Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...-"Emberek!!! Hát mi lesz még itt???!!!"

2007.11.26. 18:26 Floorballer

Néhány héttel ezelőtt idéztük fel az Alaves – Liverpool összecsapást, és vele együtt Faragó Richárd legendás címbeli kommentálását… Nem gondoltuk, hogy ennyire aktuális lesz. Szombat este formálni kezdtük gondolatainkat: miként is lehetne frappánsan összefoglalni a hétvége történéseit, mi lehetne a cím, miként változtak az erőviszonyok. Ahogy egyre másra érkeztek be az eredmények, úgy nyílt egyre tágabbra szemünk és esett le az állunk! Ez a hétvége nem volt semmi: durrogtathatnánk közhelyeket, hogy a kupa az bizony egészen más; elmélkedhetnénk ellazázott vagy kevésbé komolyan vett meccsekről; győzni akarásról és bizonyítási vágyról; meglepetésekről és csodákról, de nem tesszük. Egyszerűen leírjuk: ez valószínűleg minden idők legjobb magyar floorball bajnoksága! A lebonyolítási rendszer fényesen igazolta nagyszerűségét, a bajnoki meccseken soha nem látott mennyiségű körbeverés, éles meccs van, a kupáról pedig több szó esik mint az eddigi összes kiírásban együttvéve. Gyakorlatilag már nincsenek tuti meccsek, és ez az elmúlt két napban ismételten kiderült.

Blast Férfi OB1
ARES HC/Top Floor – Dunai Krokodilok 5:2

Férfi MK
Ajka – Debrecen 1:14
Baja –Dunaújváros 1:5
Phoenix – Miskolc 8:6
White Sharks – Diamonds 1:2
MEISE – Dunai Krokodilok 5:4 aranygóllal
ARES B – Szolnok 3:14
ARES HC/Top Floor – SZPK 6:10

A hétvégét az ARES tündöklése és bukása foglalta keretbe. Pénteken parázs meccsen álmos kezdés (0:2) után eszméltek Nádorék és a második harmadban maguk javára fordították a találkozót, ezzel hosszúidő után ismét legyőzték a Krokodilokat. A meccs apró közjátékaként tovább íródott a magyar floorballal szinte egyidős Bedő-Nádor saga is… A gépezet tehát továbbra is működött, és kíméletlen precizitással gyűrte maga alá a soron következő ellenfelet, Pavelka edző alakulata nyugodtan készülhetett a vasárnapi MK meccsre, ahol egyes számú kihívójuk, az SZPK várt rájuk.

Nyugodtságukat fokozhatta, hogy az SZPK alig 24 órával a mérkőzés előtt hazai pályán vesztette el a NOKIA Kupát az előző fordulóban nagyot botló Neumann csapata ellen. Ezen előjelek ismeretében bombaként robbant a hír vasárnap este: ARES – SZPK 6-10! Az ARES levetkőzte azt a szokását, hogy 10 perc alatt eldönti a meccset, majd kényelmesre veszi a tempót. Helyette a semleges nézők legnagyobb örömére az álmos kezdés-hátrányba kerülés-fordítás kombinációra tértek át. Ebből ezen a hétvégén elmaradt a fordítás rész. 0:4-es első harmad után volt még visszaút egészen 6:6-ig, majd egy újabb 0:4 következett és László Péter komáromi szenté avatása: Benkei László távollétében 6 góllal segítette csapatát a nem mindennapi győzelemhez. A visszavágóra mindössze két hetet kell várni, a két csapat akkor bajnoki mérkőzésen mérheti össze tudását!

A Debrecen ismét magabiztos teljesítményt nyújtott az Ajka csapatának vendégeként, Varga Gergő nélkül is 14-et rámoltak 1 ellenében (természetesen Liska Bálint követtel el). A jó forma állandósulni látszik, és így igen komoly meccsre van kilátás a hétvégén Komáromban!

A Szolnok megint nem kegyelmezett, 14 gólt értek el az ARES B átalakított kerete ellenében. Továbbra is menetelnek mind a kupában, mind a bajnokságban a Tisza partiak. Az ARES B csapatához kapcsolódó hír, hogy leigazolták  Szőts „szöcsi” Attilát a Pask csapatából. Az ifjú tehetség óriási erősítés lehet a kiesés ellen küzdő fővárosiaknak, életet lehelhet a 4-1-es felállású bunker floorball támadó szekciójába. Ez úton üdvözöljük ismét az OB2 mezőnyében és kívánunk neki sok sikert!

Az egykori bajai csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Baja OB3-as csapata 5:1-es vereséget szenvedett a Dunaújváros ellenében. Úgy látszik, hogy a védelem kezd megszilárdulni az újoncnál, két meccsen csak 2 gólt kaptak! Az OB2-es tempo tehát győzedelmeskedett az OB3-ban kevésbé játékban lévő nagyobb technikai tudás ellenében. Ismét le kell szögeznünk, hogy jó úton járnak a vörös mezesek.

Ezt szintén elmondhatjuk a Phoenix csapatáról, akik legyőzték a Miskolc OB1-es gárdáját a nap egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatván. Pafféri András tanítványai 8 gólt szereztek, tartván jó formájukat, és az előzetesben féltett védelmük is helyt állt. Ezzel egyértelműen jelezték, hogy akárkik is kerülnek majd a két osztályban az osztályozós helyekre, ott bizony nagyon kemény meccsek lesznek a feljutásért/bentmaradásért. Külön elismerésre méltó, hogy 2 gólos hátrányból sikerült fordítani az ifjoncoknak.

A Diamonds igazi nagy csapat lett! Megállás nélkül nyernek, idén csak az ARES és az SZPK győzte le őket. Valaki egyszer azt mondta, hogy a nagy csapatokat arról lehet megismerni, hogy gyengébb formában is képesek nyerni. A Miskolc és a WS ellen is akadozott, csikorgott a gépezet, nem volt olyan káprázatos ragyogás mint az Eger és a Debrecen ellen, de ez senkit nem is érdekel: újabb két győzelemmel lettek gazdagabbak Görögék. Minden elismerésünk azonban a WS-é, hiszen derekasan helyt álltak a jóval esélyesebb vendégek ellen, az idei szezon alapján nem sokan gondolták, hogy ez a párosítás ilyen izgalmakat hozhat. Az OB2 éllovasai idegesen tekintgethetnek dagadó vitorlájú hajójuk tatja irányába, mert ott bizony egyre sebesebben szeli a habokat a nagyragadozó!

Végezetül szót kell ejtenünk a hét feltámadásáról: a sokak által temetett Eger csapata olyannyira erőt merített a Neumann legyőzéséből, hogy mindezt megspékelték a Krokodilok ismételt megtréfálásával. Így immár 3 meccse nem tudja legyőzni a fővárosi csapat a hevesieket. Jövő héten ismét kísérletet tehetnek mumusuk ellen Szabóék. Meg kell említenünk, hogy a Krokodilokról bizony levette kezét fortuna (több gólos vezetések eladása, 1 gólos vereségek futószalagon), és előbb utóbb nekik is adni fog a gép…

Az Egernek ezúton gratulálunk mi is, és kijelenthetjük: ismét ringbe szálltak Rabék! Mi pedig elismerjük hibánkat, és ünnepélyes bocsánatkérés közepette beemeljük az Egert is a középcsapatok kategóriába.

Női MK
Phoenix – Debrecen 17:3
SZPK – MEISE 2:4

Azt hittük, a Phoenix nem tud még egyszer olyan sima győzelmet aratni a Debrecen ellenében mint előző héten. Nos ebben is tévedtünk, sőt a pontszerzők is megismételték teljesítményüket. Varsányi Zsuzsa lányai hétről-hétről jobbak, csak így tovább!

Az SZPK ismét bizonyította nagyszerű kvalitásait és fejlődését. Megszorongatták a tavaly még csak megcsodált egri csapatot! Nem csak aki-ki meccseken állnak helyt a narancsmezesek, hanem erősebb ellenfeleik dolgát is meg tudják nehezíteni. A NOKIA Kupa ennek megfelelően Egerben kötött ki.

Meg kell emlékeznünk azonban még valamiről: a fórum, ellenfelek oldalai, a mi hasábjainkon megjelenő kommentek és nyilatkozatok már nem először említik Suszták Nórit, mint a magyar női floorball új, emelkedő csillagát. Ezt most megtesszük mi is, és gratulálunk az eddigi idei teljesítményéhez!

9 komment

Címkék: floorball ob1 magyar kupa dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr67242687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorballek 2007.11.26. 18:49:16

szemtelenül fiatal és szemtelenül ügyes!! csak így tovább!! gratulálok!!

PPPP 2007.11.26. 21:05:25

Suszták Nóri, Szarvas Vera, Bartók Boglárka és Simon Szandi. Ezeket a lányokat az egri Hunyadi Ált. Iskolában zajló, Leitner Tamás Tanár Úr által vezetett floorball tanításnak köszönhetjük! Én és egyesületünk is nagyon KÖSZÖNÖM !

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.26. 21:11:19

Szőts Attila hozzánk is jöhetett volna, nálunk is elkél a jó játékos...:D

WS-nek, Phoenixnek grat:D

acsbar 2007.11.26. 22:01:31

Így van, le a kalappal Leitner Tamás előtt!

Atish 2007.11.26. 22:12:42

Ha nem lőttünk 20 kapufát az Aresnak, akkor egyet se :) Vannak napok, hogy kifele pattan :D

Szöcsi, akkor előbb utóbb találkozunk a pályán is végre :)

CFK

anonimus 2007.11.26. 23:50:48

Szeretném Reklámozni a :


diamonds.blog.hu -t

most indult párnapja de érdemes ránézni, nem olyan rossz de még van mit tanulni ettől a jó oldaltól

Ezúton is gratulálok a szerkesztőknek :)

Nóri 2007.11.28. 18:06:27

Köszönöm szépen! :-)

Dawe · http://www.cannibals.hu 2007.11.28. 19:14:48

Hmmm... Szöcsi hogy hogy Ares B ??? miért pont ők??? .. Ne érts félre.. nagyon örülök annak h újra találkozunk, és egymás ellen.. :) nagyon jóóó XD Így már a tavaszi Ares B meccset is várom.. XD =) Grat minden továbbjutónak, és bajnoki pontszerzőnek!!
süti beállítások módosítása