Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Premiere League

2008.10.17. 15:26 Floorballer

Eljött az ősz azon egy hete, amikor elválik a puding az acéltól, a tejsav a lebontott tápanyagtól, az edzett gladiátorok a műkedvelő labdazsonglőröktől, azaz bejelentjük a magyar floorball bajnokságok történetének majdnem első, de sokkal inkább második angol hetét. Emlékeinkben feldereng egy március 15-i hétközi forduló, most azonban egyenesen ünnepi derbikre kerül sor október 23-án, és lesz aki 3 nap alatt kétszer is parkettre léphet, felesleges energiáit így nem kell vízágyúk elfoglalására pazarolnia. (Várjuk a december 26-i és a január elsejei csatákat is jövőre, mit nekünk Premiere League!:D) 1 hét, 3 meccs, nem egy rangadó, 6 megszerezhető és ezzel párhuzamosan éppen 6 elveszíthető pont. Az olló nyílik, lesz aki felfele léphet nagyot, lesz aki elveszíthet mindent és ráfordul a…  

Lesz nagyon nagyon kulcsfontosságú női rangadó és egy nagyon nagyon várt férfi derbi, amin reményeink szerint a könnyünk is kicsordulhat a gyönyörűségtől… Emellett lesz temérdek dolgunk, amit egyelőre gőzünk sincs, hogy hogyan fogunk elvégezni, de megpróbálunk valamit összedobni csütörtök este. Kipihenten, felspanoltan ugorhatunk neki a billentyűzetnek, hogy hűséges és elvonási tünetekkel küszködő olvasóinkat visszatérítsük a rendes kerékvágásba – nem vennénk szívünkre, ha Füfke miattunk nem tudna megfelelő teljesítményt nyújtani depresszióra hivatkozván;) – és egyúttal megemlékezünk a szológitárért és rekedt hangért rajongók kedvéért arról a tényről, hogy a héten egyenesen index főcímben szólt a rock! Fekete pont elkönyvelve, tovább után hajtunk a pirosra! 

Salming Férfi OB1

Szolnok Cannibals FK - Torpedo Justitia SC

Október 19. 12:00, Szolnok 

A Torpedo játékosai túlvannak a nehezén: elhitették magukkal, hogy évek viszontagságai után tudnak nyerni, egyszersmind meg is tanultak nyerni! A Szolnok ezzel szemben az elmúlt időben nem sokszor kápráztatta el Strauss edzőt játékával. Ellentétes előjellel készülnek a fontos találkozóra a csapatok. A Torpedo sok-sok év tapasztalata után aligha száll el a részsikerektől, és érzésünk szerint komolylendületet kapott. Ennek megfelelően tavaly még azt mondtuk volna, hogy meglepetésre, most viszont fejet hajtva a bordók javulása előtt azt mondjuk egyszerűen, hogy a pillanatnyi formára hivatkozva küzdelmes 1 gólos vendégsikert jósolunk. 

Neumann-Kartal FSE -  Ares HC/Top Floor

Október 19. 17:00, Kartal 

Az ARES egyértelműen feltámadt az elmúlt héten, és lélekbeli béklyóikat letépve felszabadultan vethetik magukat a bajnokok az élboly nyomába. Érdekes megjegyezni, hogy a felméréseink alapján a közösség mennyire nem számol már az ARES sikerével, ami meglátásunk szerint nagy hiba, és Nádorék bizony könnyen előnyt kovácsolhatnak hátrányukból a 8-as pályán. Mujahid még nem áll rendelkezésre a hírek szerint, de Görögnek láthatólag megtalálta helyét Pavelka edző. A Neumann egyértelműen olyan rosszul kezdte a szezont, amilyen jól az elmúlt évet befejezte. Rendszerint 30-40 percig képesek tartani az ARES-t, hogy a végén egy menetrendszeri 4-5 gólos vereség szülessen. Most sem jósol mást a Gömb, a mezőny pedig aggódva pisloghat hátra. 

Dunai Krokodilok SE - Debreceni FSE

Október 19. 18:00, Törökbálint 

Lelki szemeink előtt látjuk a tömött csarnokot, előtte jegyekért kígyózó sorokat, benne az izgalomtól remegő szurkolókat, zászlóerdőt, fényeket és szakértő kommentátorokat, felcsapó lángokat, és halljuk a mennydörgés szerűr robajt, amint Szabó és Pazsák mögött kifutnak a csapatok a pályára, miközben bömböl a…  

Egyszerűen fergeteges lesz! Nem lehet más! Egy simán jó meccs esetén csalódottak lennénk. Az elmúlt két évben rendezett 4 Krokodil – Debrecen összesített eredménye 34 – 38 (6-7, 9-11, 10-11, 9-9), vagyis leátlagolva 8,5 – 9,5. Mind a két fél veretlen, mind a két fél korábbi bajnok, mind a két fél bajnok akar lenni! Ennél többet aligha kell mondani. A Debrecennek ez az első igazi derbije idén – és tömött sorban követi azt a másik kettő -, míg a Krokodilok egy rangadót már letudtak. A vendégek mellett szól a múlt, a hazaiak mellett az idén eddig talán egy árnyalattal jobb teljesítmény. Legalább 20 gólt várunk, és a végén egy egy gólos különbséget. A Gömb szerint most hazai lesz, de azért ne rohanjon senki a fogadóirodákba… sokkal inkább Törökbálintra vasárnap este! 

Mecman Eger ISE - Phoenix Fireball SE

Október 19. 18:00, Eger 

Mindent mérlegre téve sokaknál kiadódna a 2-es. A Gömb viszont makacsul tartja magát az 1-eshez, hiába rázzuk, fordítjuk a fény felé… A Phoenixnek egyszerűen nem fekszik az eddigiek alapján a masszívan betömörülő, elsősorban kontrákra alapozó ellenfelek játéka (WS, Torpedo), sokkal inkább a nyíltsisakos küzdelmet felvállaló, labdajáratós ellenfeleket kedvelik. Az Eger stílusa abszolút beleillik ebbe a vonulatba, ráadásul a keretük is rutinosabb a felsoroltaknál. Éppen emiatt – hiába noszogatjuk – a Gömb szerint a MEISE megszerzi első pontjait idén, éppen legnagyobb veresége után. 

SZPK-NOKIA - White Sharks HC

Október 18. 19:30, Komárom 

Honlapjuk tanúsága szerint a WS-t alaposan megrostálja a munkanap, aminek következtében kőbevésett 1-est látunk magunk előtt. Az SZPK támadóit külön motiválhatja a válogatottságért való küzdelem, így Benkei és László egymásra licitálva rohamozhatja az ellenfélkapuját Füzi passzaiból. És ne feledkezzünk meg Szabó Tibiről sem, aki nyilván beköszön kétszer, ahogy szokott. Az ehhez hasonló meccseken Illés mester általában több lehetőséget biztosít az ifjúságnak is, alighanem most sem lesz másként: az úthenger pedig robog tovább, szélsebes vonatként...

 

A WS számára lényegesen fontosabb lesz a hétközi egri meccs. 

Zone Női OB1

SZPK-NOKIA – White Sharks HC

Október 19. 17:30, Komárom 

A WS elveszítette Bánki Ernát sérülés, Bodócs Emesét tanulmányi kiküldetés miatt, azaz két legjobbjukat kénytelenek nélkülözni az amúgy is limitált létszám mellett. A hazaiak lendületben vannak, és aligha akarnak éppen itt pontot veszíteni. Az olyan böszmeség (nofene, a Word aláhúzza ezt a szót…:D)lenne részükről, melyet csapat még nem csinált két sikeres idegenbeli rangadó után! Ennek ellenére meg fognak szenvedni, hiszen tudat alatt mégiscsak felszabadultabban és lazábban áll az ember a pályán bajnoki helyezésére gondolván. Ráadásul női csapatokról beszélünk, bármi történhet, de a Gömb egy végén elnyúló 5-6 gólos hazaira tesz. 

Mecman Eger ISE - Phoenix Fireball SE

Október 19. 16:00 

Hattttttalmas rangadó és óóóóóriási tét! Az SZPK helyzeti előnye birtokában úgy tekinthet erre a meccsre, hogy azt kémleli, ki is lesz az egyes számú üldöző. Az Eger nyilvánvalóan nem veszíthet kétszer otthon, ha fényes reményeket táplál, a Phoenix pedig lelki többletet kaphat attól a ténytől, hogy hagyták már el győztesen Pásztorvölgyet. Sok múlhat a hálóőrökön és az emberfogókon, valamint a két csapat ifjú vezérein. Őszintén nem tudjuk megmondani mi lesz az eredmény, de x közelit várunk… Ja, valamiért ez a nóta még ide kívánkozik:

 

 

 

6 komment

Címkék: floorball ob1 noi lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr32718776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füfke 2008.10.17. 20:47:46

Többször jelezvén, a meccsünk szombaton lesz, tehát 18-án (munkanap), ahogy erről említést is tettél bevezetődben. Szóval a hunfloorballon rosszul van fenn, ahonnan másoltad (gondolom).

Floorballer 2008.10.17. 20:57:52

Áááá... Hogy neked semmi nem jó Füfke!:D:D És megint igaz...:D

R#8 2008.10.17. 22:09:12

A WS-Mecman Eger okt 23.-i meccse nincs bent a tippek közt:P

Triton_42 2008.10.18. 01:12:56

A CH/Triton-SZPK 23-i meccs sincs:D

Triton_42 2008.10.18. 01:13:28

Jó, megtaláltam:D:D

Triton_42 2008.10.18. 19:13:11

Amúgy látom nagy hatással volt rátok a hír, hogy az AC/DC (AC[villám]DC) márciusban nálunk koncertezik:D:D
süti beállítások módosítása