Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

"A jó lányok a mennybe jutnak, a rosszak bárhová!" - U19-női B-divízió: világbajnok MAGYARORSZÁG!!

2010.05.09. 16:09 Floorballer

Eggyel több magyar floorball válogatott az A-divízióban? Igen, megcsináltuk! De még hogy. Tükörsimán, sallangmentesen, magától értetődő természetességgel, bájosan és magabiztosan. Valószínűleg 2-3 éve nem sokan tettek volna egy lyukas garast sem arra, hogy mindezt éppen a hányattatott sorsú női szakág nem hogy felnőtt, de egyenesen a kihalás határán tengődő U19-es állománya szolgáltatja majd. Azóta persze nagyot fordult a világ. Már messze vannak azok az idők, amikor is a női U19 válogatottsághoz elég volt 19 év alatti nőnek lenni, aki meg tuja fogni az ütőt. Mára bizony sportágunk büszkeségei, mi több, egyesek valóságos sztárjai lettek. És valljuk be őszintén: az előző felkészülési torna után valahol el is könyveltük ezt a sikert, de minimum vártuk!  

Az út nem ígérkezett simának, hiszen ellenfeleink Ausztria, Németország és Oroszország voltak, melyekből utóbbi kettő gyakorlatilag minden más kategóriában favoritként futhat ki pályára hazánk gyermekei ellen, míg Ausztria általában éles meccsekre kényszeríti nemzeti csapatainkat. Ehhez képest lányaink imponáló magabiztossággal gázolták le ellenfeleinket – ha szabad kicsit elragadtatnunk magunkat.  

Magyarország – Németország 4-2

G.: Bartók 2, Szarvas, Suszták 

Magyarország – Oroszország 9-4

G.: Karácsony, Szarvas 4, Sándorovszky, Jetzin 2, Huszár  

Magyarország – Ausztria 16-0

G.: Rékási 4, Huszár 2, Jetzin, Bartók 2, Suszták 3, Kovács 2, Sándorovszky, Karácsony 

A lebonyolítási rendszer alapján a csoportmeccsek után az első két helyezett ismét megütközhetett a döntőben. Be kell valljuk, tartottunk a dologtól… Felderengett több nyert helyzetből, vagy esélyesként elvesztett kritikus meccs, illetve megfordult a fejünkben, hogy mégiscsak fiatal lányokról van szó, akik azért mégiscsak egy B csoportos VB-döntőre készülnek. Egy meccsre, aminél sok fontosabb még nem történt velük pályafutásuk során. Az oroszoknál apróbbak, de fürgébbek lányaink, a csoportmeccs nem vezethette félre őket, hiszen ott az emeberelőnyöknek is nagy szerepe volt a sikerben.  

Izgulni azonban nem volt okunk, 2,5 perc után már 2 ide. Kárpáti kiválóan védett, a csapat pedig nem sok teret engedett az orosz válogatottnak, majd a 20. percet követően az egykoron egyaránt Egerben kezdő, most azonban egymás nagy riválisaiként ténykedő Szarvas Suszták duó - a női liga két emblematikus figurája és arca - mutatta meg, hogy együtt még hatékonyabbak: 3 Szarvas passz, 3 Suszti gól, 5-1 ide, kettes oszlopban ünnepelni sorakozz! Ahogy a mondás tartja, a „Jó lányok a mennybe jutnak, a rosszak bárhová!”! Ez a csapat most a mennybe jutott, de eljuthat akárhová is! A kulcsjátékosokban meg van minden ahhoz, hogy kiváló karriert futhassanak be, azaz meg van bennük a lelkesedés, a csapatszellem, és az egészséges rosszaság is. Nekik szól a Meatloaf klasszikus.

Nem mehetünk el persze szó nélkül a Varsányi – Papp páros tevékenysége mellett sem. A felnőtt VB-n már bizonyítottak, és azóta is ezt teszik folyamatosan. Lehet, hogy bele lehet kötni Varsányi Zsuzsa személyiségébe vagy ténykedésébe – szoktak is -, de az eredmények, miként azt megírtuk a felnőtt VB után is, újra és újra igazolják! Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik a válogatottak élén, hiszen most jön az igazi nagy kaland: játszani a legnagyobbak ellen!  

A csapatot alkották (a statisztikákban nem szerepelnek a döntő adatai):

 

 

 

Suszti gólkirálynő, Verocska pont és passzkirálynő lett. Az all-star teambe rajtuk kívül Jetzin Vivi és Bartók Bogi is bekerült, és valljuk be, csak azért nem még két magyar van ott, mert illetlenség lett volna a szervezőktől. Teljes siker, jegyek a zsebben, jöhet a következő felvonás! Bravo lányok!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr471986141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agic14 2010.05.09. 23:37:46

Az is hozzátartozik, hogy Kárpáti Enikő a VB legjobb kapusa, a százalékok lapján, meg egyébként is :):)
Én személy szerint (aki láttam őket élőben is 2 meccsen Olomouc-ban) sajnálom hogy ő nem lett All Star, de gratulálok neki az utolsó meccsen kapott Best Player díjhoz is.

GRATULÁLOK A CSAPATNAK, szép volt csajok!!!
süti beállítások módosítása