Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - Célba érés

2008.05.21. 18:13 Floorballer

Ünneplés, pezsgőzés, búcsúzás, mámor, könnyek, düh, csalódás, lézengés, rekordok, küzdés, felszabadulás, megváltás, meglepetés, papírforma… azaz búcsúzott a 2007/2008-as szezon. És tette mindezt igen stílusosan. Hű képe ez a forduló az egész felejthetetlen évadnak: megvolt benne minden, ami oly jellemző kis mikroközösségünk hétköznapjaira! A felszabadult nyár eleji hangulatot elsősorban az igen elszabadult góltermésben lehet tetten érni, ugyanis szinte minden meccsen ipari mennyiségű találat esett.


Férfi OB1

MEISE – SZPK  8 - 15
ARES HC/Top Floor – IBK CH 9- 5
Miskolc – Debrecen 4 - 10
Diamonds – Torpedo 5 - 4
Neumann – Dunai Krokodilok 11 - 4


Az első négy hely sorsa már borítékolható volt, így csak az volt a kérdés, hogy ki miként fejezheti be a szezont. Az ARES a várakozásoknak megfelelően egy újabb győzelemmel teljesítette be idei sorsát: 100% és 200 gól. Ennyi volt csak a kívánság, és bár kicsit nehezen született meg a történelmi találat, de Farkas Laci végül bevitte a tust, ezzel az ARES igen magasra tette a lécet saját maga a jövő bajnokai számára. A CH is szépen búcsúzott, hiszen játékban sokáig egyenrangú partnere volt Nádoréknak, ám végül mégis fejet kellett hajtaniuk Kelemen Gábor utolsó ujjatlanban töltött bajnokiján.

Az SZPK az elmúlt hetek punnyadása után összekaparta magát és igazi gólfesztivál keretében győzték le a szezont alighanem egészen másként tervező Eger csapatát. Tették mindezt péntek délután idegenben. A MEISE 8 gólig jutott, ami idén nem sokszor adatott meg nekik, de ez is kevésnek bizonyult, az úthenger ugyanis ezúttal nem hogy 2-esbe, de egyenesen 3-asba kapcsolta a sebességet. Illéséknek jöhet az MK döntő, Rabéknak pedig a szervezés és építkezés.

A Diamonds nagy fiestát rendezett Kartalon: szinte minden szülő, rokon, haver és U játékos is jelen volt a felbecsülhetetlen értékű bronz megünneplésén. A Torpedo valósággal az életéért küzdött, hiszen a Miskolc előző nap 6 góllal maradt alul a Nagy Lászlót búcsúztató Debrecen ellenében, így Bokoréknak egy maximum 3 gólos vereség kellett a 9. hely megszerzéséhez. Ezt olyannyira túlteljesítették, hogy kis híján egy döntetlent is sikerült kiharcolni a Gyémántok ellenében.

Az alsóbb régiókban a helyezések sorsáról végül az utolsó meccs döntött, amelyen a Neumann hazai pályán fogadta a Krokodilok csapatát. Éreztük az előzetesben, hogy Ágostonékat alighanem jobban fogja motiválni az 5. hely, mint a kétszeres bajnokot – ráadásul a Krokodilok mereven ragaszkodnak az egy jó egy rossz szériához, és éppen a rossz volt soron -, de ennek ellenére csak többszöri megerősítés után voltunk hajlandóak elhinni az eredményt. Többször írtuk, hogy előbb utóbb ki kell jönnie statisztikailag a Neumann támadóiban benne ragadt gólok arzenáljának, de Odorék hétről-hétre ránk cáfoltak. Most azonban 11 találatig jutottak a tavalyhoz hasonlóan idén is parádés tavaszt futó teljesen felszabadult kékek: Jesch 3+3-al vitte a prímet, de behúzta a „hat-trick”-et Schauer is. Ezzel a Neumann az 5., a Krokodilok a 6. helyen végeztek.

Női OB1

ARES – IBK CH 1 – 5
MEISE – SZPK 6 – 5
Triton – Debrecen 2 - 12
Szolnok – Phoenix 6 – 6
Szombathely – White Sharks 16 – 3


A gömb megörvendeztetett minket egy egészen figyelemre méltó találattal, ugyanis jóslatunknak megfelelően a Phoenix feltette az i-re a pontot és 1 ponttal tért haza Szolnokról, a bajnok otthonából. Ezzel nemhogy elkönyvelt egy bravúrt az ifjú alakulat, nemhogy bebiztosította az elképesztő sikernek számító bronz érmet, de egyenesen veretlen maradt tavasszal, és bár még nem számoltunk pontosan utána, de elképzelhető, hogy a tavasz bajnokainak is mondhatják magukat Varsányi Zsuzsa lányai. Alighanem jövőre már a végelszámolásnál is számítani kell Radácsiékra! Apropó Radácsi Brigi: 100 pont csak a bajnokságban! Ehhez nem kell kommentár, talán Wayne Gretzky NHL-es csúcsához lehet csak mérni a szinte elérhetetlen rekordot… Vagy tekinthetjük egy szép kihívásnak például Nádor Krisztián számára!:) Sokadszorra is jár a kalaplengetés és a díszsortűz!

Ahogy jár a Cannibals-nak is, mert miután nehézzé tették maguknak ősszel a címvédést, végül ismét révbe értek, és komoly az esély rá, hogy zsinórban harmadszor is duplázhatnak majd a kupadöntőn.

Az Eger is kiemelkedő szezont zárt, igazán sajnálhatják, hogy mindez nem nyilvánult meg legalább egy elnyert címben. Az előrelépés így is megvolt, hiszen a tavalyi bronzot idén ezüstre cserélhették, és jövőre ismét megpróbálhatják a nagy cél elérését Susztákék. Az SZPK büszke lehet a szezonjára és annak ilyen lezárására! Lukács Csaba sokat lépett elő a lányokkal, és bár volt pár kisiklás az év során, az összkép igencsak fényes. Jövőre ismét éremért küzdhet a csapat.

A CH ezúttal könnyen nyert az ARES ellen, így első szezonjukat a 6. helyen zárhatták. Ez alighanem a kitűzött céllal nagyjából egyezik is, hiszen elnézve az év történéseit, ennél előbbre végezni nem lett volna reális. A csapatépítés éve megvolt, jövőre már komolyodhatnak is az elvárások. Ahogy az ARES-nál is, hiszen ők is új csapatot építettek, és egész évben kapus gondokkal küzdöttek, ami csak év végére oldódott meg.

A Debrecen a második harmadban mutatott elsöprő játékával (0-10) kiütötte a másik két harmadban egyenrangú ellenfélként küzdő Triton csapatát, ezzel bebiztosította a 7. helyet és az előrelépést. A Triton hoszabb-rövidebb ideig már mutat bíztató jeleket, de egy harmadnyi kihagyás még az ilyen meccseken is kiütést jelent továbbra is.

A WS keserves szezonja sem nyert el szép befejezést. Kovács Vivien vezérletével a mindössze 6 fővel felálló többre hivatott Szombathely valósággal kifilézte a cápákat. Már az első percben hullottak a gólok, de a későbbiek során sem vettek vissza a tempóból a hazaiak. A vége 16-3, de ezzel az évvel valószínűleg egyik csapat sem túl boldog.

Férfi OB2

 
ARES B – Dunaújváros 4 - 14
Triton – Kecskemét 14 - 3
Szolnok – Phoenix 7 - 9
Szombathely – White Sharks 0 – 1 (6. percben félbe szakadt)
Veszprém – Szeged 9 – 3


Az OB2-ben voltak hátra a legfontosabb dolgok. Az alsó régiókban már minden letisztult, a két osztályozós helyre az ARES B és a Szeged „ért oda”. Ráadásul a búcsú sem sikerült túl fényesre. Előbbiek a tavaszra parádés formába lendülő Újváros ellenében szaladtak bele egy 10 gólos vereségbe, utóbbiak Veszprémben maradtak alul. A Gyíkok így győzelemmel zárhatták az évet, de jövőre alighanem jobb szereplésben bíznak Kovácsék.

Az élbolyhoz közeledvén a következő kérdés a Triton – Kecskemét párviadal során dőlt el, azaz a Kecskemét bízhat-e még a 4. helyben? Nos nem tehette. Sok hiányzóval állt fel a csapat utolsó OB2-es bajnokijára – erre még majd külön postban visszatérünk – többek közt Geredy Kornél és a kapus: Szabó László sem utazhatott el a fővárosba. Ez utóbbinak különösen nagy jelentősége volt, ugyanis a hiányzók nélkül felálló Triton hosszú idő után ismét megrázta magát, és 14 gólig meg sem állt. A hazaiak kapujában először védett végig egész meccset Urai Dávid, és tette mindezt kiváló formában. A Kecskemétnek tehát nem jött össze a szép búcsú, de aligha erre kell majd emlékezniük! Büszkék lehetnek szezonjukra Tóthék. A Tritonnak viszont erre kell majd emlékeznie, mert az utóbbi időkben bizony jócskán kijutott nekik az élet kevésbé habos oldalából, és az osztályozó előtt jól jöhetett az önbizalom növelő siker.

A második helyről a Szolnok – Phoenix és a Szombathely – WS párharcok döntöttek. Ez utóbbi került korábban megrendezésre, és jóval korábban be is fejeződött. A Szombathely 7 mezőnyjátékossal vágott neki a meccsnek, de nem vigyáztak eléggé a szabálykönyv ama paragrafusára, mely kimondja, hogy 3+1 embernek azért mindig játékra késznek kell lennie. Kiállítás utáni reklamálásért piros lap, majd további sportszerűtlen megnyilvánulásért újabb piros lap villant, ezzel el is fogyott a létszám… A blog 1. számú szabálya, hogy nem írunk negatívumokat senkiről – legfeljebb a poénnak szánt szösszenetekben – így most a Szombathely idei szezonjával kapcsolatban is a pozitívumokat írnánk le: ________ ________ ______ _______ _ _ _ _______ _ ______________ .

A WS mindent megtett, amit tudott, ismét nyert, így már csak a Szolnok –Phoenix mérkőzés volt hátra. Egyértelmű, hogy míg a Phoenix fennállása legfontosabb meccsére készült, addig a Kannibálokat maximum a veretlenség motiválhatta, hiszen a 200 gól elérése nem lehetett kérdés. Az ünnepi hangulat magával ragadta az ezúttal kivétel nélkül játéklehetőséghez jutó hazai játékosokat, és a fanatikus elánnal küzdő vendégek ezzel behúzták az ezüsthöz szükséges két pontot. Strauss Tamás 3+3-al zárta a meccset, a vendégeknél pedig Németh Zoltán vállalt 4 találatával oroszlánrészt a győzelemből. Ezzel a Phoenix egyenes ágon került az első osztályba, míg a WS számára a Miskolc, a Triton számára pedig a Torpedo jelenti a következő akadályt.


(A tabellákért köszönet ismét a CH és a Phoenix honlapnak!!)

14 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr1480967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Journeymen 2008.05.21. 19:59:41

A hétvégén parádézó Tritonos kapus neve helyesen leírva: URAI DÁVID :D
Jegyezzük meg a nevét, később még jól jöhet:)

Füfke 2008.05.21. 23:08:32

A mostani blog legfontosabb mondata!

"Tették mindezt péntek délután idegenben."

Mindent lehet, csak akarni kell tisztelt floorballosok! Péntek, 200km, éles meccs....!!!

szg01 2008.05.22. 10:32:46

Jegyezzük meg?????
Jól jöhet????
.......
Kegyvesztett lettem...éreztem én :((((

Journeymen 2008.05.22. 10:51:11

Tudtam hogy harapni fogsz rá:)

Sharky#54 2008.05.22. 11:44:49

szg01:
Hát az igazi csillagok örökké ragyognak

te valaha játszottál? milyen poszton is? :))

Ági 2008.05.22. 15:28:48

Köszi az egész éves kristálygömböt meg dióhéjat... én nagyon imádtam mindegyiket :)
Remélem jövőre is lesznek.

Kellemet nyarat és jó pihenést Floorballer(ek)!!

Ági 2008.05.22. 15:38:40

Köszi az egész éves kristálygömböt meg dióhéjat... én nagyon imádtam mindegyiket :)
Remélem jövőre is lesznek.

Kellemet nyarat és jó pihenést Floorballer(ek)!!

Nádor K 2008.05.22. 15:53:30

Köszi az egész éves szerkesztést.Velünk sok jó történt,úgyhogy egész évben vártam a híreket,írásokat.Remélem írtok a nyár alatt is,mert nekünk most jön az igazi komoly megmérettetés.Ausztria open-elit ....Ek selejtező....Lesz dolgunk bőven.

floorballek 2008.05.22. 19:00:48

hajrá ARES :)
A Legenda tovább szárnyal :)

Lapointe 2008.05.23. 10:08:04

Köszönjük mi is!

XY 2008.05.23. 15:07:34

Hellóka!
A szolnoknak még van egy meccse a szövetség elött, mégpedig a szombathelyi!
Nem hülyeségből nem mentek el, hanem volt ok!
Ebben még döntés vátható! Szóval a tabella helytelen!
:o)

Zsiki 2008.05.23. 15:16:47

Lehet hogy a szövetség előtt van a meccs és lehet nem igazán pontos a tabella, de az érem már a nyakunkban van... Van ez így...:P :D
süti beállítások módosítása