Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: Dunai Krokodilok - ARES HC/Top Floor

2008.09.06. 22:57 Angleton

A hétvégén újabb felvonáshoz érkezik az egyik legjobban várt párharc, az ARES HC/Top Floor és a Dunai Krokodilok derbije. Nem egy feledhetetlen mérkőzés fűződik már eme két gárdához, és idén a körülményekből úgy tűnik, hogy esély van egy igazán kiélezett meccsre.

2005/2006-ban 4 igazán kiemelkedő összecsapást vívtak a csapatok. Az alapszakaszban kétszer is győzni tudott az ARES (különösen a Budakalászi mérkőzés maradt emlékezetes, mikor Nádorék 7:0-al nyitottak, és innen kellett visszakapaszkodnia a Krokodiloknak, de ez csak részben sikerült), majd a felek a bajnoki döntőben találkoztak ismét. A párharc két meccsen dőlt el, és elsősorban Bedő Zoltánról szólt. A döntő első meccsén sima Krokodil siker – és 15 Krokodil találat – született, szinte minden sikerült a hüllőknek: Bedő két emberhátrányos gólt szerzett, a csapat fennállása legjobb produkciójaként emlegeti a derbit. A második meccsen az ARES már 3:0-ra is vezetett, ám Ambrus 2 perccel a vége előtt egyenlíteni tudott (4:4), Szabó József pedig aranygóllal tette fel az i-re a pontot, ezzel a csapat második bajnoki címét ünnepelhette.

2006/2007 nem a Krokodilok éve volt, az ARES pedig egészen a döntőig megállíthatatlannak tűnt. Érdekessége a szezonnak, hogy bár Szabóék nem jutottak be a rájátszásba – általános meglepetésre -, rendes játékidőben egész szezonban csak ők tudták legyőzni Mujahidékat, ráadásul mind a két bajnokin!

2007/2008-ban az ARES visszavágott, a Krokodilok két sima vereséget szenvedtek (5-2 és 10-4), gyakorlatilag esélyük sem volt a későbbi bajnok megállítására, noha az első meccsen 0-2 is állt az eredményjelzőn.

Idén a szezon elején az ambíciókkal és lelkesedéssel teli Krokodilok 2 pont birtokában várják az első meccsen meglepetésre botló ARES-t, akik ráadásul alig 1 héttel vannak az EK fáradalmai után. Óriási meccsre van kilátás, mindenkinek javasolni tudjuk csak, hogy vasárnap 13:00-kor ott legyen Törökbálinton.

Kérdéseinkre Pavelka Zoltán és Szabó József válaszol, továbbá olvasható még néhány játékos rövid értékelése:

Dunai Krokodilok:

FFR.: Sikerült-e egy hét alatt kijavítani az esetleges hibákat?

SZ.J.: Ahhoz túl sok van, hogy 1 hét alatt mindent kijavítsunk…

FFR.: Mennyire tartod szerencsésnek, hogy már a második fordulóban a címvédővel találkoztok?

SZ.J.: Én örülök, hogy idén erős meccsekkel kezdjük a szezont, mert így azonnal lendületbe jöhetünk. Sok tényezőnek köszönhetően pedig talán (hangsúlyozom, talán) most lehet a legtöbb esélyünk megszorítani az ARES-t.

FFR.: Egy esetleges vereség mennyire befolyásolhatja az egész éves terveteket?

SZ.J.: Semennyire. A címvédőtől „ki lehet kapni”.

FFR.: Készültetek-e külön az ellenfélből?

SZ.J.: Igen.

FFR.: Jelenthet-e pluszt a mérkőzésen a hazai pálya?

SZ.J.: Igen, a mi stílusunkhoz illik a jó minőségű, tapadós talaj.

FFR.: Mit tartasz az ellenfél erényeinek?

SZ.J.: Nagyon gólképesek, és a csapat jó elegye a fiataloknak és a rutinos játékosoknak. Szinte nincs is gyenge pontjuk.

FFR.: Mi lehet az ellenfél gyenge pontja?

SZ.J.: Talán ha rossz napot fognak ki. És ha keveset mozognak.

FFR.: Kire kellhet az ellenfél csapatából külön figyelni?

SZ.J.: Nádor Krisztiánra.

FFR.: Mivel kerekedhettek az ellenfél fölé?

SZ.J.: Sok mozgással, szervezettséggel, kellően agresszív játékkal.

FFR.: Lesznek a hiányzói a csapatodnak?

SZ.J.: Nem, szerencsére mindenki egészséges.

FFR.: A legutóbbi 2 meccsen nagyobb gólkülönbség döntött. Így lesz ez most is?

SZ.J.: Nem valószínű. Úgy érzem, benne van egy sima vereség, vagy egy szoros győzelem a meccsben.

FFR.: Mit üzennél az ellenfélnek?

SZ.J.: Játsszunk egy nagy meccset!

ARES HC/Top Floor:

FFR.: Az EK nem sikerült a legjobban. Megfelelőnek ítélted csapatod formáját?

P.Z.: Az EK jól sikerült.. A magyar floorball jelenlegi helyének megfelelően szerepeltünk. Ennél szorosabb eredmények már erőn felülinek számítottak volna. Erőn felül teljesitettünk az A csoportos észtek bajnoka ellen. Két jó harmadot produkáltunk az A csoport közepéhez tartozó lett bajnok ellen és a B csoport esélyesének mondható, és az A csoportba készülő lengyelek ellen a második játékrészben még 1-2-re álltunk. A formával tehát semmi gond. Talán a szerzett gólok tekintetében van némi hiányérzetünk. Igaz viszont, hogy magyar csapat még soha nem jött vissza pozitív gólkülönbséggel az EK-ról.

FFR.: Sikerült egy hét alatt kijavítani az esetleges hibákat?

P.Z.: A helyzetkihasználást próbáltuk javítani. Remélem látható jele lesz vasárnap.

FFR.: Egy esetleges vereség mennyire befolyásolhatja az egész éves terveteket?

P.Z.: Akár háromszor is kikaphatunk. A riválisaink az előző szezonokban is minimum négyszer vesztettek.

FFR.: Készültetek-e külön az ellenfélből?

P.Z.: Nem.

FFR.: Jelenthet-e pluszt a mérkőzésen a hazai pálya?

P.Z.: Nem jelent pluszt, bár Törökbálint nem floorballra való talaj. Igaz, az ellenfélnek sem.

FFR.: Mit tartasz az ellenfél erényeinek?

P.Z.: Bedőt.

FFR.: Mi lehet az ellenfél gyenge pontja?

P.Z.:   Ha ő gyengén játszik, meg a kapusuk.

FFR.: Mivel kerekedhettek az ellenfél fölé?

P.Z.: Több góllal.

FFR.: Lesznek a hiányzói a csapatodnak?

P.Z.: Mangold sérült, Mujahid Tamás  még lábadozik.

FFR.: A legutóbbi 2 meccsen nagyobb gólkülönbség döntött. Így lesz ez most is?

P.Z.: Elég egy góllal nyerni, ennyivel elégedett lennék.

FFR.: Mit üzennél az ellenfélnek?

P.Z.: Nem vagyok üzengetős.

 

Galsai Péter (Dunai Krokodilok):

„Nagyon várom már a mérkőzést, mert a jelenlegi bajnokkal és nagy riválisunk ellen játszunk majd. Ez a meccs minden esetben rangadó ezért nagyon fontos az egész csapat számára a győzelem, főleg hogy a múlt szezonban a otthon és idegenben is buktunk az Ares ellen. Azt hiszem ha keményen és odafigyelve védekezünk akkor lehet esélyünk a győzelemre. Mindent meg fogunk tenni és remélem jó játékkal nyerni fogunk holnap.”

Ambrus Norbert (Dunai Krokodilok):

Egy Ares/Top Floor meccs mindig komoly összecsapás volt és valószínűleg lesz is még a jövőben. Fejben nagyon rájuk kell hangolódni, mert teljesen más játékot játszanak, mint bármelyik másik ellenfelünk és nagyon sok rutinos, ráadásul nemzetközi színtéren megfordult/ló játékosuk van. Igazság szerint nekem szellemileg sokkal nagyobb felkészülést igényel ez a meccs, mint fizikailag és ez mindíg óriási várakozásokkal (természetesen győzelemre éhes várakozással) párosul. Igazi felszabadulás lesz pályára lépni vasárnap! A mérkőzés rendkívül fontos. Onnantól kezdve, hogy felkelek reggel ez lesz az egyetlen életfunkcióm. Minden mozdulat és szó ennek érdekében fog történni és elhangozni tőlem. Úgy érzem, ha ezt a meccset megnyerjük, az egy óriási lökést adhat a csapatnak az egész szezonra, de legalábbis a következő ARES meccsig. A csapatnak meg kell akadályozni a meccs elején, hogy az ARES játéka érvényesüljön és mindenképpen el kell kerülnünk azt, hogy több gólos hátrányba kerüljünk. Ha ez sikerül, akkor komoly lépést teszünk a győzelem felé. De a legfontosabb természetesen az, hogy a meccs végéig mindenki a maximumot tudja hozni mind fizikailag, mind pedig fejben. Személy szerint nekem elég egyszerűen megfogalmazható dolgom van. Minden kapura tartó lövést blokkolnom kell, a labdát el kell vennem az ellenféltől majd eljuttatnom a támadókhoz és esetleg 1-2 góllal hozzájárulni a sikerhez.  A kivitelezésen még dolgozom :)

 

 

2 komment

Címkék: krokodil hét meccse ares

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr75651695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása