Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Az Ősz "Izéi" - Férfi OB1 mezőnyjátékos

2007.12.21. 15:11 Floorballer

A téli szünetben is igyekszünk fenntartani az érdeklődést, ezért különböző összefoglalókra, szavazásokra kerítenénk sort. Ezzel útjára is indul az Ősz „izéi” rovat, amelyben olvasóink megszavazhatják a legjobbat, a legemlékezetesebbet, a legmeglepőbbet, stb. Ihletőnk az index.hu foci VB alatti Nap izéi rovata, valószínűleg mindenki találkozott vele. Mi annyiban térnénk el, hogy adott kategórián belül mindig felállítunk egy listát saját gondolataink alapján, majd kikérjük pár ember véleményét a névsorról – olyanokét, akik feltételezéseink szerint igen sok meccset láttak, így van összehasonlítási alapjuk. Ezek után írunk pár sort a jelöltekről, végül megválasztjuk a mi győztesünket. Ezek után jöhetnek az olvasói szavazatok, és születhetnek meg a közönségdíjasok.

A dolog működőképességének több feltétele is van. Legfőképpen mindenkit megkérnénk az objektív szavazásra, nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon Karancslapújtőnek vagy Kerepestarcsának van-e több internetező lakosa, így az onnan származó játékosnak több szavazója, hanem a „nép ítéletére”. (Különböző eltárolt adatok alapján ez ellenőrizhető, így ha az első néhány alkalom kudarcba fullad, akkor a szavazásokat valószínűleg töröljük az újítások közül.) Másrészt hangsúlyoznánk, hogy a névsorokat többen is jóváhagyták, így nem a mi önkényünk alapján állt össze. Továbbá fontos, hogy erről az őszről beszélünk, azaz azokat keressük, akik idén nyújtottak kiemelkedőt, amivel nagyban hozzájárultak csapatuk sikeréhez.

Ennyi bevezető után nézzük a legjobb mezőnyjátékost a férfi OB1-ből. (Többen is hiányolták a kapusokat, akik közül sokan emlékezeteset nyújtottak, de a szokásoknak megfelelően ők külön listát képeznek majd)

A lista:

Mujahid Tamás – ARES HC/Top Floor

Aligha kell hosszasabb indoklásokba bocsátkoznunk. Baba mindig képes hozni az egyenletes, igen magas színvonalú játékát. Valószínűleg senki nem szerel úgy a magyar bajnokságban, ahogy ő, e mellett kiemelkedő fizikumú, hihetetlenül gyors és maximálisan sportszerű. A Vadócz-Mujahid-Nádor sor motorja ő, hihetetlen futómennyiségével és szerzett labdáival megteremti a lehetőséget társainak a töménytelen mennyiségű gól szerzésére. Amolyan – futball nyelven szólva – védekező középpályás szerepet tölt be, nélküle elképzelhetetlen lenne, hogy a gépezet ilyen hatékonyan operáljon.

Vadócz Bence – ARES HC/Top Floor

A mezőny mindig abban reménykedik, hogy ahogy telnek az évek, talán már nem megy majd neki annyira, talán majd így meg lehet majd szorítani az ARES-t… leszögezhetjük: semmit nem kopott idén sem tudása. Játékát látva mindig Zidane-ra asszociálunk. Hihetetlen elegáns és precíz passzok, olyan észrevételek a pályán, amire csak ő képes a magyar mezőnyben. Játékintelligenciája továbbra is páratlan. Jól jelzi ezt, hogy ezen az őszön is begyűjtötte a szokásosnak mondható assist királyi címet (16 gólpassz). És ez korántsem csak Nádor Krisztián precíz befejezéseinek köszönhető.

Nádor Krisztián – ARES HC/Top Floor

Természetesen helyt kell kapjon minden ilyen felsorolásban az örökös gólkirály is. 34 ponttal (24+10) idén is élen áll, és nyugodtan mernénk rá fogadni, hogy év végén is ott fog. Róla alighanem mindenki tud mindent, és mi is többször elmondtuk már: egyszerűen senki nem tud olyan biztonsággal helyzeteket, helyzetecskéket, sőt abszolút nem helyzeteket is értékesíteni, ahogy ő. Vannak dolgok amik megtanulhatóak, de van amire születni kell. Az a fajta magabiztosság, és utánozhatatlan mozdulatok sora, amivel Krisz lövi góljait, bizony nem tanulható, és ezt ezen az őszön is számtalanszor megmutatta!

Váradi Tamás – SZPK

Az SZPK-ból nehéz egyes embereket kiemelni, ugyanis csapatként funkcionál igazán jól a narancsos alakulat. Ki is kértük az illetékes véleményét, és ő is két emberre mutatott rá. Közülük az egyik Váradi Tamás, aki végigjárva a B csapatot, az OB2-t, idénre vált igazán érett játékossá, és igen kemény ellenféllé minden támadó számára. Ezt honorálta Ágoston Zsolt is, így első alkalommal került be a felnőtt válogatott keretbe. Fiatal kora következtében, még sok ideje van, de az SZPK védekezése (1 meccset leszámítva…) idén olyan hatékonynak bizonyult, hogy feltétlen helyet követel magának itt.

Bognár Gergely – SZPK

Az SZPK védelem másik fő oszlopa, aki már a svédországi világbajnokságon is szerepet kapott. Magabiztos védőjátéka mellett félelmetes lövőereje is kiemelkedik. Idén ősszel ő is aktív részese volt az SZPK menetelésének, és annak, hogy igen kevés kapott góllal abszolváltak 8 meccset a 9-ből.


Pazsák Csaba – DFSE

A tavalyi év játékosa, sokak szerint az ország egyik legjobb centere, válogatott kerettag. 30 pontjával a kanadai tábla második helyén szerepel, még kapaszkodik Nádor után is. Idén egyértelműen a Debrecen vezéregyénisége, és az egyik legszebb jövő előtt álló magyar játékos. Kiemelkedő játékintelligenciával rendelkezik, szervezi csapata játékát, de emellett idén a befejezésekre is nagyobb hangsúlyt fektet (20 gól).

Tóth Gábor – DFSE

A Debrecen elsősorban nem védekezéséről híres, ennek ellenére helyet követel magának az ifjú tehetség a nevek közt. A hajdúságiak védelmének egyik legfontosabb láncszeme, ezen felül bombagóljai folytán is gyakran szerepel a meccskrónikákban.


Szabó Ákos - Miskolci Betyárok

24 pontjával a 9.helyen álló borsodi csapat vezéregyénisége. Az egyik legnehezebben fogható magyar támadó, remek felépítése páratlan fizikummal társul. Ehhez jön még fantasztikusan gyors keze, és roppant okos befejezései. Egy az egyben roppant veszélyes minden védővel szemben. Tavalyi berobbanása nem volt tiszavirág életű, idén is hasonlóan magas szinten teljesít az ellenfelek kiemeltebb figyelme ellenére. Nem véletlen válogatott kerettagsága sem.

Görög Tamás – Diamonds

Végezetül a mi választásunk! Nálunk az Ősz Férfi OB1 Játékosa Görög Tamás a Diamondból. A magyar floorball egyik „fenegyereke” :), akinek remeklése nagyban hozzájárult csapata hibátlan meneteléséhez és az őszi harmadik helyhez. 29 pontja révén közvetlenül az élbolyhoz tartozik, társait rendre remek ütemben hozza kihagyhatatlan helyzetekbe, ezen felül egy az egyben is az egyik legveszélyesebb játékos. Ezeket a dolgokat sokakról elmondhatnánk, választásunk azonban azért esett rá, mert a Diamonds játékoskeretétől mindenképpen óriási teljesítmény a 7 győzelem, Tamás pedig élen járt a kiélezett meccsek eldöntésében (7 pont a Debrecen ellen, 7 a Krokodil ellen, 2 gól a Neumann ellen, 4 pont a CH ellen). A sorsdöntő pillanatokban sem remegett meg a keze, ezzel csapattársainak maximálisan vezére tudott lenni. Jár a gratuláció!

És akkor a szavazás: várjuk a közönség választását, a cikk elején hangoztatott elvek maximális figyelembevétele mellett!

5 komment

Címkék: szavazás floorball ob1 ősz izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr21271477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lapointe · http://www.whitesharks.hu 2007.12.21. 16:48:00

Első osztályú a poll. Annyi a javaslatom, hogy az esélyegyenlőség elvén az összes csapatból fel kellett volna tenni legalább egy játékost akire szavazni lehet. Mert már a puszta jelölés is plusz lökést adhat a tavaszra.:)

szg01 2007.12.21. 17:30:11

Peti!
Téged nem tesznek majd fel, az tuti...de OB2-ben én rád szavazok, kollega:))))))))

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2007.12.21. 17:40:08

HUSZTI FOR PRESIDENT!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Amúgy nem rossz egy csapat lennének, hogy a témához is szóljak :)

lapointe 2007.12.22. 18:12:03

OBI-es csapatok játékosaira gondoltam. Feltételezem lesz OB2-es és OB3-as poll is. :)

Tökös 2008.01.04. 22:33:27

Hát van benne vmi. Sztem OB 2, és OB 3 -ban is vannak kiváló játékosok.
süti beállítások módosítása