Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Tenacious D – „The greatest rock band in the world”

2007.12.31. 12:27 Floorballer

Az alábbi sorokban egy olyan végletekig beteg "bandával" és "filmmel" ismertetjük meg a látogatót, amely maximum így Szilveszterkor vagy esetleg április 1-én lenne vállalható:D Jó szórakozást és Boldog Új Évet Minden Olvasónknak!!!

A Halftime show-k elmaradhatatlan kelléke a rock, na és persze a humor. Mi sem tehetünk kivételt így, ha virtuálisan is de meghívtuk azt a bandát, amely éhes szájú rockhallgató társainkat is jóllakatja miközben tuti könnyesre röhögik magukat. Egy kis előzetes, hogy tudjuk kikről is van szó: Valószínűleg már sokan hallották Jack Black nevét, például a Rocksuli című remek vígjáték kapcsán. Ám zenész oldalát itt Európában gyanítjuk kevesen ismerik, pedig a Tenacious D 50%-át teszi ki, ugyanis Kyle Gass-szel ők ketten alkotják eme csapatot. A kezdetekről elég homályos a kép, a honlapjukon (tenaciousd.com) elég kevés használható info van. Ott látszik igazán, hogy poénra veszik az egészet. 1994-ben volt az első fellépésük egy bárban, ahol a név is született, majd 1997-től az HBO-n három évig futott azonos címmel a sorozatuk. 2001-ben adták ki első albumukat szintén ezzel a címmel, ami a sorozatban játszott számok közül tartalmaz néhányat és pár újat is.
De ne is szaporítsuk tovább a szót! So Ladies and Gentlemen: Jack Black, Kyle Gass –és hogy a dobok se maradjanak némák- a Foo fighters énekes-gitárosa, Dave Grohl szereplésével: The D!

Az első szám nem is lehet más, mint az általuk egyszer véletlenül kreált Világ Legjobb Számának megemlékezése, a Tribute! A srácok egy áruházi ministúdióban vették fel a megzenésített történetet. Stoppolás közben megjelent nekik a Sátán, aki a Világ Legjobb Számát követeli, vagy övé lesz a lelkük. Nincs mit tenni, elkezdték játszani az első dolgot, ami eszükbe jutott. Kyle gitárszólóban legyűri és gyakorlatilag visszajátsza a pokolba a démon bőrébe bújt Grohl-t. Ám visszatér, hogy egy öreg néni képében megszerezze a frissen elkészült CD-t rajta A Számmal:) Jack Black fantaszikus showman, nagyot alakít, átesünk az első rekeszizom erősítésen. (Megtalálható a hosszabb változat is, aminek az elejét azért érdemes megnézni, mert elég gyanús, hogy egy floorball lasztival játszanak a lakásban:))

Második a kicsit érettebb felfogást sugárzó Wonderboy. Remek intro egy kis bevezetőszöveggel, képekkel, és a zene is kicsit nagyobb komolyságot sugall. Már-már úgy érezhetnénk, mintha az együttes fő műve lenne. Nagyon jó a klip, kiváló zene, bár maga a történet nem tiszta.
És ha már a fő műveknél tartunk, kapunk egy kis ízelítőt, a The D legnagyobb alkotásából, a The Pick of Destiny eszméletlen vígjátékból. Megtekintését csak az iszonyat pihent poénokat pozitívan értékelő, ezeken jót röhögő vagy részeg olvasóinknak ajánljuk. Felelősséget nem vállalunk az esetleges következményekért.
Nos, a film a Tenacious D történetét meséli el JB kiskorától. Nehéz gyerekkora volt, keményen keresztény családból származott, akik nem viselték el rock iránti imádatát. Már az első pár percben nagy nevek tűnnek fel: az apát, aki kiosztja nem más alakítja, mint a rock egyik kimagasló alakja, Meat Loaf. Majd a szobában személyesen Ronnie James Dio-hoz -a Black Sabbath egykori énekese, a metal nagyja- imádkozik a srác, hogy szálljon le a Rock Trónjáról és mutasson neki utat. Ezt meg is teszi és Hollywood-ba irányítja, hogy ott megtalálja a társát (Kyle Gass) és megalapítsák a világ legeszméletlenebb bandáját. Lássuk, halljuk:

A két vendég fellépő nagyot dob az amúgy sem rossz számon. Kár, hogy csak egy szám erejéig csatlakoztak.
El ér Hollywood-ba, ahol az utcán rálel Kyle-ra és rögtönöznek egy kis showt, ám ez még magának KG-nek sem jön be, ám már ekkor megszerzik legnagyobb rajongójukat, a flúgos pizzakiszállítót.

Faképnél hagyja Jables-t (hogy honnan jött a név nemtudjuk…), akit ezzel a lendülettel kirabolnak éjjel padon alvás közben. Persze Gass felkarolja és hazaviszi. Előadja, hogy nagy sztár és épp az új csapaton dolgozik, a Kyle Gass Projecten. JB bekönyörgi magát a nemlétező együttesbe és megkezdődik a kiképzés. Zseniális jelent a bár-imitátor, ahol JB-nek kell megtanulni a fellépés nehézségeit. Ám gyorsan lebukik KG, hogy egy 200dolláros csekk nem tiszteletdíj, hanem a szülei támogatása.
Már épp teljesen összevesznének, Kyle leégve készülődik haza, amikor a csomagok közül előhúzzal Jables ajándék gitárját. Kibékülés és megélik első fellépésüket:

Otthon egy újabb mestermű írása közben jönnek rá, hogy mitől olyan állatok a Led Zeppelin, AC/DC, The Who gitárosai valamint Eddie Van Halen: mind ugyan azt a pengetőt használják! Ezen felbuzdulva felkeresik a legközelebbi hangszerboltot, ahol Ben Stiller ismerteti velük a rock történetének legsötétebb titkát: A Végzet Pengetőjének történetét. Felkerekednek, hogy ellopják A Pengetőt a Rock N’ Roll Történeti Múzeumból és meghódítsák a világot. Úton odafele JB már meg is álmodta a sikert:

No comment, kicsit idétlen, de a legjobb számuk.
Ugrunk egy kicsit, nem akarunk mindent elmondani, röviden összefoglalnánk a következő pár percet: összeveszés, őrült csöves, Yeti, lopás, idióta biztonsági őrök, Erő Csúszás The Who-ra, őrült csöves, öröm, autósüldözés, zúzás, újabb összeveszés. Majd a nagy finálé: a Sátán (szerepében és hangjában ismét Dave Grohl) és a „D” rock-viadala:

Szomorú, de itt nem feliratozták magyarul, de a filmet érdemes nem szinkronizálva megnézni!
Sajnos ezzel a számmal véget ér a fellépés is, nem is találhatnánk jobbat.
Röviden összegezve, a szövegek komolytalanságától eltekintve elég jó a zene, bár nem valószínű, hogy túl sok újabb hívet szereztünk nekik:) A filmet viszont minden kicsit lököttebb társunknak ajánljuk, érdemes! Aki eddig eljutott annak biztos tetszeni fog! Jó szórakozást hozzá:)

4 komment

Címkék: rock

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr100279966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melgalen 2007.12.31. 17:49:47

hát... ez odab**z...:)

Éder Szilveszter 2008.01.02. 14:41:58

nem csak ez az egy filmjük van elkészült a nacho libre című is remélem arról is olvashatunk:)

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.01.02. 15:14:23

Ha már rock n roll, akkor ajánlom figyelmetekbe a világ legnagyobb bandáját, a KISS -t ;)

U wannt the best, I got the best, the hottest band of the world: KIIIIIISSSSSSS!!

számcímekkel kapcs tudok segíteni amik a toppok:)

A másik pedig a metal isten, a MAIDEN ;)

(Csak hogy tippeket adjak :) )

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.08. 15:36:48

Tévedtetek mikor azt gondoltátok nem szereztek nekik rajongókat:D
Az egyik videót korábban is láttam ( a végső párbajt), de most teljesne beleszerettem:D Megszereztem az összes albumukat:D
Eszméletlen jó:D
(csak így tovább, ilyen jó zenékkel:D)
Én azt mondom nem feltétlen KISS meg Maiden kell, hanem ismeretlenebbek. De egy iron Maiden post is jó lenne:D
süti beállítások módosítása