tagja?"
Talán azért egy Debrecen meccsért nem utaznak 1200 km-t!

Ford_Prefect_ 2009.11.06. 01:46:24

Értjük az 1200 km-es iróniát, és feltételeztük, hogy ez lehet az oka, de ha visszaolvasod az Ares portál meccsbeszámolóját, a hiányzóknál ezt írta:
"Van aki dolgozott, van aki tanult, míg a szombathelyi különítményről semmit sem tudunk."
Tehát a kérdést jogosnak érezzük:)
süti beállítások módosítása