Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb + nyilatkozatok

2008.02.27. 15:54 Floorballer

A hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót, de cseppet sem kell aggódnunk amiatt, hogy unatkozunk majd. Itt a kiváló alkalom mindenki számára, hogy kilátogasson az igazán érdekesnek ígérkező 4 összecsapás valamelyikére. A hétvégén ugyanis eljön a Magyar Kupa elődöntők ideje! Egészen bizonyosak vagyunk benne, hogy lesz bőven adrenalin és meglepetés is! A sportfogadók jól tudják, hogy az alapszabály a SOHA de SOHA NE fogadj Kupameccsre (közvetlenül a teljesen evidens "ne fogadj magyar focira" után). Az ilyen találkozókon a papíron esélytelenebb gárda rendszerint az „év meccsére” készül: felhangzanak a harsonák, a halottak is feltámadnak, a lelátók is megtelnek, és körömszakadtáig küzdenek a dicsőségért, amit annak a mondatnak a kimondása jelent, hogy „Egyszer játszottam a Magyar Kupa döntőben!”.  Fel van adva a lecke rutinos tippelőinknek;)

Vitathatatlanul az idei szezon legnagyobb vívmánya a kötelező MK indulás volt. A sorozatot érezhetően egy sokkal komolyabb atmoszféra lengi körül (ezt a heti fórum termésből is láthatjuk…). A rangnak megfelelően mi is kivételesen kezeljük az alkalmat: ezúttal nincs hét meccse, mert egyik találkozót sem szeretnénk kiemelni. Megpróbáltuk viszont valamennyi érdekeltet megszólaltatni.

Női MK

A női MK elődöntők párosításából hiányzik a Szombathelyen búcsúzó bajnoki éllovas Eger csapata. Ott van viszont a címvédő Szolnok, a közvetlen élmezőnyhöz tartozó Szombathely, a meglepetésre mindig kész Phoenix és a remek védekezése okán mindig kemény ellenfélnek bizonyuló CH.

IBK CH – Szombathely
Március 2. 11:00, Budapest, TF

A Szombathely ősszel hazai pályán 7 – 4 arányban múlta felül ellenfelét. Otthonuktól távol azonban mindig nehezebben megy a szekér Kovács Viviéknek. A TF terme különösen kemény diónak bizonyulhat, hiszen nagyban kedvez ez a védekezőbb felfogású csapatnak. A CH-nak vesztenie nincs mit, első évükben azonban igen sokat nyerhetnek. A kapusok nagy párharcára számítunk, Gegesy Boglárka és Jaczkovics Zsuzsa talán a két legjobb formában lévő hálóőr jelenleg. Emellett sok múlik majd Kovács Vivien mozgásterének korlátozásán, és a CH támadók helyzetkihasználásán is. A gömb küzdelmes meccsen 2 gólos vendég sikert jósol.

„A kupa mindig fontos. A lányoknál kiemelten, hiszen idén ez az amiben nagyot alkothatnak, a bajnokságban reálisan az 5. hely lehet a cél. Tehát számukra az év eddigi legfontosabb mérkőzése következik! Hazai pálya talán nekünk kedvez, hiszen Viviennek kevesebbet teret ad az egyéni akciókra. Azt várom, hogy a lányok érett játékot mutassanak, továbbhaladjunk a megkezdett úton. Ha ez sikerül, és a helyzetkihasználásunk nem lesz pocsék, akkor van 50% esélyünk a döntőbejutásra. Ennél tovább még nem gondolkodnék, nem is szabad. Mindenképp jót tesz majd, hogy egy Eger illetve egy Szolnok elleni mérkőzésből érkezünk, hiszen a pörgés adott lesz! Nagyon sok múlik majd a két kapuson, és a pillanatnyi formán.” – Kovács Gergely

„Azt tudom mondani, hogy egy nehéz ellenfél legyőzése (Eger) után a MK 4 között szerencsésen alakult számunkra a kupasorsolás. Ez persze nem jelenti azt, hogy lebecsülnénk a soron következő ellenfelünket. Sőt mivel egyre jobb meccseket játszanak, hasonló és küzdelmes mérkőzést várok a két csapat összecsapásán, mint amilyen az első egymás elleni bajnoki meccsünkön volt, így előre kiegyeznék az akkor elért eredménnyel. :) Mi az MK-t és a bajnokságot is komolyan vesszük. Szeretnénk mindkét sorozatban a nemesebb érmekért harcolni. MK-ban a döntőbe jutni is nagy dicsőség, és valószínűleg az aranyérem sorsát a csapatok pillanatnyi formája fogja eldönteni...” –  Jaczkovics  Zsuzsanna

Phoenix FSE – Szolnok CFK
Március 2. 16:00, Törökbálint

A Phoenix az összes meccset figyelembe véve talán az év legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy döntetlent ért el a Szolnok ellenében. A mostani továbbjutás talán még annál is meglepőbb lenne, de nem zárható ki. A Szolnok betegségektől és sérülésektől tizedelve érkezik, ráadásul nem is a legjobb formájában. Hajtani fogja őket azonban a visszavágás vágya, így ezúttal vendégsikert tippelünk.

„A Magyar Kupa sorsolása a Szolnok csapatával hozott minket össze. Szeretnénk ismét jól játszani, bár tudjuk, hogy csodák csak egyszer történnek, és ez decemberben megvolt.” – Varsányi Zsuzsanna

„Sok minden változik év közben. Ha a szezon előtt kérdezi bárki, egyértelműen azt mondom hogy az EC-n mutatott játékkal itthon mindenkit 10 góllal verünk, de megváltoztak a dolgok a szezon folyamán. Év közben kellett rájönni, hogy gyökeres változásokat kell eszközölni, és ennek sok a pillanatnyi teljesítményt befolyásoló tényezőre gyakorolt hatása van. Győzni szeret mindenki, igyekszünk mindent megtenni azért, hogy megvédjük a címünket, ám ebben az évben kevésbé egyenletes a teljesítményünk. A végső győzelemre 51% esélyt adok: vagy sikerül vagy nem, de ha megfelelünk a saját célkitűzéseinknek miszerint nyugodt, baráti légkört sikerül kialakítani, akkor annak eredménye is lesz. Igyekszünk kijavítani hibáinkat, de nincs egyszerű dolgunk, így, hogy két játékosunk sérülésből adódóan kiesett a játékból és többen még nyalogatják sebeiket, amiket az elmúlt hétvégén szereztek. Ebből adódóan korlátozottak a lehetőségeink, így ehhez kell megfelelő taktikát választani. Reményeim szerint, egy nem sok gólos találkozón meg tudunk felelni az elvárásoknak. Az ellenfelet ismerjük, ami nem nagy szó a női mezőnyben. Pár meghatározó játékos mellett a fiatal játékosok dominálnak. Leginkább a taktikára kell figyelni, legyen az támadás vagy védekezés. Nem olyan széles a paletta, hogy lexikális tudásra lenne ehhez szükség. Ezen felül a fegyelmezettség és az akarás lesz a kulcs. A meccs remélhetőleg sokban különbözni fog az őszi bajnokitól. Míg legutóbb szerencsével sikerült pontot elhozni idegenben, most jobban örülnék, ha saját kezünkbe vennénk a sorsunkat.” – Strauss Tamás

Férfi MK

A férfi MK-ban már eddig is volt bőven meglepetés, de ezzel aligha ért véget a meglepő események sorozata. Az OB1-es dobogóról csak egy csapat kvalifikálta magát a legjobb 4 közé, ennek megfelelően az SZPK toronymagas esélyesnek is tekinthető, de alaposan meg kell szenvedniük a hőn áhított első címükért Illéséknek. A mezőnyben ott van még az OB2-ben helyenként valósággal varázsló Szolnok gárdája, akik minden bizonnyal remek meccset vívnak majd a CH-val.

Szolnok CFK – IBK CH
Március 1. 18:30, Szolnok

A Kannibálok szenzációs szezonjának igazi jutalomjátéka ez! Már az Eger csapatának elbúcsúztatása is óriási fegyvertény volt, de most már szinte az álmok kapujában áll a Gyenes legénység. Az OB2-es bajnoki trófeának már meg is vehették nyugodt szívvel a vitrint, így teljes erővel az elődöntőre koncentrálhatnak Straussék. Szép számú szurkolóra, jó hangulatra és remek, látványos, közönségszórakoztató meccsre számítunk a két roppant technikás floorballt játszó csapat találkozóján. Mindenkinek ajánljuk megtekintését, aki csak teheti! A CH mellett szól az OB1-es szereplés okozta „rutin” és az, hogy a Szolnok bajnoki meccsein nem nagyon szorul védekezésre. A Szolnokot doppingolhatja a hazai pálya és az a tény, hogy a Debrecen után elsőként OB2-esként juthatnának el a döntőbe… A gömb sok-sok gólt lát, a végén maximum 2 lesz közte, de jó eséllyel még annyi sem. Csak suttogva merjük leírni: nagyon halványan egy Strauss által bepasszolt labdából elért Tóth Dávid aranygólt vél felfedezni korántsem tévedhetetlen jószágunk…

„A Kupa számunkra jutalom/küzdelem. Az év elején kitűzött cél már régen teljesítve. Fiatal OB2-es csapatunknak ez most az év mérkőzése, követelmények nélkül. Csak és kizárólag a szurkolóinknak és saját magunknak akarunk megfelelni. A hétvégi gyászos teljesítmény után reméljük most jobban fog működni a gépezet. A végsőgyőzelem számunkra álom. Gyors, pörgős, szabályos, de küzdelmes, szép gólokkal tarkított jó iramú mérkőzést várunk. Pár edzőmérkőzést és tétnélküli meccset játszottunk ellenük ahol mindannyiszor Ők nyertek, de így már nem mondhatni, hogy ismeretlen ellenfelek lennének. Mi hosszú idő óta készülünk arra, hogy OB1-ben szerepelhessünk. Ez egy újabb próbatétel. Fiatalos, lendületes ellenfelünk tapasztaltabb, hiszen egész évben OB1-es mérkőzéseket játszanak, míg nekünk kevesebb komoly tétmeccsünk van. Ellenfelünk közül sokan igen jó lövőtechnikával rendelkeznek, így a lövőhelyzetek csökkentése, vagy lövésszög lecsökkentése lehet feladat. Fegyelmezett, türelmes védekezés mellett a szerzett labdák megbecsülése lesz a célunk.” – Strauss Tamás

„Ahogy a hölgyeknél, úgy a fiúknál is a kupa lehet az idei jó eredmény, hiszen a bajnokságban reális esélyünk az éremre már nincs. Hogy mennyire fontos, azt jelzi, hogy többen aznap indulnának síelni, de a mérkőzés miatt vállalják az éjszakai utazást, hogy a teljes csapat küzdhessen a döntőért. Sokak szerint szerencsés a sorsolásunk, de ha megnézzük a többi elődöntőst, akkor látjuk, hogy mindenkinek 1 vagy 2 másod-harmad osztályú, illetve 1 első osztályú csapatot kellett megvernie eddig. Mi most a második vonal első helyezettjével találkozunk, ami nyilván szerencse, de ezt meg is kell ragadnunk. 2 éve Debrecenben az akkori másodosztályú csapattól kikaptunk az elődöntőben, most ezt nem szabad. Talán éppen az előző példa az, ami miatt azt mondom, hogy nyerni fogunk biztosan, hiszen most biztos nem lépünk akkora arccal a pályára, mint anno. A mérkőzés szerintem látványos lesz, hiszen két játszó csapat találkozik. Ez is nekünk kedvez, hiszen ilyen ellen a Szolnok idén nem nagyon játszott. Várhatóan nálunk lesz többet a labda, és az eddig nem éppen agyontesztelt védelmükön nagy lesz a nyomás. Utoljára barátságos meccsen találkoztunk velük, akkor magabiztosan nyertünk. Háttérinfó, hogy bár elvileg mindenki játékra jelentkezett maximum 13 mezőnnyel és két kapussal utazunk, a keretbekerüléshez pedig az elmúlt 2 hónap edzésmunkáját hívjuk majd segítségül. És hogy ki nyeri a kupát? Bárki megnyerheti ez a szép benne, de a fő esélyesek természetesen mi vagyunk:)”Kovács Gergely

SZPK – Debreceni FSE
Március 2. 18:00, Komárom

Merőben más jellegű mérkőzésre számítunk az ország másik pontján, de az izgalmak kedvelőinek ezt is csak ajánlani tudjuk! A feszültséget jól jelzi a fórumon lezajlott egész heti szurkolói szópárbaj is. Várhatóan remek hangulat és tömött lelátók fogadják majd a vidék gigászait, akik immár két éve vívnak ádáz küzdelmet a legerősebb vidéki gárda pozíciójáért. Az eddigi SZPK – Debrecen mérkőzések óriási küzdelmet és hatalmas izgalmakat hoztak. Egyenes kieséses párharcok esetén eddig mind a két adódó alkalommal aranygól döntött. Most is szoros csatára számítunk, melyben ezúttal a hazaiakat látjuk esélyesnek, de egyáltalán nem kizárt a hosszabbítás lehetősége sem. A gömb egy elég konkrét 8-6-os eredményt dobott elénk.

(Nyilatkozatokkal sajnos nem tudunk szolgálni.)

10 komment

Címkék: floorball magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr89356788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.02.27. 20:27:05

A mester tippjei: :)

NŐK:
IBK CH – Szombathely 4-8
Phoenix-Szolnok 3-8

FÉRFI:
Szolnok CFK – IBK CH 7-6
SZPK – Debreceni FSE 8-6

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.02.28. 01:03:19

Női MK:
IBK CH – Szombathely 2-5
Phoenix-Szolnok 4-7

Férfi MK:
Szolnok CFK – IBK CH 5-7
SZPK – Debreceni FSE 6-5

R#8 2008.02.28. 09:03:11

Női MK:
IBK CH – Szombathely 3-7
Phoenix-Szolnok 5-9

Férfi MK:
Szolnok CFK – IBK CH 6-9
SZPK – Debreceni FSE 11-8

Sharky#54 2008.02.28. 09:19:50

Női MK:
IBK CH – Szombathely 2-6
Phoenix-Szolnok 5-8

Férfi MK:
Szolnok CFK – IBK CH 4-6
SZPK – Debreceni FSE 7-7 , aranygóllal Debrecen nyer

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2008.02.28. 10:54:05

szg01! nagyot buksz a héten!!!!

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.02.28. 23:27:35

Én Ch győzelmet tippeltem, de nem oszik olyan forrón a kását Gergő. Majd a meccsen kiderül minden.

szg01 2008.02.28. 23:50:23

Kedves Kovács Gergő!
Néha be kell vállalni kockázatos dolgokat,hogy legyen egy kis izgalom. Ez ugyan magában foglalja (a te szavaiddal élve)a "bukás" lehetőségét,de a Tipp-Mixben is a meglepetésre fizetnek nagy pénzt. Ne érts félre,nem ellenetek irányuló "támadásként" kell ezt felfogni,de ebben a meccsben érzem a meglepetés lehetőségét.
Természetesen,ha nyertek, elsők között fogok gratulálni.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.02.28. 23:51:57

Én meg eszik helyett oszik-ot írtam. Bocsánat, csak furcsa tájgépelésem van:D

CH10 2008.03.01. 22:51:36

Volt is a meccsben meglepetés bőven... számunkra is!
Bővebb infóért kérdezzétek Dávid András csapattársamat!

szg01 2008.03.02. 22:33:42

Úgy látom, van valaki,aki még idén nem hibázott:)))
süti beállítások módosítása