Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ez volt 2007/2008: OB2 Dream Team

2008.07.04. 11:00 Floorballer

Letörlünk egy-két izzadtságcseppet a homlokunkról, lassan lélegezve megállítjuk kezünk remegését, és pár álmatlan éjszaka után hozzálátunk annak a cikknek a prezentálásához, amelynek esetében gyakorlatilag tuti a bukás: igen, ez bizony az OB2 Dream Team. Itt egyszerűen annyi lehetőségünk van, hogy szemernyi kétség nincs afelől: lesz aki kimarad, és lesz aki – gyakorlatilag mindenki – legalább egy poszton másként döntött volna. A csapatkiválasztásának nehézségeit és a követendő alapelveket már taglaltuk a sorozat előző darabjában, így most neki is látnánk: 

A kapus poszton nincsenek kétségeink. Vincze Tamás idén is - ahogy tavaly is - nálunk a legjobbnak bizonyult. Sok szép jövő előtt álló tehetség tűnt fel ( Kiss Dunaújvárosból vagy Bödő Szegedről, tavaszra lesérült az ősszel remeklő Szabó), de az első helyen továbbra is őt látjuk. A White Sharks tavalyi apátiából való feltámadásában nem kis részt vállalt, mindössze 4 góllal kapott többet, mint a legkevesebb hálórezdülést detektáló Kannibálok annak ellenére, hogy teljesen nyilvánvalóan jóval több lövés záporozott kapujára. Mégsem ezért raktuk a csapatba, hanem mert a rangadókon és a sorsdöntő meccseken rendre kimagaslót nyújtott. 4 gólnál többet igazi derbin ( Szolnok, Triton, Phoenix, Miskolc) csak egyszer kapott. Többek szerint régóta az OB1-ben lenne a helye, most eljön az idő, hogy próbára tegye magát! 

A védelemben 4 jelöltünk van. Két csapat egy-egy védőpárja, és gyakorlatilag bármelyik 6 lehetséges kombináció megállná a helyét választásként. Nevesítve, a WS-ből a Huszti – Kácl és a Szolnok Kovács – Strauss párosairól van szó. 

Az egyik helyre Huszti Pétert tesszük. A WS indulásakor úgy tűnt, hogy csak rövid kirándulást tesz a válogatott játékos az OB2-ben, és hamar visszavezeti csapatát az első osztályba. Aztán ez majdnem sikerült, majd még néhányszor majdnem… Idén azonban a csapat összeállt, és Huszti talán legjobb OB2-es szezonját futotta. Védőként csapata legeredményesebb játékosa volt, és sokszor szerzett gólokat sorsdöntő helyzetekben. A nagy meccseken hibátlanul játszó Kácl-al szemben a „könnyebb” mérkőzéseken is maximálisan koncentrált és jóval kevesebbet hiányzott társánál. 

Párjául – vállalván, hogy az összhang esetleg nem lenne tökéletes:) – Strauss Tamást állítjuk. A Kannibálok vezéregyénisége pontosan olyan teljesítményt nyújtott, amilyenre előzetesen számítani lehetett. Számolatlanul szerezte a pontokat – valószínűleg a legtöbbet az OB2-ben -, szervezte a csapat játékát, ha nagyon kellett egyéni megmozdulásokból is káprázatos gólokat ért el. Kovács Áron mellette bizonyította, hogy az ország egyik legjobb védőjévé válhat, nélküle aligha muzsikálhatott volna úgy a támadó szekció, ahogy tette azt. Elsősorban a szervező szerep miatt tettük le Tamás mellett a voksot. 

A támadó hármasnál a védelemben elhelyezkedő rutinnal szemben a fiatalság dominál. 

Bagdi Attilával kezdődik a sor. A szélvészgyors támadó a Szolnok támadósorában a Fanatizmus maga. Fáradhatatlanul gyűjti és passzolja tovább a labdákat, meg nem áll egy pillanatra sem. Különösen sebessége és szemmel látható elszántsága emeli ki. 

 

 

A Phoenix idei kiemelkedő szereplése is helyért kiált. A gárda elsősorban csapatként funkcionál jól, így nehéz kiemelni egy-egy embert, de Németh Zoltánnak helye van az álomsorunkban. Az ifjoncok kapitánya minden tekintetben maradandót alkotott az idén, egyértelműen csapata vezéregyénisége a ponterős támadó. Legemlékezetesebb teljesítményét talán az SZPK elleni kupameccsen nyújtotta. 

 

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban Kollár Csaba, a Motor. Többek véleménye szerint a Szolnok félelmetes támadó alakulatának mozgatórugója, a legtöbbet dolgozó játékos, akinek bőven akad védekező feladata is. Az egész pályát bejátssza, és ha arra kerül a sor, a befejezéseknél is jeleskedik. Nálunk ő az év játékosa. 

Az év csapata könnyen lehetne a Szolnok, de ezzel a címmel nem feltétlen a legjobb teljesítményt szokás jutalmazni, azt a bajnoki cím hivatott jelezni. Mi a Kecskemétet tüntetnénk ki ezzel a titulussal. Az újonc gárda bátor és szimpatikus játékkal sok ellenfelét meglepte, év végre a korábban érinthetetlennek tűnt első négy hely elérésének reménye is felcsillant. Tóth Imre remek csapatot rakott össze, kombinatív, villámgyors támadójátékuk élményszámba ment, és a „nagyokat” is megszorongatták. Személyes szimpátiánkat már rég kivívta a sportszerű csapat, sajnáljuk, hogy jövőre nem láthatjuk őket az OB2-ben.

 

3 komment

Címkék: floorball alomcsapat ob2 ez volt 2007/2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr77551113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.07.04. 12:58:24

Jó összeállítás:)
Mondhatnám, hogy tőlünk és a Kecskemétből is lehetett volna egy-egy támadó, vagy hogy Kacl-nek és Kovács Áronnak is ott lenne a helye, de ez a sor van annyira jó, hogy ők már nem fértek be.
Jó év volt (nekünk spec nem, de ez mellékes most:D), szerintem idén az ob-2 elég izgalmasra sikerült, leszámítva az első helyet, amit a Szolnok kérdés nélkül, megérdemelten gyűjtött be.
Jövőre Ob-1-ben találkozunk:);)

szg01 2008.07.04. 18:04:51

Abszolút korrekt DREAM TEAM, gratula a bekerülteknek, megérdemelték!!!
Sokatokkal találkozunk jővőre OB1-ben,akikkel nem, azoknak üzenem, hogy mindenki hiányozni fog!!! :(
Balázska!!! Itt a lehetőség. Mostantól TE VAGY A LEGJOBB ;) Mutasd meg, hogy így van!!! :)

Croissant 88 2008.07.04. 23:25:01

Oké főnök, rajta leszek az ügyön :)
süti beállítások módosítása