Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Salming Férfi OB1 8. forduló - Derbik előtt, alatt és után

2009.11.19. 04:46 Floorballer

Minden csapat életében megvannak azok a meccsek, amikre külön készülnek, és amik mérföldkövekként szerepelnek a szezon vége felé tartó kinek göröngyös földút, kinek nyílegyenes autópálya mentén. A sorsolást látva mindenki számára van néhány olyan meccs, vagy akár mérkőzés sorozat, amelyeket látva a naptárban az összes többi találkozó átlényegül az „A meccs”-re való felkészüléssé, vagy az „A meccs” után lévő már-már feleslegesnek tűnő kötelező ponthullajtássá vagy pontszerzéssé, „A meccs”-en pedig néha a szibériai kőolajkészlethez hasonló rejtett tartalékok bukkannak elő. 

Gyakran megesik azonban, hogy az örökbecsű közhelyklasszikus – nevezetesen: csak a pillanatnyi mérkőzésre koncentrálunk (értsd.: kiküldjük az ütőt, és megpróbálunk valamit gyakorolni a jövő heti rangadóra, mert 1. ezeket a szerencsétleneket bal kézzel is verjük vagy 2. ha kettőshátrányban játszik az ellenfél végig, akkor is úgy helyben hagy minket hogy anyánk sem ismer ránk) – ellenére a koncentráció bizony meg-meg bicsaklik egy-egy nehéz széria után vagy éppen előtte. És miként a lónak is 4 lába van, mégis megbotlik, nincs ez másként adott esetben 20-30 lábon álló csapatokkal sem. Nem beszélve az 5 lábon álló szerkesztőségről (apropó: egy félreértés eloszlatása végett, a postok címe alatt megjelenő szerzői nevek mindegyike pontosan egy adott emberhez tartozik, és az állítás fordítva is igaz), mely ezen a héten úgy megcsúszott, mint David Beckham Isztambulban… 

… de ami késik nem múlik, így a modern technikának és a csapat honlapoknak hála 10000 kilométerről következik az összefoglaló derbik mentén kicövekelt gondolatzsinóron húzva. 

/Zenének is egy távoli darab szóljon: /

 

Ares HC/Top Floor - Diamonds SK 7 – 10 

Az ARES év elején deklarálta, hogy szerencsésnek tekinti önnön sorsolását, és néhány felhozó meccs után nekivághat a rangadóknak. Minden gördülékenyen is zajlott: a kötelezőkön az ellenfeleket a földdel tették egyenlővé Nádorék, gyakorlatilag rekordokat döntögettek – az NFL-ben valószínűleg csak úgy villództak volna a közvetítés alatt az éppen felállított új csúcsokról való megemlékezések -, majd a 3 nagy rangadóból egy abszolút elégedettségre okot adó 5 ponttal szálltak ki. A bajnoki cím egyes számú várományosaként hátra is dőltek kicsit nagy megkönnyebbülésükben, és pechükre ezt tette Fortuna istenasszony is velük kapcsolatban. Ráadásul a Diamonds határtalan lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe, amin vesztenivalója aligha volt Siklósi Evelin tanítványainak. És ők meg is leptek mindenkit. Egy harmad után 2-6 állt a kijelzőn, de a 43. percben volt már 2-8 is. Az ARES későn ébredt, és 31 perc gólcsend után 10 perc alatt 4-et rámolt (Bajaszgalan egymaga 3-at), majd Vadócz sok fronton vitatott kiállítása után megállásra kényszerült. A vége 7-10, és a szezon eddigi legnagyobb, jó eséllyel überelhetetlen meglepetése született. Ezzel persze nem a Diamonds-ot akarjuk lebecsülni, akiket mostanra már sokkal inkább az 5-6. sem mint a 7-8. helyre várunk, hiszen remek teljesítményt nyújtottak. Valószínűleg nem a tavalyi bronz lesz ezen alakulat több tagja számára az egyetlen felnőtt bajnoki érem, amit valaha begyűjtenek. Az ARES-nak ez úgymond belefért, hiszen a derbiket jó eredménnyel hozták, továbbra is favoritnak tekinthetőek. 

SZPK-NOKIA - Debreceni FSE 6 – 3

Az SZPK számára alighanem a „vidék derbi” jelenti „A meccs”-et, vagy legalábbis, szurkolóiknak egészen biztos. Szintúgy a másik oldalnak. A Debrecen csalóka módon remekül állt a forduló előtt, hiszen mindössze 1 rovátka szerepelt a vereségek hasábban, de eddig összesen egyszer kellett a tavalyi TOP4 valamelyikével találkozniuk, mondhatnánk hangtalanul suhantak akár a denevér... Ezen a hétvégén az arány 2-ből semmire módosult, ami persze még bőven kompenzálható, és cseppet sem estek ki a hajdúságiak a bajnoki címért folytatott küzdelemből.

Az SZPK-t senki nem vádolhatja azzal, hogy ne pihent volna rá erre a fontos meccsre, hiszen gyakorlatilag egy kezdő korcsolyázó folyamatos esést elhárítandó kapálózásaként írhatnánk le eddigi bukdácsolásukat. Mi más adná vissza az egyensúlyt, ha nem egy derbisiker? Magabiztos hazai győzelem született telt ház előtt 2 félpályás bombával körítve az ínyencek számára. Mivel idén mindenki hullajt pontokat, így még van visszaút a narancsosoknak is: túl minden rangadón 4 pont a hátrány, nem behozhatatlan! A lendületvétel megtörtént.

White Sharks HC - Szolnok Cannibals FK 9 – 9

Lendületet vett az előző körökben a Szolnok is, és egyértelműen jelezte, hogy nem kíván egyenes úton kiesni a divízióból. A WS számára azonban az elmúlt évek során a Szolnok meccs lett a szóban forgó nagy derbi, és talán még önnön magukat is meglepték kiváló produkciójukkal. A Szolnokot egészen biztosan! A Cápák hatalmas elánnal nyitottak, és 43 perc után 8-4-re álltak, a derbi alkalmából Vénkúti Krisztián – a csapat elmúlt évekbeli leggólerősebb játékosa – ünnepélyes keretek közt megszerezte hazai pályán első(!!) találatát, ami még megtoldott plusz 1+2-vel. A fordulópontot a 44. percben Híves 5 perces kényszerű megpihenése hozta el, melyből a félelmetes szolnoki előny kétszer is betalált – Bagdi hazaruccanva gólja mellett ezen két találat passzát is jegyezte. Ahogy pedig az lenni szokott, a végén jól hajráztak a Kannibálok, Strauss 2 passzt osztott ki, a törzs pedig egy gólgazdag, fordulatos meccsen ponttal tért haza. Kérdés, hogy ki érzi félig telinek, ki pedig félig üresnek azt a bizonyos poharat. Harangozó teljesítményét kell még kiemelni, aki a „kis rutinnal egyre jobb lehet; ismét sikerült betalálnia a második sorban; stb.” státuszból érett játékossá lépett elő és egyenesen a góllövőlista 2. helyén tanyázik részben az adott meccsen rámolt 5+1-ének köszönhetően.

Torpedo Justitia SC - Dunai Krokodilok SE 4 - 18

Nem volt szüksége plusz lendületre a Krokodiloknak, még Dombauer és Szabó hiányában sem. Továbbra is remekül hasítanak a hüllők, ezúttal bebizonyítva, hogy az élő szövetből felépülő vízi torpedo keményebb fém társánál. Ehhez kellett az is, hogy a Torpedo úgy van a szezonnal kapcsolatos energiabefektetéssel, mint Jim Lowell az Apollo 13-n az árammal: van egy meghatározott mennyiség, ami arra elég lehet, hogy a legszükségesebb dolgokat működésbe hozza, és visszatérjen a Földre, de töbre nem igen, és ezt a beosztást is nehéz megtalálni (lásd még a filmtörténet egyik legjobb moziját:) ). A Torpedo nem kockáztat, és míg a nyerhető meccseken rendre fogcsikorgatva küzdenek – és gyűjtik a pontokat – addig az ilyen találkozókat könnyedén eresztik szélnek. Meglátjuk, hogy a végén csobban-e a leszállóegység az Elit Liga óceánjában. A Krokik 3 sorral remekeltek: Galsai 3+3, Bedő 1+3, de Duró és Guzsaly is mesterhármasig jutott, sőt még Samu hálóőr is pontot regisztrálhatott. Ezzel a hüllők a tabella élén, és letudtak már 1 pont értékű meglepetésbotlást is.

IBK Cartoon Heroes - Phoenix Fireball SE 5 – 10

A Phoenixet dobogóra vártuk, majd óvatosabbak lettünk, majd most egyenesen a dobogón állnak! Nem mintha ne nyertek volna év elején is rendre, de valahogy nem látszott az az erő, ami tavaly tavasszal, ráadásul becsúszott egy nem kalkulált x is. Németh mondjuk szorosan Nádor nyomában (ezúttal is 2+3), a csapat pedig szorgosan gyűjti a pontokat, így talán indokolatlan volt az óvatosabb becslés. Összességében olyan tanácstalanok vagyunk, hogy még azt sem tudjuk megállapítani, hogy mi lenne az igazi meglepetés. Most mindenesetre a Neumann magabiztos elintézése után a CH-nak is 10-et hintettek Paffériék végig magabiztosan játszva, így egyértelműen jelezték, hogy a középmezőny melyik részébe tartoznak. A kérdés, hogy van-e feljebb is. Bő keret, jó edzéslehetőségek, két klasszis pontszerző. Mi kellhet még?

A CH-val kapcsolatban is már éppen kezdtünk volna összezavarodni, mikor ismét kiderült, hogy ellenféltől független továbbra is szereplésük, azaz tisztán statisztikai alapon szerzik pontjaikat. Ezen meccs kapcsán jegyeznénk meg, hogy a tabella igencsak kettészakadt, amennyiben a Diamonds pontot hoz a CH ellen elmaradt meccsén, akkor a 6. hely alatt bizony egy éles, 4 pontos vonalat húzhatunk. Azt már aligha lépi át bárki, bármilyen irányban az eddigiek alapján.


Neumann-Kartal FSE - Miskolci FE 8 – 4

Ha pedig ez így lesz, akkor a Neumann is sokkal inkább a kiesés elkerülésére koncentrálhat majd, sem mint az évek óta hőn áhított, és néha igen közelinek tetsző felsőház elérésére. A Szolnokon elszenvedett vereség után Ágostonék a játékosedző OB2-es évek óta nem látott 2+2-je által vezérelve ezúttal biztosan nyertek. Nem aludták át a mérkőzés elejét, egyenesen egy 5-0-s 10 perccel indítottak, ami után kiegyenlített küzdelem folyt. Tették mindezt úgy, hogy a csapat eddigi góljainak közel felét jegyző Dudás ezúttal nem talált be. Hiába, az igazi klasszis a rossz formát is időzíteni tudja, mondhatnánk ez most belefért. Szigetvári és Tóth is megtalálni látszik a góllövő ütőt (2-2), amire a gárdának nagy szüksége is van! A csapat először mozdult el a kiesést jelentő helyekről az idény során, a Miskolc pedig egyáltalán nem szakadt még le (2 pont).

 

1 komment

Címkék: floorball ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr491535863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorballek 2009.11.20. 15:39:23

női összefoglalót mikor lehet olvasni? :)
süti beállítások módosítása