Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Dupla Esély

2008.10.14. 16:17 Floorballer

Véget ért a magunk számára önkényesen kiutalt szabadság és újult erővel csapunk le a klaviatúrára felfrissítvén a legutóbbi bajnoki forduló eseményeit. Az elmúlt héten több csapat végleg legalább pár forduló erejére meggyőzött minket arról, hogy hol is foglal helyet az erőviszonyokat illetően. Volt nagy, és váratlan feltámadás is, szikrázó csata, rangadó, de mindezeket háttérbe szorítanánk egyetlen megállapítás kedvéért: a hét színe a narancssárga, és ezt egyáltalán nem azért mondjuk, mert a fiúk nyerni tudtak a Phoenix otthonában. Régóta érlelődik bennünk a gondolat, melyet most már olvasóinkkal is meg kell majd osztanunk nagyobb terjedelemben vállalván az ellenvélemények zuhatagát: Magyarország jelenleg legprofibb és legnagyszerűbb klubja az SZPK! Hogy miért, azt majd később írjuk meg, most rátérnénk a forduló eseményeire:

Salming Férfi OB1

Debreceni FSE – Szolnok Cannibals FK 11 – 5

Phoenix Fireball SE – SZPK-NOKIA 2 - 7

ARES HC/Top Floor – MEISE 12 - 1

IBK CH/Triton – Dunai Krokodilok SE 4 - 8

Torpedo Justitia SC – Neumann-Kartal FSE 6 – 6 

A veretlenek veretlenek maradtak, viszont ez teljesen háttérbe szorul a forduló két feltámadása mellett. Az egyiket – amint az várható volt – az ARES produkálta: szenvedő fél a MEISE. Nádor 4 találatig jutott, Görög pedig 3+2-ig, így hiába szerzett vezetést az Eger, utána az ARES ismét tavalyi fényében csillogott. További rossz hír a riválisoknak – egyszersmind öröm a válogatottnak -, hogy Mujahid Tamás pályára lépéséig már nem kell sokat várni.

A másik feltámadás ennél sokkal meglepőbb volt, ugyanis a Torpedo végrehajtott valami olyasmit, amit emberemlékezet óta nem: felállt 4 gólos hátrányból és megszerezte idénybeli harmadik pontját. Ezzel a csapat idén 5 kör alatt több egységet zsebelt be, mint az elmúlt két évben összesen! Hiába osztott ki Schauer 4 gólpasszt, és hiába állt 4 gólos előnnyel a kartali csapat a 43. percben, mert 57:11-nél Szűcs megszerezte az egyenlítést. Ezzel a Neumann meccsek utolsó pillanatai továbbra sem maradtak izgalmak nélkül, viszont a kékeknek lassan meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy ez nem lesz AZ a szezon. Ellenben a Torpedo rég nem látott magaslatokban futhat be, neki bizony ez lesz AZ az év.

Hogy az élgárdák közül kinek lesz még ez AZ az év, amelyre örökké emlékeznek, az kérdéses, mindenesetre a lendület nem törik meg senkinél, és továbbra is várjuk az első rangadót a trió tagjai közt. A napokban fedeztük fel, hogy az év utolsó előtti fordulójában Debrecen – ARES mérkőzésre kerül sor, az utolsóban pedig – dobpergés – SZPK – Krokodilra. Semleges mivoltunkat megőrizve összetesszük a kezünket, hogy ezeken múljon a végkimenetel…

Egyelőre azonban a kevésbé, vagy jobban kötelező meccsek behúzásával hangolnak a csapatok. Szabó Tibi ugyan nem lőtt gólt az első 10 percben, de adott egy gólpasszt, és a végén 2+2-ig jutott, Benkei pedig meghálálta a Gömb bizalmát és hozta is a duplát 2 assist társaságában. Az SZPK gólfelelősei egyre inkább formába lendülnek, a védelem pedig hihetetlen statisztikával rendelkezik: 2,25-ös kapott gól átlag.

A Debrecen könnyen nyert a saját beszámoló szerint is rossz napot kifogó Szolnok ellen, többen megszerezték első OB1-es pontjaikat, a csapat pedig tovább csiszolódott a szezon számukra legfontosabb része előtt: 3 rangadó idegenben.

A Krokodilok tavaly nem szerepeltek jól a CH ellen, ezt orvosolandó magabiztos sikert arattak ezúttal. Már 7-1 is volt a kijelzőn, ám az utolsó 20 percet a listavezető az emberhátrányok gyakorlásának szentelte: összesen 25 percet sikerült elkönyvelniük. Megszületett az idény első végleges kiállítása is Hollósi révén. A következő fordulóban Krokodil – Debrecen lesz… alig várjuk!

Most pedig jöhet a szokásos bizalmi szavazás. Ez már a harmadik alkalom lesz, így legközelebb megajándékozzuk a nagyérdeműt egy grafikonnal is:  

 

 

Zone Női OB1

Phoenix Fireball SE – SZPK-NOKIA 3 - 3

IBK CH/Triton – Neumann Snipers 6 – 0 

Minden újonc csapatnak, vagy kiscsapatnak komoly teszt a CH védelmével való szembekerülés. Gegesy kapujába véletlenül nem igazán hullik be a labda és a védők is jól zárnak, ráadásul a TF-en a hely is kisebb. Ezt most az újonc Neumann is megtapasztalhatta elkönyvelvén a gárda első nagyobb vereségét a szezon során. A CH a papíron mögötte állókkal szemben hozza a kötelezőt, de előrefelé komoly bravúrra lenne szüksége a csapatnak, így borítékolhatónak látszik a 4. hely. 

Elérkeztünk a hét fénypontjához. Sok sporttal kapcsolatos hírforrás enged a csábításnak, és már pár forduló után kijelenti ki is lesz a bajnok, majd hetek, hónapok múltán vagy 5-ször megváltoztatják a „megingathatatlan” véleményüket „csalhatatlan” jelekre hivatkozván. Egy kicsit mi is engedünk a bizsergető érzésnek, és megkockáztatjuk így október végén, hogy az SZPK bizony félkézzel megfogta a kupa fülét (ha lesz neki…). Idegenben játszottak a CH-val, az Egerrel és a Phoenixel: 5 pontot vittek haza. Innentől saját kezükben a sorsuk, ha otthon a 2 igazán nagy rangadóból 1-et behúznak, akkor már csak nagy pechel bukhatnak el a végső siker tekintetében. Addig persze még hosszú az út, és sok a szünet – a sorsolás során szerencséje volt a narancsosoknak, hiszen zsinórban játszhatták meccseiket rögvest a nyár után, ám most majd hosszabb téli pihenő elé néznek. Ez pedig annyit tesz – és visszakanyarodunk az első bekezdéshez – hogy a klub bizony két bajnokesélyes felnőtt csapatot mondhat magáénak! Még hosszasan folytathatnánk gondolatainkat, de inkább majd egyszer megtesszük egy külön postban. 

Persze volt meccs is: 3-1-es hazai vezetésről álltak fel Lukács Csaba lányai, az ifjú Huszár ismét betalált rangadón, Vértesi Nicole pedig duplázott. A győzelemtől Radácsiékat mindössze 4 perc választotta el. Fel van adva a lecke a női mezőnynek! 

Férfi OB2

Diamonds SK – Rudas FT 12 - 1

Paksi FK – ARES HC U21 10 - 7

Miskolci FE – Veszprém Lizards 3 – 2

Az OB2 esetében konkrétan le merjük írni, hogy a bajnok a Diamonds lesz. Ez persze nem nagy meglepetés, hiszen fiatalítás ide, kulcsjátékos távozás oda, a csapat nem ebbe az osztályba való. Ezúttal a Dunaújvároson rohantak át a fővárosiak egymásra licitálva a gólok terén. 

A Miskolc hálás TippMix csapat, ismét hozta a tippelt 1 gólos hazait, a győzelem küzdelmes körülmények közt végül az 52. percben született meg. Ezzel alapjában véve - ha csak az eredményt nézzük - a vendégek is elégedettek lehetnek az elmúlt fordulók visziontagságos meccsei után.  

Nagy meglepetést hozott viszont az ARES U21 paksi vendégjátéka. A csapat kis létszámban (1 csere) érkezett, és ez még az egyéni képzettségbeli fölény ellenére is kevésnek bizonyult. A Paks megszerezte idei első győzelmét a másodosztályban

 

30 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr4713677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szöcsi 2008.10.14. 17:38:09

hát azért a paks-ares meccs leírása kicsit bántja a szememet!
az h képzetségben fölény?????azt nem tartóm ÉN jogosnak!
meg azért nem vagyok én olyan biztos abban a Diamonds elsőségben sem!
Nem voltam itthon az első 3 fordulóban mert Corfun dolgoztam DE ahogy hallottam csapaton belül meg ahogy nézegettem az eredményeket nem vagyok abban biztos h pl mi paksiak nem érhetünk oda az első helyre,mert az Ares ellen tudtunk kiállni végre egy normális sorral,(még egy kapus hiányzik aki sérült)de végre az 5 mezőnyjátékos megvan!és ez most lehet h nagyképűen hangzik nem érdekel de ez az írás eléggé felbosszantott h egyéni képességbeli "fölény" volt!!!de ha sztem végig úgy játszunk azzal a sorral ami az Ares ellen sztem most mi állnánk a tabella élén és nem a Diamonds!!
Lehet gondolni bármit,de én erről megvagyok győződve.

Soha nem írtam semmit,floorball ügyileg de ez hülyeség h egyéni fölény????na ez sok volt!!

mellesleg ki a fölény???
(Flóri,Amara,dósa atti))ez 3 fő???
nálunk(szepesi imi,fecht laci,plézer janó,én)hol a fölény????

na ennyit erről

Szőts Attila
Paksi FK #8

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2008.10.14. 18:26:26

A CH - SZPK női kupameccs volt. A bajnoki lesz még majd valamikor, úgyhogy még messze az SZPK a bajnoki címtől:) (hozzáteszem a CH 100%-os eddig a bajnokságban és a gólarányunk is lehengerlő 16-5, a mi játékosunk van a kanadai táblázat élén, úgyhogy a bajnokesélyesek mi vagyunk!!!!!! :D)

szg01 2008.10.14. 18:31:22

Na, asszem ezért az írásért kaptok hideget-meleget... ;)

Durci 2008.10.14. 18:49:57

Neumann - SZPK barátság születőben?:D:D

Füfke 2008.10.14. 18:59:22

Elírás történt: az év színe a narancssárga! :)

gianni 2008.10.14. 20:02:18

szerintem az a 3fő pont elég ahoz h fölény legyen :D de ha felbasszantott add ki és elvan intézva:D

csatár #11 2008.10.14. 21:00:15

Mint a meccs végeredménye is mutatja nem volt elég az a 3 fő ahhoz h fölény legyen...:D

Guszti 2008.10.14. 21:06:08

Hidd el, hogy ebben a bajnokságban a Diamonds és a Ares U21 lesz a legjobb! Azért mert most 1x nyertetek ellenük, azért még ne verd a melled! 1 cserével mentek, számold még ahoz a 3 emberhez a Görögöt is és ha az nap nem lesz más meccsük akkor kikaptok! Én ezt boritékolom! Majd ha otthon elveritek a Gyémántok X3m-et akkor gondolkodhattok a bajnoki esélyeken :)

szöcsi 2008.10.14. 21:53:07

ez meg olyan hogy ha itthon vagyok az előző 3 meccsen akkor lehet nyertünk volna!!lehet-lehet.ott volt??NEM
tök mind1!elismerem h nagyon jó játékos,DE nem esek hanyatt előtte se sőt senki előtt!
Elismerem és tudom h azért h ki milyen játékos itthon és tudom h milyen jó játékosok, ide tartozik a görög tomi,flóri,amara az aresből) pl!!
és ez nem mell verés hanem tudom ha jól játszik az első sorunk és mindenki ott van akkor nem kételkedem abban h ott lennénk az első helyen!!!
De persze azt is tudom,h mindenkinek van olyan h ez hiányzik az hiányzik!
De hogy megnyugodjon a pici lelked vedd úgy hogy véletlenül nyertünk!!!Hátha jobban alszol! :)

szöcsi 2008.10.14. 22:07:43

meg ha ismernél akkor tudhatnád h soha nem "vertem a mellem"!nem volt olyan alkalom h valakit vagy valamit is megszóljak vagy hasonlók!csak ezt az írás valahogy én nem tartom jogosnak!!!
és ez erre a meccsre tartozik!

Paks#14 2008.10.14. 22:35:23

Kedves sorstársaim!:)

Az a helyzet, hogy a sportban, olyan hogy "ha" meg "volna" meg "majdnem" sajnálatos módon nincsen:) Ha a Szöcsi itt lett volna...:) Egy mesteremet idézve: "A győzelmet sosem kell megmagyarázni":P

Kedves Guszti!:)

Nem tom mennyire ismered a paksi csapat játékosait, de szerintem köztük is akad egy-két kiemelkedő tudással rendelkező játékos (pl Szőts Attila, akinek ugyebár az eddig megrendezett két floorball gálán sikerült igen maradandót alkotnia, biztos hallottál róla:).
Szerintem itt nem egy játékos teljesítményét kell kiemelni(vagy kettőét, vagy akár háromét), mivel ez csapatsport:). Nem egy játékos nyeri meg, vagy veszíti el a meccset, hanem az egész csapat. Nem tom, te hogy vagy vele:P

Az, hogy egy játékosuk nem jött el, azaz ő gondjuk, nem a miénk. Biztos tanulnak az esetből. Attól mert egy csapat tök utlsó helyen áll, az még nem jelenti azt, hogy ott is van a helyük:) És ezért nem is kell taktikázni, h akkor elég lesz ennyi ember is:), mert akkor így fognak járni:P Legközelebb eljön az említett játékos, és akkor "lehet", hogy másként fog alakulni a helyzet, de szerintem ez majd hamarosan kiderül a visszavágón, beszélgessünk inkább majd akkor ezzel kapcsolatban:)

Szerintem pont mi vagyunk az a csapat, akinek nem kellene azt magyarázni, hogy milyen szar úgy játszani, hogy a csapatnak 1 meg 2 cseréje van, mert mi is lejátszottunk már egy csomó meccset úgy, hogy alig volt cserénk:) Pakson nem akkora az utánpótlás, mint Pesten:)

De jah, majd meglátjuk mit hoz a jövő, egyenlőre még csak a félidőhöz közelítünk:) év végén kell a bajnokról beszélni, nem most:P

Pápá:)

Floorballer 2008.10.14. 22:54:22

Üdv mindenkinek! Örülünk, hogy visszatért az élet hasábjainkra, és hogy sikerült megfelelő cikket rittyenteni!:D

Először a legfontosabb: Gergő, igazad van! Ezt a női bajnoki - MK dolgot még vagy 100-szor el fogjuk nézni, amikor emlékezetből írunk, kissé nehezen követhető melyik meccs mi is volt, jobban figyelünk majd.

Ami a paksi észrevételeket illeti. Ez tényleg egy csapatsport, ezért is nyertetek, amiért jár a gratuláció! Semmi lenézőt nem akartunk írni, elnézést ha valakit megbántottunk, de a véleményünket tartjuk. Amara, Geri, Dósa, Kupó és a többiek évek óta első osztályban bizonyítanak, válogatottakat is megjártak, ráadásul bajnokok. Semmi lenéző nincs abban, ha őket egyénileg képzettebbnek minősítjük, ilyen drasztikus reakció meg sem fordult a fejünkben. Ez nem azt jelenti, hogy csapatként verhetetlenek persze.

szöcsi 2008.10.14. 23:21:21

Ez megint olyan ami ismét bántja a szemem!!Nekem meg erre az a véleményem,hogy pl a Szepesi Imi ez megint nagyképűen fog hangozni, de én sem tartom magamat rosszabnak mint a te általad leírt 4 név!!!!!
Hányszor láttál minket játszani???
Persze aki pesten van és jó játékos az illetőket mindenki ismeri mert ott vannak helyben!!
Elismerem,hogy tényleg nagyon jól játszanak ezt tudom, mert ismerem őket régóta!!Ezzel nincs is gond!Csak aki vidéken játszik ott azért nehezebb bizonyítani!!!És bekerülni valahova is!Erre lehet írni cáfolatként,hogy vidékiek(komárom,debrecen,szolnok)akik sikeresek!De azért nagyvárosok,és ami nagyon fontos van anyagi támogatásuk és egy kicsivel több gyerkőc, aki nem csak focizni akar,meg kosarazni!

acsbar 2008.10.14. 23:32:37

Ráadásul a Szöcsi nem is jó játékos :D

Na jó, csak viccelődök itt a nagy dráma közepében. :)

szöcsi 2008.10.14. 23:35:31

:D köszi Barni!

szöcsi 2008.10.14. 23:38:40

Nem jössz föl msn-re??most:)

acsbar 2008.10.14. 23:38:56

Arról nem is beszélve, hogy csak azért nyertetek, mert nem én fújtam :D

szöcsi 2008.10.14. 23:40:20

Na az meg a másik!

Poór Józsi jobb volt :))

szg01 2008.10.15. 10:18:44

Édesem!

Az év színe a fekete lesz...mint az közismert ;)

Triton_42 2008.10.15. 13:18:25

Szeretném jelezni, hogy a totó nem enged belépni (Végre helyesen működik?:D:D), azt írja, nem létező felhasználó vagyok:D

Triton_42 2008.10.15. 13:22:58

Amúgy a kedvetekért megkerestem az év színét:

www.cotcot.hu/divat/cikk/347
:D:D
íriszkék:D
Szóval az SZPK elkezdhet új mezeket betárazni, ha naprakészen akarják tartani a mottójukat:D:D

angleton · http://floorball.blog.hu 2008.10.15. 14:05:46

Valószínűleg a szerveren adatbázis-karbantartás van, ezért nem működik az oldal. Amíg nem látsz egyetlen hírt sem a főoldalon, addig biztosan fennáll a probléma.

Füfke 2008.10.15. 15:43:56

Nézd meg jobban, ott is ott van a narancssárga!

Ági 2008.10.15. 18:11:49

Hiányzott a blog, jó, hogy van megint új cikk :)

floorballek · http://www.szpk.hu 2008.10.15. 18:47:05

Igen drágám :) De csak mintában lesz divat a fekete :D

Gété · http://www.floorballer.hu 2008.10.15. 22:40:55

De mindenki tudja, hogy a divatot egyelőre Veisz Laci alakítja a floorballban.

milka11 2008.10.15. 23:00:02

Elnézést, de megragadok minden lehetőséget:)!

A női válogatott mellé keresek:
1.) a nemzetközi kapcsolatok, tornák szervezéséhez, koordinálásához segítséget
2.) a női válogatott felkészüléséhez szükséges anyagiakhoz támogatók szerzése

Mindkét feladatnál (ami akár össze is vonható kellő munkabírás esetén) az angol nyelvtudás és a napi kapcsolattartási lehetőség (e-mail, msn, akár flottás telefon), a női válogatott ismerete vagy megismerése, rugalmasság, stb. előny.

Amit ajánlok:
- ha van, akkor sok munka és azonnal
- a válogatott köszönete
- a szövetségi kapitány fizetésének fele :)

Ha valamelyik érdekel, vegyél fel msn-re (varsazsuzsa@hotmail.com), vagy telefon.
Segítséget előre is köszönjük!!!

SÜRGŐS!!
(első feladat a novemberi női tornára koncentrálódik)

Füfke 2008.10.15. 23:35:00

múltkor még Kovács Petra volt az illetékes...

Füfke 2008.10.17. 11:00:29

Akkor ma hivatalosan kiosztok egy fekete pontot a blognak.....2 hét alatt egy post.... :) Szabadság ide vagy oda...a floorballtársadalom el lett kényesztetve a rendszeres bejegyszésekkel, úgyhogy az ilyen fajta leállások, már depresszióval járnak egyes blogolvasók körében. Kikérem magamnak! :)
süti beállítások módosítása