Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Get in the Ring!!! - H-Blockx...

2007.06.23. 21:15 Floorballer

Hosszas utánajárás, fáradhatatlan letöltés és google használat után megszületett az H-BlockX ajánló. Kicsit hosszú lett, de a gárda munkássága annyira szerteágazó, mély, összetett és kifinomult, hogy a csatolt pszichológusi szakvéleménnyel együtt egy komplett disszertáció témája is lehetne. Ha nem is érdeklődik a kedves olvasó ezen meghatározhatatlan zenei irányzat iránt, annyit azért tegyen meg, hogy minden klippbe belenéz, mert garantáltan egyik ámulatból a másikba esik majd … Akkor kezdjük:

Az H-blockx nevezetű kiváló német banda utáni nyomozás során szembesülnünk kellett vele, hogy gyakorlatilag semmiféle kritikát nem találunk a neten. Egy ősrégi leírásra akadtunk, ami még valamelyik 2000-s évek elejére datálódó Pepsi-szigetes fellépésük beharangozására született:

„A münsteri illetőségű, 1990-ben alakult H-Blockx Németország legsikeresebb crossover exportcikke a Guano Apes mellett. Első kislemezük 1993-ban jött ki Rising High címmel, amit '94-ben követett a Time To Move című bemutatkozó album, amivel hazájukban és Germánia kulturprovinciáiban, így Magyarországon is áttörést könyvelhettek el. Red Hot Chili Peppers és Rage Against The Machine hatású funk-rap-metal dührohamoktól Bon Jovi-szintű balladákon át kaliforniai hangulatú power-popig mindennel foglalkoztak, még trip-hoppal és németállal is. Az H-Blockx zenekarra jellemző, felismerhető zenéről tehát nem beszélhetünk, de mindazt, amit lemezre rögzítettek, precízen, hatalmas energiával képesek élőben megszólaltatni, erejük ebben áll. Erről tanúskodik legutóbbi kiadványuk is, a nemes egyszerűséggel "live" névre keresztelt dupla élő album, rajta az összes valaha volt slágerrel. Sőt, vannak zenekarok, akik hatásként jelölték meg őket. Vajon mire gondolhattak?”

Nos ez egyrészt elavault, hiszen azóta kifutott a Get int he ring és a Fly Eyes című album is, másrészt nem is mond semmit. Tegye mindenki a szívére a kezét, és mondja meg őszintén, van valami fogalma róla, hogy mit takar a „trip-hop” kifejezés? Nem csigázzuk a kedélyeket, egyszerűen bevágjuk az egyik legismertebb (ezt még a zene tévék is 1000-el nyomták annak idején) H-Blockx számot, a „Get in the ring”-et:

 
Nem állítanánk, hogy nincs felismerhető zenéjük, ugyanis van. Ez maga az H-BlockX, külön stílus, külön életérzés. Bátran ki merjük jelenteni ezt a szóban forgó albumok letöltése, és a YouTube virtuális átnyálazása után! Már maga az énekes fején díszelgő kalap is megérne egy külön bekezdést, de most nem térnénk ki ezekre a finom részletekre, hiszen valami egészen újnak hat maga a zene is. A zenetörténetben számos kísérlet volt a punk, metal, rock és a rap egymással összeegyeztethetetlen világának szintetizálására több-kevesebb sikerrel. Elég csak a Limp Bizkit-re gondolni, mint az egyik legismertebb rap-metal banda. Az H-Blockx ennél is tovább megy, nem tudjuk eldönteni hol a határ a rap és a rock közt, remekül keverik a kártyákat, jó a ritmus, jó a szöveg. Ezt a stílust lehet nagyon szeretni, vagy hallgathatatlannak minősíteni, de közömbösnek maradni nehéz:

A féktelen amerikai-party feelinget sajátosan rántja vissza Európába a 2:30-nál megjelenő tagadhatatlanul germán arc és a német rap-betét. Majd egy rockos stage dive és újra elektromos gitár. Az összezavart rajongó kissé elbizonytalanodik, egy rocker leszólja, mert „mit rappelnek?”, egy rappert kiráz a hideg az elektromos gitártól, az eredmény pedig az, hogy valahol mindenkinek bejön. Hazafias németek lévén, a roppant dallamos germán nyelvet sem hagyhatják ki, ami általában közel 90%-ot vesz le abban a pillanatban egy szám értékéből (néhány üdítő kivétel persze akad, például a Die Toten Hosen), itt azonban mégis nagyon rendben van a dolog!

Általában minden banda szükségét érzi annak, hogy megmutassa, tudnak igazán dallamos, lassú számokat is játszani. Ez nekik így sikerült:

Nem rossz… A klipp ismét nagyon komoly, a srácok úgy látszik külön élvezetet találnak a vizuális egység megkomponálásában, bár a történetet baromi nehéz azonosítani. Nem hiába mondják, hogy egy CD árának felét az teszi ki, hogy felfogadjon a banda egy félkegyelmű írástudatlant a klipp megrendezésére. Ez a teória még inkább bizonyítást nyer az egyik kezdeti próbálkozásként megszülető totális hip-hop-metal őrületben:

Itt kellene az orvosi szakvélemény… Már az indító kép is ambivalens érzéseket szül a gyanútlan nézőben: az előtérben egy napszemüs, jellegzetesen „Fred Durst-piros” baseball sapit viselő látszólag intelligens léforma jelenik meg, mögötte pedig vadul elkezdik tépni az elektromos gitárt. A szakadt pólóban, felzselézett hajjal megjelenő, ránézésre jellegzetesen disco zene hallgató dobos már nem is okoz megütközést. Az együttes tagjai feltehetőleg jelentős mennyiségű tudatmódosító szert vettek magukhoz, hogy eljussanak a nirvánába, ami szükséges ennek a művészi értéknek az átadásához. (Őszintén szólva még ezzel sem tudjuk magyarázni a babakocsik jelenléte mögött meghúzódó metaforikus képet.) A dobos masszívan menő akar maradni, lelkesen üti a dobot a roppant magabiztos fejtartás következetes megőrzése mellett. Ami ez után jön, arra nehéz megfelelő szavakat találni, így nem is próbálnánk meg. A figyelmet felhívnánk azért a piros satyis srácra, aki az Offspring Prety Fly című számához készült klipp főhősét is magasan alázza minden megmozdulásával. A csúcs egyértelműen valahol 1:45 környékén jön elő, ahol megtudhatjuk, hogy milyen is egy hip-hop számba öntött gitárszóló. (Továbbra sem világosodunk meg, mi a mondanivaló a babakocsi park leamortizálása mögött, valószínűleg nem vagyunk azon a szinten, hogy ezt be tudjuk fogadni… Várjuk a megfejtéseket!:)) De ne álljunk meg itt, máris haladjunk tovább a „Step Back”-el (ha-ha, haladjunk tovább a lépj visszával!... mi kérünk elnézést...):

Ez nagyot üt! Hihetetlen jó ritmus, a refrén pedig ennél szimplább nem is lehetne, mégis nagyon húzós lett! Az ember a falnak is neki menne utána!

Most már valószínűleg mindenki, aki eddig eljutott, meg van győződve a srácok tökéletes hibbantságáról, ezért sokkoló hatásként ide tennénk be a leglíraibb számot, amit találtunk:

Fogadunk, hogy most mindenki meglepődött! Bizony, ez is H-BlockX!! Végül egy szintén ismert, TV-kben is sokat látott feldolgozást mutatnánk be. Ehhez nem kell különösebb komment, baromi jól sikerült! A látványra azért megint adtak:

Minden elismerésünk azoknak, akik eddig végigolvasták a cikket! Ők megérdemlik, hogy megtudják, legközelebb egy bostoni-hazafias-pán sípos-harmonikás-ír-leivós-kocsma-punk bandát mutatunk be! A nevük maradjon titok, még a végén rákeresnétek;)

És köszönjük a tippet!;)

2 komment

Címkék: rock h blockx

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr31104559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant · http://rudasfloorball.extra.hu 2007.06.24. 10:38:14

Eddig őket hogy-hogy nem ismertem? Jó zenét játszanak, jó a stílus!

A cikk pedig most is kiváló, mint az eddigiek!
Csak így tovább, szerkesztőgárda!

ZaPe 2007.11.05. 16:44:38

Aki szereti az H-Blockx zenéjét, 2007. 11. 16-án megnézheti őket a legújabb lemezük klubturnéjával Pesten azon a bizonyos zenehajón a Petőfi-híd lábánál!
süti beállítások módosítása