Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ez volt 2007/2008: Férfi OB1

2008.08.01. 11:31 Floorballer

Az idei férfi OB1 az ARES HC/Top Floor véget nem érő diadalmenetét hozta. Az ez évi bajnokság merőben újszerű volt, hiszen a rájátszás megszűnésével minden mérkőzésnek óriási jelentősége lett, és a rangadókon elvesztett pontokat már nem lehetett májusban visszaszerezni. Év elején sokan az ARES – SZPK – Debrecen trió versenyfutására voksoltak, és meg volt az esélye a Krokodilok feltámadásának is. Az ARES azonban már a rajtnál robbantott, és egyedül szökésbe kezdett. Az üldözőboly próbálta felvenni a tempót, de egyre másra szakadtak le. Így történhetett, hogy két elvesztett döntő után (ami a Top Floorosoknak 3) Mujahidék már decemberben kezükben érezhették a bajnoki trófeát.

A rajt 

A rajt két nagy meccset is tartogatott, bár az SZPK – Diamondsról csak később derült ki, hogy ez bizony rangadó volt. Az ARES talán a legnehezebb győzelmét aratta a bajnoki döntő visszavágóján. A Debrecennek nem volt oka az elkeseredésre, remek játékkal álltak helyt, ez a vereség benne volt a pakliban. A Krokodilok szokásosan magabiztosak voltak a Miskolc ellen, de őket az előző évben is a középmezőnyös meccsek állították kihívás elé. A CH történelmi sikere után Egerben pedig nem lehetett még tudni, hogy vajon a CH talált rá a helyes útra, vagy az Egernek lesznek komoly gondjai. 

Az első 3. kategóriás emelkedő 

A mezőny kis emelkedőhöz érkezett az ősz elején, és itt megkezdődött a Debrecen leszakadása, már ami a közvetlen élbolyt és a bajnoki reményeket illeti. A Diamonds legyőzte a CH-t, és tartva a fordulatszámot óriási győzelmet aratott Törökbálinton a Debrecen ellen. Ezzel a címvédés reménye szertefoszlani látszott. Ennek a győzelemnek az értékét nagyban növeli, hogy a Gyémántok megszorítani sem tudták a bajnokot a korábbi mérkőzéseken. Ekkor tudatosult a mezőnyben, hogy bizony az idén éremért is hajthatnak Görögék. Az ARES eközben nyakán az SZPK narancsmezeseivel folytatta a szökést, és kényelmes tempóban hintette tízesével a gólokat. Hátul pedig lassan leszakadni látszott az Eger, Miskolc és Torpedo csapata.

A kiemelt kategóriás hegy 

A mezőnyt az ősz vége zilálta szét teljesen. Az ARES-re várt nehéz feladat, hiszen meg kellett küzdeniük a Krokodilokkal a Diamondssal és az SZPK-val is. Mindezt nemhogy abszolválták, de lőttek 36 gólt és cserébe kaptak 8-at… Az utolsó erőfeszítést az SZPK leszakítása jelentette: 15-2, egy olyan meccsen, amikor az egyik félnek minden sikerül, míg a másik teljesen meg van átkozva. Hasonló volt ez a tavalyi Krokodil – SZPK 1-12-höz, ám ez most a bajnoki címről döntött. Itt már lehetett érezni, hogy a csatározás a második helyért zajlana csak, ha az SZPK nem intézne el mindenkit viszonylag simán az ARES-on kívül… Becsúszott még egy Krokodil – Debrecen 10-11: ez a párosítás immár hagyományszerűen a legtöbb gólt hozó, leglátványosabb mérkőzés minden évben.

Lejtmenet és célba érés 

A tavasz a bajnoki izgalmak tekintetében egyfajta levezetéssé vált. Az ARES kényelmesen vezetett az SZPK előtt, akiket tisztes távolból követett a Diamonds, mögöttük a sűrű mezőny érkezett. A helyezkedés már csak a középmezőnyt érintette igazán. Kiemelkedik a nagy körbeverősdiből a Torpedo miskolci sikere, amellyel a 9. helyre kvalifikálták magukat, valamint a Krokodilok bravúros komáromi sikere.

Az Eger ősz végén legyőzte a Neumannt, ezzel visszacsempészve a reményt a szezonjukba, de a láng hamar kialudt. A létszámgondok miatt 45-50 percig mindenkivel partiban voltak szinte, de a végén nem bírtak a fáradtsággal. Emlékezetes mérkőzést vívtak az ARES otthonában, ahol sokáig 4 góllal is vezettek, ám elfogyott a szusz. Hősiesen harcoltak idén, de ez pontokban nem igen manifesztálódott.

A Debrecen jó játékot nyújtva játszotta végig az évet. Volt néhány emlékezetes meccsük, és néhány kisiklásuk is. Két vereséget is a zöld asztalnál szenvedtek el, de bevallottan idén a tanulmányi okok is szerepet játszottak a csapat életében. Jövőre ismét komoly tényezőként vághatnak neki az évnek.

A Krokodilok idén is rejtélyes szezont produkáltak. Ebben megfértek egymás mellett súlyos vereségek a Diamonds vagy a Neumann ellenében éppen úgy, mint a bravúros SZPK verés, az év egyik nagy meglepetése. Ha minden összeáll, még mindig az egyik legerősebb csapat Szabóéké, ám hajlamosak a szétesésre is. Megjósolhatatlan, hogy jövőre mire vihetik.

A CH elsősorban lélektanilag edzette magát a jövőre. Más magyarázatot nehezen találunk a 0:3-azós játékra, amit számtalanszor produkáltak. Egy biztos, a meccseik nem voltak unalmasak, de a Krokodilokkal szemben ők nemhogy hetente, de harmadonként képesek voltak ingadozni.

A Neumann közepes ősz után egy eredményes tavaszt produkált. Ágoston Zsolt fiai ismét addigra rázódtak bele, mire végetért a szezon. A védelmük ismét jó mutatókat produkált, a góllövéssel azonban akadtak gondjaik. Kérdés mire vihetik jövőre: kezdik-e előröl, vagy folytatják ott, ahol abbahagyták, a Krokodilok 11-4-es legyőzésétől.

A Torpedo hosszú idő után meccset nyert, és ez kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, hogy az örökös első osztályú tagságuk ismét meghosszabbodjon. Bokor Gábor csapata sokat fejlődött év közben, de még mindig van mit tenni. A bővítés miatt jövőre több ki-ki meccsre számíthatnak.

A Miskolc rapszodikus volt, nagy vereségek mellett voltak olyan eredmények, amikor már tényleg csak egy kicsiny hajszál hiányzott a bravúrhoz. A gömb is többször érzett meglepetést, de az átütő siker mégis elmaradt. Az osztályozón pedig túl nagy falatnak bizonyult a WS, így jövőre a feljutásért szállhatnak harcba a másodosztályban.

 

A dobogó minden fokára teljesen megérdemelten állhattak fel a csapatok. Az ARES nem hagyott kétséget, az SZPK szintén kimagaslott a mezőnyből. A Diaomnds az igazán fontos meccseket hozta, így céltudatosan érte el a dobogó harmadik fokát. Illés Lászlóék egész éves teljesítményért kijárt egy cím, és ezt az MK győzelem formájában el is érte a narancsmezes alakulat.

 

1 komment

Címkék: floorball ez volt 2007/2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr85592481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.08.01. 17:00:38

A kis kerékpáros átfedéssel kifejezetten élvezetes alkotás:)
süti beállítások módosítása