Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Zone Női OB1 18. forduló és Rájátszás 1. forduló

2010.04.20. 04:14 Ford_Prefect_

Több forduló összevont összefoglalóját böngészheti át a kedves olvasóközönségünk. Az utóbbi pár hétvégén voltak nagy verések és szoros küzdelmek egyaránt. Volt, ami papírforma lett, volt, ami meglepetés. Lássuk hát a meccseket!

 

18. forduló:

Szent-Györgyi ARES BMHC - Szolnok Cannibals FK 5-14 (1-5, 0-4, 4-5)

A szolnoki csapatnál kisebb létszámot produkálni nem semmi teljesítmény, az Aresnak mégis sikerült. A hazaiak minden mindegy alapon játszottak, míg a vendégeknél a tét nélküliség inkább örömjátékba fordult. Antal Anita 5+3 és Vágó Anikó 3+2 pontja kiemelkedő teljesítmény, de minden kannibál betalált legalább egyszer. Az Ares csak a végén kapott észbe, és az már csak a vereség mérséklésére volt elég.

White Sharks HC - Neumann Snipers FSE 1-14 (0-2, 1-8, 0-4)

Az egész idényben hullámzó Neumann most magára talált, és legázolta a Cápákat. Talán kicsit késői volt az ébredés, így már csak egy idényzáró parádéra volt elegendő a liga leggyengébb csapata ellen. A WS most különösen mélyen repült, vagy nem is érdekelte már őket ez a mérkőzés, vagy csak minden összeesküdött ellenük, de egy biztos: ez nem a Cápák napja volt. Egyetlen góljukat jól irányzott voodoo manipulációval szerezték, megbabonázva Dubiczot, aki saját kapujába is összehozott egy találatot, ha már az ellenfélét telepakolták.

Eszterházy-MEISE - Debreceni FSE 23-3 (7-2, 7-0, 9-1)

Az elejére az ígértük, a Debrecen meglepi majd az egrieket, de sajnos ez csak 5 percig tartott. Lehet, pont mi rontottuk el a meglepetést azzal, hogy előre jeleztük. Az aranyvárományos "varázslatos" Eger hihetetlen floorball ünnepet tartott, amit talán csak a vendégek nem élveztek. Simon Alexandra (új egri "szerelmünk", mostanában sokat emlegetjük) 8+3-a Radácsi-díjas teljesítmény, de mindenki kivette részét a gólgyártásból. Ladányiék pedig készülhetnek a következő idényre, ahol remélhetőleg legalább annyi kellemes meglepetést okoznak nekünk, mint idén.

SZPK-NOKIA - Phoenix Fireball SE 2-7 (0-2, 0-2, 2-3)

A Tűzmadarak nem hagytak sok esélyt Perjééknek, magabiztosan győzték le őket Komáromban, saját közönségük előtt. Hiába tippeltünk bizonytalanul SZPK győzelmet, abban igazunk volt, hogy bármilyen eredmény születhet. Most épp a Phoenix volt sokkal jobb, látszik, hogy nem adták fel a harcot a bajnoki címért, aminek mi örülünk, így csak izgalmasabb lesz a végjáték. A narancsvidékiek pedig a rájátszásban próbálhatnak majd meg visszavágni Szarvaséknak.

Pótolt meccsek:

IBK Cartoon Heroes - Eszterházy-MEISE 1-6 (0-0, 1-4, 0-2)

A CH nem kapkodta el a döntést a rájátszás 4. helyét illetően. Ahogy előre megsejtettük, az Eger behúzta a két pontot, most éppen Simon Alexandrával az élen, aki 2+2 pontot alkotott ezen az estén. A MEISE lányok menetelnek tovább az aranyérem felé, egyelőre úgy tűnik megállíthatatlanul.

IBK Cartoon Heroes - Szent-Györgyi ARES BMHC 5-5 (2-1, 0-2, 3-2)

Két csapat izgulhatott a rájátszásba jutás okán a meccs eredményét várva, de a kettőből csak a Mesehősök tehettek aktívan az eredmény befolyásolásáért, a komáromiak pedig bíztak az Ares pontszerzésében. Az Aresnek kisebb volt a tét, valahogy mégis ők játszottak motiváltabban, és hiába kapcsolt rá a végén a hazai csapat, az elszórt második harmad a végén nagyon hiányzott, így gyakorlatilag mondhatjuk azt, hogy a CH-nak 20 perc alatt sikerült veszni hagyni a rájátszást. Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy az Aresnek könnyű dolga volt, sőt, a végjátékban nem semmi hajrában mutatták meg, hogy habár a rájátszásba nem jutottak be, de bele tudnak szólni abba, hogy ki jusson oda. Az SZPK-s lányok pedig jönnek egy kör itallal Pintyééknek, ha még nem hívták meg őket.

Rájátszás 1. forduló:

Phoenix Fireball SE - Eszterházy-MEISE 6-8 (2-3, 2-3, 2-2)

A titánok harcának aktuális felvonásában Susztákék elcsenték a két pontot Törökbálintról, ezzel egyre nehezebb helyzetbe hozva a Phoenixet a lakberendezés terén, mert egy ezüstérem nem mutat ugyanott jól, ahol egy arany tenné. Lassan már biztosra vehető, hogy most senki nem állíthatja meg Eger harcos leányait. De egyelőre nem lazíthatnak: egy újabb csatát megnyertek, de a "háborúnak" még nincs vége. Pontszerzőket néha emlegetünk, ezért most is szeretnénk, és örömünkre szolgál, hogy olyan játékosokról van szó, akiket ritkábban emlegetünk: Karácsony Lizát méltatlanul hanyagoltuk eddig, de most ismét felhívta a figyelmünket egy 2+2-vel, míg Krecz Veronika is beköszönt egy mesterhármassal (3+1). Hazai oldalon a pontok eléggé megoszlottak (ami a csapatjátékot dicséri), Kovács 1+2-je a legmagasabb érték.

SZPK-NOKIA - Szolnok Cannibals FK 4-3 (1-1, 0-2, 3-0)

Nagy harcot vívott egymással a két "kisebb" a rájátszásban. Az első harmadban kiegyenlített csata folyt, keresték egymás gyengéit a csapatok, 1-1 gól született. A második harmadra megindult kicsit a Szolnok, és 2-re növelte előnyét. Aztán jött a harmadik harmad. Nem is tudjuk mit mondhatnánk. Michael Jordan? Zinedine Zidane? Wayne Gretzky? A nevek ismerősek lehetnek, és az is, mire képesek ezek az emberek. Egyedül fordítanak meg meccseket, döntenek el akármilyen bajnokságokat olyan természetességgel, ahogy mi "halandók" reggel-este fogat mosunk. Persze mindig kell hozzá egy jó csapatteljesítmény is, de akkor is hihetetlen mikre képesek ezek az emberek. Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, a magyar floorballban is vannak ilyen játékosok. Például Vértesi Nicole. A harmadik harmadban három gólt szerzett, ezzel fordította meg a mérkőzést az SZPK. A narancsosok négy gólt termeltek, Vértesi teljesítménye ebből 3+1. Megemeljük a kalapunkat ilyen teljesítmény előtt, főleg, hogy Magyarország egyik legjobb női csapata ellen érte el. A rájátszás viszont robog tovább, és ezzel a győzelemmel a komáromiak egy lépéssel közelebb kerültek a bronzhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr481936164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása