Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Játékosból edző, Mesehősből Cápa - Aki válaszol: Kelemen Gábor

2008.07.24. 10:43 Floorballer

A magyar floorball egyik legközismertebb egyéniségét, Kelemen Gábort kérdeztük. A veterán játékos sok-sok Arcadomos – CH-s év után az ujjatlan mezt taktikai táblára cserélte, a piros-fekete szerelést pedig kék-fehérre, hogy játékának élményétől se fossza meg a nézőket. Emellett az egyik legelismertebb és legtöbbet foglalkoztatott hazai játékvezető, aki nemzetközi karrier küszöbén is áll. Épp elég dolog történt vele ahhoz, hogy külön postot kapjon: 

FFR: - Hogyan kerültél kapcsolatba a sportággal? Mikor és hol kezdted játékos pályafutásodat?

K.G.: - Gimnázium harmadik osztályában az éppen gyakorlati idejét nálunk töltő Vizsnyicai Péter nem bírt a társasággal, ezért megpróbálta az osztályt valahogy lekötni. Hát engem lekötött: teljesen elvarázsolt a játék, azóta sem sikerült hosszabb időre eltávolodnom ettől a hihetetlen dinamikus és látványos sporttól. Sőt a kézilabdát hagytam érte abba. 

FFR: - Hogy kerültél az akkori Arcadom SE-hez annak idején? 

K.G.: - Kisebb kitérőt tettem a sporttól, a férj és apa szerepre cseréltem az ütőt, papucsra a sportcipőt. De a napi feszültség levezetése nehezen ment sportolás nélkül, és a többé-kevésbé régi új baráti társaság visszahívott játszani.

FFR: - Mire emlékszel legszívesebben eddigi floorballos élményeidből? 

K.G.: - A kezdetre, az újrakezdésre, Wroclávra, a B válogatot majdnem sikerére Debrecenben és a csapattársaim felnövésére.

FFR: - Mit tartasz a legnagyobb sikerednek? 

K.G.: - Azt, hogy a mai napig játékosként élvezem a játékot. 

FFR: - Mi a legnegatívabb élményed játékosként? 

K.G.: - Valami Mikulás kupán a bíráskodás, de az már a sportunk történelme. 

FFR: - Van valami, ami úgy érzed kimaradt az Arcadomos – CH-s időkből?

K.G.: - Hát erre nem tudok igazából válaszolni, hiszen még folyamatban vannak azok az idők. Majd 15-20 év múlva kielégítő válasz tudok adni. 

FFR: - A csapatban köztudottan rendszeresen ki voltál téve a társak zrikáinak, most mégis te leszel az edzőjük. Minek köszönhető a váltás, és mennyire lesz zökkenőmentes érzésed szerint? 

K.G.: - Mindenkinek az életében eljön az idő, amikor át kell adnia a fiatalabb játékosoknak a csapatban a helyet. A legidősebb csapattársamnál is majd 8, a legfiatalabbnál pedig 16 évvel vagyok idősebb. A zrikálás talán főleg ennek köszönhető. 

Úgy segíthetem Őket a továbbiakban, hogy edzésen és a mérkőzéseken a kispadról irányítom, dirigálom a munkájukat. Így ez a furcsa kapcsolat még a segítségemre is van, hiszen összekovácsolja a csapatot egy ember „ellen”, de egy célért: a Győzelemért. Ha rendesen edzenek, játszanak, olyan dologgal ajándékozzák meg majd a csapatot és engem, amivel azelőtt soha. 

FFR: - Az, hogy kapsz egy másik fél csapatot is, nehezíti az edzőként való debütálásod, vagy könnyíti, hogy a változó csapat egy része nem játszótársként tekint rád eleve? 

K.G.: - A tengernyi játékos nagy segítség, hiszen én válogathatom össze a csapat azon magját, akik a mérkőzésen képviselhetik a csapatot. Nincs CH és nincs Triton, egy csapat van. Mindenki egyenlő és mindenkinek bizonyítania kell az alkalmasságát arra, hogy bekerülhessen és felhúzhassa a csapat mezét. Bekerülni nehéz, kikerülni könnyű! Ez kihívás kell, hogy legyen minden játékos számára, mely megkönnyíti a munkám.

FFR: - Játékosként sokszor kritizáltad a csapatod játékát. Edzőként változtatni szeretnél az eddig megszokott CH játék képén? 

K.G.: - Igen. Sokkal gyorsabb, látványosabb és sportszerűbb játékot szeretnék. Kemény védelemmel, intenzív támadással. De ezért még nekem is sokat kell tanulnom másoktól! 

FFR: - Mi lehetett az oka, hogy a rájátszást érő, vagy a közeli helyeket egy 8. és egy 7. hely követte? 

K.G.: - Azt gondolom, egy olyan személy hiánya, aki megmutatja a fiataloknak a helyes utat. 

FFR: - Mi az, amiben szerinted előre kell lépni az elmúlt két kevésbé sikeres szezon után?

K.G.: Fegyelem, védekezés és a góllövés. 

FFR: - Edzőként nem vállaltad a játékosként való szereplést is, így immár köztudottan a WS-ben folytatod pályafutásod. Miért éppen erre a csapatra esett választásod? 

K.G.: - Huszti Petivel nagyon régóta ismerjük egymást. Együtt nőttünk fel ezen a sporton és a sport is velünk nőtt fel és lett kamasz. A WS most jutott fel az OB II-ből, és sokan tanulják még ezt a sportot. Úgy éreztük, hogy a rutinommal még adhatok annyit a WS-nek, ami segíti az OBI-es  szereplésüket és ne csak egy szezonra látogassanak a felső osztályba.

FFR: - Mennyire tudod a kettőt együtt csinálni majd? Mennyire vagy még motivált játékosként? 

K.G.:  - Az idény során eldől, de igyekszem mindenhol maximálist nyújtani. Maga a játék és az ellenfelek a mai napig nagy kihívást jelentenek számomra. 

FFR: - Játékos, edző, emellett elismert játékvezető is. Milyen emlékezetese élményeket őrzöl sípmesteri pályafutásodból? 

K.G.: - A már említett Mikulás kupa, több Bajnoki és MK döntő, Hungária-kupa és döntő. Nemrég nemzetközi megmérettetés Klagenfurtban, melynek eredménye egy felkérés az őszi EK selejtezőkre. 

FFR: - Mi a véleményed a játékvezetés jelenlegi viszonyairól? 

K.G.: - Eddig ez egy jó riport volt ne rontsuk el! 

Na jó, finoman. A pénzügyi rész idén rendeződik, de nagy árat fizet érte a sportunk. Elkezdődött egy folyamatos bíróképzés, melynek lassan az eredménye is látszik és jönnek új bírók. De még mindig csak játékosok. Talán ezzel a díjazással végre sikerül külsős „pártatlan” játékvezetőket is bevonni a sportunkba. Ez nagy előrelépés lenne, és nagyot lendítene a magyar floorballon. 

FFR: - Szinte a floorball kezdete óta jelen vagy a sportágban. Mi a véleményed a sportág fejlődéséről, az elmúlt években végbement változásokról? Meddig juthat el ez a pár éve még kis hobbisport? 

K.G.: - Változásokra szükség van, hiszen a megszokott monotonitás nem tud újat adni. Márpedig a fiatalok nagyon gyorsan, nagyon intenzív dolgokat akarnak megélni. Ha az önös érdekeket sikerül továbbra is még jobban a háttérben tartani, és megtanulnak a vezetők egységben gondolkodni - amire hazánkban eddig talán nem is volt példa – akkor ötkarikás sport lesz. 

Igaz ez nem csak rajtunk áll, de az, hogy mi is ott legyünk majd akkor, az csak rajtuk és rajtunk múlik! 

FFR: -Sok sikert a jövő évhez! Köszönjük, hogy rendelkezésre álltál.

 

6 komment

Címkék: floorball kelemen

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr42583036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása