Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Pierluigi Collina Kupa

2008.04.10. 13:09 Floorballer

Régen örvendeztettük meg olvasóinkat valamiféle igazán komolytalan kezdeményezéssel, így most egy nagyszerű ötletet felhasználván olyan ihletre leltünk, amelynek kihasználásával egy percig sem késlekedhetünk. Mindig is vallottuk, hogy nem szégyen a jobbtól tanulni, és mint már annyiszor, a jobb alatt a sport témájú szórakoztató blogok világában ismételten az NST-t kell érteni, azon belül is a Knézy Jenő emléktornát (első forduló, második forduló). A cikkek és a kommentek puszta áttanulmányozása is kb. 2 óra önfeledt szórakozást jelentett, csak ajánlani tudjuk.

No de hogy tudjuk mindezt mi felhasználni? Rövid gondolkozás után derült égből villámcsapásként hasított tudatunkba a megoldás isteni szikrája! Természetesen játékvezetőinket „találtuk meg”. Most mondhatja bárki – és ennek megfelelően nyilván sokan mondják is -, hogy ősszel már volt szavazás a játékvezetőkről, de rögvest azt a választ kell adjuk, hogy ez sokkal szórakoztatóbb, és teljesen más jellegű összehasonlítás lesz. Ősszel két kérdést tettünk fel: kit tartasz a legkiválóbb játékvezetőnek és kit kérnél a saját meccsedre. Mind a kettőre lehet értelmes választ adni. A mostani játék viszont sokkal jobban hasonlít arra, mikor gyors egymásutánban bombázzák a játékost kérdésekkel, és neki azonnal rá kell vágnia a választ: kék vagy zöld?; Audi vagy Volvo?; észak vagy dél?; Angelina Jolie vagy Jenifer Aniston?; Baktalórántháza vagy Ferencváros?; BKV vagy Csepel kerékpár? Rendszerint meglepő dolgokra is fény derül ilyen kérdéssorok esetén:)

És vajon mi a válasz, ha egy olyan kérdés jön szembe, hogy Kovács Gergely vagy Strauss Tamás? Mi alapján döntünk? Itt összemosódnak a korábbi kérdések, dönthetünk sokféleképpen. Éppen ezért úgy fogalmaznánk, hogy keressük a leg, leg, leg.., játékvezetőt, a legbíróbb bírót, a sípok virtuózát, a közönség kedvencét, a szakma Mozartját, a sípmestert, aki a küzdelemsorozat végén méltónak találtatik a Pierluigi Collina Kupára!


A szabályok egyszerűek. A JT-vel való több napos levelezés eredményeként kialakult a mezőny, és részben az őszi szavazás eredményeit figyelembe véve megtörtént a kiemelés, és kisorsoltuk a 4 darab 4-es csoportot. Ahogy a Foci EB-n is, itt is páros meccsek vannak. Az első forduló vasárnap este 20:00-ig tart majd, a második hétfő 12:00-tól szerda 12:00-ig, majd a harmadik szerda 14:00-tól péntek 14:00-ig. A „meccsek” során a párok egyik tagjára lehet szavazni. 60% feletti teljesítményért 2 pont jár, 40 és 60 közt döntetlent hirdetünk, azaz 1 pont a jutalom, 40 alatt pedig 0. A pontegyenlőségek eldöntése végett a szavazatok száma adja majd a „gólkülönbséget”, döntetlen esetén az összesített gólkülönbség számít, majd a több szerzett gól. Csoportonként két továbbjutó lesz, akik innen egyenes kieséses rendszerben küzdenek a végső sikerért.

Lássuk a mezőnyt! Szintén konzultációk és több napi fejtörés után minden induló, sztárokhoz méltóan kap egy eposzi jelzőt, ami vagy nagyon jellemző rá, vagy valami sztorihoz kapcsolódik:) :

A kihívó, az őszi szavazás győztese, és érzésünk szerint a favorit: Strauss „Nem az a kérdés…” Tamás.

A JT elnöke, a főbíró: Vörös „Nincs meccs büntető nélkül” László.

A köztiszteletben álló rutinos CH-s különítmény: Kovács „Ötödször szóltam” Gergely, Dávid „Évbírója” András, Liebe „Az 5 legjobb egyike” György és Kelemen „Jááccccáááá!!” Gábor.

A Diamonds minden meccsre kapható párosa: Görög „Legyen páros 2 perc” Tamás és Kővári „Szeressük egymást gyerekek” Zoltán.

A Neumann edzője és CSK-ja: Ágoston „Késleltetett páros kiállítás” Zsolt és Odor „Csak balhé ne legyen” Jószef.

A nemzetközi játékvezetést is ismerő rutint képviselő „játékosok”: Pavelka „A szóló büntető” Zoltán és Pafféri „Nincs nálam piros lap” András.

A vidéki független bíró: Liska „Mondjon le” Bálint.

A mezőny fekete lova – leszámítva Liska Bálintot, aki definíció szerint az -, a déli pályák örökös játékvezetője, az ország déli részének szimpátiáját élvező Feicht „Megy ez kiállítás nélkül is” László

És a női játékvezetők képviseletében a sokat vállaló Apostol „Hagyjatok már” Ágnes és Ambrus „Kő-papír-olló” Katalin

A csoportbeosztás és az első forduló:


A csoport

1. Liebe György 0 +0
  Dávid András 0 +0
  Kővári Zoltán 0 +0
  Odor József 0 +0


B csoport

1. Pavelka Zoltán
0 +0
  Pafféri András
0 +0
  Ágoston Zsolt
0 +0
  Strauss Tamás
0 +0



C csoport

1. Feicht László
0 +0
  Kovács Gergely
0 +0
  Görög Tamás
0 +0
  Kelemen Gábor
0 +0



D csoport

1. Apostol Ágnes
0 +0
  VörösLászló
0 +0
  Ambrus Katalin
0 +0
  Liska Bálint
0 +0


Mindenkire rábízzuk, hogy melyik csoport tűnik könnyebbnek, melyik nehezebbnek. Érzésünk szerint a halál csoport a B, de igen érdekes lesz a Kovács-Görög-Kelemen csata is:) Az esélylatolgatást, szurkolást és minden mást a kommentekben várunk és elvárunk!;)
Az első forduló nagy rangadója a Liebe - Dávid párharc, de ki kell emelnünk a Kelemen - Görög és a Pavelka - Pafféri meccset is! Valamennyit x közelbe várjuk, tippelni is nehéz, és ez még csak az első kör!!!

/Hangsúlyoznánk, hogy ezt az egészet kellő pozitív hozzáállással és humorérzékkel kezeljük, semmiféle rossz szándék nincs bennünk, csak merő szórakozás. Győzelemtől vagy vereségtől senki nem lesz jobb vagy rosszabb játékvezető! Érzésünk szerint a közönség képes lesz rá, reméljük nem kell csalódnunk! Moderálás jogát fenntartjuk!! Mindenkinek jó szórakozást, és várjuk az ötleteket a kommentekben, hogy milyen témakörben lehet majd még hasonló rendszerű vetélkedést rendezni!!;)/

14 komment

Címkék: pierluigi collina kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr67419695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isti · http://veszpremlizards.hu 2008.04.10. 14:47:00

Hát ez elég beteg, úgy érzem rokonlelkek vagyunk bloggerek :D

yosef · http://odormotor.hu 2008.04.10. 14:50:58

Hát ez egy kibaszott jó ötlet! (Még ha megint én leszek a "leggyengébb láncszem" ,akkor is) :)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.10. 15:40:44

Ez nagyon durva:D:D
Tetszik:D

Ági 2008.04.10. 16:33:47

Most komolyan az első fordulóban Ági-Laci... van nektek szívetek???? :D
Csövi középső neve a legjobb :) De a többi is üt. Lehetne jövőre ez a bírói mezünkön, a szponzor márkaneve fölött :)?

ktibi#11 · http://rudasfloorball.extra.hu 2008.04.10. 16:35:35

"A mezőny fekete lova – leszámítva Liska Bálintot, aki definíció szerint az"
Most sincs hiány találó megfogalmazásokból... :D

floorballek 2008.04.10. 17:25:59

hát ez totál kész!
Jók vagytok blog írók!!! :)
Áginak igaza van, elég kemény meccs vár rá, de megbírkózik vele :)
HAJRÁ ÁGI!!! :)

Ági 2008.04.10. 17:41:40

Á, ez nem ilyen "hajrá" játék... ő a jobb kettőnk közül, nem fogok kampányolni :) De a hét végi meccsfújásaim előtt nem jött jól egy ilyen "vereség", vagy még inkább egy ilyen nehéz meccs :D

floorballek 2008.04.10. 23:01:12

Lesz abból hétvégén is elég :P :)

Sharky 2008.04.11. 10:10:16

ez nagyon jó!:)

azért lehetne a kezdő bírókra is írni kommenteket...

Szabó "jujj, palánk!" Gergő :)))))
(aki volt debrecenben dfse-miskolc fordulónál az tudja miért:)

Sharky 2008.04.11. 10:26:55

Máté "lassan járj, tovább élsz" Zoltán

Kohorainen 2008.04.11. 17:02:17

Szerintem nagyon jó az 5let, ebböl kéne a dream-team-eket is összerakni.(ezzel a tippel tudok segíteni) =)

szg01 2008.04.13. 21:49:32

És ne felejtsük el Pap "én vagyok ...szerint (kívánt név behelyettesítendő) a Neumann legjobbja" Zoltán Kálmánt sem ;)

szg01 2008.04.13. 21:50:20

(ja, akinek fent van MSN-en,az tudja,miről beszélek:))

Sharky#54 2008.04.13. 22:28:11

ezt még én se értem:) lehet mert nem vagyok magamnak fent:)
süti beállítások módosítása