Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb + MK elődöntő dióhéj

2010.04.08. 11:40 Floorballer

Az elmúlt hetek izgalom cunamijának tarajos hullámai a szombati MK meccsen kulminálódtak egy hetyke kis találkozó formájában. Röviden természetesen megemlékezünk a felkorbácsolódó vízpermet okáról, történetéről, és az elképesztő fordulatokról, majd rátérünk a mostanság megszokotthoz képest visszafogottnak mondható 19. Forduló beli párosításokra. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy ezen hétvége igazi nyertese Orbán Viktor lesz éppen az a csapat lehet, amely nem is lép pályára: nevezetesen a Dunai Krokodilok, akik a Torpedo kizárása okán pihennek. Tovább után 2 piros lap, vidék derbi és még 4 találkozó! 

ARES HC/Top Floor - Debreceni FSE 9 – 10 (h.u.)

Nem gondoltuk volna, hogy az ARES-ban az elmúlt heti meccs alapján van annyi, amennyi a végén még akár elég is lehet. Kicsit erősödött a keret, ugyanis ezúttal Szabó is megjelent, továbbá Farkas is reaktiválásra került, de cserébe Geri gyarapította a maródiak listáját. Az ellenfelet Varga Tibor nem tudta elkísérni, így mondhatjuk, hogy az 1 héttel korábbi találkozóhoz képest nőttek az ARES esélyei. 

Ezt hamar szertefoszlatni látszott a debreceni kezdés, melynek eredményeként 21 perc alatt 1-4 állt a kijelzőn. Féltávhoz 3-6-al érkeztek a csapatok, és ha ehhez hozzávesszük a Debrecen szokásos harmadik periódusban mutatott parádéját, akkor bizony még akár borítékolhattuk volna is az eredményt. Az ARES azonban megrázta magát, és idei talán legjobb játékát mutatta be Vadócz (3+1) vezérletével. Vígh sérülése után Gődér került a hálóba, és kiváló teljesítményt nyújtott, továbbá szenzációs védekezésre ösztönözte övéit. Elképesztő játékkal az 51. percre Nádor (3+0) már megfordította a meccset (8-7). Kovács az 56. percben egyenlített, Varga az 57.-ben fordított, de Vadócz – miként a bajnoki döntőn – 58:40-nél egalizált. A végén Gődér – helyszínen tartózkodó kapus szavai alapján – eszement bravúrral tartotta meg az x-et. Fel is ajánlunk neki egy Mladen Petric díjat (a videonál a védés a 92. Percben 2-2-nél történt…). 


Jöhetett a hosszabbítás, amit elképesztő balgaság volt nem megtippelni a gömb részéről, hiszen ha Vörös áll a síp végén, akkor az esetek 70%-ban 100% (kommentben várjuk, hogy honnan van a klasszikus idézet, mert mi sem emlékszünk…:) ), hogy aranygól dönt. Ez még nem is lett volna gond, hiszen Debrecenben is így történt az emlékezetes döntőn, az oda vezető út azonban rögösre sikeredett. Nevezetesen 67:52-nél Farkas jutott a kiállítás sorsára, melyet a két játékvezető karjának gyakorlatilag egy időben történő magasba lendülése jelzett egymástól függetlenül. Természetesen ez a hazai csapat számára nehezen elfogadható ítélet volt – és ki hibáztatná őket, egy ilyen helyzetben. A nehezményezés akkor csapott át indulatokba, mikor Tóth 68:29-nél értékesítette is a helyzetet. Kevesen érdemelnek meg annyira egy aranygólt, mint a Debrecen iszonyú lövőerejű hátvédje. A mérkőzés utáni parázs jelenetek közepette Pavelka edző és Vadócz is a kiállítás sorsára jutott, a mérkőzés színvonalához méltatlan utójáték közepette.  

Az ARES megmutatta, hogy nagyon sok van bennük még mindig, korai leírni őket, és még mennyi lehetne, ha úgy készülnének mint például aktuális ellenfelük – ezt Pavelka edző nyílt levélben tudatta is játékosaival az egyesület honlapján. Ez alighanem elég lökést jelent majd nem csak a szezon hátralevő részére, de akár jövőre is. A Debrecen pedig egy remek évad végén készülhet a Krokik elleni dupla megmérettetésre. Őszintén szólva 1 cím kijárna nekik ezért az évért, de a Krokodiloknak is nagyon megjárna a duplázás…  

Zenei vonalon ismét Axl Rose csapatánál maradunk, és némiképp a csetepaté ihlette módon az Ain’t it fun-t linkeljük:  

„Well, so you come up to me and spit right in my face
I didn't even feel it
It was such a disgrace

I punched my fist right through the glass
I didn't even feel it
It happened so fast”

Debreceni FSE – SZPK-NOKIA

Április 10. 17:00, Mechwart, Debrecen

Nem mintha bármi bajunk lenne a Komárommal, de egyszerűen muszáj nyernie a Debrecennek, mert már csak ez a győzelem hiányzik ahhoz, hogy kvázi bajnoki döntőt láthassunk jövő héten Törökbálinton. Természetesen a „vidék derbi” ennél lényegesen többről szavannákról, denevérekről  szól, ezért teljesen nyílt a kimenetel is. Az SZPK-nak még vannak reményei az éremre, ráadásul mi okozhatna nagyobb örömet a narancs szíveknek egy ilyen szezonban, mint eldönteni a bajnoki cím sorsát, és ráadásul a nagy riválistól elvenni az arany lehetőségét. Ennél több motiváció aligha kell az Illés edző keze alatt ismét egyre meggyőzőbb csapatnak. Kicsit hajlunk a vendégre, de akkor is látni akarjuk Törökbálinton azt a meccset, így marad az 1-es. A sokat dicsért szlovák páros ezen a meccsen valószínűleg megtudja, hogy hol is lakozik a magyarok úristene:), a hangulatra pedig nem lesz panasz, hiszen épp 16:45-kor hangzik el a hármas sípszó a DVSC – Paks NB1-es labdarúgó derbin…  

Phoenix Fireball SE - IBK Cartoon Heroes

Április 11. 18:00, Törökbálint

Kiemelkedik még a CH törökbálinti vendégjátéka, különösen a labdafényezés és a sok gól szerelmeseinek ajánlott a találkozó! A Phoenix erősen hajrázik a bronzért, és a legtöbb szerzett gólért, a CH meg múlt héten lényegében révbe ért, bár még azért néha oda kell pislogni a visszapillantóba. Ez a valaha látott talán legkiegyensúlyozottabb CH, de pénzünk a Phoenixen mindezek ellenére. A CH-nak ugyanis szüksége van a labdára saját játékához – ne mosolyodjunk el, a Neumannak és a Torpinak például nem mindig:) -, azt pedig nehéz Paffériék ellen tartósan birtokolni. Sok gól, 10-8 hazai. 

Diamonds SK - Ares HC/Top Floor

Április 11. 11:00, Göd

A Diamondsnak bravúr pontok is kellenek a 6. helyhez most már, és ehhez elsőként az ARES-al néznek farkasszemet. Ősszel nyertek, és nem tartjuk lehetetlennek most sem a dolgot. Két okból sem: egyrészt kérdés, hogy a bronz mennyire motiválja az ARES játékosokat, másrészt Vígh esetleges hiányát az egyik legjobban tüzelő csapat alighanem előnyére tudja fordítani. Parádés meccsre van kilátás, közte kevés lesz. Meglepetésre teszünk, mert az ARES a Kupára szívta fel magát, ez nekik kevésbé fontos érzésünk szerint.  

Miskolci Szabadidőközpont FSE - Neumann-Kartal FSE

Április 10. 11:00, Miskolc, Generali Aréna

A tabella vége egymás közt múlatja az időt, lényegében tét nélkül. A Neumann múlt heti tüzijátéka után aligha maradt tele a tár, de cserébe a békés 8. hely Ágostonék jutalma. A Miskolcnak hatalmas csoda kellene a kartali csapat befogásához, amihez elengedhetetlen ez a győzelem, meg még jó pár dolog. Érzésünk szerint ez már nem racionális forgatókönyv, de ettől még szoros lesz a Neu-t hagyományosan megviselő módon korán kezdődő találkozó. Szabó Ákos jó lesz 3-ra, Schauernek meg előirányzunk 3 assistot, a vége 3 gólos vendég az osztályozóra készülés jegyében.  

Szolnok Cannibals FK - White Sharks HC

Április 11. 15:00, Szolnok, Olajcsarnok 

Olyan ez, mint a VB bronz meccs: csalódott csapatok csatája. A WS már régen tudja sorsát, így ők valószínűleg megszerezhető pontként tekintenek a találkozóra, míg a Szolnok lényegesen keserűbb szájízzel futhat ki a parkettra. Akkora pechje csapatnak nincs idén, mint Strausséknak, így valamikor ki kell jönnie a beragadt góloknak. Ez a találkozó hagyományosan szoros már évek óta (ősszel x például), de most a Szolnokra teszünk.

 

6 komment

Címkék: floorball ob1 magyar kupa lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr251903955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel61 2010.04.08. 14:45:24

Mocskos munka volt a két magát játékvezetőnek nevező lénytől. Vadócz jogtalan kiállítása, Jogtalan büntető és a végén egy teljesen jogtalan kiállítás. Mindenesetre elgondolkozunk, hogy érdemes-e benevezni a következő bajnokságba!

N K 2010.04.09. 09:27:00

Elgondolkodtató az is,hogy kovács Gergő 4 évvel ezelött ugyanígy adott meg egy 2 percet a bajnoki döntőnkön és ugyanígy kikaptunk.Csak Kovács Gergő emelte fel a kezét,ezt tisztán láttam!Ettől még Vörös is belenyúlt a meccsbe amikor kellett.Kutya kötelességük lett volna támogatni a 40 percen keresztül támadó AREST,és büntetni a játékot tördelő Debrecent.Aki valaha sportolt,az tudja,hogy ilyenkor már nem sportszerü belenyúlni a meccsbe!Megtehette volna a Debrecen kárára is többször.Persze a csalásuktól még ne legyenek boldogok,mert így is 10-szer több bajnoki aranyam és 7-szer több kupa aranyam van náluk és soha nem fog megadatni nekik az a sok jó élmény ami ezekkel a címekkel ért minket!Ezért felesleges is nekik kispécizni minket és főleg a Bencét.Inkább tanulhatnának tőlünk,mert az irigység csak hátráltatja őket a fejlődésben és van bőven tanulni valójuk!Csendesen megjegyezném,hogy kb 10 éve már letettem egy bírói vizsgát és 1-2 évig vezettem meccseket is.Aztán rájöttem,hogy ez annak való aki a játékban nem találta meg a számításait.Most már tudom,hogy miért keserü emberkék vezetik a rangadóinkat.....Üzenjük nekik,hogy nem hagyom abba se én se Vadócz a floorballt,sőt jövöre egy szuper csapatot építünk és várjuk a további meccseinket,persze a CH meccseket is.

pavel61 2010.04.09. 17:21:38

Sajnos a szövetség ahelyett, hogy kamatoztatná Bence tudását inkább rendre kiállítja, szabályosan szórakozik vele a kis tuskólábú, meg a csatlósa.

Floorballer 2010.04.09. 23:07:57

Légyszi srácok fejezzük be! Ismét ideírom, ez egy egyszerű krónika, híradás másodkézből, pártatlannak szánva. Ne itt, mert a külső linkek miatt ha elburjánzik a dolog el kell kezdenem kigyomlálni, és erre tényleg nincs kapacitásom...:(

pavel61 2010.04.10. 00:05:03

@Floorballer: Nem értem ezt az ezt ne kezdetű dolgokat. Miért nem írhatjuk le a véleményünket egy aktuális meccsről. Ti úgy láttátok, mi így.

N K 2010.04.10. 02:05:26

a komment azért van,hogy kommentáljunk.A bloggal nincs bajom.Nem szoktam írogatni,de ezt már nem hagyhattam.És....Csak a biztonság kedvéért...3+1-et csináltam a meccsen:)
süti beállítások módosítása