Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

De hogy döglik meg egy nadrág???

2008.04.28. 22:32 Floorballer

Több mint egy hónap eltelte után fontosnak érezzük újra felrázni a teremcipő nyikorgástól, ütő csattogástól, szurkolói hangorkántól és bírói sípszótól elfáradt, megfájdult, megkárosodott, zenére immúnissá vált hallószervünket. Erre nyilván van jobb eszköz is, mint egy német punk együttes, de úgy éreztük csak egy komoly szélsőséggel tudjuk már helyreállítani a világmindenség rendjét. Ígyhát az egész tekintélyes múltra visszatekintő Die toten hosen-re esett a választás.

1982-ben alakultak Düsseldorfban, első kislemezüket is ebben az évben jelentették meg. Ebből kifolyólag megszállott Fortuna Düsseldorf drukkerek, ami a későbbiekben fontos lesz, ám nem lőjük le a poént már az elején:D A történetükről röviden annyit, hogy 1982 óta eladott több mint tíz millió lemezükkel Németország legsikeresebb és leghíresebb punkrock együttese. A csúcson 1996 és 2000 közt voltak, amikorra sikerült megalkotniuk az első olyan „slágert”, ami egészen a német listák legfelső fokáig küzdötte magát. Ez pedig nem más, mint a Zehn Kleine Jagermeister:



Nos, a klip önmagáért beszél. 10 unatkozó szarvas/vadász történetét meséli el, hogyan fogytak el a bulizás következtében. Mindezt rajzos megoldással. Nagyon ott van, nem csoda, hogy igazán ezzel futottak be:D Remekül alkalmazható a 10 kis pohárba kitöltött hasonló nevű gyógynövénykivonat elfogyasztásához a megfelelő társaságban. Állítólag az album, amin helyet foglal a szám, a hit, a vallás és a pszichológia témáját boncolgatja. Vajon ebben a számban melyik figyelhető meg….?! A klip alapján a pszichiátriai eset tipikus esete maximum:D Vagy talán a refrén… A jobb érthetőség kedvéért megkerestük a szövegét németül és magyarul is. Értelme nem sok van, de valljuk be, nem rossz:D




Remekül megoldott klip! Egy pár éttermi látogatásának két lehetőségét láthatjuk párhuzamosan, piálás nélkül és egy ártalmatlannak induló borozgatással. Utóbbiból természetesen kemény lerészegedés lesz, amit megelégel a szomszédos asztalnál ülő vendég és ebből egy remek kis bunyó kerekedik. A végén egy ütés következtében összekeveredik a részeg és a józan fazon, majd jön a címben már előre megfogalmazott katarzis: az ittas énje által okozott felfordulásban értetlenül üldögélő alkoholmentes egyén is meghúzza a borosüveget.
Vegyük egy kicsit komolyabbra:


Nem a legjobb lírikus szám a punk történetében, ráadásul a német nyelv „lágysága” sem a legalkalmasabb egy lassú szám megírásához, de azért egész jó számot hoztak össze. A klip nem túlzottan eseménydús, német tudás hiányában nem tudjuk megállapítani, hogy mennyire van összefüggésben a szöveggel, de biztos:D Campino mászkál egy teljesen üres és élettől mentes városban. Az utcán újságpapírt fúj a szél, az asztalon félbehagyott ebéd, a tévé menve maradva. Az utcasarkon összefut a leheletnyivel vidámabb önmagával, majd egy pofontól visszatér minden a normális kerékvágásba.
Na ennyit a komolyságról, térjünk vissza a DTH normális már megszokott zenéjéhez:



A srácoknak nagyon megy a rajzos klip készítése. Újabb remekmű egy izéről, aki próbálja visszajutatni a vízbe bálnáját. 2:40 körül felcsendül a Dropkick-ből már jólismert hangszer, a skót duda, vagy legalábbis annak szintetizátoros változata…



Egy remek feldolgozás, olaszul:D Ennél igényesebb kezdést és kiírást nehéz elképzelni:D Betolják az Opelt és elindulnak Olaszország felé. Itt láthatjuk a komplett ötfős bandát. Szemétürítés a benzinkúton, autópályán, határon kipakoltatás. Röviden ennyi. És mikor végre leérnek „olaszba”, mikor máskor indulna be az autó, ami egész úton tolást igényelt, mikor elkötik… Remek dal, amit a sarki kocsmában Jürgen és társai részegen tudnak énekelni.

Nade lássuk az igazi csemegét. Előre leszögezzük, hogy senkit nem akarunk megbántani focista hovatartozásában, érzéseiben, de mélységesen megrázott minket a Getafe drámai búcsúja és enélkül amúgy sem ér sokat a cikk. Tartogattuk, hogy a Bayern drukkerek is legalább idáig elolvassák:D

Azért láttunk már pár klipet tőlük, de ez viszi a pálmát. Az első kockákon csak annyit látunk, hogy valaki kinyit egy "Üdvözlet Düsseldorfból" feliratú dobozt, kivesz belőle egy videokazettát, majd elkezdi lejátszani. A kazettán van maga a klip. Egy-két életképpel indul, dolgozó közmunkások, játszadozó kisgyerekek, majd behajtanak a fehér ismeretlen típusú kisautójukkal a düsseldorfi grundra. A srácok bemennek az öltözőbe, átvedlenek és kivonulnak a szerény számú, ám annál fanatikusabb szurkolótábor elé. Az arcok, a mozdulatok nagyon ütősek, nemhiába, Németországban könnyű ilyeneket összeszedni… Campino a kerítésen való ünnepeltetés után leugrik és lábát töri. Kórház, majd a meccs után a jól megérdemelt kocsmázás, ahol természetesen ők a fellépők:) A végén az illető kiveszi a szalagot a videomagnóból, és megláthatjuk az arcát kopaszodó tarkóját: nagy valószínűséggel a Bayern München menedzseréről, Uli Hoenessről (illetve egy hozzá megtévesztésig hasonlító színészről) van szó. És hogy teljes legyen a kép, íme a német szöveg és pár sor magyarul:

”Ha fiatal focista lennék, nagyon tehetséges
És bejelentkezne értem a Real Madrid meg a Manchester
Német válogatott lennék, pszichésen is teljesen fitt
Uli Hoeness pedig ott kopogna az ajtómon
Sohasem nyitnám ki neki, mert sohasem játszanék a Bayernben.”

És a végén a „kórus” egy sora: „Nichts zu den scheiss Bayern gehn!

Ami érdekes a dologban: a müncheni klub nem tiltakozott a dal ellen, nem perelt, nem zúzatta be a lemezt, így a videoklipet rendszeresen játszotta az egyik német zenei csatorna. Belegondolni is rossz, mi történne nálunk, ha mondjuk a legnépszerűbb magyar klubról, a Ferencvárosról íródna és jelenne meg egy hasonló nóta...:D

(A Metallica új albumáról még semmilyen anyagra nem sikerült szert tennünk. Ennek egyik valószínű oka, hogy még nincs is, mert Kirk haverunk tájékoztatása szerint március 12.én vonultak stúdióba a srácok, de ezek után ígéretet kaptunk, hogy  sietni fognak, nem akarják megvárakoztatni a kíváncsi olvasóinkat és az elsők közt leszünk kik kapnak kész anyagotJ Persze a sietség nem megy majd a minőség rovására. Így amik a youtubon keringenek, nagy valószínűséggel nem is Metallica anyagok.)

3 komment

Címkék: rock

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr7422431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sharky 2008.04.29. 10:53:20

egyébként a múlt heti forduló eredményei nem lesznek fent?

Floorballer 2008.04.29. 12:15:52

Egyébként de... idővel!:)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.29. 14:25:35

A Bayern valóban nem pereskedett:D
Helyette elkészült ez:
www.youtube.com/watch?v=wt86OaepR0s
A szöveget valaki lefordíthatja, ha érti pontosan:D
(nyugi, csak az eleje duma:D)

Egyébként meg Münchenben is van zene:D
www.youtube.com/watch?v=8SxZmF0LeR8
www.youtube.com/watch?v=-4CgRfuLhwE
Ezt a két változatot találtam az FC Bayern himnusza néven.
süti beállítások módosítása