Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Női OB1 - 4 nap/: Phoenix

2008.08.19. 12:00 Angleton

A Phoenix csapata folyamatosan fejlődve a bravúros 3. helyet szerezte meg a bajnokságban. Varsányi Zsuzsa fiatal lányai a legnagyobbak orra alá is borsot törtek, ráadásul közvetlen riválisaik közül kettő idén nem is indul a bajnokságban. Ezt a körülményt, valamint azt a tényt figyelembe véve, hogy szinte hétről hétre javultak a lányok, idén akár még komolyabb sikereket is elérhet a csapat. Erről kérdeztük edzőjüket:

FFR: - Hogyan telt csapatod számára a bajnokságot követő időszak?

V.Zs: Június végéig edzegettünk levezető jelleggel, aztán 5 napos szokásos tatai edzőtábor, majd irány Prága. A lányokkal először indultunk utánpótlás tornán, ráadásul a benevezés után derült ki, hogy mehettünk volna eggyel fiatalabb korosztályba. Ennek ellenére jól megállták helyüket, jövőre remélem még jobb eredményt érünk el. Ekkor már indulni fogunk a B16-ban is.

FFR: - Hogyan változott a nyár folyamán a játékoskeret? 

V.Zs.: Jelen pillanatban két játékossal bővült a lányok csapata, május végén találkoztunk Tilk Zsuzsival, és augusztus elején Mohai Noémi érkezett a megszűnő Tritonból. 

FFR: - Tervezed-e tovább fiatalítani a csapatod?

V.Zs.: Igen. Egy fiatalabb játékos könnyebben megszokja a rendszeres edzést, hamarabb életformájává válhat, könnyebben és gyorsabban tanul. A lányoknál a 7-8.-os kor körül érdemes elkezdeni a rendszeres sportolást. 

FFR: - Mikor kezdtétek a felkészülést az idei szezonra? 

V.Zs.: Végig és semmikor. A Cseh Open előtt volt egy kisebb szünet, aztán utána 1 hét, de sajnos sokan még mindig nyaralásukat töltik. Az egész csapat szinte egyáltalán nem fog együtt edzeni, és emiatt lesznek komoly problémák.

FFR: - A felkészülés részének tekintettétek a Cseh Open-t, vagy még csak ráhangolódás volt? 

V.Zs.: Igazából a nyár azon szakaszában, amikor a Cseh Open volt, felkészülés még nem volt, ettől függetlenül szerettünk volna jó eredményt elérni.

FFR: - Az utolsó csoportmeccsen dőlt el a továbbjutás. Mennyire okozott ez csalódást? 

V.Zs.: Nem azon dőlt el. A svédek elleni vereség bőven be volt kalkulálva. Egy erős svéd csapatot kaptunk a csoportban, nagyon jól játszottak. Sajnos az észtek megleptek bennünket, az eddigi évek semmilyen teljesítménye után egy nagyon kultúrált, határozott és jó floorballal győztek le minket.

FFR: - Mennyire vagy elégedett az elért eredményekkel és a mutatott játékkal? 

V.Zs.: Az első meccs ráment a pihenőből való visszatérésre és hogy nem voltunk még ott fejben,  de a két cseh csapat ellen már jól játszottunk. A svédek ellen gyakorolhattuk a védekezést, hármat hibáztunk. Az is jó meccs volt. Alakul a csapat. 

FFR: - Mit lehet tudni a további felkészülésetekről?

V.Zs.: Akik itthon vannak, azokkal mindennap edzünk, egyik nap teremedzés, másik nap futóprogram. Zárásként megyünk Szlovéniába egy 4 csapatos, 6 meccses tornára. Én nagyon várom, különösen, mert előtte a tengerparton eltöltünk egy pár órát, és mert Szlovénia a kedvenc országaim egyike:). Majd feltérképezzük a szlovén junior fiú válogatottat is.

FFR: - Mi a véleményed a bajnoki rendszerről és a sorsolásról?

V.Zs.:  Az, hogy az első 4 fordulóban nem lépünk pályára, egyszóval szörnyű lesz. Valahogy megpróbálunk rajta segíteni. Nem értem, hogy amikor kiderült 2 csapat is anyagi okok miatt nem indul a bajnokságban, miért nem lehetett lépni. Az, hogy a bajnok nem védi meg címét, még akkor is, ha az szerintük már fölösleges, szintén nem érthető.

FFR: - Mi lesz a célotok az idei szezonban? 

V.Zs.: Még egy évig szeretnénk építkezni, és rutint szerezni a fiatalok számára, hogy a következő bajnoki évben már komoly reményekkel tudjunk a bajnokságba lépni. Ha magabiztosan megtartjuk az előző éves helyezésünket öröm lesz, ha javítunk, még nagyobb. Ez az év 1-2 lánynál biztos vízválasztó lesz, mert új iskola, új követelmények, ráadásul a csapatban is egyre komolyabban meg kell küzdeni a játéklehetőségért. Én nagyon bízom benne, hogy az hamarosan kiderül, ki mennyire gondolja a floorballt versenysportnak, mennyit áldoz fel érte.

FFR: - Mennyire jelent számotokra plusz terhet, hogy idén már csak a bajnoki cím jelenthet előrelépést? 

V.Zs.: Miért csak az? Az elmúlt évben szerencsénk volt (Szombathely pontvesztése és olyan meccsei, amiket 5-0-nál többre nyert volna, döntötték el a helyezés sorsát), és azért vannak rajtunk kívül olyan csapatok, akik szeretnének jó eredményt elérni. 

FFR: - A bajnokságban, vagy a kupában lesz nehezebb diadalmaskodni? 

V.Zs.: Mindig a következő meccsen.

FFR: - Kik ellen számítasz a legkiélezettebb meccsekre? 

V.Zs.: Természetesen az Eger, de biztos, hogy erős lesz az SZPK, remélem, hogy a Tritonnal való egyesüléssel a CH teljesítménye javul, és Ladányi Betti megkezdett munkája beérik Debrecenben. A Neumann csapata meglepetés gárda lehet.

FFR: - Melyik csapattól számítasz jelentős előrelépésre és melyiktől hanyatlásra? 

V.Zs.: Ebben a csonka bajnokságban nem lehet reális előrelépésről beszélni majd. A tavalyi menet első 4 helyezettjéből 2 nem lép pályára, és az eddigi örök résztvevő is nem indulni kényszerült. A Neumann csapata biztos előrelép.

FFR: - Milyen eredménnyel lennél elégedett a téli szünetben? 

V.Zs.: 1-3. hely és jó játék. Ha ez utóbbi megy, akkor akárhányadikok lehetünk még az idén. 

FFR: - Szerinted mi lesz a bajnokság végső sorrendje? 

V.Zs.: Ha tudnám, nem lenne érdemes elkezdeni a bajnokságot:). Nagyon hosszú egy bajnoki szezon, még akkor is, ha kevés csapat van, nagy kérdés, hogy ki bírja jobban. 

FFR: - Sok sikert kívánunk a jövő évhez! Köszönjük, hogy rendelkezésre álltál.

Én köszönöm, és jó munkát kívánok sok kitartással a következő bajnoki szezonhoz nektek is!

 

Szólj hozzá!

Címkék: phoenix floorball női visszaszámlálás ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr53622848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása