Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...

2007.09.24. 12:40 Floorballer

Blast Férfi OB1:

Neumann FSE – Torpedo Justitia 9 – 6 (1. fordulóból pótolva)

Miskolci Betyárok – ARES HC/Top Floor 0 – 14
Dunai Krokodilok – Torpedo Justitia 10 – 5
SZPK – Neumann FSE 7 – 2
IBK CH – Diamonds 4 – 7
Debreceni FSE – MEISE 8 – 1

A hétvége legtöbb mérkőzése a várakozásoknak megfelelően zajlott, azonban a gólarányok és a csapatok honlapjain olvasható krónikák valamelyest árnyalják a képet.

Az ARES magabiztosan gyűjtötte be a két pontot Miskolcon, gólarányának köszönhetően a tabella élére állt ezzel a fővárosi csapat. A mérkőzés kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy a sokak által rettegett ARES 1. sor méltó utódjára és partnerére lelt a fiatalokból álló második sorban. A Bajaszgalan – Farkas – Dósa trió egyre komolyabb részt vállal a győzelmekben, ez pedig kulcsfontosságú lehet a szezon során. A Miskolc veresége ezen a meccsen önmagában nem meglepő, bár a múlt héten a Krokodilok ellen szerzett 6 gól után a 0 kicsit kevésnek tűnik. A borsodi alakulat sorsolása szerencsésnek mondható, hiszen két olyan mérkőzéssel kezdhettek, amelyen nekik nem volt veszteni valójuk, ellenben remek felkészülés volt a számukra kiemelten fontos találkozókra.

Folytassuk is a sort a Krokodilokkal, akik az elmúlt években megszokottakkal szemben egy szorosnak mondható 10-5-ös győzelmet arattak a Torpedo felett. A Krokodilok két győzelemmel állnak, de a Miskolc és a Torpedo ellenében kapott 11 gól azért aggodalomra adhat okot. Kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a gárda egy igazán éles meccsen.

A Torpedo a héten kétszer is pályára lépett, és bár két vereség sorakozik a nevük mellett, ez cseppet sem keserítheti el a bordó-fehéreket. A Neumann elleni 6-9 és a Krokodilok elleni 5-10 egyaránt azt jelzi, hogy a csapat sokat erősödött az elmúlt évekhez képest, már szó sincs 10-15 gólos különbségekről.

A Neumann FSE is ezen a héten debütált egy papírforma győzelemmel és egy papírforma vereséggel. Sok következtetést nem vonhatunk le az eddigiekből, talán a következő fordulóban sorra kerülő IBK CH elleni mérkőzés adhat támpontot.

AZ SZPK ismét nem hengerelt, azaz nem szerzett 15 gólt, de ismételten alig kapott. Egyértelműen kiderült, hogy a komáromi alakulat ellen a középmezőny csapatai nem sok eséllyel lépnek pályára, a Neumann és a Diamonds összesen 3 gólt tudott szerezni 120 perc alatt. Az SZPK két forduló után tehát 100%-os, és mindenki tudtára adta, hogy idén is az élboly tagja marad. Teszi mindezt úgy, hogy folyamatosan építi be fiataljait és korábbi OB2-es játékosait.

A Debrecen alaposan elintézte a MEISE csapatát. A tavalyi szoros mérkőzések után meglepő az arány, egyszersmind egyre inkább körvonalazódik egy nem túl dicsőséges egri szezon képe. Ezt különösen annak tekintetében állítjuk, hogy az Egerben története során először győző IBK CH otthon szenvedett vereséget a Diamonds csapatától. Komáromban bárki kikaphat egy szezon során, így ez a mérkőzés arra enged következtetni, hogy a Diamonds idén a tavalyi szereplését is felül tudja múlni, és akár az 5-6. hely környékét is nyugodtam megcélozhatják, megnyervén a „középcsapatok nem hivatalos bajnokságát”.

Jadberg Női OB1:

White Sharks – Triton 9 - 3 (1. fordulóból pótolva)

Phoenix – White Sharks 8 – 5
IBK CH – Szolnok 2 – 5
SZPK – Szombathely 7 – 7
Debreceni FSE – MEISE 1 – 13
Triton – ARES HC 1 – 8

A női bajnokságban egyből felkaphatjuk a fejünket az SZPK – Szombathely mérkőzés kapcsán. A két csapat eddigi mérkőzései borítékolható Vas megyei sikert jelentettek, most azonban egy döntetlen született, ami igen dicséretes a komáromi csapattól. A hírek szerint már Szolnokon is jól szerepeltek a narancs mezesek, így le merjük írni: Lukács Csaba tudhat valamit! Lehet még csak egy mérkőzésről van szó, mindenesetre érdemes lesz odafigyelni a csapatra a szezon során. A Szombathely viszont látványosan gödörbe került. A múlt héten alig páran álltak csatasorba a Phoenix ellen született nyögve-nyelős győzelem során, most pedig már pontokat is vesztett a rendre bajnok esélyes csapat. Bár nincsenek részletes információink, de el tudjuk képzelni, hogy ismét közre játszottak létszámbeli problémák is.

A Szolnok ismét nyert, bár a szolnoki honlap alapján lényegesen nehezebben a szokottnál. A csapat azonban tovább menetel a bajnoki címvédés felé, figyelemre méltó módón mindössze 4 gólt kaptak idáig. Az IBK CH ismét szoros vereséget szenvedett, ráadásul két igen nehéz meccsen vannak túl. Továbbra is az látszik, hogy bár a védelem rendben van, hiányoznak a góllövők a csapatból (3 gól 2 meccsen).

A Phoenix legyőzte azt a WS-t, amely előkészületi meccsen már megtréfálta őket. Itt nem hiányolhatjuk a góllövőket, hiszen Szarvas Vera és Radácsi Brigi ezúttal  összesen 6+4-el vette ki részét a győzelemből.

A Triton és a Debrecen az idei szezont még a tapasztalatszerzésre és a tanulásra kell, hogy fordítsa. A MEISE magabiztosan hozta el a 2 pontot Debrecenből (2 meccsen 2 gólt kaptak eddig) és az ARES is hozta a kötelezőt. A magunk részéről nagyon várjuk az ARES első igazi rangadóját, ami a következő fordulóban lesz esedékes Egerben.

Férfi OB2:

Veszprém – Kecskemét ???
Phoenix – White Sharks 10 – 7
Szeged – Szombathely 9 – 6
Dunaújváros – Szolnok 3 – 19
ARES B – Triton 3 – 16

Továbbra sem „láthattuk” az idei szezonban a Veszprém csapatát. A honlapjukat olvasva megtudtuk, hogy a hétvégi meccs is elmaradt – kár, hiszen a múlt heti szereplés után érdekes lett volna mire képesek Tóth Imre fiai – ám az okokról semmit nem tudunk.

A Kecskemét által a múlt héten legyőzött ARES B ezúttal súlyos vereséget szenvedett a WS elleni pofonból ébredő Tritontól, akik láthatólag megtalálták a góllövő ütőjüket.

A WS múlt heti győzelme után újabb nehéz feladat előtt állt, a Phoenix otthonába látogattak a cápák. A Phoenix nem engedhetett meg magának még egy botlást a szombathelyi pontvesztés után, ennek megfelelően 10-7-es győzelmet arattak.

A múlt heti bravúr után egy jóval kellemetlenebb élménnyel gazdagodott a Szombathely. Keresztülszelvén az országot, Szegeden hagytak két pontot, ami elsőre igen meglepőnek tűnik a Szeged múlt heti katasztrofális vereségét figyelembe véve, azonban ha rápillantunk a Szolnok eredményére, akkor már egészen máskövetkeztetésekre juthatunk. Ez úton is gratulálunk a Szeged első győzelméhez!

És akkor lássuk a Szolnokot. A csapat honlapja alapján 7 mezőnyjátékossal semmisítették meg az OB2-ben debütáló Dunaújvárost. Csak azt tudjuk mondani, mint az előző héten, a bajnoki címhez az út Szolnokon át vezet. E mellett ismét megemlítenénk, hogy Strauss Tamás egy 4+6-al jelezte pályán való jelenlétét…

17 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr17175065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nothanx 2007.09.24. 15:06:13

HAJRÁ SZPK!!!

Gété 2007.09.24. 15:34:19

Vígh Laci pazar volt. Ritkán dícsérek másokat, de tényleg.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.09.24. 18:53:18

Jelen pillanatban a legjobb formában lévő férfi floorballos!

Journeymen 2007.09.24. 19:12:56

Megedződött a cseh openen:)

Sharky 2007.09.24. 21:16:13

Azért az SZPK kapusa se nyújtott kis teljesítményt a hétvégén!

Volt egy olyan védése, amit szerintem a csarnokba senki nem értett, hogy pontosan hogyan lehetett arra a labdára odaérni...elmondani nem lehet, de aki ott volt, az tudja, miről beszélek:)

pavel · http://www.baktaloranthaza.hu 2007.09.24. 22:48:57

Az szpk kapusnak tudjuk mi a gyengéje, ezt használjuk ki évek óta!

acsbar 2007.09.24. 23:41:04

Ritkán múlott az elmúlt években SZPK-ARES meccs a kapusokon...

nothanx 2007.09.25. 14:18:07

-egyetértek Barnival!!
-Tretyákot én megemlíteném azért a nagy Vígh Laci mellett,mint legjobb formában lévő játékos ...

szg01 2007.09.25. 19:11:50

Úgy látom,ez az év a "kapusok éve" lesz :)))

szg01 2007.09.25. 19:16:42

Úgy látom,ez az év a "kapusok éve" lesz :)))

pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2007.09.25. 20:39:26

Barni!
MAradjatok ebben a hitben!

acsbar 2007.09.25. 20:48:36

Maradunk, nyugodt lehetsz.

Füfke 2007.09.25. 21:13:52

Az igazság, hogy az MK döntő óta nem álltunk ki ellenetek rendesen. Majd most meglássuk...

Vígh Laci 2007.09.25. 23:29:04

Az igazság az hogy nem kell dícsérni engem. Hisz nem csak rajtam múlik ez a jó teljesítmény! Csapatjáték... Ebben a csapatban csak teszem a dolgom és kész... Nem azt mondom, tényleg köszönöm a dícséreteket! ÉS! Én úgy vélem hogy a Peti és köztem szinte nincs különbség! És ha lesz is valami az majd eldól az ARES-SzPK meccsen! :) Addig is a magam részéről a következő feladatra koncentrálok csak.(jelen pillanatban az Eger) És mint eddig, dolgozok és küzdök a CSAPAT sikeréért!
HAJRÁ ARES! :)

Füfke 2007.09.26. 10:16:47

SZPK mozaikszó, hanyagoljuk már azt a kis "z" betűt, mert megőrülök!

nothanx 2007.09.26. 12:26:51

hehe ... Füfke a kekeckedő?? :) Vagy hogy is volt ez?? :)
Hajrá SZPK!!!

Strew · http://www.cannibals.hu 2007.09.27. 10:55:47

Régen érdekelt az hogy hány pontom van egy mérkőzésen. Nem mondom büszkeséggel tölt el hogy kiemelten foglalkoztok velem de az eddigi eredményeinknek csak egy kis része az én játékom. A szolnoki csapatból az utolsó meccsünkön mindenenki lőtt gólt ez szerintebb nagyobb hír mint 4+6. Voltam pontkirály és gólkirály is. voltam év legjobb játékosa VB mérkőzésen legjobb játékos. Ezek már engem nem hajtanak. Az inkább hogy Szolnok jövőre Ob1-ben szerepeljen. Kevesen vagyunk mert nem lehet mindenkiből KANNIBÁL Csak azok mondhatják magukat KANNIBÁLNAK akik kellő alázattal bírnak a floorball és egyesületünk iránt. Könnyű kikerülni de nagyon nehéz bekerülni mert azért hogy valaki KANNIBÁL legyen meg kell küzdeni, dolgozni kell érte sokat. Alázattal! Tisztelettel!
A Szolnok Cannibals játékosa. Strauss Tamás
süti beállítások módosítása