Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Álomcsapat 4. - OB2 Dream Team

2007.06.29. 12:18 Floorballer

A női álomcsapat után haladunk tovább, és összeállítottuk a mi OB2-es „dream team”-ünket.

Az idei szezon bővelkedett meglepetésekben, bár az elmúlt szezon után az igazi meglepetés az volt, hogy semmit nem tekinthettünk igazán meglepetésnek. Roppant kiegyensúlyozott volt a mezőny, senki ellen nem lehetett biztosra menni, a bajnokság a végletekig kiélezett volt. A Baja bajnoki címét megérdemeltnek tekinthetjük, alighanem a több éves rutin szólt mellettük. Már tavaly is voltak ígéretes eredményeik, a Debrecen-Miskolc-Neumann-White Sharks versenyfutást szorosan követték, nehéz perceket szerezve a feljutásért küzdőknek. A megszerzett tapasztalat elegendőnek bizonyult Markó Elődéknek ahhoz, hogy néhány kisiklástól eltekintve kiegyensúlyozottan meneteljenek. A Veszprém egyetemistái megtáltosodva és sutba dobva a klasszikus veszprémi kontrajátékot nagyot lépett előre, egészen a tabella második fokáig másztak a gyíkok. Nagy csatában maradt csak el tőlük a Triton újonc alakulata, akik a kicsit talán ingatag védekezést mindent elsöprő lendületű támadójátékkal kompenzálták. Védelmük megszilárdulása még előbbre juttathatja őket. Sokáig harcban állt a dobogóért, sőt a szezon egyes időszakaiban a feljutás fő esélyesinek is tartották az SZPK-Eötvös ifjú csapatát Lukács Csba edző fanatikus irányításával. A gárda mindenki ellen eséllyel lépett pályára, a rutintalanság számlájára írhatjuk, hogy a jól felépített, rendkívül lekes és egységes játékuk nem volt elegendő a még nagyobb sikerre. A dobogósok mellett meg kell említenünk a Phoenix fiatal gárdájának remek helytállását. Szintén rutintalanságukból adódóan teljesen kiszámíthatatlan eredményeket produkáltak, akár egymás utáni fordulókban is, de láthatólag sok munka van az ifjakban, akikre szép jövő vár. Hasonlóakat mondhatunk el a tavaszra magára találó Szolnokról, akik a tavaszhoz hasonló ősz esetén a feljutásért is harcban lehettek volna. A White Sharks-ot sokan előbbre várták, az új játékosok beépülésével a rutinos húzóemberek vezérletével jövőre kétség kívül számolni kell az átmeneti megtorpanás ellenére továbbra is igen erős kerettel rendelkező kék-fehérekkel.

Jöjjön tehát a mi álomcsapatunk:

A kapuban:

Vincze Tamás - White Sharks

A White Sharks idei szezonjában egyértelműen a csapat legjobbja volt. Számos bravúros védés, nagyszerű egyéni teljesítmény jellemezte. Elsősorban ősszel remekelt, de idén is bizonyította, hogy az OB2 legjobb kapusa, és valószínűleg magasabb szinten is nagyszerűen megállná helyét.
 

A védelem:

A védelemmel sokakat meg fogunk lepni, de mindkét választásunk jó döntésnek tűnik. Az idei évben a két választott játékos egyaránt remekelt:

Feicht László – Baja

A Baja csapatkapitánya elévülhetetlen érdemeket szerzett a bajnoki cím elnyerésében. Remek döntés volt csapatkapitánnyá választása, higgadt, megfontolt, a bíróval remekül kommunikál, csapatát kellően tudja motiválni és a megfelelő pillanatban nyugtatni is. Nagyon magabiztos söprögető típusú hátsó védő, aki biztonságot ad társainak, de szólói és ritka megindulásai gyakran okoznak veszélyt az ellenfél kapuja előtt is.

Tóth Dávid – Szolnok

A védelem másik oldalán a tavaszra összeérő szolnoki alakulat fontos láncszemének szavazunk bizalmat. Az ifjú védő még szép jövő előtt áll. Ezt bizonyította a gálán Strauss Tamás oldalán a Kelet csapatának igen erős sorában.

 

A támadók:

Ezen a ponton a bőség zavarával küzdünk. Számos OB1-es szintű, rendkívül gólerős csatár található a másodosztályban. Mi az alábbi trió mellett tettük le a voksunkat:

Klinghammer Zoltán – Triton

A Triton vezére az OB2 gólkirályi címével már önmagában kiérdemelte a helyet. Ehhez még hozzájárul kiváló játéka, csapatát egészen a dobogóig vezette. Csapatkapitányként is kiválót nyújtott. Álomcsapatunk karszalagját is neki adjuk.

 

Tóth Zoltán – Veszprém

A veszprémi kapitány is kihagyhatatlan. Évek óta csapata vezére, idén ezért egy ezüstérem, egy egyetemi világbajnokság és a felnőtt válogatottba szóló meghívó érkezett számára jutalmul.


 

  

Szőts Attila – Baja

 

A Baja szélvészgyors gólvágója. A pálya minden pontjáról veszélyes, az ellenfelek leggyakrabban őt tüntetik ki figyelmükkel a védekezés során. Teljesítményét megkoronázta U19-es válogatottsága és a gálán begyűjtött legjobb támadó díja. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes az első osztályban.

34 komment

Címkék: floorball alomcsapat ob2

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr53108352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acsbar 2007.06.29. 12:43:35

Sziasztok!

Kis hiányérzetem, hogy a Phoenix és a WS megemlítése mellett az SZPK-Eötvös kimaradt. Igaz, hogy ők idén nem indulnak, de tavaly azért rendesen áthúzták néhány csapat számítását.

Floorballer 2007.06.29. 12:56:23

Helyes észrevétel, korrigálva!

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.29. 13:40:16

Volna egy kérdésem:
Ha ingatag a védelmünk, akkor miért mi kaptuk az SZPK Eötvössel holtversenyben a legkevesebb gólt? Szám szerint 80-at az idényben.

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.29. 13:41:53

Volna egy kérdésem:
A Triton védelme ingatag?
Nem értem a dolgot. Mi kaptuk a legkevesebb gólt OB-2-ben az SZPK Eötvössel holtversenyben. Szám szerint 80-at. Azthiszem ez annyira nem ingatag...

Tomi_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.29. 13:43:55

Nah nem enged kommentelni...
3x is leírom:
A Triton védelme miért ingatag?
A legkevesebb gólt kaptuk OB-2-ben, holtversenyben az SZPK Eötvössel.Szám szerint 80-at. Azt hiszem ez annyira nem ingatag.

Lapointe 2007.06.29. 14:10:43

Gratulálok Vinyó!

A keretünk évről évre gyengül, most sincs ez másképp. Tőlünk minden évben eligazolnak, vagy abbahagyják és hozzánk nem nagyon érkeznek. Ennek nyílván oka van, hogy nem vagyunk népszerűek. Megtisztelő az "erős" keret megnevezés, de annak ellenére, hogy Kurkó Gyuszi igazol hozzánk egyedül, a keretünk roppant gyenge és nagyon ránk férne egy-két jó igazolás!
Amúgy szép munka. Feicht László nagyszerű munkát végez mint vezető, de tőle vannak sokkal de sokkal jobb védők OBII-ben akik megérdemelték volna a "nem hivatalos" elismerést.

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.29. 14:13:42

Nah erre 5 perc késéssel bedobja mind a 3-at:D
Nah mindegy, legalább eljutott:D

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.29. 14:15:57

Peti: én is ezen a véleményen vagyok.
Jópár olyan védőt tudnék mondani aki véleményem szerint jobb nála. De a blog írói őt választották be. Lehet nekik különösen tetszika játékstílusa, vagy látták egy nagyon jó meccsen....

Lapointe 2007.06.29. 14:25:31

Nyílván nem lehet országos szinten mindenkit folyamatosan figyelemmel kísérni, hogy miként teljesít. Lacinak sok erénye van, de ha "overall"-ban nézzük a képességeket, Laci igen limitált ebben. A játékstílusa pedig úgy mondanám hasznos a csapat számára., de..

szg01 2007.06.29. 15:39:45

Tomi!
A védelem tényleg ingatag. Én már csak tudom. Sok a hiba. Bár én máshoz szoktam:)

K.Z. 2007.06.29. 15:50:12

A Triton védelme tényleg ingatag. A statisztika sokmindent elárul, de nem írja le és mutatja meg, hogy mikor milyen gólokat kaptunk, valamint a kapott 80 gólhoz kellenek az ellenfelek is.

Azt kellene megnézni, hogy ha kapunk egy gólt, akkor azt a mi hülyeségünkből kaptuk, vagy mert mondjuk annyira jó volt az ellenfél, hogy közünk nem volt a labdához.

És valljuk be Tomi rengeteg elkerülhető gólt kaptunk. Lásd Baja elleni 2. meccs:)

acsbar 2007.06.29. 16:19:09

Így már tökéletes, köszönöm:))

Ami Feicht Lacit illeti, szerintem is idén kimagaslóan játszott azokon a meccseken, amiket én láttam (Szombathely, Veszprém, SZPK). Én mindig meglepődöm a játékán, de nagyon hasznos szerintem. Persze technikailag biztos vannak nála jobbak, de rendkívül keveset hibázik. Én legalábbis így tapasztaltam:)
És amúgy is szolidarítok a nagydarab védőkkel:xD

szg01 2007.06.29. 16:22:19

A 80 gólból 25 rossz csere miatt, 10 \"kapushiba\" (nem én:))) 5 öngól (csak én kaptam ennyit)
10 gó,amikor Ulica bénázott:)) 10 gólnál más bénázott... 20 gól meg védhetetlen bomba,vagy összjáték :))))))))

szöcsi 2007.06.29. 18:10:06

Hali!
húúú ez most nagyon jól esett hogy bekerültem ebbe a dream team-be. :D
de sajnos jövőre nem tudok bizonyítani OB1-ben mert nem tudtunk elindulni!de azért remélem lesz rá alkalmam,hogy egyszer tudjak az első osztályban játszani vagyis én nagyon szeretnék!!!!
de így marad sajna az OB3 de reszkessetek kapusok:Dna jó annyira nem kell :)
de msot tényleg boldog vagyok ettől :)

K.Z. 2007.06.29. 21:26:17

Ja igen én is köszönöm a szerkesztőknek és gratulálok a csapat társaknak:)
És köszi az egész Tritonnak mert nélkülük nem ment volna...

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.06.29. 23:31:34

Baja elleni 2. meccsen nem játszottam (ezért nem volt öngól:D:P)
Télleg elég sok elkerülhető gólt kapunk. Úgy mondanám, inkább, hogy 10-t én bénázok be, 10-t más, 40-t meg csapatként kapunk, mert valaki elcseszi a csapattal mozgást, vagy a visszaérést.
Gergő: Ulicza, nem Ulica:D Mi Sabókám?:D

Montague 2007.06.29. 23:33:09

Pár kérdéssel nagy bakiktól menthernéd meg magad...
Egy gála miatt még nem csinálok védőt Dávidból.

edus#18 2007.06.30. 12:12:21

ismételten jó összeállítás :) elismerésem!

Lapointe 2007.06.30. 16:18:01

Szöcsi!

Sajnálatos hír, hogy nem indultok OBI-ben. OBII-ben miért nem? Elpazarlod a tehetséged OBIII-ban. A helyedben eligazolnék egy első osztályú csapathoz..

szöcsi 2007.06.30. 20:53:33

Hát szívesen mennék csak sztem az nem nagyon tetszeni az edzőnek ha én csak úgymond meccsekre járnék mert sajnos edzésekre nem tudnék feljárni!és ezáltal nem kapnék sok játéklehetőséget mert nem edzek a csapattal!!!
de én nagyon remélem hogy egszer a közeljövőben lehetőségem adatik az OB1-es tagásgra!!!!

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.07.02. 12:09:29

Aki nem ért egyet Dudi beválogatásával az játszon ellene! Utána egyetért majd!

Dudi34 2007.07.02. 20:33:09

Sziasztok!
Nem tudom kit kell meghívnom egy piára, hogy bekerültem ebbe az ilusztris társaságba, de majd alkalom adtán megteszem. Azért tényleg köszi! Aki nem ért vele egyet, annak remélem még lesz alkalmam bebizonyítani hogy igen is ide tartozom.( Bár tényleg lehetnének itt még mások is)

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.02. 23:48:24

Tény, hogy én egyszer sem játszottam ellened, mert mindkétszer a nézőtérről néztem végig a Baja elleni meccsünket, de ezen a két meccsen nem láttam kiemelkedőnek a játékodat. Én ez alapján mondtam el a véleményemet. Lehet hogy épp mindkétszer rosz napod volt, vagy nemtudom. Akik beválogattak, lehet hogy többet láttak játszani. Nálam nem kerülnél be, de nem én csináltam ezt a válogatást. Szóval így csak gratulálni tudok hozzá, mert ha valakinek tetszik a játékod és valaki megjegyzi, akkor rosz már nem lehetsz....

szg01 2007.07.04. 19:51:42

Dudi!
Nyugi, Triton 42 Tomival jövőre sem találkoznál, ugyanis jövőre NEM CSAK A BAJA ellen ülne a nézőtéren...hanem alapból :)

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.05. 00:09:45

Én is nagyon szeretlek téged Gergő.
De most ehhez nincs kedvem, és nem fogadom jól az ilyen jellgű piszkálódást. A válaszom annyi, hogy nem én vagyok kölcsönadva....

szg01 2007.07.05. 16:32:08

Nyugi Tomi!
Tudod, hogy imádlak:)
Amúgy én tudom, hogy KI van kölcsönadva kinek...és HONNAN!!! (ha érted )
:)))))

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.05. 17:54:25

Várj, várj, had találjam ki...
A Triton lett neked kölcsönadva?:D

Lapointe 2007.07.05. 20:14:46

Nem-nem..köré hoztátok létre a Tritont. Van különbség :)

szg01 2007.07.06. 09:36:54

nem talált. ÉN MAGAM VAGYOK A TRITON:)
De a viccet félre téve. Remélem tudod Tomi, hogy csak szórakozok veled és semmit sem gondolok komolyan (csak az öngólok sokaságát :))) )

Az ellenfél "vezéregyéniségének" meg köszönöm elismerő szavait :)))
Ezt már szeretem. látod Tomi? Máshol azért már ismernek. :))))

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.06. 10:16:38

Ha nem tudnám, hogy szórakozol, már rég halálig tartó párbajt vívtunk volna, annyi sértést kaptam, és viszont:D

Nem, tévedés, ők még nem ismernek:D

szg01 2007.07.06. 10:26:34

Már rég halálodig tartó párbajt vívtunk volna:)
De nyugi. jövő pénteken KROKI meccs. Ott majd megmutathatod,mit tudsz :))

Sharky 2007.07.06. 12:46:24

Nem torpedó?

olccsi 2007.07.06. 13:01:10

én is ugy tom, h Torpedo - Triton lesz!:)

Cool 2007.07.09. 20:00:31

Tudtok valamit a szolnok fiatal védőjéről?
süti beállítások módosítása