Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Csak egy maradhat - osztályozók előtt

2008.05.23. 22:14 Floorballer

Osztályozó… osztályozni… szétválasztani, kiválogatni, kategorizálni, szelektálni, minősíteni, megfelelőnek találtatni… az ember ízlelgeti a szót. A szót, amely eleve valahogy komolyságot sugároz. Szinte magunk előtt látjuk a magas pulpitus mögött magát a Nagy Osztályozót, aki hosszú szakállal és ősz parókában méltóságteljesen ül, és eldönti ki az, ki megkérdőjelezhetetlenül méltó a tisztségre. Talán az osztály szó teszi, de van valami iskolás utózöngéje is a dolognak: a végső felmérés, az érettségi… vagy a pótvizsga… kinek mi.

Semmihez sem hasonlítható ez. Sokaknak már csak egy kolonc a szezon végén, a legtöbbeket nem érinti. Mégis ez az a párharc, aminek tétje összehasonlíthatatlan bármi mással. Egy bajnoki döntő után felébredhetünk másnaposan, zúgó fejjel, és csak a falon lógó érem győz meg minket arról, hogy valóban nem csak álmodtunk… vagy felébredhetünk kisírt szemekkel, depressziósan, csak hogy sajgó lábunkkal arrébb rúgjuk takarónk és fájdalmasan tekintsünk a szoba sarkába hajított ütő és agyonizzadt mez irányába… De utána jön az ősz, jön az új szezon, és újra nekivághatunk! És pár hét elteltével az egész csak egy emlék lesz.

Nem így az Osztályozó. A mogorva ősz úr kis kalapácsával ítélete után lecsap, és a zúgó tárgyalóteremben utána nincs helye fellebbezésnek… a sorsod eldöntetik, és a következmény nem egy napra, nem is egy hétre szól. Minimum egy évre! Mert 6x20 perced van, hogy megmutasd: méltó vagy az első osztályra, hogy nem véletlenül kerültél oda, nem a szerencse, a sorsolás szeszélye vagy isteni közbenjárás útján csípted meg a helyet: megharcoltál érte! És aki elbukik, annak sorsát ez a 120 perc legalább 1 évig végig fogja kísérni… mert az, aki a meccs utáni nap kijózanodva ébred és az, aki a könnycseppeket kitörölve, nem ugyanott vághat neki az ősznek…

Két fél, 2 meccs, 6 harmad, 2 osztály… és a végén csak egy maradhat.  A kalapács a levegőbe emelkedik, az ítélet pedig hamarosan megszületik…



Triton – Torpedo
Május 24. 17:30, Törökbálint

Az osztályozóknak mindig a magasabb divízióban szereplő csapat az esélyese, mellettük szól a rutin, a nagyobb tempóhoz és keményebb küzdelemhez szokottság. Van azonban egy nem elhanyagolható faktor a másik fél mellett is. Az alacsonyabb osztálybeli csapat sikeres szezont zár rendszerint, győzelmekkel telit, az élbolyban zárta a szezont, szemben a kiesés elől menekülő ellenféllel. Ezen felül az alacsonyabb osztálybeli gárda csak nyerhet, vesztenivalója nincs, míg ellenfele a jelenlegi állapot fenntartásáért küzd, nincs plusz nyeremény, csak a veszteség elkerülése. Ugye mennyire másként hangzik?

Jelen esetben a Torpedo mellett van egy nagy nagy érv a Stekinger-Srankó-Bálint sor és a több éves OB1 rutin mellett: nevezetesen a Torpedo soha semmilyen körülmények közt nem esik ki, vagy ha mégis, akkor is az OB1-ben indul majd valahogy. Egyszerűen nincs magyar férfi floorball OB1 Torpedo nélkül!:) Ráadásul Bokorék a szezon vége felé alaposan összekapták magukat, és a Diamonds ellen kifejezetten jó játékkal rukkoltak elő. A Triton egy kiváló ősz után egy érthetetlen tavaszi rajtot vett, de év végére stabilizálódni látszik a gárda, ráadásul egy remek sikerből jönnek nagy lendülettel. Plusz bármikor képesek szinte bármire, ha elkapja őket a gépszíj... és mikor ha nem most? Jó meccs lesz. A Gömb már nyári szabadságát tölti, és éppen a Foci EB nevezett kereteit pásztázza, így a tétre való tekintettel nem is tippelnénk… győzzön a jobb!



24 komment

Címkék: floorball osztályozó

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr5484726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hyperboreios · http://www.torpedofloorball.hu/ 2008.05.24. 20:10:33

2 -1 lett a Torpedonak...

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.24. 22:38:33

Most...:D

Nagyon jó, hajtós meccs volt. Jövő héten találkozunk:D;)

szg01 2008.05.25. 00:52:41

Ennyire X szagú meccset nem láttam ezer éve.
Az X lett volna az igazságos...de jövő héten már nem lehet az :)

Sharky#54 2008.05.25. 01:27:12

Azért ma bizony látszott: a Torpedo nem Torpedo Sztárpi és Bokor nélkül:)

Makuki · http://makuki.world.com 2008.05.26. 10:51:18


Miskolc ws. Blog szerkesztők:

Hajrá Betyárok.

"A suszter maradjon annál a fánál amelyiket kapta"

Makuki · http://makuki.world.com 2008.05.26. 11:26:50

Egyáltalán nem kedves Cápák!

Ha sikerül egyszer feljutni OB1-be akkor majd lesz esélyetek egyszer sokára a dobogó közelébe is kerülni talán, de addig lakat a szátokra.
Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy nyert OB1-et. TopFloor, Szolnok, Eger, Krokodilok, Debrecen, Ares/TopFloor.

Ebben a felsorolásban nincs egy darab uszonyos jószág sem. Még mindig más szapulásával foglalkoztok saját oldalatokon, írjátok csak a Blog-ot és menjetek gyakorolni mert különben jövőre is OB2.

Floorballer 2008.05.26. 12:23:57

Most ha kimoderálnánk, akkor akighanem az lenne a baj, úgyhogy valószínűleg hiábavaló lenne. Kíméljétek már meg ezeket a hasábokat a más fórumokon ért sérelmek itteni megtorlásától!! Mi a franc közünk van ahhoz, hogy ki milyen oldalon mit írt másról??? Szerintem semmi...

A múltkori ?-es komment még nem volt érthető, de most már kibukott legalább: elementáris erővel tört ránk a megvilágsodás! És jót kacagtunk!:) Mégis honnan veszed, milyen bármi nemű alapod van arra, hogy leírd, WS-esek írják a blogot? Hogy bizonyos csapatokban poénkodnak ilyesmin? Legalább 10 embert tudnék mondani, akikről bizonyos körök tutira veszik, hogy ők írják és rendszeresen ugratják is ezzel:D Őszinte kíváncsisággal várjuk a bizonyítékokat és már előre mosolygunk. Különben is, teljesen mindegy hogy ki írja, mint már vagy 1000-szer megírtuk, és úgyis csak addig marad élvezetes és működőképes, amíg ez így is marad... mindegy, úgyis a falnak beszélünk, pedig már vagy egy év is eltelt...

És különben is miféle hátrányos megkülönböztetés ért benneteket, ami miatt így nekünkestek és roppant frappáns kamu nickekkel (?) és kamu mail címekkel szórakoztattok? Ha jól emlékszem a WS - Szolnokra például xközeli, de vendég fele hajló x-et tippeltünk. Ez barátok közt is telitalálat.

Összefoglalva: nem érdekel más fórumon kinek ki szólt be, itt semmi ilyesmi nem történt, úgyhogy fejezzük be de szaporán. Legyen már mindenkiben annyi gerinc, hogy nem totál ismeretlen kamu nickeken szólogat be. És végül, semmiféle utalás nemvolt az osztályozók kimenetelét illetően továbbá semelyik csapatot nem érte a teljesítményével összhangban nem álló megkülönböztetés vagy figyelem.

szg01 2008.05.26. 19:15:59

A blogot ÉN írom! kész ;)

Aki dicsőítő cikket akar magáról iratni, kérje el Ulicza Tomitól a kondíciós listát.
(másnak természetesen olcsóbban adjuk a dícséretet, szóval az ottani árból vegyetek le 10%-ot).
Apropó!
Kiss Balázs! Még nem utaltad át dícsérő szavainkért a 5230 ft-ot (ÁFÁ-val persze), mely az egész idény alatt (alaptalanul) hangoztattunk :).
Ha nem akarod,hogy a következő cikkben 4 potyát varjunk a nyakadba, 3 napon belül rendezd a tartozást!
UFF...
Beszéltem :))))))))))))))))))))))))

szg01 2008.05.26. 19:18:43

Nyelvtani javított verzió 1.0
A blogot ÉN írom! kész ;)

Aki dicsőítő cikket akar magáról iratni, kérje el Ulicza Tomitól a kondíciós listát.
(másnak természetesen olcsóbban adjuk a dícséretet, szóval az ottani árból vegyetek le 10%-ot).
Apropó!
Kiss Balázs! Még nem utaltad át dícsérő szavainkért AZ 5230 ft-ot (ÁFÁ-val persze), mely fedezi az egész idény alatt (alaptalanul) hangoztatott remeklésedet :).
Ha nem akarod,hogy a következő cikkben 4 potyát akasszunk a nyakadba, 3 napon belül rendezd a tartozást!
UFF...
Beszéltem :))))))))))))))))))))))))

kt#11 · http://rudasfloorballteam.hu 2008.05.26. 20:56:41

Kiss Balázs kiemelése után én is igen komolyan elgondolkoztam, hogy előfizetek erre a "szolgáltatásra". Tényleg, van prémium csomag? xD

szg01 2008.05.27. 01:09:23

Persze.
Kicsit drágább, de:
Ha MAXI szájzba kéred akkor:
-Te lehetsz az év játékosa
-Bekövetelünk a válogatottba
-Pletyka szinten összehozunk azzal a NŐI játékossal,akit csak akarsz
-Megpendítjük a svéd szerződés lehetőségét
-Minden héten te lehetsz a csapatod legjobbja
-Biztosítunk heti 5db rajongói levelet

Mindezt csupán 4990ft +ÁFA

RÚF ÁN!!!
:)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.27. 10:18:25

Az ÉV JÁTÉKOSA címre licit lesz:D

De vannak speciális csomagjaink is, azok még kidolgozás alatt vannak:D

Sharky-csomag:
-Minden meccsen te lehetsz a Neumann legjobbja xy szerint(szabdon válaszott személy, de mindig más:D)
-Felröppentjük a hírt, hogy eligazolsz a nyáron

Geri-csomag:
-Feldobjuk a hírt, hogy lesérültél és a csapatodat minden meccsén amikor nem vagy nagyon lehúzzuk, és hangsúlyozzuk a hiányodat.

Vígh Laci-csomag:
-Minden héten beírjuk a nevedben a fórumra, hogy mindneki olvassa el Nádor Krisz korábbi írását
-Jelölnek a Fegyelmi Bizottságba, de visszautasíthatod
(ez a csomag még kidolgozás alatt áll, Geri majd kiegészíti:D)

A továbbiakon még dolgozunk:D

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.05.27. 12:19:22

T_42 speciális csomag!
Csak most! Mindenkinek diszkont áron!
Csomag tartalma:
-1 egész női csapat (25 fős keret), korlátlan használattal
-edzői és bírói képesítés bármelyik osztályba
-meghívó akármelyik válogatottba (nőit is beleértve)
-minden meccsen a "meccs legjobbja" cím és elővásárlási lehetőség az év játékosa címre!
+ opció egy saját szurkolói oldalra/blogra ahol csak is te egyedül vagy a téma és mindenki dicsőít!

Most rendeljetek mert csak korlátozott számban áll rendelkezésre! Rendelni a T_42csomag@kamumail.com vagy a +3690-1-ULICZA számon lehet!
3800 Ft + ÁFA
:-))))))))))))))))

(bocsánat ha megsértettem valakit! ez mind csak poénkodás, és ha valaki azt érzi, hogy sértő számára, akkor tegye szóvá és kérem a blogírókat, hogy töröljék ezt az írást! köszönöm)

Sharky#54 2008.05.27. 12:21:16

Nem kell felröppenteni:))

Ulicza for President csomag nincs?:)

Sharky#54 2008.05.27. 12:30:38

ja nemsoká megnyitom a fogadási weboldalt, ahol lehet fogadni hogy melyik napon és melyik egyesületbe igazolok. A nyertesnek értékes nyeremények, plusz egy felejthetetlen vacsora Ulicza Tamással, szóval asszem csajoknak megéri tippelni!:)

Makuki · http://www.ulicza.world.com 2008.05.27. 13:02:22

Megtisztelő hogy fent maradhatott a hozzászólásom! Már ezért megérte erre járni.
A névtelenségről nevetséges anonim szerkesztőként írni. Bagoly mondja... Bár azt már tudni hogy nem érdekel téged az hogy mi történik más weblapokon azért a meccsekről az információt gyanítom örömmel vadászod onnan és ezen résszel semmi baj nem is lenne sőt! Ám. Ha már jársz más oldalakon is akkor ne kerülje el figyelmed hogy ezen oldalak hamarabb működtek mint az általad létrehozott összesítőlap.
Így illő lenne betartani szabályokat hogy ne sérts meg másokat mint ahogy azt már tetted egyszer-kétszer vélelmezhetően nem szándékosan de igen hatékonyan.
A névtelenségbe burkolózva és élvezve a floorballos társadalom egy központi honlap igényének mindent elsöprő szimpátiáját, bánj óvatosan az "ötletekkel", és a kioktatással.
Az meg hogy addig működik a blog míg ki nem derül a szerkesztő borulni látszik.

Sharky#54 2008.05.27. 13:09:51

na pont az ilyen gondolkodásmód miatt tartunk ott ahol és nem haladunk előre fele....

? 2008.05.27. 13:46:31

Ennek aztán semmi köze ehhez. Ettől még igen is haladunk előre. A célhoz vezető út hibákkal van kikövezve.Nem lehet mindenki bólogató kutyus.

Sharky#54 2008.05.27. 14:02:25

Nem a játékosoknak, csapatoknak kéne kritikusnak lennie, hanem a blognak. Itt az alapvető hozzáállási probléma. A sajtó általában könyörtelen:), itt mégis igyekszik nem az lenni, ehhez képest a csapatok támadnak folyamatosan, pedig aztán nekik csak a játékkal kéne törődniük és ha esetleg negatívat írnak valakiről, akkor a következő meccsen bebizonyítani az ellenkezőjét. De minimum tudomásul venni, hogy akár 1 embernek is ez a véleménye!

? 2008.05.27. 14:22:38

Jaj de aranyos ahogy azt írod, hogy a blognak kéne kritikusnak lenni -mintha nekik semmi közük nem lenne a floorballhoz- csak egyszerűen szakértők lennének. "Jót kacagtam"

Sharky#54 2008.05.27. 14:36:26

a legtöbb szakriporter, szakkommentátor kiöregedett játékos:)

R#8 2008.05.27. 14:48:05

Maki!
Inkább a fórumon, oké?

És mivel WS-s vagyok, garantálhatom, hogy nem körülünk írják a blogot!

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.28. 09:29:17

Laci: Erre a T_42 csomagra előfizetnék:D:D

Sharky: ha én fogadok és nyerek, kapok egy ingyenvacsorát?:D Vagy mi?:D
Mert akkor szerintem a Владивосток белый медведь csapatába igazolsz majd:D
(azaz a Vlagyivosztoki jegesmedvék:D)
Ha nincs ilyen, majd megalapítod, de nekem ez a tippem:D

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.05.28. 13:34:35

még se e-mailt és se telefont nem kaptam! :) siess Tomi, mert rohamosan fogy! :D
süti beállítások módosítása