Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...- Na de kié lesz a bronz??

2008.03.21. 18:58 Floorballer

A Gömb alaposan ránk pirított a héten, így a fenyegetőleg melléhelyezett tarokt kártya paklit vasárnap este bűnbánó arckifejezések közepette állítottuk ballisztikus röppályára a büszkeség sarki fényt megszégyenítő fényárjában úszó nappali egén keresztül egészen a horizonton – és az ablakpárkányon – túl nyugvó utcai konténerig…

Március vége felé közeledünk, és még bizony 5 forduló is hátra van az idei bajnokságokból. Hiába fohászkodik minden semleges szurkoló és rajtuk kívül mintegy 18 csapat igazolt játékosai, edzői, szertárosa, gyúrója, drukkerei, a tagok barátnői és hozzátartozói, az ARES és a Szolnok bizony nemhogy nem hajlandó veszíteni, de egyenesen egy vidáman vágtázó elefánt lendületével és egy kolibri könnyedségével tudja le aktuális ellenfeleit. Ennek megfelelően hiába tekintünk reménykedve az utolsó 5 forduló felé, két osztályban bizony elkeltnek tekinthető a bajnoki címek sorsa – ha mégsem így lesz, akkor ezt az 5 kört bizony elég sokáig fogjuk emlegetni. Hovatovább nem kell, hogy lesújtson ránk a kétségbeesés bunkósbotja, hiszen ott van a szívbillentyű remegtető feszültséget hozó női bajnoki címért folyó csata, valamint a bronzérmek sorsa is jó pár csapatot tart egy párás júliusi napon egy kongói tábori kórházban fekvő maláriás beteg testhőmérsékletén. Nagy különbség, hogy míg a férfi OB1-ben és a női OB1-ben valaki nagyon fog örülni a harmadik helynek, addig az OB2-ben alighanem a „győztes” inkább az ezüst elvesztésének okán veri majd fejét a falba. Tovább után részletek!

Férfi OB1

Dunai Krokodilok – IBK CH 5 - 8
Neumann FSE – Debrecen 8 – 5
Diamonds – ARES 3 – 8
Torpedo – SZPK 2 - 10
MEISE – Miskolc 12 – 3

A csapatoknak megadatott az esély, hogy ebben a fordulóban végképp összekuszálják a szálakat, ők pedig gazdagon éltek is vele.


Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni a CH és a Krokodilok hullámvasutazásán. Szinte hétről-hétre képesek teljesen ellentétes előjelű produkciókra mindkét csapat játékosai. A Krokodilok a szezon során elsőként pontot szereztek az első két gárda egyikének ellenében, ráadásul rögvest kettőt Komáromban. A CH vesztesként került ki a Neumann elleni derbiből, tovább két játékosát is elvesztette, így korántsem kedvező előjelekkel várhatta az összecsapást. A Krokodiloknál azonban hiányzott az előző forduló hőse: Bedő, míg a vendégeknél két kihagyott meccs után újra pályára lépett Kovács Gergő. Ha pedig már ott volt, nem is tétlenkedett: 3+3-at vállalt a számukra oly fontos győzelemből, ezzel továbbra is kapaszkodnak a középen tülekedő négyesre. A CH szokásával ellentétben végig kézben tartotta a meccset, és egy Krokodil gólt követően hamar fordítva, végig vezetve tudtak nyerni. Természetesen a meccs eredménye semmilyen következtetésre nem jogosít fel minket a jövő hetet illetően…

Hogy a fenti két csapatnak még mindig komoly esélye maradt a bronzra, az nagyban köszönhető a Neumann sikerének. Ezzel egyébként a kék-fehérek is alaposan csökkentették saját oddsaikat is. Vannak misztikus párosítások a magyar bajnokságban, ezek közül is élre kívánkozik a Neumann – Debrecen párharc: szinte semmilyen semleges néző nem tippelne Neumann sikert – bezzeg a Gömb élt az alkalommal -, ám Ágostonék dacolva mindezzel immáron két szezon után is 100%-sak a bajnokkal szemben. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Debrecennek bizony nem fekszik a védekezést igen magas fokon űző fővárosi gárda stílusa. Az első harmadban már korán 1:3-as előnyre is szert tettek a vendégek, ám később 3:3-ra egalizáltak az igen motivált hazaiak. A második harmad végén 4:4 állt az eredményjelzőn, de a harmadik szakasz az erőnlétéről híres Neumanné volt: óriási izgalmak közepette az utolsó percekben alakult ki a 8:5-ös eredmény. A hagyományosan átlag felettit produkáló hazai védők mellett Varga Miklós ismét remekelt a kapuban, és a Neumann támadói is egyre inkább elkapják a fonalat: jelen esetben leginkább Jesch Dávid jeleskedett, aki egészen 4 találatig jutott. A kartali publikum remekül szórakozhatott a nagy iramú, változatos, közönségszórakoztató meccsen, az ellenfelek pedig egyre nyugtalanabbak lehetnek, ha a Neumann ellenében kell pályára lépniük.

Kartalon maradva, összecsapott egymással a bajnok listavezető ARES és a visszapillantó tükörbe már egyre sűrűbben pislogó harmadik helyezett Diamonds is. A Gyémántok vezetést szereztek, de Szabó Peti hamar vállalt kettőt, majd végül simának mondható 5 gólos siker született. Nádor – reméljük nem súlyos a sérülése és mielőbbi jobbulást kívánunk – ezúttal 1+3-al vette ki részét a termésből, az ARES pedig továbbra is úton van a 200 lőtt gólos szezon felé… A meccs krónikájához hozzátartozik még Farkas kiállítása. Újabban alacsonyan szállnak a piros lapok – erre a hétre is jutott kettő – az ifjú játékos pedig nem megfelelő módon közölte sérelmeit a játékvezetővel.

A kartali floorball hétvégét az SZPK Torpedo felett aratott könnyed sikere tette teljessé. A narancsosok már korántsem agyon motiváltak, számukra az idényben már csak egy fontos meccs van, ez pedig az MK döntő. Ennek ellenére nem okozott nekik problémát a két pont begyűjtése.

A Miskolcnál valami elpattant az elmúlt hetekben, az Egerben pedig átszakadt az elmúlt hónapokban felgyülemlett óriási mennyiségű vizet maga mögött tartó gát. Az őszi szoros meccs után most nem volt alkalma a Torpedo elleni vereséget még ki nem heverő vendégeknek a bika cukkolására. Bár az első harmad után még 1:2 volt az állás, utána alaposan belekezdett az önnön átlagon feletti létszáma okán átmenetileg zavarba jövő  hevesi legénység. A már-már Pamplonát idéző bikanyargalást Papp Peti és Sebők Laci vezette egyaránt 3+1-el, az Eger pedig zsebre tehetett végre két, már régóta kiérdemelt pontot. A jég megtörése után még kellemetlenebb lesz a bronzért csatázók számára a Rabékkal való összecsapás.

Női OB1

MEISE – Triton (még kérdéses)  
Phoenix – SZPK 10 - 8
White Sharks – IBK CH 1 - 7
Szolnok – ARES 11 - 3


A női hétvége egy elmaradt meccsel indult, ugyanis a Triton nem utazott el egészségügyi okok miatt a sorsdöntő meccs előtt álló Eger otthonába. Susztákék így pihenővel hangolhattak a jövő héten esedékes derbire.

A Szolnok pályára lépett, és főpróbaként a rutinos játékosaik vezérletével (Farkas 1+5, Antal 4+2) győzték le az ARES-t a papírformának megfelelően. Strauss Tamás lányai régen álltak akkora kihívás előtt, mint amilyennel 1 hét múlva kell szembenézniük, így rájuk is fért egy szép siker. Mi pedig már alig várjuk AZT a meccset…

A CH 1,5 harmad után pörgött fel igazán, így könnyedén gyűrte le a mezőnyjátékban kétségkívül sokat erősödő, ám a kapura nem eléggé veszélyes WS-t.

A bronzérem szempontjából kulcsfontosságú volt a Phoenix – SZPK derbi, ami nem is okozott csalódást a kilátogatóknak. Fordulatos, izgalmas meccs volt, amely nem éppen a kapusokról szólt, hiszen 18 találatot is hozott a verőfényes Törökbálinton. A Phoenix szinte végig vezetett, ám 10 perccel a vége előtt 7-8-ra módosította az állást az SZPK, melyet nem egyszer ellenfele is segített az akciók előkészítésében. Ekkor Varsányi Zsuzsa „nagyot húzott”, és melegítőjét hátra hagyva játékra jelentkezett saját magánál. Meg is kapta a lehetőséget, és a védelembe belépve, Radácsit előre küldve megfordították a meccset a hazaiak. Radácsi két találatot ért el a váltást követően, ezzel eldőlt a két pont sorsa, és lassan a Phoenix is elkezdhet az éremről álmodozni. Ámulatba ejtő az a fejlődés, amin a csapat keresztülment, az edző örömét fokozhatja, hogy a szokásos Radácsi – Szarvas gólokon kívül további 6 találat esett, Jetzin Vivien egészen 3 találatig jutott, továbbá gólt ért el az ezúttal mezőnyben tüsténkedő Teleki Bori is.

Férfi OB2

Phoenix – Szeged 18 - 5
White Sharks – Dunaújváros 5 - 2
Szolnok – ARES B 19 – 3
Veszprém – Triton 4 - 3


A másodosztályban a Gömb olyan csapást mért önérzetünkre, és olyan szinten helyreállította renoméját, hogy már szinte meg sem merjük majd szólítani jövő héten… Az még hagyja ám, hogy előre jelezte a Phoenix földcsuszamlásszerű sikerét a Szeged ellen… Pafféri legényei ellentmondást nem tűrő módón termelték a gólokat. Németh Zoli (5+1-el a hét góllövője) és Rácz Doma (3+3) egyaránt 6 pontig jutott, a prímet azonban Frischmann Bálint vitte el ezen a téren egy 2+5-el. A Szeged néhány tagja rosszul viselte a vereséget, így Tóth Sándor az eredmény ismeretében különösen értelmetlen módon begyűjtött egy piros lapot…

A Szolnok ipari mennyiségű gólt szerzett, pontok terén Kollár 3+6-ja volt a csúcs. A 6 assist a hét gólpasszosa címet eredményezte, pedig elég erős volt a felhozatal ezen a téren. Sokkal örömtelibb lehet azonban Gyenes edző számára, hogy a „szokásos” góllövők közt az ifjú Harangozó is jegyezhetett egy mesterhármast, ráadásul közvetlenül saját U17-es meccse után, amin nem mellesleg 9+2-t hintett… formálódik az a két sor jövőre!

A WS ismét kötelességtudóan alkalmazkodott a Gömb előrejelzéseihez. Annak rendje és módja szerint hátrányba kerültek az Újváros ellen, de viszonylag könnyedén fordítottak is. Husztiék így a Phoenix reménykedő pillantásai ellenére sem hajlandóak hibázni, és őrzik a nehezen megszerzett második helyüket.

A Gömb heti csapásmérésének végső állomásaként eltalálta a Veszprém némiképp váratlan sikerét. A Gyíkok számára a Triton meccs nem csak egy a sok közül, és ennek megfelelően is játszottak. A vendégek valami érthetetlen oknál fogva saját maguk ellen folytatnak pszichikai hadviselést, és egy roppant ígéretes őszt dobnak sutba nagy lendülettel a mezőny tágra nyílt szeme előtt (egyes források szerint az őszi házi gólkirály Dudás végleg megvált a csapattól, de ezt csak a pletykarovatba mernénk beírni…). 7 mezőnyjátékossal utaztak le Klinghammerék, köztük a csak néhány percre szerepet vállaló Dani Zsolttal. Klinghammer Zoli hősiesen küzdött, de „csak” három gólig jutott a támadószekcióban, így a derekasan akaró maroknyi „sereg” végül elbukott a szezon egyik legnagyobb meglepetését elkönyvelő Gyíkok ellenében.

A vereség egyszersmind azt is jelenti, hogy a Triton figyelő tekintetét szép lassan hátrafelé fordíthatja, ahol már igen csak lőtávolban látható a Kecskemét gárdája. A Phoenix és a WS csapatainál viszont már lassacskán elkönyvelhetik, hogy éremmel a nyakban zárhatják a szezont.

/*Köszönet a Szolnok dícséretre méltó mindig informatív és naprakész honlapjának a tabellákért, amelyeket utólagos engedelemmel kölcsön vettünk időmegtakarítás céljából!*/

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr67391325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerghu 2008.03.21. 19:44:59

Sziasztok!
A Szegedből nem Paszti Attila(igy hivják eredetileg), hanem Tóth Sándor kapott pirosat.

Floorballer 2008.03.21. 19:48:45

Köszönjük, rossz volt a forrás. Javítva!

Journeymen 2008.03.21. 19:59:41

A minket érintő pletykáról annyit, hogy igaz(ak)...
Dudás nincs, úgy néz ki igazolni fog (sokat fogunk érte kérni:) )
Dani Zsolt sérült, idén már nem játszik
Szabó kapusunk sérült, lábát műteni kellene, de ő még vállalja a játékot
Vizesi Attila lábát tegnap elvileg röntgenezni kellett, pontos infoim még nincsenek
Ezek tudatában úgy néz ki megint épp hogy csak ki tudunk állni a holnapi mérkőzésre. Mert hogy ellenünk még a Szombathely is ki fog állni:)

A pszichikai hadviselés magunk ellen meg azért folyik, mert mi igazán kemény csávók vagyunk és szeretnénk minél nehezebb helyzetbe hozni magunkat, hogy utána megmutassuk hogy onnan is van kiút:)

Csak a triton!

melgalen 2008.03.21. 20:24:27

ismét frenetikus a fogalmazás az első -rövidke- mondattól az utolsóig
egyszerűen imádom...

A JÓS 2008.03.21. 20:53:45

Csak egy ici-pici,aprócska fogalomzavart, ezzel együtt szótévesztést szeretnék kiigazítani!

1., Az a bizonyos kártya a TAROT kártya nem?
A tarok kártya pedig egy régi kártyajáték, de semmi köze a jósláshoz.


...Hol kezdődik az "ipari" mennyiség??
épp 19-nél?...

pavel 2008.03.21. 21:44:29

ARES Diamonds 3-8

szg01 2008.03.21. 23:54:23

"Mert hogy ellenünk még a Szombathely is ki fog állni:)"
Kiállnak biza,ami véleményem szerint, ha úgy vesszük (az elmúlt idegenbeli fordulók 0-5-ös rátája tekintetében) súlyos sportszerűtlenség :)
Ws-nek és Phoenixnek (esetünkben e 2 csapat elleni eredmény a fontos) odaajándékozzák a 2 pontot, mi meg Mortal Kombatozhatunk velük...szép :S

Ági 2008.03.22. 08:40:06

Jó hogy elkészült a cikk, én is odavagyok érte :)
Kellemes húsvétot blogírók (pihenjétek ki magatokat :) és floorballosok!!

timre 2008.03.22. 10:02:24

Az OBII-es táblázatban az ARES B sorában nincs beleadva az utolsó Szolnok elleni eredményük, helyesen:
13 0 1 12 46-147 1p

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.03.22. 13:20:26

Követeljük a hét meccse rovatba a hétvége egyetlen nem ifi vagy OB-3-as meccsét a Triton-Szombathely-t.
Ma 16:00-kor kezdődik, szóval még vna időtök írni róla:D
Klinghammer Zoli is otthon van még kb. egy fél órát, szóval elérhető:D
Hét meccse rovatot!:D

floorballek 2008.03.22. 16:06:09

Ismét rendben van, az elejétől a végéig :)
Ági és Mindenki, nektek is boldog Húsvétot!!! :)

Egy floorballos 2008.03.22. 21:00:37

Szánalmas vagy Triton 42, sztem kicsit vissza kéne vagyél az arcodból, mert ha jól veszem ki az eredményekből egyenlőre nincs mire...
Boldog Nyulat!!!

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.03.22. 22:38:38

Kedves egy floorballos!
Ha lesz neved(amit általában az emberek kapnak a szüleiktől), akkor beszélgethetünk:)
Triton-Szombathely 12-6

szg01 2008.03.22. 23:10:14

Kedves "floorballos"!
Meg kell védenem a Tomit,mert ő azért írta fel,hogy legyen ez a "Hét mérkőzése",mert más forduló nem volt a bajnokságokban, mivel szünet van, ez pedig egy elmaradt mérkőzés volt. Magyarul POÉNnak szánta.
Ami a "Mortal Kombatot" illeti...elmaradt szerencsére...bár azért kaptam rendesen :(

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.03.23. 10:26:34

Jajj Geri... Csak a sírás... ahelyett hogy védtél is volna valamit... :P:P:P

szg01 2008.03.23. 10:59:37

Laci!
Én így csinálom. Ha nem tetszik, fordúlj el, de kissé unom, hogy mindíg beszólsz. Elhiszem,hogy neked nem kell megszakadni az Aresban, de ez nem az Ares. Jelenleg én ennyit tudok "adni" a csapathoz, hidd el, 2 lábbal könnyebb lenne...és más

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.03.23. 11:31:52

ne legyél ennyire durcás. igazad van kicsit már sok volt és bocsánatot kérek, de csak viccelni akartam. elnézést (három tockos magamnak). tényleg sajnálom. de amúgy is... nagyon sarkítom a dolgot. jól védtél úgy összességében.

és azért nekem se mindig egyszerű ott a dolgom. :)

Sharky 2008.03.23. 12:15:32

amúgy én még mindig nem értem hogy miért a Krokik az 5-ek és nem a Neumann..ezt valaki magyarázza már megnekem:)

szg01 2008.03.23. 12:22:49

Bocsánatkérés elfogadva :)
...de még kell 1 Jéger,hogy a lelkem helyre tudjon billenni...éjjel alig aludtam miattad;)

floorballek 2008.03.23. 15:51:55

khm, ne hidd el neki :P :P

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.03.23. 16:39:41

rendben majd megkapod valamikor. :)

Edus: ki és mit ne hiddjen el? :)

Szabóó 2008.03.23. 18:48:28

Jó estét kívánok!Elég szégyenteljes hogy ilyen nem emberhezméltó dolgokon összeszólalkoztok.Én is üzöm ezt a sportot.Nagyon elítélem azt a játékstílust amit az ob2 hentes csapatai képviselnek.elég szánalmas hogy csak a játékkal nem foglalkoznak.A pályán csak az számít nekik hogy testi keménykedésüket kiéljék.Biztos vonzódnak az izmos férfi testekhez...

Sharky 2008.03.23. 19:44:03

hát Luther ezzel nem értek egyet. Játszottam ob1-ben ob2-ben is...az ob1 keményebb csak ott az a különbség hogy senki nem rinyál érte, mindenki tudomásul veszi hogy ez a sporttal jár.

ob2-ben is van kivétel szóval tisztelet a kivételnek, de ob1-ből érdekes nincs egyetlen olyan csapat sem aki rendszeresen rinyálna

floorballek 2008.03.24. 18:14:37

Laci, arra gondoltam hogy ne hidd el a Gerinek hogy miattad nem aludt az éjjel :) :D
Biztos bulizott vagy valami :)

szg01 2008.03.24. 19:03:38

Ha legközelebb nem nekem kéne lemennem hozzád Komáromba,hanem te jönnél fel,nem kéne hajnalban kelnem és aludhatnék ;)

floorballek · http://www.szpk.hu 2008.03.24. 19:05:43

Arra emlékeznék :D

szg01 2008.03.24. 19:07:17

hát ha végre nem nekem kéne menni,arra én is;)

floorballek · http://www.szpk.hu 2008.03.24. 19:10:36

ehh ... asszem megint ki leszünk innen tiltva :)
süti beállítások módosítása