Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

U19 női VB siker: válaszol Suszták Nóri és Szarvas Vera

2010.05.18. 17:37 Floorballer

Az U19-es világbajnokságról a csapat két „zászlóshajóját”, vezéregyéniségét kérdeztük. Válaszol a Phoenix elegánsan eredményes üdvöskéje, Szarvas Vera (balra), és az Eger bajnokaspiráns csapatának agya, az örökké pörgő-forgó Suszták Nóri (másik balra).  

FFR: - Gratulálunk a végső sikerhez, egyszersmind külön a ti egyéni teljesítményetekhez is. Mennyire volt nehéz? 

S.N.: - Köszönjük szépen. :) Meglehetősen nehezen indult a torna, mert először önmagunkat kellett legyőzni, hiszen esélyesként érkeztünk. A németek elleni egyenlítő gól görcsoldóként hatott, utána sokkal felszabadultabban tudtunk játszani.

Sz.V.: - Hogy őszinte legyek én ilyenre számítottam. Nem volt könnyű, de igazán nehéz sem. Nekem a felnőtt vb sokkal nehezebb volt mind fizikailag, mind szellemileg.

Aláfestésként Vera kérésére szól a következő szám:

 

FFR: - A legutóbbi felkészülési torna eredményei után gondoltatok rá, hogy meglehet a végső siker is? Láttatlanban csalódottatok lettetek volna egy második hely elérésével? 

S.N.: - Igen, csalódottak lettünk volna. A felnőtt világbajnokságon elért 2. helyezést mindenképpen felül akartuk múlni. Győzni mentünk, annak ellenére, hogy az orosz válogatott játékát nem ismertük és a németek ellen is szoros meccsre számítottunk.

Sz.V.: - Nagyon összeszokott és ütőképes volt a csapat, úgyhogy abszolút elérhetőnek tekintettem az első helyet, csalódott lettem volna, ha nem nyerjük meg. 

FFR: - Mit tartatok a csapat erősségének? 

S.N.: - Legfőbb erényünk a csapatszellem, amely megmutatkozott a pályán és azon kívül is. Nem a kiváló egyéni teljesítmények vitték győzelemre a csapatot, hanem az összetartó csapatmunka.

Sz.V.: - Az akaratunk és az összetartásunk elképesztően nagy volt. Mindenki akarta a sikert.

FFR: - Mi az, amiben feltétlen fejlődni kell, és amiben esetleg ellenfeleiteket a magabiztos sikerek ellenére is erősebbnek éreztétek? 

S.N.: - Az oroszok gyorsaságát, dinamikusságát irigyeltük. Látva az A-divíziós meccseket, főleg kondícióban, pontos gyors labdajáratásokban, dinamikus fordulásokban kellene fejlődnünk.

Sz.V.: - Szerintem a csapat erőnlétén kellene javítani, bár ezt végül is az egyesületekben kellene megoldani. Igazából csak a német csapatot tudnám felhozni ebben a kérdésben, mivel szerintem elképesztő a mentalitásuk. Amikor már lehetett tudni, hogy mi fogunk nyerni, ők még akkor is úgy küzdöttek, mintha csak 1 gól lenne a különbség. Bár biztos, hogy mi is ilyenek lettünk volna fordított helyzetben, de szerencsére erre nem volt példa.

FFR: - Mit vártok az elit körtől? 

S.N.: - Első sorban a bentmaradás lesz a cél, és a többi csapat felmérése. Esetleg a szlovákokhoz hasonlóan egy meglepetés szereplés. Sajnos több társammal egyetemben mi már csak a pálya széléről nézhetjük majd a küzdelmeket és szurkolhatunk majd a csapatnak.

Sz.V.: - Sajnos két év múlva mi már 'öregek' leszünk, és nem férünk be a keretbe. Szerintem bent tudnak maradni majd az elitben.

FFR: - Milyen volt a felkészülés? 

S.N.: - A felkészülési edzések mindig jó hangulatban teltek, rengeteg összeszoktató feladatot gyakoroltunk, így hamar egy jó kis csapat kovácsolódott belőlünk.

Sz.V.: - A felkészülés nagyon jól sikerült. Zsuzsa néni és Peti sokszor összerántott minket, így egész jól összeszoktunk. A lányokkal egy meccsen sem kaptunk ki sem itthon, sem külföldön. És a csapatszellem is olyan volt, amilyennek egy válogatottban lennie kell. 

FFR: - Mind a ketten szerepeltek a felnőtt válogatottban is. Mekkora a különbség a két csapat közt akár játékban, akár hangulatban? 

S.N.: - A játék a felnőtt válogatottal, keményebb, magasabb színvonalú. Mindkét csapatban nagyon jó a hangulat. Talán az u19-es csapatban nagyobb az egység, mivel azonos korosztályból érkeztünk.

Sz.V.: - Hú, eddig ez a legnehezebb kérdés :-)) Én mind a két csapatban szeretek játszani, nem is tudok igazán különbséget tenni. Talán annyi, hogy az U19-nél nagyobb felelősséggel kell játszanom, hiszen a lányok engem választottak meg csk-nak.

Hangulatban annyiban más, hogy itt mindenki nagyjából egykorú, ezért a témáink, érdeklődési körünk is általában hasonló. Persze a felnőtt csapatban is mindig megtaláljuk egymással a közös hangot. A játék? Gyorsaság és rutin, de alpjában véve szinte ugyanolyan. Tulajdonképpen a felnőtt válogatott is iszonyú fiatal.

Ez a zene pedig Nóri kérése volt, egyszersmind meg kell jegyezzük, hogy óriásit nevettünk a megnyitás pillanatában. Egyszersmind "engedtessék meg, hogy megjegyezzem: ez nem porno:D":)

 

FFR: - És akkor kicsit rólatok is, hiszen már mind a kettőtöknek rég kijár:) Mikor és hogyan kezdtétek a sportot? 

S.N.: - 2004 novemberében az akkori testnevelő tanárunk, Leitner Tamás megkeresett minket, hogy van ez az új sportág és lenne-e kedvünk indulni a kispályás viking kupán. Közel egy hónap készülés után sikerrel zártuk a kupát, majd nagypályás csapatunk is alakult, akik közül ma is több játékos is aktívan részt vesz a floorball életben. 2005-ben pedig ellátogattunk az egri klub egyik edzésére és, azóta is ott ragadtunk.

Sz.V.: - Egyszerre kezdtünk Nórival floorballozni Egerben az általános iskolában, de a dátumokkal mindig bajban voltam :-) A testnevelő tanárunk, Leitner Tamás mondta, hogy próbáljuk ki a floorballt, és meg sem álltunk Diákolimpiai bajnoki címig. Én eleinte kapus voltam, de Tamás bácsi kihozott mezőnybe és ezért azóta is hálás vagyok neki.

FFR: - Mit tartatok eddigi pályafutásotok legnagyobb sikerének? 

S.N.:  - A pályafutásom legjobb eredményének ezt az u19-es aranyérmet tartom.

Sz.V.: - Mindenképpen ez a VB volt eddigi legnagyobb sikerem. 

FFR: - Mi a legkedvesebb élményetek? 

S.N.: - Azok a régi szép idők, amikor először nyertünk diákolimpiát a Hunyadival. Természetesen más szép emlék is van: a két világbajnokság, cseh openek, és a csapatösszetartások is felejthetetlen élmények.

Sz.V.: - Nagyon sok van, de ami a jelenlegi, az a mostani VB döntőn volt, amikor Nórival együtt játszottunk. Hihetetlenül jó érzés volt újra Vele együtt küzdeni. Nagyon élveztem a játékot.

FFR: - Van valami, amit esetleg visszatekintve másként csinálnátok? 

S.N.: - Nem igazán gondolkodtam még el ezen.  

Sz.V.: - Sosem gondolok arra, hogy mit kellett volna másképp csinálni a múltban. 

FFR: - Van-e esetleg példaképetek a magyar mezőnyben, vagy olyasvalaki, aki inspirálta játékotokat? 

S.N.: - Több játékos is inspirált: Antal Anita a cseleivel, lefordulásaival; Ambrus Kata a bombagóljaival, rutinjával, Sári Szilvia a védéseivel és a csapatkapitányi tetteivel. Valamint példaképemnek tekintem egyik csapattársamat, Simon Szandit, aki miután felépült a közel háromnegyed éves sérülése után, októberben visszajött, és jelenleg első helyen áll a kanadai táblán az egriek közül, kiválóan védekezik, igazi vezéregyénisége az egri gárdának.

Sz.V.: -PAPP PÉTER 

FFR: - Ha választhatnátok bárkit a női mezőnyből, ki alkotná körülöttetek a saját álomsorotokat? 

S.N.: - Rengeteg tehetséges játékos van, nehéz választani. A kapuba Sári Szilvit ültetném. A mezőnyjátékosok pedig: Simon Alexandra, Szarvas Veronika, Bartók Boglárka és Rékási Krisztina lennének.

Sz.V.: -Ez olyan 'izé' kérdés! 

VÉRTESI NICOLE – HARMAT ANNA – JETZIN VIVIEN – RÉKÁSI KRISZTI 

FFR: - Sok lány mondja, hogy néha jobban szeret fiúk közt játszani. Ti hogy vagytok ezzel? :)

S.N.: - Néhány dologban jobb közöttük játszani pl.: pontosabb passzolnak, gyorsabbak, jobban lőnek stb. Viszont néha félek ellenük játszani: könnyen elnyomhatnak, durvábbak lehetnek.

Sz.V.: -Én nem igazán szeretek a fiúkkal játszani, mert mindig lerombolják az önbizalmamat és köztük nem tudok érvényesülni. Persze vannak előnyei is, például, hogy sokkal gyorsabb a játék. 

FFR: - Milyen célkitűzéseitek vannak a sportágban még? 

S.N.: - Egyik fő célom, hogy az egri csapattal bajnokságot nyerjünk. Másik célkitűzésem pedig 2011-es női világbajnokságra való kijutás a válogatottal. Illetve szeretnék majd a jövőben külföldön játszani, megtapasztalni az ottani légkört, edzésstílust, floorballt.   

Sz.V.: -A felnőtt válogatottal  VB-t nyerni!!! 

FFR: - Mi a véleményetek a másikótok játékáról? 

S.N.: - -  Körülbelül 5 és fél éve floorballozunk, ezáltal elég jól kéne ismernem Vera játékát. Azonban mindig tartogat valamit a tarsolyában, mindig meg tud lepni. :)

Sz.V.: -Nagyon szeretek Nórival játszani, igazi küzdőember a válogatottban is és (sajnos) az Egerben is. Szerintem az a legjobb Nóri játékában, hogy kiszámíthatatlan.

FFR: - Milyen közös élményeitek vannak ezen a VB-n túl, és mire emlékeztek a legszívesebben? 

S.N.: - Régóta ismerjük egymást, sok sportot közösen kipróbáltunk, rengeteg vicces élményben volt részünk. Nem tudok legkedvesebb élményt választani. Mindig meg tud nevettetni. :)

Sz.V.: -Nórival nagyon sok közös emlékünk van. Floorballosok és nem floorballosok is. Nehéz lenne bármit is kiemelni, hiszen már 7 éves korunk óta ismerjük egymást.  

FFR: - További sok sikert! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr882013337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása