Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: Neumann FSE - IBK CH

2007.08.28. 20:20 Floorballer

Szeptember 1-én kezdetét veszi nem csak az ősz, illetve a tanév (annál is inkább, mert szombat lesz), hanem a 2007/2008-as szezon is a Magyar Kupa küzdelmeivel. Természetesen egy részletesebb beharangozóra is sor fog kerülni pontos meccs időpontokkal és helyszínekkel, ezúttal azonban egy új rovatunkkal debütálnánk. Minden héten előre kiválasztjuk a párosításból a „Hét Meccse” címre érdemesnek találtatott összecsapást, és a felvezetéshez megkérdezzük érintett játékosok véleményét, majd a mérkőzés utáni nyilatkozatoknak is helyet szorítunk. Természetesen csak az elmúlt évek tapasztalataira hagyatkozhatunk, így a választás elég szubjektív lesz, de az MK első körében könnyű dolgunk volt. A hét meccse tehát a két OB1-es gárda ütközete, azaz:

Neumann FSE - IBK CH

Népliget, 2007. szeptember 2. 17:00

   
 VS.
   

 

Az OB1 tavalyi két meglepetés csapata mérheti össze erejét mindjárt az első körben. A Neumann sokak által nem várt módon egészen a 6. helyig jutott, begyűjtve néhány nagy skalpot is. Ágoston Zsolt gárdája a hírek szerint tovább erősítette keretét, így akár még több meglepetést is okozhatnak idén. Az IBK CH valószínűleg minden várakozást alulmúlt az előző évben. A sokkal többre hivatott keretnek valahogy nem jött ki a lépés, azonban hiba lenne azt hinni, hogy ez egy állandósult állapot. Az új szezon feltehetőleg egy egészen más IBK CH-t hoz majd, akik bárki ellen eséllyel léphetnek pályára. Külön presztízst ad a találkozónak, hogy tavaly a Neumann FSE kétszer is le tudta győzni esélyesebb ellenfelét, így feltehetőleg él a visszavágási vágy a Mesehősökben. A mérkőzésről a két csapat frontembereit, Odor Józsefet és Kovács Gergelyt kérdeztük:

FFR: -A sorsolás szeszélye már az első fordulóban összehozta csapataitokat, így már a 16-közé kerülésért Neumann FSE – IBK CH mérkőzésre kerül sor. A szezon elején örültök egy ilyen rangadónak a bajnokság előtt, vagy jobb lett volna egy „ráhangoló”, könnyebb kupamérkőzés?

K.G: A válasz azt hiszem is-is. Jó, hiszen felmérhetjük még hiányainkat a bajnokság előtt. Rossz hiszen ki is eshetünk (bár ennek szerintem kicsi az esélye :)  ). Leginkább egy olyan meccset szerettünk volna ahol biztosan nyerünk, mégis izzadni kell, és lehet gyakorolni bizonyos dolgokat. Nem sopánkodunk, ez a feladat, meg kell oldani.

O.J.: Én őszintén szólva örülök, mert rögtön a szezon előtt, a felkészülés végén, egy éles meccsen nézhetjük meg milyen állapotban van a csapat. Mindenképp jobban mutatja majd a felkészültségünket, mint bármilyen barátságos meccs, bárki ellen. Egyébként pedig ha sokáig szeretnénk jutni a kupában, akkor erős ellenfeleinket is le kell tudnunk győzni, tehát előbb vagy utóbb úgyis összekerültünk volna velük, vagy más Ob1-es csapattal.

FFR: -A tavalyi szezon során 7-6-os illetve 6-1-es Neumann siker született. Lehet-e, illetve szabad-e ezekből az eredményekből bármilyen következtetést levonni? Él-e valamiféle visszavágási vágy az IBK CH-ban, vagy magabiztosabb-e ettől a Neumann?

K.G.:Szerintem nem. Az első meccs tipikusan olyan volt, hogy mi futottunk az eredmény után. Ha egyszer vezettünk volna, akkor nyerünk (a mérkőzés után Odor kolléga is osztotta a véleményem). Tavasszal meg a lövésarány kb ötszörös volt a javunkra, csak gólt voltunk képtelenek összehozni. Ezekből tanultunk, most jobbak leszünk!

O.J.: Mindnyájan tudjuk, hogy az IBK csapatában játékoskeretük alapján jóval több van, mint amit az előző szezonban mutattak, tehát semmiképp sem mehetünk biztosra.

FFR: -Mind a két csapat több új játékossal erősített az új szezonban. Véleményetek szerint lehet-e az új igazolásoknak döntő szerepe a mérkőzésen mindjárt debütálásuk alkalmával?

K.G.:Nálunk a három újból kettő külföldön lesz, így nekik tuti nem. Majorosi Tamásnak lehet, hiszen egy ismeretlen kapus az ellenfél szemében. Hogy melyik kapusunk kezd az még kérdés, de ha ő, akkor fontos szerephez jut az biztos. Túloldalt Miki nagyon jó kapus, gondolom ő fog védeni, hiszen a Neumann kapusai közül szerintem kiemelkedik (főleg az irányítása miatt). Várhatóan sok dolga lesz a wombatok hálóőrének, így most nem egy bravúrkapus kell, hanem a rutin, így ezért várom őt a kapuba és a fent leírtak miatt fontos szerepe is lehet. Tóth Zolit nehéz megítélni, hiszen Egyetemi VB-n nagy pozitívum volt, mi is csábítottuk, tehát jó játékos:). Kérdés, hogy a ritmust mennyire tudja elkapni, de ha jól megy neki, akkor ő is fontos szerephez juthat.

O.J.: Természetesen lehet, mivel igen jó képességű játékosok érkeztek a nyáron (csakúgy mint tavaly :) ). Sikerült hiányposztokra igazolnunk és biztos vagyok benne, hogy az idény során a csapat meghatározó szereplői lesznek. Kapus poszton pedig a bőség zavarában szenvedünk, mivel 3 kiváló képességű kapusunk is van.

FFR: -Mit tartatok az ellenfél erősségeinek, amire feltétlen figyelni kell?

K.G.:Feltúrják a pályát, összerakott a védekezésük. Amire figyelni kell az a kontrajátékuk. Meg a védekezésükkel járó rengeteg mezőnyfaulton nem szabad bosszankodnunk, ki kell ezt zárni, és csak játszani.

O.J.: Sok egyénileg nagyon jó játékos alkotja az IBK csapatát, akiket a különböző válogatottakból is ismerhetünk. Most nem szeretném minden erényüket felsorolni, de ha Ők egyszer tényleg jól összeállnak, akkor szinte bárkit megverhetnek a magyar Ob1-ből.

FFR: -Miben rejlik saját csapatotok ereje, amit speciálisan ezen a meccsen kamatoztathattok?

K.G.: Érzésem szerint technikailag képzettebbek vagyunk. Ez előnyt jelent ha csapatként tudjuk használni. Ha nem, akkor az lesz mint tavaly…

O.J.: Hogy speciálisan ezen a meccsen mi lehet a döntő azt nem tudom, de a mi csapatunk erőssége mindig is a csapategység és a küzdeni tudás volt. Az igazolásaink és az edzésmunka eredményeképp hál’ istennek technikailag is kezd a csapat egyre jobb lenni és ezen képességek összessége folytán érhetünk el jó eredményt ezen a meccsen és a bajnokság során is.

FFR: -Véleményetek szerint kikre hárul kulcsszerep ezen a találkozón, min múlhat a továbbjutás?

K.G.: Szerintem a Neumann kapusán, illetve Odor Józsefen és Vörös Lacin fog múlni. Ha az ő vezetésükkel  megoldja a Neumann a védekezését akkor nyerhet. Szintén kulcs lehet Szigetvári Sharkey Zsolt és a labdaszerzései, szűrése. Tőlünk az egységen fog múlni a dolog. Ha mindenki hozza a tudását akkor nyernünk kellene.

O.J.: Mint már az előző kérdésnél írtam, nekünk a csapategység az erősségünk, így gyakorlatilag bárki betölthet kulcsszerepet egy aktuális mérkőzésen. Nagyon remélem, hogy új csapattársainknak jól sikerül majd a hivatalos bemutatkozásuk és a többieknek is jól fog menni a játék. Jelenleg edzőtáborozás előtt vagyunk és messze nem mondhatnám, hogy csúcsformában, tehát egyelőre rejtély, hogy mire lehetünk képesek mind egyénileg, mind csapat szinten.

FFR: -Csapataitoknak a Kupa élet-halál kérdés úgymond, vagy inkább felkészülés ez a meccs a bajnoki rajthoz?

K.G.:Eddig se becsültük le, most sem fogjuk. A győzelem minden meccsen élet-halál kérdése, így most is az lesz. Tavalyi gyenge szezonunk után meg mindenhol bizonyítani akarunk így itt is. Tehát igenis fontos.

O.J.: Ez egy érdekes kérdés, mert vannak csapattársaim, akiknek élet halál kérdés és vannak akiknek nem :).. Természetesen mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, de mivel ez gyakorlatilag az első tétmeccsünk lesz a szezonban, lehet hogy (úgy mint tavaly ilyenkor) még nem leszünk csúcsformában.

FFR: -Végül pedig, milyen mérkőzésre számitatok? Azt inkább nem kérdezzük meg, hogy továbbjutást vártok-e:)

K.G.:Leginkább parázsra. Rengeteg lesz a fault. Így a Cseh Open után mi tuti nyomjuk majd a sokat ütköző fizikális játékot, míg az ellenfél játéka mindig is sok faultot tartalmazott. Ehhez jön még a csapatonkénti átlag 2-3 hevesebb vérmérsékletű egyén… Emellett szerintem küzdés lesz, szép játék nem annyira.

O.J.: Egy jó iramú, kemény mérkőzésre számítok, természetesen Neumann győzelemmel :). Reméljük az egyre rosszabb állapotban lévő Építők pályával sem lesz gond a mérkőzés alatt. Ja és persze azt is nagyon remélem, hogy a játékvezetők nem fogják elrontani a szórakozásunkat :).

6 komment

Címkék: floorball hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr5145252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.08.28. 21:09:59

Felyezzétek már be az Építők pálya fikázását!
Ha nem tetszik, miért itt játszotok?

acsbar 2007.08.28. 22:02:44

Józsi, az utolsó mondat nagyon a helyén van;) :XD

A Kispest pályája is sokáig katasztrofális állapotban volt, mégis ott játszott a Honvéd... Nem hiszem, hogy olyan nagy tragédia, ha valaki meg meri jegyezni az Építők pályára, hogy veszélyes. Ettől még ott játszanak, mert nincs más.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.08.28. 22:28:52

Hogy csótány van az öltözőben az rendben, hogy büdös a wc-ben az is igaz, de miért lenne veszélyes?

Pajci 2007.08.29. 14:45:34

szia szerkesztő úr/ hölgy! keress meg légyszives
pajor gábor
pajorgabor@gmail.com

Yosef 2007.08.29. 18:57:42

Zoli!

Én egy szóval sem írtam, hogy veszélyes, de azthiszem abban megegyezhetünk, hogy az utóbbi időben nem javult az állapota, inkább csak romlott...
Ha esni fog az eső, akkor gondolom megint be fog ázni. Természetesen tisztában vagyunk ennek a veszélyével, de azért játszunk itt, mert ez a legolcsóbb.
süti beállítások módosítása