Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ez volt 2007/2008: Jadberg Női OB1

2008.06.24. 13:15 Floorballer

2 nap szünet van a foci EB-n, és már vagy két hét szünet volt a floorballos postok tekintetében, így az izzasztó melegben lehuppanunk a billentyűzet mellé, és megpróbálunk némi életet lehelni az „off-season” pangó, párás légkörébe.

Udvarias módon előrevesszük a hölgyek idei pontvadászatát. Lényegében semmi meglepetés nem történt, hiszen a Szolnok begyűjtötte ismét a „duplát”, azaz a Magyar Kupát és a bajnoki címet is. Tegyük hozzá rögtön: megérdemelten!

Mindezt azonban úgy tették, hogy bőven maradt izgalom a végső győztes kilétét illetően is, valamint mindig volt olyan csapat, amely átmenetileg magára tudta irányítani a figyelmet.

1. fejezet: Bevezető 

A szezonkezdet még a papírformának megfelelően zajlott: a MEISE hozta a kötelező sikereket, méghozzá olyan imponáló magabiztossággal – szinte kapott gólok nélkül -, hogy érezhettük, a Szolnoknak valódi kihívója akad. Eközben a Szolnok sem tétlenkedett, de a szokásosnál kicsit döcögősebben gyűltek a pontok. Viszont gyűltek, így jó pár fordulón át úgy tűnt, hogy a hullámvölgy csak a reményt csillantja fel az üldözők előtt, mivel a gyengébb formát mutató Kannibálok is erősebbek a mezőnynél. 

A mezőny azonban mocorogni kezdett: a Szombathely létszámbeli gondokkal küzdött, a Phoenix és az SZPK helyenként kiemelkedő játékkal rukkolt elő, a CH pedig sziklaszilárdan védekezett, joggal hihettük: idővel elkezdenek gólokat is lőni. A Szombathely – Phoenix 9 – 7 és az SZPK – Szombathely 7 – 7 eredményeket még a vasiak botlásainak tekintettük, de később kiderült, bizony nagyot tévedtünk. Az SZPK – Phoenix 12 – 4 ekkor még azt jelezte, hogy a narancsosoktól várhatjuk idén az igazi áttörést, és a Phoenixnek kicsit még majd várnia kell. Így jutottunk el a vízválasztó 7. fordulóig… A fordulóig, amelyben az SZPK 14 gólt lőtt a Debrecennek, ezzel megmutatva, hogy bizony van olyan szinten a csapat, hogy a tavaly még éles meccseket jelentő ellenfeleket könnyedén tömje ki. A fordulóig, amelyben a kezdő fiatalok a Radácsi – Szarvas páros vezérletével legyőzték az ARES-t, egyértelműen jelezvén, hogy merre tart a gárda. A fordulóig, benne a nagy visszhangot kiváltó Szombathely – Szolnok összecsapással, ahol a Kannibálok bizony vereséget szenvedtek, ezzel nyílttá téve a bajnokságot. 

2. fejezet: A Phoenix hetei 

Külön fejezetet kell szentelnünk az ősz végére mámoros magaslatokba emelkedő Phoenix csapatának. Két fordulón belül megszorongatták az Eger csapatát (akik csak nagy harcban tudták megfordítani a meccset), majd 1 ponttal lettek gazdagabbak a Szolnok ellen. Ezzel egyrészt az Eger előnnyel várhatta a folytatást, másrészt a Phoenix is éremért . A Szolnok erejét azonban jól mutatta, hogy az igazán sorsdöntő meccsre, az Eger elleni rangadóra összeszedték magukat, és 6 – 4-re győzni tudtak. 

3. fejezet: Út a döntőig 

Ekkorra már nyilvánvalóvá vált, hogy a tavaszi Eger – Szolnok lesz az év meccse, egyszersmind a bajnoki döntő. Addig viszont volt vissza pár forduló… Kezdésképpen a Szolnok vereséget szenvedett Komáromban, ezzel 3 pont előnyt adva Papp Peti lányainak. Így a „bajnoki döntő” akár tétnélküli is lehetett volna, hiszen az Eger láthatólag képes lett volna rá, hogy legyőzze a többi ellenfelet, ha azon múlik a bajnoki cím. A drámai fordulat azonban egy sportorvosi kapcsán érkezett el, és így Susztákék az ARES elleni 6 gólos sikert kénytelenek voltak egy 5 gólos vereségre cserélni, a  3 pontos előny pedig éppen látótávolságnyira, 1 pontra csökkent. Ezzel egyidőben az SZPK is az asztal mellett győzte le a Szombathelyt, a pályán pedig továbbra sem hibáztak. 

4. fejezet: A döntő ütközet 

Eger – Szolnok 3 – 4. Óriási várakozás, nagy felvezetés, nagy csata. A tét rányomta bélyegét a játékra, de a végletekig kiélezett volt a küzdelem. Büntetők maradtak ki, csattogtak a vasak, Antal Anita pedig 3+1-el eldöntötte. Papp Peti azt mondta, hogy ha kétszer kikapnak a Szolnoktól, akkor még nem jött el az idő. Kétszer kikaptak… Strauss Tamás lányai pedig ismét a legfontosabb pillanatokban összpontosítottak. Ebben a fordulóban lehetett érezni, hogy innen már csak valami nagy meglepetés változtathatja meg a végkimenetelt. Az pedig nem jött el.

5. fejezet: Levezetés, avagy Phoenix vs. SZPK 

A hátralevő fordulókban a kérdés az volt, hogy az SZPK vagy a Phoenix, esetleg a Szombathely lesz-e a bronzérmes, valamint hogy a Szolnok botlik-e még. A Szolnok nem botlott, a Szolnok – Szombathely mérkőzésre sor sem került, így az arany ismét a szokott helyre került. Az SZPK vereséget szenvedett a CH-tól, és a sorsdöntő meccsen a hátrányból felálló Phoenix ellen is. Tavaszra kicsit elfáradtak Lukács Csaba tanítványai. Varsányi Zsuzsa lányai ezt követően már teljes eufóriában fejezhették be az évet, amit egy egri diadallal és egy szolnoki pontszerzéssel koronáztak meg, megérdemelvén megszerezve a bronz érmet. 

Epilógus 

Az idei év új szelek eljövetelének előhírnöke volt. A szokott élcsapatok mellett egyre több női gárda erősödik meg, és terebélyesedik az utánpótlás is. Hosszú évek munkája után az SZPK a Tanár Úr vezérletével rátalált a nyerő ösvényre, Varsányi Zsuzsa pedig szinte a semmiből építette újjá a két klasszis köré csapatát fantasztikus sikert elérvén. Egerben és Szolnokon továbbra is minden a megszokott rendben zajlik. Papp Petiék láthatólag egyre erősödnek, a generációk keveredése csak tovább erősíti a csapatot, ahol számos tehetség robbant be a köztudatba. Szombathelyen az egykori sikerek egyre messzebb vannak, a létszám pedig egyre csökken, így Kovácséknak elképzelhető, hogy át kell adniuk helyüket az élbolyban az ifjú titánoknak. A CH és az ARES egyelőre még formálódik, de mind a kettőben benne van egy kiugró szezon. Ehhez előbbinek gólokra, utóbbinak elsősorban megbízható kapusra lesz szüksége. A Debrecen idén előbbre lépett, és az alsóház éllovasává vált a WS legyőzésével. A WS és a Triton még nem megbízható, fellángolásaik vannak, de még hosszú az út, amíg ezek a lángocskák futótűzzé válnak. Összességében remek női szezont zártunk, a legizgalmasabb felnőtt bajnokság idén az övék volt. Egyetlen hiányérzetünk a bajnokság kimenetelét minden tekintetben befolyásoló pályán kívüli események miatt lehet…

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball noi ez volt 2007/2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr28536828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása