Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás /3 nap/ - Miskolci Betyárok

2007.09.12. 11:52 Floorballer

A tavalyi év során frissen feljutott Miskolc csapata ha osztályozón is, de megkapaszkodott az OB1 mezőnyében. Kezdeti nagyobb vereségek után egyre inkább hozzászoktak az OB1 ritmusához, és tavaszra lényegesen nagyobb erőfeszítésre késztették ellenfeleiket. Szabó Ákos országosan is magasan jegyzett játékossá nőtte ki magát, vezérletével a borsodi alakulat idén már joggal pályázhat az osztályozó elkerülésére is. Gál Tamást kérdeztük az esélyekről:

FFR: - Tavaly a Miskolc a várakozásoknak megfelelően megszerezte a 9. helyet és osztályozón kiharcolta a bennmaradást. Mik lehetnek ez idei célkitűzések?

G.T.:- Szeretnénk felülmúlni az idei teljesítményt és automatikus bennmaradást érő helyen végezni. Ugyanakkor nem csak az első csapat fontos számunkra. Bízunk abban, hogy sok új, tehetséges játékosunk mutatkozhat majd be a harmadosztályban, jövőre női csapatot is indítsunk  és 2-3 éven belül mindegyik sorozatban szerepelnek majd Miskolci Betyárok.

FFR: - Szabó Ákos egyértelműen kimagaslott a csapatból, az ő teljesítménye nagyban hozzájárult az elért eredményekhez. Idén is övé lesz a kulcsszerep, vagy a többiek is felzárkóztak mögé a nyár során? Kikre hárul majd kulcsszerep?

G.T.:- Való igaz Ákos teljesítménye figyelemre méltó, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Ágoston Zsolt meghívta őt a válogatott keretébe, első szezonjában a kanadai táblázat élmezőnyében végzett és kora ellenére talán megérdemelné az év felfedezettje díjat is. Ugyanakkor a floorball csapatjáték s emiatt minden játékosnak fontos szerepe van a gárdában. Természetesen az idén is bízunk abban, hogy Ákos válogatott szinten játszik majd, de mindenkiben ég a bizonyítási vágy.

FFR: - Sikerült megoldani a kapuskérdést Timbusz Zsolt távozása után?

G.T.:- Azt hiszem megtaláltuk a megfelelő megoldást. Timbusz Zsolt továbbra is a keret tagja marad, és ha munkája engedi, segíteni fogja a betyárokat, de az első számú kapusunk az U-19-es és az OB I-es keretben Kovács Péter Tibor lesz, másik kapusunk Varga Krisztián a „kisbetyárok” csapatkapitányaként tesz meg mindent a sikerért.

FFR: - Milyen egyéb mozgások voltak a keretben?

G.T.:- Nagy Máté visszaigazolt Debrecenbe, ahol a harmadosztályú csapatot fogja segíteni, Kóti Ádám pedig iskolai tanulmányait Szentendrén folytatja, így nem állhat rendelkezésünkre. Köszönettel tartozunk nekik, hogy együtt küzdöttük végig az elmúlt szezont. Streng Péter halaszt az egyetemen, így rá nem számíthatunk, míg Szónoczky János a „kisbetyárokat” segíti rutinjával.  Kis Balázs és Farkas Dániel az OB III-as keretből kerültek fel, új igazolás a kapusunk Kovács Péter Tibor és Mayer Péter, utóbbi játékosoknak még nincs nagy rutinja e sportágban.

FFR: - Hogy sikerült a csapat felkészülése? Miben léptetek leginkább előre?

G.T.:- Az edzésekkel a nyár folyamán sem álltunk le, de igazi áttörést az egyhetes encsi edzőtábor hozta meg, ahol kitűnő körülmények és gazdaságos árfekvés mellett napi 2 termes edzést vezényelt Szabó Ákos a csapatnak. Koncentráció, taktika, erőnlét és talán az új trend szerinti keménység. Játékosaink részt vettek a Hevesi Sas kupán, de nemrégen az ATU Kosice gárdájával csaptunk össze, ahol nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, de sajnos 9:4 arányban alulmaradtunk a szlovák bajnokság bronzérmesével szemben. Pályára lép(t)ünk még az ARES által szervezett kupán is és szeptember 15-én szabadtéren a miskolci Sport-Show keretén belül házibajnokságot rendezünk, ráhangolódva a másnapi rajtra.

FFR: - Összességében milyennek értékeled a csapat keretét és az azon belüli összhangot?

G.T.:- Nagyon nehéz kérdés, az összhanggal nincs gond, az új játékosok sem számítanak igazán ismeretlennek. Arra törekszünk, hogy minél többet tudjunk együtt edzeni, ami nem könnyű feladat, hiszen Szabó Gergő Székesfehérvárott, Varga Attila változó telephelyeken dolgozik, Szabados Norbert Debrecenben, Kis Balázs pedig Nyíregyházán tanul. Ennek ellenére igyekszünk megnehezíteni az éllovasok dolgát, és rövid időn belül stabil középcsapattá fejlődni.

FFR: - Mi a véleményed az ellenfelekről? Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok?

G.T.:- Az idők során mindenki egyre fejlődik, a bajnokság résztvevői egyre több nemzetközi tapasztalatot is szereznek, ezért arra számítunk, hogy rosszabbak nem lesznek a későbbiek során sem. A Torpedo, Diamonds, IBK lehet a közvetlen rivális, de senki ellen nem megyünk feltett kézzel a pályára.

FFR: - Kié lehet idén a bajnoki trófea? Mi lenne a tipped az OB1 végeredményére?

G.T.:- Kiélezettebb mérkőzésekre számítok, mint tavaly, mert nem lesz rájátszás, ezért minden elvesztett pont nagy jelentőséggel bír majd. Egyik felem azt mondja, hogy a debreceniek megvédik a címüket, de az SZPK, a Neumann, ARES és a Dunai Krokodilok közül bárki odaérhet az első helyre.

FFR: - Melyik csapattól várod az idén, hogy meglepetést okoznak az előzetes elvárásokhoz képest? Kiktől vársz nagy előrelépést, és kiktől hanyatlást?

G.T.:- Egyértelműen saját magunktól várom, hogy meglepetést okozhatunk és néhány jó eredménnyel fel tudjuk magunkra hívni a figyelmet. Nagy előrelépést a Neumann csapatától várok. Kapusposzton mindenképp erősödtek és – remélem nem bántás – de a távozók nem rengetik meg alapvetően a játékerejüket. Hanyatlást nem várok senkitől, sőt arra számítok, hogy egyre nagyobb nyilvánosság mellett, szebb környezetben, sok szurkoló előtt mindenkinek jobban megy majd a játék.

FFR: - Van-e olyan játékos a magyar OB1-ben, aki meglátásod szerint ebben a szezonban válhat igazán kiemelkedővé, „robbanhat be” a köztudatba?

G.T.:- Egyrészt hazabeszélek, és sokat várok csapattársaimtól, szerintem mindenki képes olyan teljesítményre a pályán, hogy az elismerésre méltó legyen. Az ellenfelek esetében az OB I-be igazolt korábban veszprémi Tóth Zoltán teljesítményére leszek kíváncsi.

 

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc floorball visszaszámlálás ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr62163531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása