Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás /1 nap/ - Debrecen

2007.09.14. 10:47 Floorballer

Sorozatunk záró darabjaként a Debrecen csapatára került a sor. Egy címvédőnek általában nem is lehet kérdés, hogy mit vár az új szezontól: nyilván újabb bajnoki címet. A debreceni csapatnál azonban ennél árnyaltabb a helyzet, hiszen a bajnoki rendszer megváltozása egyenletes teljesítményt követel a majdani győztestől, továbbá a csapat teljesítményére kihathatnak az iskolai elfoglaltságok is. Az EK-n szerzet tapasztaltok beépülése ugyanakkor tovább is lendítheti a gárda szekerét, amely igen hamar a csúcsra ért. Ennek kezelésében, a játékosok maximális koncentrációjának fenntartásában kétségkívül nagy szerep hárul Varga Tibor edzőre. Munkáját könnyítheti, hogy a csapat kerete gyakorlatilag változatlan maradt. Az esélyekről Duró Norbertet kérdeztük:

FFR: - A tavalyi bajnoki címetek után valószínűleg felesleges a kérdés, hogy mik a célkitűzéseitek az idei szezonra. A rájátszás eltörlése miatt azonban mégsem értelmetlen, hiszen a sikeretek sokak szerint nagyban köszönhető az otthoni rájátszás mérkőzések hangulatának, a továbbjutás jelentette plusz motivációnak. Miként látjátok esélyeiteket a bajnoki szisztémában? Képes lesz a csapat váratlan vereségek nélkül, egyenletes teljesítményt nyújtva szerepelni?

D.N.: - Teljesen jogos a kérdés. A tavalyi célunk az volt hogy a rájátszásba kerüljünk, ezt ki is harcoltuk, amely után már úgy döntöttünk hogy ha idáig eljutottunk akkor mindent megteszünk a legjobb eredmény elérése céljából! A rájátszás nem tudjuk mennyit segített esetlegesen a tavalyi eredmény elérésében, ez igazából az idén fog kiderülni, hogy mit tudunk felmutatni az év végén! Csapatunk természetesen mindent megtesz, hogy a lehető legkevesebb vereséggel fejezze be a bajnokságot, és minél egyenletesebb teljesítményt nyújtson! De úgy érzem a kemény meccseken a fiúk mindig a legjobbat hozzák, már csak a kevésbé nehéz meccsek koncentrációján kell csiszolni!

FFR: - A továbbtanulás miatt félő lehet, hogy egyre nehezebben tud együtt készülni a csapat. Idén is jelentkezik már ez a probléma, vagy egyelőre nem befolyásolja a csapat felkészülését?

D.N.: - Egyelőre még nem igazán befolyásolja,igazából jövőre jöhet ki ez a probléma, de mindenképpen azon vagyunk, hogy megpróbáljuk ezt a fantasztikus csapatot együtt tartani!

FFR: - A hirtelen jött siker, vagy a megelégedés érzése hátráltathatja-e az idei szereplést?

D.N.: - Szerencsére a fiúk nem igazán „abból a fából vannak” akik azonnal megelégednének, és azt mondanák: Nekünk ez most elég, és dőljünk hátra ennél feljebb már úgysincs! Mindig van motivációnk, főleg úgy hogy egy hete láttuk, hogy is „áll” a floorball külföldön! Kérdésedre válaszolva nem fogja hátráltatni!

FFR: - Hogy sikerült a felkészülés? Mi az amiben leginkább előre léptetek?

D.N.: - A felkészülés a lehető legjobban sikerült, június elejétől augusztus közepéig minden egyes nap kinnt volt a csapat erőnlétet javítani, a körösszakálli edzőtáborban pedig volt időnk több taktikai elemet is begyakorolni! Szerintem mindkét tényező szempontjából lépett előre csapatunk!

FFR: - Van-e olyan játékosotok, aki az utánpótlásból beépülve azonnal fontos szereplő lehet csapatotokban?

D.N.: - Igen, utánpótlásból  eddig egy játékossal bővült az OB I-es csapatunk, Machlik Péterrel! Rég óta kiemelkedő teljesítményt nyújtott az előző bajnokságokban, így a csapat közös megegyezés alapján magához vette! Másik 2 igazolásunk pedig Nagy Roland és Szitás István! Mindketten rendelkeznek sportmúlttal, viszont a floorball terén szüzek voltak, egészen az Európa Kupa selejtezőjéig, amikor is mindketten be tudtak mutatkozni a DFSE színeiben, és a nemzetközi mezőnyben is, Machlik Péterrel együtt!

FFR: - Mely játékosaitokra hárul kulcsszerep a szezon során?

D.N.: - Kulcsszerep igazából nem hárul senkire, szerencsére több olyan játékossal is rendelkezünk akik akár meccseket is el tudnak dönteni, így remélhetőleg mindig lesz 2-3 olyan ember aki húzza a cívis város szekerét! Kelleni fognak Varga Gergő bravúros megoldásai, Pazsák Csaba ezüst tálcán érkező passzai, Bulátkó Kornél hatalmas, és a csapaton lélektanilag is sokat dobó védései, Tóth Gábor bődületes, sistergő lövései, Lánczi András betonvédelme, Nagy László futómennyisége és labdaszerzőképessége! A sort bárki mással folytathatnám a csapatból…és nem marad ki a közönség sem aki a 7. játékosként van a pályán Debrecenben!

FFR: - Kiket tartatok közvetlen riválisaitoknak? Melyek lesznek várakozásaitok szerint a legnehezebb meccsek?

D.N.: - Közvetlen riválisnak tartjuk az összes csapatot! A többi csapat véleménye szerint hullámzó a teljesítményünk, ezért is gondoljuk így! Egyébként biztos hogy nem egy csapat hegyezi ránk a fogait, ezért kötelesek leszünk minden meccsen a 100%-ot hozni!

FFR: - Melyik csapattól várod az idén, hogy meglepetést okoznak az előzetes elvárásokhoz képest? Kiktől vársz nagy előrelépést, és kiktől hanyatlást?

D.N.: - Az előző nyilatkozatokban a Diamonds-ot nem igazán vették számításba sokan! Igazából nem tudom mennyit változott a keretük a tavalyihoz képest, de meglepetést bármikor tudnak okozni véleményem szerint! A krokik valószínűleg javítani fognak tavalyi eredményükhöz képest! Hanyatlásról nem beszélhetünk, biztos mindenki megtesz mindent a csapatok közül!

FFR: - Van-e olyan játékos a magyar OB1-ben, aki meglátásod szerint ebben a szezonban válhat igazán kiemelkedővé, „robbanhat be” a köztudatba?

D.N.: - Idén még nem biztos, de jövőre valószínűbb! Saját tollainkat ékeskednék, mégpedig a három új szerzeményünkkel! Nagy Roland labdarúgó múltjából sokat kamatoztat, rettentően gyors és hasonlóan testvéréhez rendkívül harcos! Machlik Péter elszántsága és agressziója jól jöhet, Szitás István gyorsasága és felépítése kihasználható (utóbbi miatt) pedig maga lesz a Kínai Fal, csak labdabiztosságában kell javulnia!

FFR: - Mi lenne a tipped az OB1 végeredményére?

D.N.: - Magunkról nem igazán tudok nyilatkozni, de az Ares, Krokodilok, SZPK biztos a végsőkig küzd a trófeáért!

Szólj hozzá!

Címkék: floorball visszaszámlálás ob1 dfse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr37165209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása