Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Európa Kupa percről-percre

2008.08.28. 17:26 Floorballer

Az EK-n tartózkodó Kovács Gergely – Vörös László bírópár jóvoltából most az oldal történetében először egy amolyan NS percről-percrét olvashatunk a Szolnok meccsről. A párosnak saját kötelezettsége miatt nem volt alkalma megtekinteni az ARES összecsapását, de erről ide kattintva részletes beszámoló olvasható! 

„A nők "C" jelű csoportjában a Szolnok Cannibals csapata mellett a lett Rubene, az észt Saku Fortuna és a grúz Colegi Bartumi csapata versengett az elődöntőért. Az első mérkőzésen (Rubene-Bartumi) kiderült, hogy a grúzok - a papírformának megfelelően - nem érkeztek meg. Mivel a Rubene tavaly bejutott az EC döntőjébe, és idén is nagy esélyesnek számít, a grúzok kiválásával az elődöntőért való harc legfontosabb állomásává vált az észt-magyar meccs. Ha a papírforma érvényesül, azaz az észt és a magyar csapat is kikap a jóval esélyesebb lettektől, az elődöntőnek az a csapat örülhet, amelyik legyőzi a másikat. A tét tehát elég nagy volt a Szolnok-Fortuna mérkőzésen.

A Szolnok a mérkőzésre csak 8 mezőnyjátékossal állt fel, így félteni kellett a lányokat attól, hogy a meccs végére elfáradnak. Ennek megfelelően a Szolnok próbálta is lassítani a játékot, illetve a holt időket amennyire csak lehetett, nyújtani azért, hogy minél többet tudjanak pihenni.

A mérkőzés elején az észt csapat ragadta magához a kezdeményezést, és többnyire a Szolnok térfelén tartották a labdát, a magyar csapat egyéni megmozdulásokból tudott veszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt.

I. harmad

4. p.: Az észtek hamar megszerezték a vezetést. 0-1.

14. p.: Zsitnyánszki szerzett labdát a saját kapuja mögött, oldalra szeretett volna felszabadítani, azonban az ellenfél letámadó játékosának ütőjét találta el, ahonnan a magyar kapus feje mellett a rövid felsőbe pattant a labda, ritka szerencsétlen gól volt. 0-2.

17. p.: Antal csapta be az utolsó észt védőt, aki egy érdekes mozdulattal (sportközvetítésben talán ezt hívják belső combdobásnak) földre vitte. Ha enyhén fogalmazunk, büntetőgyanús szituáció volt. Büntető helyett csak 2 perces kiállítás következett. A kiállítás alatt a Szolnok jól járatta a labdát, pár jó lövést is láthattunk, de gól nem született.

Az első harmad egyértelműen az észteké volt, a Szolnok lassan vette fel a ritmust, de talán a harmad végére megtalálta.

II. harmad

3. p: Antal cselezte le a félpályánál a bal oldali észt védőt, így egyedül törhetett kapura. Mielőtt a keresztező másik védő odaért volna, középmagasan kb. 6 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1-2.

5. p: Az eredményjelző felmondta a szolgálatot, 3-4 perc kényszerszünet következett, ami alatt a szervezőknek nem sikerült életet lehelni a szerkezetbe. Innentől se a közönség, se a játékosok nem tudták pontosan, mennyi idő van hátra a harmadokból.(Ráadásként mi sem, így az időpontok a továbbiakban érzésre íródtak)

6. p: A kényszerszünet nekünk tett jót, Zsitnyánszki szóló után az észt kapus sisakjától pattan ki a labda.

6. p: Egyértelműen feljött a Szolnok, ők iránytják a játékot.

7. p: Szabadütéshez jutottunk a jobb oldalon. A kispadól csak ezt hallhattuk: "Zsiki, Zsiki, Zsiki". Vágó megfogadta Strauss edző tanácsát, és keresztbe passzolta a labdát Zsitnyánszkihoz, aki azonban nem tudott kapásból lőni. Ez nem zavarta meg, levette a játékszert, majd gyönyörűen kipókhálózta a hosszú felsőt. 2-2.

7. p: Óriasi magyar helyzet maradt ki. A kapu előtt keresztbe guruló labdát elvétette a kapus és a védő is, így már csak az üres kapuba kellett volna gurítani, azonban a szolnoki csatár az észtekhez hasonlóan cselekedett...

8. p: Farkas Á keresztpasszából Vágó lőtt, az észt hálóőr bravúrral véd.

10. p: Egy pattogó labdát az észt csatár fonákkal, kapásból lő kapura kb. 4 m-ről, Farkas óriási bravúrral véd.

10. p: Az észtek megint átvették az irányítást.

11. p: Vágó szólója után szép keresztlabdát ad Adamkónak, aki kapásból a kapu felé továbbítja azt, a kapus véd. Szép támadás volt!

15. p: Az észtek középről igen jó lövést eresztettek meg a kapunk felé, Farkas óriási bravúrral ment.

16. p: Zsitnyánszki ezúttal a vendég kapu mögött szerzett szemfülesen labdát. Az észt védő - hogy nagyobb baj ne legyen - csúnyán fellökte, jogos emberelőnyt kapunk. Az előny alatt a labda túl lassan jár körbe, igazi helyzetig nem is jut el a magyar csapat, így végül kihasználatlanul telik el a két perc.

18. p : A félpályánál a sokadik labdánkat adjuk el, az észtek középről tisztán lőhetnek, Farkas ismét nagyot véd.

Ez a harmad a miénk volt, de nem állunk túl jól. A harmadik harmadra "elvileg" el kellene fáradnunk a két és fél sorral felálló észtek ellen.

III. harmad

1. p: Óra továbbra sincs.

5. p: Vágó labdát lopott a bal szélen, az észt védő elvétette a szerelési lehetőséget, így Vágó egyedül mehetett a kapu felé. Meglepő dódon már a szélről, egész messziről ellőtte a labdát, a kapusnak megrökönyödésében, és a labda ereje miatt a kezét sem volt ideje felemelni, így az a hosszú felsőbe vágódott. Végre vezetünk! 3-2.

7. p: Vágót figyelmeztetik az amúgy jól fújó svájci bírók: nemsokára sorozatost fognak ellene ítélni.

7. p: Az észt 11-es a jobb szélről kanyarodott fel, két magyar védő egymásra várt, és végül egyikük sem támadta meg, az észt lány pedig köszönte szépen a lehetőséget, és félmagasan a hosszúba lőtt. 3-3.

10. p: Antal a félpályánál a palánk mellett küzdött a játékszerért két észt védővel, akik elgáncsolni sem tudták. Végül szépen kihozta közöttük, ezzel egyből helyzetbe is került, 7 m-ről lőtt, a lövése pedig a védőről szerencsésen a hosszú felsőbe pattant. 4-3.

11. p: Vágó ügyesen szerzett labdát az észt sarokban, beforgatta a védőjét, és kétgólósra növelte a magyar előnyt. 5-3.

11. p : Egyből a húzás után ziccerbe került az észt csapat, Farkas bravúrosan védett. A kipattanót nem tudtuk megszerezni, az észtek visszajátszották középre, majd az észt csatár lövése laposan megtalálta az utat a rövidbe. 5-4.

12. p: Farkas Á-ról fordult le az embere a kapu előtt, a lapos lövés a kapufán csattan. Láthatóan elfáradtunk, ami 8 mezőnyjátékossal nem csoda. Időt kellene kérni.

13. p: Zsitnyánszkit a palánkra lökik, ez is kiállítás. A lehető legjobbkor. Legalább addig is tudunk pihenni, amíg az adminisztráció folyik. Strauss edző időt kér, szintén a legjobb időzítéssel. Kérdés, hogy mi a taktika: próbáljunk gólt lőni, és eldönteni, vagy inkább birtokoljuk a labdát, és próbáljunk meg pihenni.

14. p: Emberelőnyben Balázs ad el egy labdát, a fáradtságtól már nem tud visszafutni, így kettő az egy ellen támadhatnak az észtek. Farkas Á fantasztikusan szerel.

17. p: Teljesen elkészültünk az erőnkkel, de jó lenne most még egy időkérés.

17. p: Ezúttal Balázsra vezetik rá a labdát ketten. A magyar védő azonban egy szenzációs blokkal megmenti a helyzetet. Lehet, hogy 8 emberrel meg tudjuk nyerni, és megvan az elődöntő?

20. p: Balázs a saját térfelén bonyolódik felesleges cselekbe, el is veszíti a labdát, az észtek szétforgácsolják a kapufát. Nagy szerencsénk volt.

20. p: Észt időkérés. Ez nekünk is jót tehet, pihenhetünk legalább fél percet. Az észtek minden bizonnyal leviszik a kapust.

20. p: Az időkérés után 6 mezőnyjátékos áll fel az észteknél. Fél percet kellene kihúzni.

20. p: Nem sikerült. Az észtek okosan járatták a labdát, majd középről tudtak lőni. Már nem volt erőnk odaérni. Farkas még beleért a labdába, az azonban becsorgott a hálóba. 5-5.

Jó meccsnek indult, a végére óriási meccs lett belőle. Az első harmad után nem úgy tűnt, hogy lehet keresnivalónk, de a másodikra felébredtünk, és ha nem fáradunk el, simán is nyerhettünk volna. A magyar csapat, a szokásos közhellyel élve akarásból vizsgázott jelesre. A harmadik harmadban a kétszeres létszámfölényben levő ellenféllel is tartani tudták a lépést, ami óriási fegyvertény. Ha csak egy emberrel is több áll Strauss edző rendelkezésére, minden bizonnyal a Szolnok örülhetett volna a meccs végén.

Csütörtökön az észtek találkoznak a csoport esélyesével, a lettekkel, a Szolnok szünnapos (a grúzok távolléte miatt). Pénteken a magyar-lett meccsen elvileg már tudni fogjuk, hogy milyen eredményt kell elérni a lettek ellen az elődöntőhöz: jobbat, mint a Fortuna. Ez egyáltalán nem lehetetlen, ha a Szolnok kihasználva a szünnapot, ki tudja pihenni a mai meccset, és pénteken különösebb hullámvölgyek nélkül tud játszani (ami a fáradtság miatt nem lesz egyszerű).”

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball szolnok ares ek

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr70638069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása