Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Legendák 4.- Strauss Tamás

2007.10.26. 14:37 Floorballer

A minapi kommentek közti eszmecsere következményeként örömmel jelenthetjük be, hogy Nádor Krisztián után a Legendák sorozatban újabb férfi játékossal készíthettünk riportot: Strauss Tamással. A hajdani legendás Szolnok kiemelkedő egyénisége a floorball élet hétköznapjainak is ismert szereplője hosszú idő óta. Játékosként volt bajnok, szerepelt világbajnokságon, elbúcsúztatták a válogatottól, volt OB3-s játékos, jelenleg pedig az OB2-ben ontja a gólokat. Edzőként számolatlan címet nyert a Szolnok csapatával újabb és újabb tehetséges fiatalokat adva a magyar mezőnynek, szövetségi kapitányként az eddigi legnagyobb sikert érte el a női válogatottal. Játékvezetőként a legelismertebbek közt tartják számon. Az interjút még szezon előtt postáztuk, így néhány kérdés azóta már más megvilágításba került. Jöjjön tehát a riport a Szolnok Cannibals frontemberével:

FFR: - Alighanem az előttünk álló szezon egyik legjobban várt eseménye floorballos berkeken belül Strauss Tamás „visszatérése” az OB2-ben. Évekkel ezelőtt makacs sérüléseid miatt választottad a harmadosztályt. Miért döntöttél a visszatérés mellett?

S.T.: - Sajnos ez csak tévhit, hogy a sérülés miatt hagytam abba az élvonalban a játékot. A valós ok az, hogy az akkor bírók becsukták a szemüket egyes szabálytalanságoknál. Ma még nem lehet a floorballból sportolóként megélni, nem lehet felhalmozni belőle pénzt ill. olyan biztosításokat kötni, ami egy sérülés után is biztos megélhetést jelentene. A másik ok, hogy volt egy nagyon jó baráti kör akik bevállalták, hogy elinduljunk Ob3-ban. Én még mindig a szórakozásért floorballozom. Aztán ez a banda szétszóródott és maradtunk páran, de így már nem volt értelme szenvedni. Két lehetőség maradt a játékra. Beállok a szolnoki fiatalok mögé vagy eligazolok. A válasz már ismert. 

FFR: -Mit vársz magadtól a következő szezonban?

S.T.: - Eddig meglepően sok pontot sikerült csinálni, de most már olyan komolyabb mérkőzések következnek ahol a védőteljesítményre kell jobban koncentrálni, mert elől majd a tehetséges fiatalok úgy is beügyeskednek jópár lasztit az ellenfél kapujába.   

FFR: -Saját bevallásod szerint komolyan rá kell készülnöd az úgymond visszatérésre. Ennyit erősödött a másodosztály is meglátásod szerint?

S.T.: -Soha nem játszottam ezelőtt a másodosztályban, így nem tudom hogy mennyit változott. Biztos vagyok benne hogy erősödött és erősödni is fog. Szerintem már így is jelentéktelen a különbség  az OB1 alsóháza és az OB2 felsőháza között. Persze a csapatok nagy részét már ismertem eddig is legalább látásból, de pl.  a Tritonhoz, a Szegedhez, A Rudashoz volt szerencsém még harmadosztályban. Ezek a felkerülő csapatok általában fiatalok és lendületesek, a feljutás további motiváció számukra hiszen már tudják milyen érzés.

FFR: -Korábbi sérüléseid hátráltathatnak, és ez egy próba a komolyabb terheléssel, vagy teljesen rendbe jöttél, és újra vállalod a legkomolyabb szinten is a játékot?

S.T.: - Van még min dolgoznom. A tartalékok ledolgozása egy kor után már szinte lehetetlennek tűnő feladat. Sérülésem már nem hátráltat. Plusz edzésmunkával igyekszem fenntartani ezt a mostani elfogadható állapotot tartani ill. javulni belőle.

FFR: -Veled kiegészülve sokan már előre odaadnák a tavasszal szárnyaló Szolnoknak az aranyat. Képes lehet a csapat rá, hogy megfeleljen a megnövekedett elvárásoknak?

S.T.: - Egy szezon elején lehet találgatni de ritka hogy ez valakit ne sértsen meg. Sok munka áll még előttünk és tisztában vagyunk azzal, hogy majd mindenki a Szolnok skalpját akarja majd. Nagyon akarjuk a sikert és ezért sokat is teszünk.

FFR: -A Szolnok ereje elsősorban a csapatjátékban, és a hasonló képességű játékosok alkotta homogén keretben rejlik. Érkezted megbonthatja ezt, vagy ellenkezőleg, plusz motiváció a fiataloknak?

S.T.: - Mindenkinek vannak kiemelkedő tulajdonságai. Amivel több lehetek náluk az a rutin, de azt meg majd gyorsan behozzák. Nem kívánok sztár funkciót betölteni, terveimben hátvéd pozícióról ábrándoztam a nyáron. Az előző szezonban sok gólt kaptunk és sokszor éreztem úgy hogy ha ott lennék elkerülhető lett volna  gólok egy része. Nem gondolom hogy kilógnék közülük. Mikor tehetem velük edzem, szerintem elfogadják hogy nekem vannak egyéb kötelességeim is.

FFR: -Milyen tapasztalatokat szereztél a Veszprém Open-en, ahol először játszottál ismét komolyabb szinten éles meccset?

S.T.: - Nagyon élveztem az SZPK és a MIB elleni mérkőzéseket. A csapatunk egységes volt. Kicsit még szokatlan volt a harmadosztály után a tempó. 

FFR: -Jövőre vállalnád adott esetben az OB1-es szereplést is ismét?

S.T.: - Majd meglátjuk! Nem tartunk még itt.

FFR: -Számos pletyka látott napvilágot a nyáron az átigazolásoddal kapcsolatban. Saját bevallásod szerint is többen megkerestek, és komolyan el is gondolkoztál. Megtudhatunk ennek hátteréről kicsit többet? Miért gondolkoztál el a távozáson, illetve kik kerestek meg, melyik ajánlat volt a legcsábítóbb és miért?

S.T.: - Attól kezdve hogy végleg eldőlt hogy nem megyek OB3-ba valóban voltak megkeresések. A háromból egy ajánlat volt olyan hogy valóban gondolkodtam rajta. Ennek oka igen egyszerű abban a csapatban játszik Szabó Peti akivel mindig jól megértettük egymást a pályán.

FFR: -Végül miért döntöttél a maradás mellett?

S.T.: - Rengeteg összetevő marasztalt és arányaiban jóval kevesebb csábított.

FFR: -Néhány éve egy Hungária Kupán búcsút intettél a válogatottnak. Ha az eljövő szezonokban minden rendben lesz fizikailag és Ágoston Zsolt számítana rád, vállalnád a megmérettetést?

S.T.: - Edzek a csapatommal és edzek egyénileg is sokat javult a kondim és kell is még javulnia, de remélem hogy vannak akik nálam jóval többet és hatékonyabban edzenek, és én már nem kerülhetek oda. Igazából nem célom.

FFR: -Hosszú pályafutásod alatt számos sikert elértél a Szolnok csapatában. Mire emlékszel a legszívesebben?

S.T.: - Bajnoki győzelem a  Siketek csarnokban  a Top Floor ellen. 96-ban a döntő mérkőzésen én lőttem az utolsó gólt.

FFR: -Mi a pályafutásod legkellemetlenebb emléke?

S.T.: - Minap egy csúnya szálka ment a kezembe! Viccet félretéve a sérülések (nem tudok rangsorolni közöttük)

FFR: -A régi „legendás” Szolnok sok fiatal számára már csak mende-monda. A játékosok nagy része ma is aktív azonban más csapatokban. Ha mindenki haza térne, valószínűleg egy élcsapat alakulhatna ki. Mi okozta ezt a szétszéledést?

S.T.: - Mindenkinek más irányba fordult az élete. Nem lenne már a régi akkor sem, ha mindenki visszajönne. Megváltoztak a dolgok: játékstílus, tempó.

FFR: -Hogy néz ki a te álomsorod?

S.T.: - Kollár, Kovács, Bagdi, Tóth, Demecs
Akiket még remek sportolónak tartok és jó volt velük játszani:  Szabó Peti, Mujahid Tamás, Varga Gergő, Kovács Gergő, Bulátkó Kornél, Schmidt Oli, Schmidt Dennis.

FFR: -Az új elnökségben te is szerepet vállaltál. Mi motivált benne? Mik a fő céljaid?

S.T.: - Változás.

FFR: -Mit tartasz e legégetőbb problémának, amit sürgősen meg kellene oldani?

S.T.: - Sajtóba kerülés.

FFR: -Milyen céljaid vannak még a floorballban?

S.T.: -Mindent elértem, amit itthon lehetett ezen kívül voltam BP a világbajnokságon. Talán az, hogy ismét legendás legyen a szolnoki férfi floorball csapat és hogy a lányaim továbbra is ilyen  eredményesek legyenek.

FFR: -Sok sikert a következő szezonhoz!

9 komment

Címkék: világbajnokság floorball szolnok ob1 ob2 ob3

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr32208839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2007.10.26. 17:02:29

Nincs mese. Aki tud,az tud. Tomi a legjobb... és már csak 1 fordulót kell várnom, hogy végre szembenézzek vele... VÁRLAK TOMI!!! :)

Cool 2007.10.26. 18:09:27

Let\'s go Tomi, let\'s go!!!

webb04 · http://www.feketelo.hu 2007.10.26. 18:54:27

Nagy szívfájdalmam,hogy nem játszahttam Tomi ellen.:) Sok sikert az OBII-ben és a magasabb osztályban.
Bálint

U.i..1x az AS Gálá,De az más

kvazzimodo 2007.10.26. 20:49:05

Hát Tomi, a 96-os döntő az nem csak a Te számodra volt "maradandó"! :)

KG

Ági 2007.10.27. 01:20:34

"Bajnoki győzelem a Siketek csarnokban a Top Floor ellen. 96-ban a döntő mérkőzésen én lőttem az utolsó gólt."

Erre én is emlékszem. :) Szép gól volt.

Csancsi5 2007.10.27. 16:20:11

Arra a gólra én is emlékszem,ott ültem a pálya mellett:-)akkor is fejkendőben!!!

Lapointe 2007.10.27. 18:37:34

A legjobb döntést hoztad, hogy a fiatalokkal maradtál! Uniqum lesz ismét egymással szemben!
Sok sikert! :))

floorballek 2007.10.27. 19:22:16

Egy remek edzőt ismertem meg Tomi személyében!! :)
aki tudja és megtanított arra,hogy nem minden arany,ami fénylik :) :D

Lapointe 2007.10.27. 21:52:21

Kvazzimodo!
Az másik döntő volt (Top Floor-TF és talán Karácsony-Kupa volt) :))
süti beállítások módosítása