Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - Bajnokok a Kannibál fiúk!

2008.05.16. 16:04 Floorballer

Sűrű elnézéskérések közepette érkezik az utolsó előtti forduló összefoglalója. Igen fájó lett volna éppen az utolsó fordulóban elbukni a blog úgymond tökéletes szezonját egy elmaradó cikkel, így ha kicsit nehezen is, de megszületett rövidesen megszületik a summázat (pláne, hogy rekord számú mail érkezett a hétvégi meccsekről!). A hétvégén a várakozásoknak megfelelően becsúszott egy hivatalos bajnokavatás és egy nem hivatalos is, ugyani a Szombathely-Szolnok távolság túl nagynak bizonyult, aminek egyenes következményeként egy 5:0 landol majd feltételezéseink szerint a Kannibálok tarsolyában, de ez tudtunkkal még nem hivatalos, így a bajnokhirdetés is várat magára.

A fordulók menetét tekintve már teljesen a szabadságolást megelőző órák irodai hangulatot véljük tükröződni a májusi napsütésben. A meccsek szinte követhetetlen rendben, a fordulók által adott merev keretet felszabadultan maguk mögött hagyván kerülnek megrendezésre, illetve számos esetben meg nem rendezésre. Így most is csonka hétvégét zártunk, de így is volt két csúcsrangadó, és megint leesett az állunk: de mindent a maga idejében.

Férfi OB1

SZPK – ARES HC/Top Floor 6 – 8
MEISE – Torpedo 9 – 6
Miskolc – Neumann 5 – 9
Dunai Krokodilok – Diamonds 5 – 4

Kezdjük is az OB1 két első helyezettjének csúcstalálkozójával. Az előzetesben azt írtuk, hogy

„Ezen a meccsen mindenki megmutathatja: az ARES azt, hogy tényleg nincs ellenfelük, a Komárom azt, hogy az őszi bajnoki a csillagok szerencsétlen együttállásának tudható be.”

Gyakorlatilag mind a két fél igazolta a saját helyzetére vonatkozó passzust. A vendégek változatos mérkőzésen, az utolsó harmadban fordítva szerezték meg a győzelmet, és ezzel alighanem már borítékolható a 100%-os szezon. Az SZPK ezúttal alaposan megnehezítette a fővárosiak dolgát, így ha a Kupa a vitrinbe kerül, Illésék alighanem elégedettek lesznek a szezonnal. A meccset némiképp beárnyékolta az idei szezon egyik nagy felfedezettjének, Darai Máténak az orrtörése. Jobbulást kívánunk!

Egerben a MEISE küzdelmes sikert aratott a Torpedo ellenében. Tették mindezt ismét kis létszámban, Sebők és Sashalmi hiányában. A győzelem nem forgott veszélyben, de a harmadik harmadban a gólarányért fogcsikorgatva küzdő Torpedo még jelentősen tudott kozmetikázni az eredményen, ezzel pedig tartják a hajszálnyi előnyt a Miskolc ellenében.

A Neumann szokásához híven nem rendezett gólfesztivált. A Miskolc már a 17. másodpercben vezetést szerzett, de a hazaiak még a harmad vége előtt fordítottak, és bár győzelmük nem forgott veszélyben, a Miskolc az elmúlt fordulókban szokásossá vált módon ismét szívós ellenfélnek bizonyult. A relatíve gól gazdag összecsapáson a kék-fehérek közül Pap járt az élen 3 találatával.

A Krokodilok már-már CH-t idéző módon egy 1-4-es harmaddal nyitottak, ráadásul Bedő, Dombauer, Pajor és Szabó sem volt jelen az összecsapáson. A Diamonds már a bronzérem biztos birtoklásának mámoros tudatával játszhat meccsein, lehetőséget adván az ifjabbaknak is, így a hazaiaknak sikerült megfordítani az összecsapást az U15-ös kiválóságok, Ressely Norbert és Zelei Kristóf hathatós közreműködésével.

Női OB1

MEISE – Phoenix 7 – 8
SZPK – ARES HC 6 – 2
White Sharks – Szolnok 3 – 7

A női OB1-ben finoman fogalmazva csonka fordulót rendeztek. Élre kívánkozik a Szolnok WS elleni győzelme, aminek folyományaként ismét a Tisza-partra kerül a bajnoki trófea, bár ehhez kellett a Szombathely ismételt távolléte is. A Kannibálok szokásuktól eltérően most nem olyan ambíciókkal érkeztek, hogy 25 gólt lőjenek, és a WSa szezon eddigi talán legjobb játékával egy fél győzelemként értékelhető vereséget könyvelhetett el a bajnokellenében.

Az SZPK 2 harmad küzdelmei után a harmadik harmadban húzták be a sikert a vizsgák és sérülések okán tizedelt ARES ellenében. Ezzel Lukácsék alighanem azt hitték, hogy  jelentős lépést tettek a bronzérem felé, azonban…

…azonban „szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik…” a középmezőnyből szélsebesen Phoenix madár emelkedik (ezzel a néhány sorral adózunk az érettségiző sporttársak gyötrelmeinek oltárán:) ). Mostanában már kvázi annyiszor dicsértük a Phoenixet, ahányszor a gép elé ültünk, de nem tehetünk mást. Egyszerűen tátva maradt a szánk, amikor megláttuk az eredményt, és jó párszor lenyomtuk az F5-öt, mire megbizonyosodtunk felőle. 2pont az Eger ellen, 1 a Szolnokkal szemben, tavasszal az SZPK legyőzése… semmi kétség nem fér hozzá, hogy a csapat nagyon megérdemli a tündérmesébe illő menetelés végén jó eséllyel náluk landoló bronzot! A harmadik harmadban 13 perc alatt lett 5-2-ről 5-8 az állás, Brigi és Vera ismét szenzációsat nyújtott, Bori pedig parádésan védett.

Férfi OB2

White Sharks – Szolnok 3 – 4
Szeged – ARES B 12 - 4
Phoenix – Veszprém 12 – 4
Dunaújváros – Kecskemét 7 – 6

Az OB2-ben is találkozott az első és a második, és a helyezéseknek megfelelően igazi rangadót vívtak egymással a felek. A WS igazolta, hogy egyáltalán nem volt véletlen az őszi bravúr, és hogy a csapat mindig fel tud nőni az ellenfél szintjéhez, még ha saját maguk egyelőre nem is tudják diktálni a tempót, ami a sok küzdelmes győzelemben egyértelműen tükröződik. A Kannibálok így már az Építőkön pezsgőzhettek egy nagyon megérdemelt bajnoki cím okán. A hazaiak már 3-1-re is vezettek, azonban nem tudták megtartani előnyüket, és ennek még nagy ára lehet az utolsó körben. A krónikához hozzátartozik Kollár és Huszti V3-as kiállítása a lefújás pillanataiban…

A Phoenix ismét magabiztos sikert könyvelhetett el, és megint 10 fölött termelt. Németh 6, Rácz D. 5 ponttal vette ki részét a sikerből, aminek kárvallotjai ezúttal a Gyíkok voltak. A Phoenixet még egy szolnoki pontszerzés választja el az egyenes ágon való feljutástól.

Az ARES B viszont Szegeden nemhogy nem tudott győzni, de egyenesen alig tudott kiállni, aminek eredménye egy sima vereség lett, és ezzel már biztossá vált a 9 és 10. helyek sorsa is.

A Dunaújváros tovább folytatja a tavaszi menetelést. A Kecskemét elleni 7-6-os sikerrel már egyértelműen az élbolyra zárkóznak, a vendégeket pedig alighanem megfosztották a 4. hely reményétől, ami a Triton ellen ezen a hétvégén dőlhetett volna el. Jövőre már komolyan számolnia kell az ellenfeleknek az Újvárossal, akár a dobogós helyek tekintetében is. A Kecskemét nem titkoltan élvezi szimpátiánkat, így kicsit sajnáljuk, hogy az utolsó körben nem vívhattak egy ki-ki meccset a Tritonnal, de szezonjukra mindenképpen büszkék lehetnek Tóthék!

2 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr78472680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant 88 2008.05.16. 20:15:37

Szokás szerinti jó ősszefoglaló, köszönöm!

Sharky 2008.05.17. 22:00:00

jó cikkek de én úgy tudom neumann-miskolc forduló volt most, nem miskolc-neumann:) bár részletkérdés
süti beállítások módosítása