Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...- A fák nem nőnek az égig

2007.11.19. 15:38 Floorballer

Hát nehezen találunk szavakat… A gömb alaposan elkényelmesedett az elmúlt fordulóbeli sikerek után és látványosan félvállról vette az e heti jóslást, nem kommunikált megfelelően az égiekkel. Vissza is küldtük egy generálra Delphi-be, majd továbbképzésre postázzuk egy római madárjóshoz is.

A forduló látszólag simább meccsei is okoztak bőven meglepetést, több csapat egyszerűen elfelejtett gólt lőni, voltak akik alaposan megtorpedózták saját álmaikat, mások pedig belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba. A hétvége tanulsága pedig már a címben is ott van: a fák nem nőnek az égig…

Blast Férfi OB1
Debrecen – Torpedo 17:4
IBK CH – SZPK 6:7
MEISE – Neumann 2:1
Miskolc – Diamonds 5:7

A férfi OB1 előzetesen semmi izgalmasat nem ígért, a papírforma alapján 4 sima meccs következett volna, ezt az elmúlt 5 forduló után talán senki nem veszi sértésnek. Az egyik sima meccset a Debrecen abszolválta is, de azért a 17 lőtt gól az ellenfél kilététől függetlenül igencsak megsüvegelendő teljesítmény. Pazsákék túl vannak a kicsit hosszúra nyúlt hullámvölgyön, és hétről-hétre eredményesebbek mérkőzéseiken. Az eddig kiugróan teljesítő középcsapatok elkezdhetnek aggódva hátrafele pislogni, de az SZPK sem mehet tutira a hajdúságiak ellen.

Ez azért is igaz, mert az úthenger kicsit megakadt a hétvégén. 2 ponttal így is gazdagabbak lettek, és egy bajnokság küzdelmei során ez a legfontosabb, de az eddig többször gyengélkedő (lásd: Diamonds, Neumann ellen vereséget szenvedő) CH bizony alaposan megszorongatta a narancs mezeseket. Ha van győzelemmel felérő vereség, akkor ez minden bizonnyal az, az SZPK-nak még egyszer sem kellett ennyire megizzadni a pontokért. Kovácsék talán 2 éve nem játszottak zsinórban 4 (Krokodil, Torpedo, Veszprém, SZPK) meccset jó formában, vagy legalább eredményesen, de most úgy látszik a hullámvasút kicsit kiegyenesedett. A következő fordulóban szükség is lesz a jó teljesítményre a Miskolc ellenében.

A Diamonds és a Neumann összesen 4 pontért, és úgy nagyjából együttesen kb. 15 lőtt gól reményében utazott a tabella alsó felében tanyázó keleti csapatok hazájába. A szépen menetelő két gárda azonban alapos leckében részesült. Ezt valószínűleg a gyémántok bánják kevésbé, hiszen bár 59:30-ig várni kellett a győztes találatra, de begyűjtötték a két pontot, az évkönyvekben és az év végi tabellán pedig csak ez fog szerepelni: az ő fájukat csak kicsit megtépázta a hétvége, de továbbra is az égbe tör. A Miskolc továbbra is hozza a javuló teljesítményt, otthon egyre veszélyesebbek, és most is közel volt a meglepetés. Az ARES és az SZPK elleni vereségektől eltekintve továbbra is makulátlan a fővárosiak mérlege, és elérhető távolságra került az őszi bronzérem is!

Ehhez nagyban hozzájárult a Neumann csapata, akik saját fájuknak egy nagyteljesítményű Stihlel estek neki. Odorék a szezon eddigi talán legmeglepőbb vereségét produkálták a Diamonds elleni rangadó előtt. No nem mintha az Eger otthonában nem lehetne vereséget szenvedni, de az 1 lőtt gól azért mindenképpen érdekes adat, pláne az Eger eddigi statisztikáit böngészve. Első osztályú bajnoki nem mostanában volt utoljára 2:1. Az Egernek tényleg jól jött a szünet, és ez az oly régóta áhított győzelem nagy lökést adhat a továbbiakban.

Jadberg Női OB1

Debrecen – Szombathely  0:7
Debrecen – Phoenix 3:20
IBK CH – SZPK 4:2
MEISE – Szombathely 8:5
Triton – Szolnok 0:13

A női bajnokság középmezőnye is kezd összekuszálódni. A Szombathely a keleti túráról két ponttal tért haza. Az egri honlap szerint közel álltak a bravúrhoz, de a harmadik harmadban 5 góllal válaszoltak az esélyesebb hazaiak, és meg tudták fordítani a meccset. Ezzel az Eger továbbra is biztosan őrzi a második helyét a tabellán, és beakasztotta a kampókat a szolnoki lökhárítókba. A Szombathely ismét megmutatta, hogy igen veszélyesek, hiszen 2 harmad után megint vezettek, de pechükre egy meccs 3 harmadból áll. Ellenkező esetben nem egy ponttal lennének már gazdagabbak az idén.

A Szolnok nem lassít, ezúttal 13 gólt hintettek Strauss lányai a Tritonnak. 13 gólos vereség után furcsán hangozhat, de a Triton kicsit büszke is lehet az eredményre, hiszen a Szolnok az ilyen meccseken nem egyszer tűz ki célul 20-25 gólokat, amit rendszerint könnyedén teljesít is. Most azonban 13-nál elakadtak, a Triton feltehetőleg jó úton jár a tanulóévben.

Ennél jobb úton csak a Phoenix lányok járnak, Varsányi Zsuzsa ifjú tanítványai a Szombathely által kicsit meggyötört Debrecent 20 góllal terhelték meg. Nem akármilyen teljesítmény ez a fiatal csapattól, a CH elleni pontszerzés tényleg nagyot lökött a szekéren. Meg kell említenünk azt is, hogy nem sűrűn fordul elő, hogy valaki 11 gólt lőjön egy meccsen és 14 pontot szerezzen… ugye nem kell mondanunk ki volt az:) Ezen felül ki kell emelnünk azt is, hogy Szarvas Vera 5 assistot osztott le, már-már Vadócz Bencei magaslatokban járva. Ez is elég ritka!

A hétvége nagy meglepetését a CH okozta. Továbbra sem rendeztek gólfesztivált, de megtalálták a győzelem módját: akkor még kevesebbet kell kapni. Erre pedig a keret maximálisan alkalmas. Gegesy Bogi vezérletével lehúzták résnyire a rolót az eddig rendszeresen parádésan támadó SZPK-s lányok előtt, és begyűjtötték a két pontot. A hirtelen jött sikeres menetelésekben szinte törvényszerűen becsúszik egy-egy hiba, ezt számtalan példával lehetne illusztrálni, de ez nem szegheti kedvét a narancsmezeseknek. A kupában fogadják az Eger csapatát, majd az ARES-hoz látogatnak, így kiemelkedően fontos, hogy levonják a konzekvenciákat, és önbizalommal telve vágjanak neki a két meccsnek. Mindenesetre az ő fájuk is elhullajtott pár levelet...

A CH és a Phoenix egyre jobb eredményeket nyújt, a középmezőny sűrűbb lesz mint várhattuk… arról meg, hogy a gömb mit várt, inkább nem is nyilatkoznánk…

Férfi OB2

ARES B – White Sharks 2:12
Kecskemét – Phoenix 5:11
Dunaújváros – Szeged 2:1
Veszprém –Szombathely 7:10
Triton – Szolnok 4:7

A másodosztály is szolgált meglepő következtetésekkel. Először is gratulálunk az Újvárosnak, hogy hazai pályán győzelemmel köszöntötték szurkolóikat. Az, hogy a két nem éppen védekezős csapat egy 3 gólos meccset játszott, szinte felfoghatatlan számunkra, a gömb számára meg gyanítjuk méginkáb…

A Veszprém eddig sem menetelt túlzottan a szezon során, de a Szombathely elleni hazai vereség azért mégiscsak meglepő és sokkoló lehet a Gyíkoknak. Ismét megvolt a 7 lőtt gól, de megint jött ellenében 10 kidomborítva ezzel a csapat gyengéjét. Hiába álltak fel 3 gólos hátárnyból a harmadik harmad elején percek alatt, a végén mégis a vasiak örülhettek. A Szombathely szép csendben kúszik fel a tabellán, és egyre vérmesebb reményeik lehetnek a 6. helyet illetően, és lassan felfele is kacsintgathatnak az élgárdák nyomába eredve.

A Phoenix-Kecskemét is számos tanulsággal szolgált. Phoenix eredményes támadójátéka állandósulni látszik, ismét 10 fölött termeltek, a dobogó mindenképpen „kinéz” nekik az elmúlt fordulóbeli eredmények láttán. A Kecskemét az első évében úgy tűnik még nem tudja eredményesen felvenni a harcot a Phoenix és Szolnok szintű csapatokkal, így feltehetőleg a 4. hely környékén futnak majd be Tóth Imréék, ami minden elismerést megérdemelne az első évben!

A WS-el lesznek nagy csatában, akik ezúttal egy könnyed, izgalommentes sikerrel örvendeztették meg szurkolóikat. 10 góllal múlták felül az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő ARES B csapatát. Meglátjuk mennyit dob majd a gárdán az újonnan igazolt néhány játékos.

A hét rangadóján a két gólt gólra halmozó csapat a védekezésbeli erényeit csillogtatta meg. A Triton idén először szorította 10 gól alá a Kannibálokat, a Szolnok azonban a virtuóz támadójátékáról ismert hazaiaknak csak 4 találatot engedélyezett. Ahogy a mondás is tartja: a meccseket a támadók, a bajnokságot a védelem nyeri meg! A mérkőzés végig kiegyenlített volt. Strauss Tamást megakadályozták a hazaiak a gólszerzésben, de mindenkire nem lehetett figyelni, így Tóth Dávid vállalt 4 gombócot. Ezzel a Szolnok továbbra is makulátlan. A Phoenix még nehézségeket okozhat, és a WS gerillaharcmodora is megnehezítheti a dolgukat, de rajtuk kívül mindenki rendelkezik már legalább 3 vesztett ponttal, így az őszi elsőség már nem forog veszélyben. Az ő fájuk talán mégis a nap felé tart...

A Triton számára ez a verség benne volt, a nagy menetelés mindenesetre most kicsit megszakadt, de a mérkőzés szorosságát tekintve nincs miért csüggedni. Rengeteg mérkőzés van még hátra, és az eredményből látszik, hogy Klinghammerék jó úton járnak. Azt pedig ne feledjük, hogy a második hely is feljutást ér!

 

14 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr69234374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girnyaú 2007.11.19. 16:20:53

Hát aki jó csapatban edz, annak kell 4 gólt lőnie egy meccsen ugyebár kedves Dávid:D:D:D!!!

Várhatóan estére pedig meglesznek mérkőzéseinkről a beszámolók. Előre csak annyit, nagyon közel volt a ffi meccsen a pontszerzés! A csajok meg remekül védekeztek!!!

floorballek 2007.11.19. 16:44:25

az szpk-sok pedig nem találtak kaput sajnos .. de majd a beszámoló az edző feladata :)

49 2007.11.19. 21:27:11

\"a WS gerillaharcmodora\" ez pontosan mit takar? Azt hiszem a szerző, nincs képben minden csapattal kapcsolatban...

szg01 2007.11.19. 21:41:59

Gerrillaharcmodor: Átléped a felezővonalat és lelőnek a bokorból :))))))))))

Floorballer 2007.11.19. 22:31:00

Nos akkor kifejtenénk: Gerillaharcmodor= fanatikus, harcos, agresszív, kemény, kiszámíthatatlan, az erősebb ellenfél ellen is sikeresen alkalmazható...

Legközelebb világosabban igyekszünk fogalmazni, de való igaz, nem láthatjuk az összes meccset...

floorballek 2007.11.19. 22:53:46

pedig milyen jó lenne ha osztódnátok :) akkor lenne ennyi jóóó blog írónk :)

szg01 2007.11.19. 23:03:13

Képzeld Cicám!
A tegnapi meccsen megrepedt az újjam,mert a 2.hatmadban S.T. jól odacsapott.persze nem volt szándékos,csak én sokkal gyorsabb vagyok :)))
Be is van már kötve:D

Dávid · http://www.cannibals.hu 2007.11.20. 00:34:50

Köszi Gergő :) De tudod a jobbtól sosem szégyen tanulni!!! ;) ;)

strew 2007.11.20. 09:07:41

Kell neked a labdáért nyúlni!!! :P
Szándékosság valóban nem volt benne. Jobbulást.

Azért legközelebb túljárok az eszeden még akkor is ha hátul játszom. :D

floorballek 2007.11.20. 11:11:44

jajj szegénykém!! Tomii, nem vigyáztál ráá :) :)
Na jól van, akkor most ápolgathatlak egy ideig, de nem esik nehezemre :) puszikaa a fájós ujjadra hogy gyorsan meggyógyuljon :).

strew 2007.11.20. 11:16:22

Hiába na, nem egy "aranyember"! :P

Lapointe · http://www.whitesharks.hu 2007.11.20. 18:12:46

Gerilla harcmodor:

"A gerilla harcmodor előnye, hogy az ellenséget, terepet és népet jól ismerő kis csoportok a lakossággal való kapcsolataikat és mozgékonyságukat jól kihasználva, le-lecsapnak az ellenségre, különösen utánpótlását, csapatai közötti összeköttetését veszélyeztetik, rombolják. Korunk felszabadító harcainak is egyik legfontosabb jellemzője a gerilla harcmodor, főképpen Latin-Amerikában a kubai forr. példája nyomán."

Nem hasonlítanám a Kanibálokat diktátoroknak, de az OBII mezőnyét jelen pillanatban "elnyomják", így ellenük csak ebben a formában lehet "csatába" menni, hiszen NO BATTLE, NO VICTORY! :))

floorballek · http://www.szpk.hu 2007.11.20. 21:03:40

jaj dehogynem, ő egy igazi aranyember :)
és nála igaz :
Minden arany ami fénylik :D azért köszi a németországi órát Mester :)
süti beállítások módosítása