Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...- Diamonds bravúr, rangadót nyert a Triton!

2007.10.08. 11:41 Floorballer

Számba véve a hétvége eredményeit, és visszaolvasva jóslatainkat, nem tudjuk megállni, hogy jólesően hátba ne veregessük magunkat:) Lehet, hogy be is kellene fejezni a beharangozók írását, hiszen a „csúcson kell abba hagyni”. A kristálygömb tehát nem hazudott, igazán emlékezetes hétvégét hagytunk magunk mögött, amelynek eredményei akár az év végi elszámolásnál is döntő jelentőségűek lehetnek majd. De lássuk mi is történt: (köszönet a csapatoknak a roppant gyors honlap frissítésekért!)

Blast Férfi OB1

Torpedo – Miskolc 6 – 7
Neumann – IBK CH 4 – 1
Diamonds – Debrecen 9 – 6
MEISE – ARES HC/Top Floor 2 – 10
Dunai Krokodilok – SZPK 0 – 5 (bejelentés késése miatt)

A Torpedo – Miskolc valóban szoros eredményt hozott, és bár a Betyárok a mérkőzés során egyszer sem engedték ki kezükből a vezetést, még sem dőlhettek nyugodtan hátra egy pillanatig sem. A Torpedo küzdelemből jelesre vizsgázott, és mindig fel tudott zárkózni, de a győzelemhez ez egyelőre kevés volt. A két csapat közül tehát a Miskolc került ki győztesen a számukra oly fontos találkozóból, így jelentős lépést tettek az osztályozó elkerülése érdekében.

Az ARES továbbra is megállíthatatlanul menetel, míg Egerben továbbra sem találják a gól lövő ütőket. 2 lőtt góllal nehéz mérkőzést nyerni, ám azt is le kell szögezni, hogy Rabék aligha számoltak biztos két ponttal. A második sorából Mujahid A.-t és Farkast is hosszú távon nélkülözni kényszerülő ARES magabiztosan gyűjtötte be a számára kötelező két pontot. Az Eger túl van a Debrecen és az ARES elleni nehéz meccsen, a következő fordulókban immár mindenképpen meg kell indulniuk felfelé, ha a rájuk jellemző helyen kívánnak végezni idén is.

Az ARES menetelése annál is fontosabb, mert így már 4 pont előnyre tettek szert a nagy rivális Debrecen ellen, amely jóslatainknak megfelelően nemhogy megizzadt a Diamonds ellen, hanem egyenesen 3 gólos vereséget szenvedtek a Bulátkót helyettesítő Héjja kapuját 9 góllal megterhelő gyémántoktól. Meg kell hajolnunk a Diamonds idei szereplése előtt, és az eddigiek alapján bizony könnyen lehet, hogy a tabella felső felébe is felkapaszkodhatnak Siklósi Evelin tanítványai, akik elsősorban lőtt góljaik számában mutatnak jelentős fejlődést tavalyhoz képest. ( Zárójelesen gratulálunk Acsbarnak, aki x-et tippelt! )

A „középcsapatok nem hivatalos bajnoki címéért” (ez alatt vagy a bronzérmet, vagy a 4. helyet értjük, mert a Debrecen szereplése alapján nehéz megítélni, hogy ők hova sorolandók idén) folyó küzdelemben a Neumann szerzett értékes pontokat. A Neumann – IBK CH abszolút háromesélyes összecsapás, ezt jól jelzi, hogy a pár héttel ez előtti 1-3-t most egy 4-1 követte. Az IBK CH kulcsfontosságú első három meccséből (Eger, Diamonds, Neumann) 2 pontot szerzett, így riválisaival szemben lépéshátrányba került. Lassan körvonalazódni látszik, hogy  a CH-nál ez sem lesz „AZ” a szezon.

Jadberg Női OB1

White Sharks – SZPK 2 – 14
Phoenix – Triton 7 – 1
MEISE – ARES 7 – 1
Szombathely – IBK CH 7 – 4
Szolnok – Debrecen halasztva

A női OB1-ben igazán nagy meglepetést csak a különbségek jelentettek.

Még mindig nem fogjuk leírni, hogy a „Lukács Lányok” igazi nagy csapattá váltak, de már nagyon közel járunk hozzá. Minden elismerésünk a narancs mezeseké, akik rövid idő alatt eljutottak oda, hogy nem csak a nagyok ellen tudják felszívni magukat, hanem a közvetlen riválisok ellen el tudják viselni az esélyesség terhét. Az elért 14 találat mindenképpen figyelemre méltó! Ebben a fordulóban már a Szombathely is éledezett, mindenesetre ha kitart a narancsos lelkesedés, akkor év végére a dobogó alsó foka is cél lehet. Meg kell azonban említenünk, hogy a WS-től előzetesen lényegesen szorosabb eredményt vártunk.

A Triton rutintalan védelme – szintén jóslatainknak megfelelően – még nem állt készen arra, hogy megállítsa a Szarvas – Radácsi kettőst, akik ezt 7 góllal büntették. ( És itt egy újabb fejbiccentés Acsbar felé a teli találatért :) ) A két játékos elegendő a kisebb csapatok védelmének összekuszálására, de a rangadók megnyeréséhez valószínűleg kevés lesz.

Az ARES lányok egri vendégszereplését nagy várakozás előzte meg, hiszen eddig remekül szerepeltek. A női bajnokságban Egerbe menni sosem sétagalopp, és ez most is bebizonyosodott. A formálódó fővárosi alakulat simának mondhat vereséget szenvedett, de ezzel együtt egyáltalán nem kell leírni őket. Ez benne volt a pakliban, ahogy mondani szokták. A MEISE pedig tovább menetel, az IBK CH és az ARES legyőzésével egyértelművé tették, hogy ők idén nem foghatóak a középmezőny számára, cél a tabella első két helyének egyike.

A Szombathely támadó alakzata ismét hozta a minimum 7 találatot, ezúttal azonban kitartott a védelem, és az IBK CH eddig sem túl termelékeny támadó formációjának csak 4 gólt engedélyeztek. Egyelőre részletesebb információink nincsenek a meccsről, de kíváncsiak lennénk, hogy a Szombathely ezúttal hány játékossal képviseltette magát. A CH túl van a 3 legnehezebb meccsén (Szolnok, Eger, Szombathely), értékes tapasztalatokat gyűjtve vághatnak neki a verhető ellenfelekkel vívott küzdelmeknek.

Férfi OB2:

White Sharks HC – Szegedi FE 10 – 1
Phoenix – Triton 2 – 7
Szombathely – Dunaújváros 8 – 5
Veszprém – ARES B 11 – 1
Szolnok – Kecskemét halasztva

Először is meg kell jegyeznünk, hogy végre pályára léptek a gyíkok! A Veszprém magabiztos győzelmet aratott az ARES B ellenében, amelynek idén sincs sok reménye az osztályozó elkerülésére az eddigiek alapján. Hogy mire képes a Veszprém, azt a jövő heti Triton elleni meccsen mérhetjük le igazán.

Az ellen a Triton ellen, amely a Hét Meccsét egészen megdöbbentő módon 5 góllal nyerte meg a Phoenix ellenében. A vesztes csapat honlapja alapján kijelenthetjük, hogy a Triton ezúttal stabil védekezésből ment át a szokásos remek kontrákba, és ezzel sikerült begyűjteniük a hihetetlenül értékes 2 pontot. A Phoenix 3 forduló alatt 3 pontot vesztett, ezzel már nem jelenthetjük ki, hogy az első két hely egyikének egyértelmű esélyese lenne.

Annál is inkább nem, mert a White Sharks három forduló alatt tudatosította mindenkiben, hogy a tavalyi keserves szezon a múlté, idén mindenkinek számolni kell velük. A Szeged ellen 10-1-re győztek, a mérkőzés igazi érdekességét azonban Jan Kácl bemutatkozása adta (1+1). Bár nem ez volt a hét meccse, de hazánk első cseh légiósának szerepléséről megkérdeztük Huszti Pétert is:

"Cseh légiósunk nem okozott csalódást. Dinamikusan játszott. Sokat mozgott, sokszor lépett fel a labdával és próbálta pontos passzokkal helyzetbe hozni a csatárainkat. Kicsit furcsa volt neki, hogy előtte változtak a támadók, hiszen három támadó sorral és két védő párral játszottunk, de gyorsan adoptálta a helyzetet. Profi szemléletű nem ismert elveszett labdát és ha kellett sokat vállalkozott. Aki látta a mérkőzést feltűnhetett, hogy elvétve tudták csak átjátszani a szegediek amikor többen vezették rá a labdát. Társaimmal egyetemben gatyába kell ráznunk magunkat, hogy tartani tudjuk vele a lépést. Nagyon sokat tanulhatunk tőle. Azonban ő is ember és nem fogja egyedül megnyerni nekünk a meccseinket. Sokat kihagyott a floorballból, saját bevallása szerint még utol kell érnie magát kondícióban és technikailag egyaránt. Úgyhogy még kicsit rozsdás, de reméljük fordulóról fordulóra jobbak leszünk vele!"

A Szombathely otthon begyűjtötte a három pontot a Dunaújváros ellenében, akik ezúttal lényegesen szorosabb eredményre voltak képesek, mint a Szolnok ellen. Ez a vereség azonban azt is jelenti, hogy az újvárosiak előre láthatólag az alsó ház tagjai lesznek az első OB2-es évükben. (Gratulálunk Sharky177 és szg01 teli találatához! Ezzel Acsbarral egyetemben jóváírunk nekik 1 pontot:) )

A kommentek közt örömmel veszünk bármilyen (kultúrált) mérkőzés utáni nyilatkozatot (Phoenix - Tritonról természetesen lesz még)!

8 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr94189956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anaheim9 · http://floorballszhely.atw.hu 2007.10.08. 12:40:54

Ha jól tévedek 3 v 4 cserével játszottak a szhelyi lányok. Illene emlékeznem mert végig néztem a meccset. :)

Sharky 2007.10.08. 12:50:19

a Phoenix - Triton OB2-es fordulóról megjegyezném, hogy mindkét fél részéről, OB1-es szintű labdajáratásokat, támadásokat láthattunk kemény, de szabályos odalépésekkel.
Két hasonló erőt képviselő csapatot láttam játszani, ahol véleményem szerint győzött a taktika, valamint a rutin.(Az első harmadban a szerencse is inkább a Triton oldalán állt)

Ezt nem szabadna megjegyezni, mert az egója már így is az egekben jár, de ha egy másik rovatban azt írta valaki, hogy az OB1 leginkább formában lévő játékosa Vígh Laci, akkor az OB2-re én azt mondom a Triton kapusa, Szabó Gergő:)

Mindenesetre aki kihagta a meccset bánhatja!

nothanx 2007.10.08. 13:12:10

a ws nem az igazi volt.. most nem voltak formában,de ez a csapat sokkal jobb ennél!! Hajrá SZPK! Hajrá WS csajok! ;)

Ági 2007.10.08. 17:14:14

Nekem nagyon tetszenek ezek az összefoglalók, tök jó hogy írjátok!!!

acsbar 2007.10.08. 20:06:14

Nekem is nagyon tetszenek!!!

És köszi az elismerő szavakat:)

Csak így tovább!

szg01 2007.10.08. 20:28:25

Köszi Sharky a dícsérő szavakat, igyekszem mindent megtenni, hogy ebben a nehéz helyzetben segítsem a csapatot. Én ennyit tehetek, hogy védek. De a Phoenix meccsen végre csapatként működtünk, úgy, ahogy én még nem láttam a Tritont. Remekül védekeztek a fiúk, láttam mindenkiben a tüzet, a győzni akarást. A meccs végén, amikor az egész CSAPAT spontán összeborult, az volt az a pillanat, amikor éreztem, hogy megéri csinálni ezt az egészet.

Gergő

CSAK A TRITON!!! :)

Lapointe 2007.10.09. 00:31:40

A Phoenix-Tritont és a Szombathely-Rudast nagyon szívesen megnéztem volna. De épp azzal voltam elfoglalva, hogy a szegediek kapusának (Bödő Gergely) eszén járjak túl..nekem nem sikerült :))

Sharky · http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.09. 01:09:48

Friss OB2, valamint Jadberg Női OB tabella

tritonfloorball.atw.hu

ha valakit érdekel:)
süti beállítások módosítása