Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Álomcsapat 3. - A szimpatikus sor

2007.06.20. 00:06 Floorballer

A „Harcosok klubja” után többen kifejezték unszimpátiájukat a csapat egyes tagjaival szemben. Ez sarkallt minket arra, hogy összeállítsunk egy szimpatikus OB1 válogatottat. Egy olyan sort, amelynek tagjairól bárki csak csupa jót tud mondani. Sportágunkban az éleződő verseny miatt kevés ilyen ember van. Manapság – sajnos – szinte akárkinek a neve hangzik el egy 10 fős társaságban, valaki garantáltan azt fogja reagálni, hogy „ááá, az egy **** **** ****”, „mi? Ne hülyéskedj, akkora egy**** **** ***** *****”, „a múltkori meccsen is ***** az a *****, és még ráadásul *****”:) Nos felvettük a kesztyűt, és megalkottuk a „szimpatikus csapatot”. Be kell, hogy valljuk, 3 sorral már gondban lennénk, alaposan megkockáztatnánk, hogy heves nemtetszést váltunk ki, de egy sort összeraktunk:

A kapuban:

Varga Miklós – Torpedo Justitia SC

A hosszú kihagyás után visszatérő kapuslegenda helye a kis téglalapban megkérdőjelezhetetlen. Miki klasszisát mindenki elismeri, soha egyetlen negatív felhangú említéséről nem tudunk. Ezen felül kvalitásai is kiemelkedőek, a társaival való viselkedése, szerénysége is példaértékű. Nem is beszélve a klubhűségről, hiszen éveken át tartotta a 7. helyen a Torpedo csapatát számos kérő hívó szavának ellenére (ki ne emlékezne a Top Floor elleni Torpi győzelemre…)

 

A védők:

Hát fel van adva a lecke alaposan! Kevés védő van, akit posztjából adódóan legalább néhány támadó ne utálna szívből valami régi sérelem miatt. Próbáltunk körültekintőek lenni, és az alábbi eredmény született:

Hangai Attila – ARES HC/Top Floor

Talán nem a magyar mezőny legismertebb védője, de Hangai Attila kétségkívül szimpatikus játékos. Fokozatosan verekedte magát felfele a ranglétrán, míg ma talán az ország legerősebb sorának egyik védője. Csendes, ám ennek ellenére mindig maximális odaadással teszi a dolgát a „sztárok” árnyékában takarítva saját kapuja előtt, és labdákat gyűjtve a félelmetes akciókhoz. Mindezt pedig gyakorlatilag kiállítások nélkül.

Erényi „SZTÁRPI” Árpád – Neumann FSE

Csapatunk kapitánya Sztárpi. Ezen döntésünkben biztosabbak vagyunk, mint eddig bármiben. A két napos bulikupák császára, az esti bulik one-man-showja, a nők bálványa, és mint megtudtuk képek után nyomozva: a pókerasztalok hercege! Hihetetlen fizikum, teljesen egyedi mozdulatsorok. Valószínűleg az ország legismertebb nem válogatott játékosa! Minden poszton bevethető, mi a védelemben szavaztunk neki helyet.

A támadók:

Itt a bőség zavarával küzdünk, választásunk végül az alábbi három játékosra esett, de senkit nem akarunk megsérteni, több ezzel egyenértékű trió is összeállítható lenne.

Szabó Gergő – MEISE

A pillanatig meg nem álló támadó már válogatottságig is vitte. Mindenkivel közvetlen és barátságos modora, sportszerű és odaadó játéka miatt sokan kedvelik. Nem veti meg a bulitornák éjszakai életét sem, joggal kap helyet!

 

Mujahid „Baba” Tamás – ARES HC

Sokak szerint az igazán nagy játékosok azok, akik emberileg is nagyok. Nos, akkor Baba igazán nagy játékos. Hang nélkül, rezzenéstelen arccal teszi dolgát, de még hogy! Szinte soha nem kerül senkivel összetűzésbe, az ellenfelek balhés meccsek után is csak elismerően szólnak róla! Testvére legalább ugyanilyen joggal szerepelhetne, de sajnos csak három hely van.

 


Szabó Ákos – Miskolci Betyárok

A Miskolc a sztereotípiák iskolapéldája. A Láda-Láda-Egri-Fehér kvartett tavalyi szereplése után mindenki elkönyvelte őket balhés társaságnak, és néhány eset nyomán a keret minden tagjára általánosítottak. Éppen ezért semmiképpen nem akartuk kihagyni Ákost, aki óriási tehetség. Ez azonban nem kritérium ebben a csapatban:) Viszont az mindenképpen nagy elismerés, hogy akármi is történt a meccsen, az ellenfél mindig kiemeli Ákos nagyszerű játékát, és nem egyszer hallottuk már: „Ákossal semmi baj, ő nagyon jó srác!”.

16 komment

Címkék: floorball alomcsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr53101964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Floorballer 2007.06.20. 09:54:53

Elnézést, valóban rosszul vette ki magát a fogalmazás, pedig épp ellenkező célünk volt vele! Javítottuk, és köszönjük az észrevételt!

Floorballer 2007.06.20. 10:28:37

A félreértések elkerülése végett, számos szimpatikus játékost meg tudnánk nevezni a 6-on felül is saját szemszögünkből. Olyan 6-ot akartunk, akikkel szemben senkinek nem lehet ellenvetése, ez nem azt jelenti persze, hogy a többiekkel problémánk lenne, de hát az 1 sor eléggé limitál:)))

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.06.20. 10:32:00

És hol van Tolnai Ati???
És azt elfelejtettétek odaírni Hangai Atihoz, hogy a floorballosok közül Ő képes a legtöbb fröccsöt elfogyasztani:)

Floorballer 2007.06.20. 10:38:29

Hmmm... a legtöbb fröccsöt elfogyasztó sor... Nehéz feladat lenne... :)))

1 debreceni 2007.06.20. 12:37:57

A cikknek igaza van, a miskolciakat gyakran általánosítják, hogy mindenki ilyen meg olyan. Pedig meggyőződésem, hogy más csapatokban több „ellenszenves" (nem nekem, a közvéleménynek) játékos van, mint Miskolcon.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.06.20. 14:56:32

Miért ellenszenves mondjuk Láda valakinek? Azért mert felszántja a pályát? Azért mert kemény? Azért mert nem akar veszíteni? Akkor játszunk a lányokkal, ők nem olyan kemények!

Gété 2007.06.20. 16:10:51

A kvartett max 2 meccsen játszott együtt a szezonban. A keménységről meg annyit, hogy akinek az svt.se oldalon egész mérkőzéseket leadnak.érdemes megnézni. A Södertalje városából érkezett Kolpenas vezetője a két ország közti egyik fő különbségként azt emelte ki, hogy náluk sokkal komolyabb a test-test elleni játék szerepe. Ha labdára irányul és nem durvaság, nem alattomos szabálytalanság akkor mehet.
A sportág is a küzdelemmel lesz eladható és nem a sírással.

strauss 2007.06.20. 17:38:08

A női VB-n már megállították a durvulási folyamatot. Külön felhívták a bírók figyelmét arra hogy ez nem az a sport ahol lehet. a labdáért való küzdés engedték, de a másik ellökésére való mozudulatsort azonnal BÜNTETTÉK! Kérnék mindenkit hogy ne próbálja azt sugalni hogy durvulni kell!!! Nem durvulni kell hanem több test-test elleni SZABÁLYOS küzdelmet engedni. Ez szubjektív főleg a résztvevőknek. Általában akkor van baj mikor az egyik alkalmazza a másik nem. Kell a testi kontaktus és valóban ma már ez elengedhetetlen. Ennek mértéke viszont nem szabad hogy a durvaságba átcsapjon. Személyes élményem volt legutóbb a gálán mikor kedves ellenfél megállt a palánknál és szöszmötölt a labdával Én meg elkezdtem tolni kifelé lassan de biztosan. A labda persze egyszer csak ott volt előttem mire kolléga dühödten fordult felém és ütésre emelte kezét, pedig sem lendület sem ütés nem volt részemről csupán megtámasztottam. Addig amíg nem ugyanúgy kezelik a játékosok a testi érintkezést addig nem lesz változás. Kell a szabályismertetés és kell hogy kötelező legyen tudni mindenkinek.

Lapointe 2007.06.20. 20:40:34

A sportszerű keménység ismeretlen fogalom a magyar sportolók vagy akár a magyar floorballosok körében. Bárki bármit mond, a magyar virtus olyan, ha valakit löknek, azt támadásnak véli és arra reagál.. A svédekkel azért nem jó példálózni, mert náluk a mentális tűrőképesség igen magas, míg mi itthon azonnal "robbanunk" ha valami nem tetszik.

Gété 2007.06.20. 22:30:52

Szó sincs a durvaság favorizálásáról, egyszerűen arról van szó, hogy nem attól jó bíró valaki, hogy minden test-test elleni küzdelmet lefúj, hanem azzal, ha meg tudja különböztetni a durvaságot és alattomosságot a keménységtől.
Peti szerintem a forrófejűség 70%-ban az egyénből fakad és kb 30%-ban befolyásolják a külső körülmények, vagy a csapat viselkedése.
Jó ha ne példálózzunk a svédekkel, akkor kiket tekintsünk követendőnek?

Cz. András - Svédországból 2007.06.20. 22:40:56

Lapointe:
Te már régóta tudod. Igazad van nagyon:
\" A svédekkel azért nem jó példálózni, mert náluk a mentális tűrőképesség igen magas, míg mi itthon azonnal \"robbanunk\" ha valami nem tetszik.\"

Imponál engem nagyon az elemzéseid pár dologról csodálatos sportágunkban. Jó úton jársz kisfiam.

Változtatni ezen nehéz de messze NEM LEHETETLEN!
Ha AKARUNK ezen javítani akkor menni fog.
AKI AKAR AZ TUD!
Egyébként gratulálok a BLOGGHOZ , és kellemes nyarat kívánok mindenkinek jó sok futással és értelmes szezonfelkészüléssel.

JD88 2007.06.20. 23:46:25

GT-vel nagyon egyet tudok érteni több dologban, elsősorban a durvaság és a keménység megkülönböztetésével kapcsolatban. A legviccesebb élményem a nyári foci utcabajnokság volt itthon, Nagykanizsa mellett. Lementünk a srácokkal. Semmit nem csináltam, csak megálltam a falu nagycsapatának "sztárjával" szemben, ahogy kell ilyen helyzetben. A gyerek nekem futott, majd esett egy óriásit, és kis híján verekedésbe torkollt a dolog, hogy mit képzelek magamról. Pár hétre rá lementem megnézni a járási 1. osztályú bajnokijukat. Az említett srác páros, nyújtott lábbal 4 méterről berepülve esett a támadónak, ráadásul egy ideje láthatólag utazott rá. Kisebb-nagyobb lökdösődés, ahogy egy falusi meccsen szokás, stb. Az odavetett mondat a lentmaradó agyonrúgott embernek: "Ha nem bírod a KEMÉNY játékot akkor ne focizzál te **********". A srác 5 piros lapig jutott az év során. A "forrófejűség" (már ha ezt lehet annak nevezni) szerintem is ember függő.

Amúgy egy falusi meccsen ( járási szinten) nagyon jól megfigyelhető a "mi itthon azonnal "robbanunk" ha valami nem tetszik" tétel, illetve minden ilyen viselkedéssel kapcsolatos probléma, mert ott még a szankciótól sem kell nagyon tartani. Mindenkinek tudom javasolni, mert egyből más szinten látja majd a sportunkat!! Még ha sokan ezt is gondolják amatőrnek, és azt komolynak!

hyperboreios 2007.06.21. 04:08:17

Szerintem az igazi álomcsapat minden posztján a Sztárpi van, még az edzőnek is neki kéne lennie. Ő a példaképem!

Sztárpi 2007.06.21. 13:10:11

A Mikihez annyit, hogy itt nem Topfloor elleni győzelemről, hanem GYŐZELMEKRŐL(!!!) van szó!

009 2007.06.23. 17:23:36

Azért reagálnék arra, hogy mi a baj a miskolci Ládákkal, mert úgy látom senki sem tette.

Meccs közben labda közelben nincsen és gyomron húz az ütő tollával meg hasonlók. NEM JÉGKORONGPÁLYA!!!

Illetve volt alkalmam egy páros kiállításnál a mondatát hallani a bírót kérdőre vonva:
\"Engem miért állítasz ki ő ütött VISSZA!!!\" NO COMMENT!!!

Mellesleg technikailag nagyon jók, amit a jégkorongból hoznak, csak nem kellene alattomosan játszani!

Tomi_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.23. 22:01:12

Lehet hogy az én hibám, de nekem inkább a szedjünk össze 3 sornyi unszimpatikus játékost feladat esne nehezemre. Kevés olyan játékos van, akit nem szeretek a magyar mezőnyben azok közül akik ellen játszottam eddig. Persze én is kaptam 009-hez hasonló kellemes ütést (ütő tollával lágyékra, továbblépésből ütő végével fejre) a WS egyik támadójától, mégsincs vele semmi bajom.
Az 5-ösből személyesen (nem cska névről vagy futólag) csak Hangai Attilát ismerem, de neki ott a helye az 5-ben:D
süti beállítások módosítása