Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Az Ősz "Izéi" - Férfi OB2 mezőnyjátékos

2008.01.06. 14:37 Floorballer

Az olvasótábor hangos tüntetése és követelése közepette nyargalunk is tovább az ősz legjeinek kiosztása terén. Sietnünk kell, hogy minél előbb rátérhessünk a kapusok kérdéskörére, hisz láthatólag többen is türelmetlenül várják már!:) Ennek következtében a szokásoktól eltérően vasárnap délután jelentkezünk, hogy ily módon is hozzájárulhassunk a hétvége hátralevő részének szórakoztató eltöltéséhez.

Az egyik legnehezebb, legkényesebb és legembertpróbálóbb feladathoz érkeztünk, azaz az OB2 mezőnyét kell górcső alá vennünk. A feladat roppant összetett, hiszen egyrészt kiegyenlített a mezőny, másrészt a rendszeres hozzászólóink igen népes tábora játszik ebben az osztályban, így ennél kiválóbb alkalmat nem is találhatnánk, hogy esetlegesen kapitális baklövéseket kövessünk el!:) Az OB2 összetétele évről-évre jelentős változásokon megy keresztül. Nem is olyan régen még az ARES végzett az élen megelőzve a Diamondsot, majd rá egy évre a Debrecen, a Miskolc és a Neumann sorjázott a képzeletbeli dobogón. Láthatjuk, hogy ezek a gárdák mára mind az OB1-es mezőny részét képezik. Vannak azonban fix indulók, hosszú évek óta tagja a mezőnynek például a WS és a Veszprém. A csapatok cserélődése mellett a játékosállományok is gyakorta esnek át vérátömlesztésen, az igazolások előtérbe kerülésével nem egy meghatározó játékos landolt az évek során az OB1-es csapatok keretében, ezen felül pedig számos utánpótlás bajnokságokban edződő - vagy teljesen kezdő – újonc próbálhatta ki magát. Ennek megfelelően a meghatározó játékosok mezőnye is rendre cserélődik, és rendszeresen kerülnek az élgárdák „managereinek” célkeresztjébe!

Választásunkat szinte minden oldalról érheti majd kritika, hiszen a mezőny tömörsége miatt lehetetlen mindenkivel egyező véleményt formálnunk, hosszas gondolkozás után végül az alábbi névsor került ki agytekervényeink, feljegyzéseink, az internetes adatok és e-mail fiókunk kooperációjának eredményeként:

Strauss Tamás – Szolnok

Ezen a ponton még elég biztosak vagyunk magunkban. Sokan várták, hogy Tamás visszatérjen az OB3-ból és minden hétvégén legyen alkalmunk élvezni játékát. Vitathatatlan, hogy bármely csapatban megállná helyét, élményszámba menő csuklómozdulatai, a jobb szélről elengedett kondenzcsíkot húzó bombái, higgadt és elegáns játéka a legnagyobbak közé emeli. Nem volt véletlen az ARES ajánlata. Ő is alátámasztja azt a tényt, hogy a legendák bizony örökké csillognak, igazi vezére a remekül szereplő Gyenes gárdának. 41 pontig jutott az ősszel, és elévülhetetlen érdemei vannak az őszi menetelésben!


Bagdi Attila Kollár Csaba Tóth Dávid

Szinte álmatlan éjszakákat okozott, hogy kit is emelhetnénk ki Strauss mellett a Szolnokból. Jobban mondva az, hogy ki az, akit ki kellene hagynunk… Végigpörgettük emlékezetünkben az összes látott Szolnok meccset, helyenként lassítva, kikockázva, átlapoztuk a részletes statisztikákat, de semmi nem vezetett előbbre. Egyszerűen mind a három ifjú titánnak itt a helye! A Szolnok az olajozott csapatjátékáról, a taktikai tábláról egyenesen a pályára rajzolt szemkápráztató akcióiról híres, így igazságtalan lenne, ha az egyformán fontos fogaskerekekből bárkit is kihagynánk. Kollár Csaba, Bagdi Attila és Tóth Dávid egyaránt 4 pontos meccsenkénti átlag felett termelt, összjátékuk és technikai képességük sok OB1-es számára is példa lehet, ezt mutatja a Szilveszter-Kupán elért eredményük is.

Klinghammer Zoltán – Triton

A Triton csapatának alapítója, edzője, szellemi, technikai és spirituális vezetője, kapitánya, első számú befejező csatára. Létrehozta álmainak megfelelően a csapatát és hamar az OB2 meghatározó gárdájává tette őket. Mi azonban jelenleg erről az őszről szavazunk, így ezek csak háttér információk lehetnek. A Triton a nyitófordulóban vereséget szenvedett a WS-től, azóta azonban remekelnek, így a feljutásért való harc egyik aktív résztvevője a csapat. Emlékezetes a Phoenix legyőzése, vagy a Kecskemét elleni fordítás, amelyből Zoli 6 találattal vette ki részét. Az OB2 egyik legkiválóbb támadója, és ezt ezen az őszön is bizonyította, helye van a listán!
 

Dani Zsolt – Triton

A csapat másik meghatározó játékosa. Felismervén, hogy a még eredményesebb szerepléshez a védelmet kell stabilizálni, erre az évre a védelembe vezényelték, és itt is maximálisan megállta helyét. A védekező feladatok mellett a támadások indításában, szervezésében is aktív szerepet vállal, idei játéka kulcsfontosságú volt az őszi menetelésben.


 

Huszti Péter – White Sharks

A White Sharks alapítója és a magyar floorball élet egyik „örök darabja”, Strauss Tamás mellett az OB2 másik egykori válogatott veteránja, aki ezen az őszön immáron sokadik virágkorát és újjászületését éli! Nagyban ennek is köszönhető, hogy a tavalyi csalódást keltő szezon után a gárda ismét harcban áll a feljutásért. Elsősorban a védelemben kapott szerepet, de ha a helyzet úgy hozta center poszton vagy támadóként is megállta helyét. Számos nehezebb meccsen segítette át csapatát a holtponton, és a kezdeti lendület fokozódása vezérletével mára már komoly esélyessé léptette elő a cápákat.

Jan Kacl – White Sharks

Közhelyesnek tűnhet a magasan jegyzett cseh légiós listánkba emelése, de akinek volt alkalma látni, vagy akár játszani is ellene, az aligha vonja kétségbe döntésünket. Hihetetlen fizikummal megáldott védő, aki elképesztő magabiztossággal, keménységgel, ugyanakkor roppant elegánsan és megbízhatóan teszi a dolgát. Jelenléte a pályán lévő társaknak láthatólag nagyobb szabadságot és biztonságérzetet ad, így tevékeny részese volt a WS szereplésének. Szemernyi kétségünk sincs, hogy az első osztályban is megállná a helyét!

Németh Zoltán – Phoenix

A Phoenix ifjú csapata Pafféri András vezérletével egy roppant eredményes őszön van túl, és kedvező pozícióból várhatja a feljutásért folyó küzdelmek folytatását, ezenfelül pedig a Magyar Kupában is állnak még. A csapat vezéregyénisége egyértelműen az ifi válogatott Németh Zoltán. Nem volt ez másként most ősszel sem, lelkesedése, fanatizmusa a döntő pillanatokban sokat dob a csapat játékán.


Rácz Domokos – Phoenix

A Phoenix védjegye a fiatalok folytonos beépítése és különböző U bajnokságokban való folyamatos játékban tartása. Közülük idén Rácz Domokos került be igazán  a köztudatba, okos, fegyelmezett és higgadt játéka fontos része a gépezetnek. Még szép jövő áll előtte, de már idén ősszel biztosította helyét listánkon.



Tóth Gergő – Kecskemét

A Kecskemét oldala is megerősítette/elősegítette döntésünket ezen a ponton, ugyanis csapatukból az ő értékelésük szerint is Gergő nyújtotta a legjobb produkciót. Általában védőként kap szerepet, és innen szervezi a játékot, amelyet olyan eredményesen tesz, hogy e mellett a csapat legeredményesebb játékosa is tudott lenni. Elsősorban játékintelligenciája, kiváló meglátásai és passzai emelhetőek ki.


Geredy Kornél – Kecskemét

A csapat motorja, hihetetlen energiával és fanatizmussal megáldott, számára minden mérkőzés élet-halál kérdése. Lelkesedése példaértékű, emellett pedig kiváló befejező, remek érzékkel helyezi el a labdát az ellenfél hálójában. Idén sem volt ez másként, ennek is köszönhető, hogy a Kecskemét már első szezonjában az élbolyhoz tudott csatlakozni.


 

Ezzel elérkeztünk a lista végére, és a legnehezebb pontra, a mi választásunk kihirdetésére. Eszünkbe jutott sok módszer, köztük a pénzfeldobás, a cetli kihúzás és az „ezúttal az olvasóra bízzuk, hogy ne befolyásoljuk őket” szófordulat is. Be kellett azonban látnunk, hogy elkerülhetetlen, hogy leírjunk egy nevet. Nagyot viaskodtunk magunkkal a „szerkesztőségben”, mivel eddig is el akartuk kerülni annak a látszatát, hogy „névre” választunk, nem pedig teljesítményre. (Például mintha idén Ronaldinhora szavaznánk egy év legjobbja választáson csak megszokásból, holott idén…) 

Viszont bárhogy is néztük emlékeink felvételeit, és akárhogy is elemeztük a látottakat, nekünk egy névjött ki: Strauss Tamás! Tudjuk, ő nem OB2-es szintű játékos, de ott játszik akárhogy is vesszük. Képességeihez nem fér kétség, és a „hetenkénti” bajnoki rendszerbe való visszatérése emlékezetesre sikerült. Lövései, meglátásai, cselei, minden megmozdulása élményszámba megy, és minden fiatal számára példa lehet játéka. Ha kell védőként segít társainak, ha kell félpályáról lő gólt, ha kell csak bepöcköli közelről vagy még ad egy passzt a gólvonalon, ha kell csodás szóló végén talál be… Mind korban, mind rutinjában kiemelkedik csapatából, de ennek ellenére igazi csapatjátékos, ifjú társaiba vetett bizalma nagy lökést ad az ő játékuknak is.

Nálunk tehát az ősz legkiemelkedőbb OB2-es mezőnyjátékosa Strauss Tamás!

Lássuk, kit választanak az olvasók!

[Szolgálati Közlemény: Itt megemlítenénk, hogy a tapasztalatok alapján 3 napra elég korlátozni a szavazási lehetőséget, ezen felül felhívnánk a figyelmet arra, hogy nem szimpátia/csapattárs/városunk szülötte szavazásokat szeretnénk tartani. Kiváló statisztikus programjaink segítségével nyomon követhető, hogy mennyire vehetjük komolyan az eredményeket, és továbbra is tartjuk, hogy a szavazás intézményét csak addig tartjuk meg, amíg láthatólag objektív véleményt adnak. A lányok esetében már voltak bizonyos anomáliák, illetve csapat oldalakon lévő buzdítások, de a városonkénti kimutatás végül nem támasztotta alá aggodalmunkat:) Hála a google analítics-nek már azt is látjuk, melyik városból mikor hány látogatónk van:)]

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr23286943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.06. 16:00:04

Igazából itt név alapján sokminden történt. Zolinak nálunk ezen az őszön semmi nem jött össze, teljesen formán kívül játszott. Kecskemét elleni említett 6 gólnál csak annyi történt, hogy amit korábbna kihagyott, azt most belőtte. Zoli egész ősz alatt Kecskemét elleni meccsen tért észhez, talán megtalálja a régi formáját.
Zsolt védő, de a védekezésben még nem az igazi, viszont vele 100x könyebb labdát kihozni, ugyanakkor több dolgom van egyelőre a védekezésben, mint eddig, de majd ebbe is belejön, mert gyorsan emgtanulja a dolgokat.
A Triton pontkirálya Dudás Ádám pedig szerintem jogtalanul maradt ki, ugyanúgy ahogy hiányolok 1-2 Phoenix játékost is...És igen minden szentnek maga felé hajlik a keze, sajnálom hogy most sem kerültem be, de majd tavasszal kicsit jobban igyekszem.

Azon kívül az összeállítás nem rosz, de Szolnokból miért marad ki a kezdő soruk 5. embere (Kovács Áron) mindig mindenhonnan, mikor ugyanannyit tesz a játékba, mint a másik 4 ember? Azért mert nem ő lövi a gólokat? A Szolnok játéka olyan, hogy nem lehet belőle kiemelni senkit. Mindenki ugyanazt csinálja: gyors-pontos passzok a biztos helyzetig, és az lövi aki olyan helyzetben van. Kovács Áron csak azért nincs ott gólban a többiek mellett, mert ő hátul biztos adogató...

Tudom, kezdetnek elég kritika:D Kivácsian vároma végeredményt és a kapusokat:D

Sharky 2008.01.06. 16:04:46

Tomi asszem tavasszal Zoli a padra fog rakni:)))

de amúgy igazad van, ezt ő is érzi magán, meg elég sokan. Dudás pedig bár nagyon egoista, most felkerülhetett volna de asszem lehetne még egy listát csinálni ugyanennyi játékossal, azért akik fent vannak azok megérdemlik aránylag 99%-ban, szóval grat a listához!

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.06. 16:07:57

nem zavar az se ha a kispadon végzem, mert megmondtam neki is a véleményemet, már beszéltünk erről. De ha én a kispadon vagyok, akkor ki megy a védelembe?:D Két Berkó állandóan a büntetőpadon ül, nekik mostmár az a "posztjuk":D

Sharky 2008.01.06. 16:33:54

tudom, neuamnn-triton meccsen újra egy padon lehettem régi csapattársammal, Csabival:))))

Malo #19 2008.01.06. 17:07:38

Ügyes kis lista! Csak fél órát gyötörtem magam, hogy kire is szavazzak! Bocsi, mégis csak nőnemű vagyok. :)
De végülis egyértelmű, hogy Strauss Tamás ebben a szezonban tarolt. :)
A tritonosok azért elnyerték nálam "a legjobb barát" és "a legjobb ezdő és pszichológus" címet! :)
Talán jövőre könnyebb lesz dönteni, ha a Szolnok és a Triton felkerül végre az OBI-be. :P:)
Hajrá mindenkinek! De azért mégis csak Csak A Triton! :)

szg01 2008.01.06. 17:39:00

VÉGRE FLOORBALL A BLOGON!!! :))))
hát...érdekes lista,nem tagadom. 1-2 név hiányzik és 1-2 név számomra meglepő, de ez az én véleményem. Dudás "ego2" Ádám hiánya egyértelmű (azért nem "ego1",met az én vagyok :) )
Az is igaz,hogy a listán szereplők jó része az első osztályba való, de jelenleg "ezt dobta nekik a gép".

Amúgy Huszti tizedes hogy került a listára? :))))

Gábor 2008.01.06. 17:51:28

Srácok! kik ezek itt a listán??? és hol lehet szavazni a legjobbakra? vagy csak ezekre lehet?? Ez valami különdíj?
Lehet h csak én találom kicsit furcsának, de szerintem csak én írom leXD

Semothino Kälottönnen 2008.01.06. 18:17:31

végre aminek köze van a floorballhoz... és nem foci meg zenekar:D

Semothino Kälottönnen 2008.01.06. 18:18:23

amugy ötletként, ilyen holtszezonban az U bajnokságokról is eshet szo :)

Journeymen 2008.01.06. 18:35:29

Na most azoknak, akik nem értenek egyet az idei legjobbak közé való bekerülésemmel azt tudom mondani, hogy.... hogy tökéletesen egyetértek velük:)
Valóban magam alatt teljesítettem és csak a Kecskemét ellen jöttek össze a dolgok, Tomi pedig nem fog kispadra kerülni e miatt, hisz tanulunk egymás észrevételeiből. (Pl Kecskemét előtt mondták, hogy szart se csinálok a pályán, úgyhogy lőttem gyorsan 6 gólt:P )

Na a viccet félretéve: Dudás Ádám kellett volna ide! Ő se csinál sokkal többet a pályán, mint én, de legalább belövi a helyzeteit (kivéve a 100%-osakat)
Strauss Tomi 41 pontot termelt, Dudás Ádám pedig 29-nél jár, úgy hogy van egy meccs elmaradásunk és ha azon szerez 3 pontot, akkor elmondhatja magáról, hogy minden meccsen csak 1 ponttal volt rosszabb, mint Tamás.
( + Idén volt olyan meccs, ahol 10 pontot regisztrált magának... elvileg ez a Tritonos rekord)

Félreértés ne essék, örülök és köszönöm, hogy bekerültem ide(és köszönöm az eddigi szavazatokat) , de[ most az egyszer:) ] azt hiszem ezt most nem a játékomnak köszönhetem, hanem a háttérmunkának, amit egy-egy meccs közben végzek.
Olyat lehet, hogy szavazataimat felajánlom Dani Zsoltnak és akkor ketten megelőzzük talán Strauss
Tamást?:)

+ Gábor: Itt az Ősz Izéire lehet szavazni... elég egyértelműen kiderül a címből is:) Ja és nem "ezekre", hanem "rájuk".... tiszteljük már meg ennyire egymást...

Zoli voltam... a Klinghammerebbik

Gábor 2008.01.06. 18:45:07

Zoli neked ottvan a helyed... sokaknak nem... pont rád akartam szavazni énis, csak elnyomtam, így a drága osztálytársamat leptem meg egy szavazattal, akinek szintén ott a helye, node a kecskemétiek??? meg 4 szolnoki? meghát... nomindegy senkit nem akarok megbántani név szerint.. de azért jópár név kimaradt még ebből a listából... akár egyesek helyett;)

Journeymen 2008.01.06. 19:00:43

Mellényomtááááál???!!! :D Lehet ezért nem fogok győzni:D

Bagdi Attila 2008.01.06. 19:02:48

Az én szavazatom Kovács Ároné : )
mindenÁron!! : )
CFK

szg01 2008.01.06. 19:08:23

Nyugi Zoli!
Szóltam rokonoknak Dunafülykösön és Bölömbaszodon. Ha megértik , mi az internet, már szavaznak is rád!!!...csak a nevedet nehezen betűztem ki nekik...lehet, félreértik... :)

melgalen 2008.01.06. 19:12:20

a blog miatt már másodszor érzek mindenen túláradó elégedettséget, büszkeséget és boldogságot olyan tény miatt, amiben eddig is biztos voltam
köszönöm

P 2008.01.06. 19:13:41

és mi az a tény amiben eddig is biztos voltál?

Gábor 2008.01.06. 19:57:22

Nembaj úgyis a zolikát húztam tavaj karácsonyra:D

melgalen 2008.01.07. 07:08:48

azt nem kell tudni

Füfke 2008.01.07. 18:01:54

Tipikus magyar nyavajgás...asszem megyek is vissza Egyiptomba. Ott az orosz nők az ékes ellenpéldák...Azt mondtam tánc, tánc volt, azt mondtam most iszunk, ittunk...montam, hogy én vodkatonikozom, azt mondta jöhet nem gond (előtte wiskeykólázott)...Nem nyavajgott, nem sírt...jól is érztem magam. :D

Floorball Master 2008.01.07. 18:16:58

sztem jó a lista és azok vannak fennt akik megérdemlik!örülök h énis közéjük tartozom. üdv a többieknek is.

webb04 2008.01.07. 19:42:43

Mást nem mondtál neki Füfke:))))))))))))

acsbar 2008.01.07. 22:25:20

Mondta neki: Igyiszuda gyévocska, tancevaty:)))

acsbar 2008.01.07. 22:26:11

a többit mutogatta:D

Füfke 2008.01.07. 23:13:49

úriember kultúráltan bulizik, még az oroszokkal is! :D

Skan 2008.01.08. 20:37:31

Érdekes lista, érdekes kommentekkel...Ki dönti el ki kerül a listára?

Journeymen 2008.01.08. 23:36:14

Apa (megint) kezdődik!!!! :D
süti beállítások módosítása