Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse - A derbik derbije...

2007.11.21. 07:11 Floorballer

Nincs is szebb a sportban a szurkoló számára, mint azok a meccsek amelyek előtt már a napokat számolja vissza, elalvás előtt a falon lógó dresszre kacsint, a kocsmában két sör mellett a felállást és az esélyeket taglalja a haverokkal. A munkahelyen megy az élcelődés az ellenfél drukkereivel, és a vesztes fél vasárnap este a másnapi munkába indulás előtt hosszasan gyakorolja a fapofa felvételét, ami a győztes szimpatizáns kárörömét képes elviselni. Ezek az igazi derbik, sok esetben a városi rangadók. Olyan rivalizálások, amelynek múltja és eredete szinte homályba vész, de minden szurkoló mélyen magáénak érzi és ezt a meccset a világ minden pénzéért ki nem hagyná. Az a két óra szent, akár a lelátón, akár az utcán, akár a havernál, de látni kell, ott kell lenni, érezni kell! Mindenki tudja sorolni a példákat: Milan – Inter, MU – Arsenal, Bayern – Dortmund, Real – Barca, FTC – Újpest… 

ARES HC/Top Floor
- Dunai  Krokodilok

Budapest, Építők
2007. november 23. 19:00

 
 
 VS.
 
 


A magyar floorballban egyelőre még nincsenek fanatikus drukker hadak, de nagy derbik igen. A magyar bajnokság „el classico”-ja, a derbik derbije napjainkban bizony az ARES – Krokodil. Az elmúlt évek megannyi kiemelkedő csatát hoztak a pillanatnyi formától függetlenül, és ráadásul korábbi gyökerekből is táplálkozik a párharc: a 3 évvel ezelőtti Top Floor elleni trónfosztás valószínűleg még élénken él Nádorék emlékezetében, de valamit átmentett a múlt nagy klasszikusából, a TopFloor -  Szolnokból is az igazolások révén. A sportág két olyan ikonja feszül egymásnak mint Nádor Krisztián és Bedő Zoltán! E mellé jön a két csupaszív és fanatikus kapitány: Szabó „Tozsó” József és Mujahid „Baba” Tamás…

Ez sok játékosnak, de a semleges nézőnek is több mint egy meccs, ez a mérkőzés múlt és jelen, ez a 3x20 perc szimbolizálja mindazt, ami a magyar floorballnak része… és a sors közbenjárásával mindezt „fő műsoridőben” élvezhetjük: péntek este tehát újabb fejezetéhez érkezett a legendás összecsapások története: ARES HC/Top Floor – Dunai Krokodilok az Építőkön!!!

Pavelka Zoltánt és Szabó Józsefet kérdeztük a meccsről:

FFR: - Az ARES – Krokodil meccs a magyar floorball közösség számára már évek óta több mint egy egyszerű meccs, az alapszakasz, és így most a bajnoki menetrend egyik legjobban várt derbije. Hogy álltok ehhez ti illetve csapataitok?

P.Z.: - Ugyanolyan meccs, mint bármelyik bajnoki. Semmi különös nincs a hozzáállásban. Nyerni akarunk! Kell a két pont, mert az SZPK nem hibázott!

Sz.J.:- Nagyon nagy ellenfél az ARES, semmihez sem fogható az ellenük megvívott mérkőzések atmoszférája. A pillanatnyi formától, a tabellán elfoglalt helyezéstől, minden külső tényezőtől függetlenül hatalmas elszántsággal készülünk a pénteki ütközetre.

FFR: - 2 éve az alapszakaszban két sima ARES győzelem született, majd a Krokodilok örülhettek a döntőben. Tavaly az ARES jutott a döntőbe, de ennek ellenére az alapszakaszban a gyengélkedő Krokodilok kétszer is győzni tudtak. Miben látjátok ennek a kettősségnek az okát?

P.Z.: - Tudjuk az okát, már az első vereség óta! (Egymás után ötször nyertek), de mégsem sikerült megoldani a feladatot. Most másképp lesz!

Sz.J.:- Nem hiszem, hogy oka vagy jelentősége lenne az elmúlt 2 szezon eredményeinek. Két jó csapat összecsapásain apróságok dönthetnek, egyszer az egyik, máskor a másik javára.

FFR: - Az idén nyilvánvalóan az ARES tűnik az esélyesebbnek, de ez a tavalyi szezonban sem számított. Hogy látjátok ti az esélyeket?

P.Z.: - Kétesélyes meccs. A döntetlenre ugye floorballban kevés az esély.

Sz.J.:- Ki-ki meccset, szoros eredményt várok. A pontszerzéssel már elégedett lennék, de természetesen győzelemre fogunk játszani.

FFR: - Eddig hogy értékelnétek saját szezonotokat, illetve a bajnokság jelenlegi állását?

P.Z.: - Az Austrian Open óta remek formában vannak a fiúk, minden meccs sima volt eddig. Remélem még kitart a forma 3-4 hétig.

Sz.J.:- Tulajdonképpen pocsékul állunk, hiszen 5 mérkőzésből 3-at elveszítettünk. A végeredményt tekintve az sem vigasztalhat minket, hogy egyet játék nélkül vettek el tőlünk, kettőt pedig igazán szoros meccsen, 1 góllal veszítettünk el. Állhatnánk 5-0-al vagy  4-1-el is, de mivel ’ha’ nincs, így 2-3-al állunk.

FFR: - Mit tartatok az ellenfél erősségeinek, ami az ő győzelmüket hozhatja?

P.Z.: - Erről nem nyilatkoznék, mert pont ez ellen készülünk.

Sz.J.:- Nincsen gyenge pontjuk. Ez szerintem elég erősség.:)

FFR: - Az ARES 3 nap alatt játszik két talán legnehezebb ellenfele ellen. Okozhat ez problémát? A Krokodilok is pályára lépnek vasárnap Egerben. Ez az összecsapás vagy az MK meccs-e a fontosabb?

P.Z.: - A kupa nagyon fontos, mert sorozatban negyedszer is haza akarjuk vinni a serleget. Olyan jó helye van Nádor vitrinjében! A bajnokságban még lehet javítani! Persze mindkettőt meg akarjuk nyerni! Az hogy két meccs lesz egy hétvégén nem baj, gyakran játszunk péntekenként edzőmeccset, ha csak vasárnap van a bajnoki, így megszoktuk ezt a ritmust.

Sz.J.:- Minden meccs egyformán fontos, és mi mindig a soron következőre készülünk.

FFR: - Végezetül: milyen meccset vártok?

P.Z.: - Izgalmas, közönségszórakoztató meccset!

Sz.J.:-  ARES – Krokodilok.:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 nádor krokodil hét meccse ares

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr96236315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása