Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Prága & Ostrava 2008: Következik a Férfi VB!

2008.12.02. 18:34 Floorballer

Következik a férfi VB, hát foglaljuk össze mi is történt eddig hasonló eseményeken! (Mindehhez Kovács Gergelyt (IBK CH/Triton) hívtuk segítségül, aki örömmel tett eleget a felkérésnek, köszönet a cikkért!)

A legegyszerűbb egy kézlegyintéssel lezárni: 6 VB 6 Svéd világbajnoki cím. Utánuk a finnek következnek az éremtabellán 4 ezüsttel és 2 bronzzal. Érmet szerzett még a történelem során Svájc (1 ezüst, 3 bronz), Csehország (1 ezüst) és Norvégia (1 bronz).

Nézzük kicsit a nemzetközi viszonyok alakulását időrendben: Az első világbajnokságot 1996-ban Svédországban rendezték. Csak „A” csoport volt, és itt szerezték egyetlen érmüket a norvégok (svédek, finnek mögött). Magyarország a 10. helyen végzett, miután a csoportban 5.-ek lettünk (Cseho. 2-6, Finno. 1-15, Szingapúr 7-2, Oroszo. 1-14, Németo. 3-8), majd a 9. helyért a lettektől 7-4-re kikaptunk. Legeredményesebb játékosunk Palla Róbert volt 3+3-al. A ma is aktívak közül Bedő 4, Nádor 3 pontot szerzett, valamint pályára lépett Vadócz és Bugár is.

Két évvel később megszerezte első érmét Svájc (Svédo., Svájc, Finno. a sorrend). Ez volt az első „A” és „B” csoportos VB, házigazdaként bemutatkoztak a csehek, és ez volt az egyetlen férfi VB ahol Magyarország nem indult. A németek kiestek az elitből, a lettek pedig feljutottak oda.

2000-ben a házigazda norvégok csak 5.-ek lettek, a svédek mögött a dobogóra állhatott Finnország és Svájc. Kiesett Oroszország, feljutott Németország. Ami minket ennél jobban érdekel, hogy a magyar válogatott visszatért! Igaz, hogy az utolsó hely jutott nekünk, hiszen a csoportban kikaptunk a britektől 6-3 (visszavágtak az aranycsapat elleni vereségért) és az osztrákoktól 7-2, valamint döntetlent játszottunk az észtekkel (4-4), majd a 9. helyért 5-4-re az ausztrálok is elvertek minket (59.56-nál lőtték az 5. góljukat). Legjobb pontszerzőnk Nádor volt (6+0=6, mely az 5. helyet jelentette neki ezen a gólszegény VB-n). Pályára lépett a ma is aktívak közül: Vadócz (1+5), Bedő, Strauss, Szabó 2-2 pontosak voltak, Pafféri, Papp, Bugár, Rab Konsti pedig pontot nem szereztek, de a védelmet irányították.

2002-ben eljött az idő, hogy a finnek legyenek a házigazdák, és megpróbálják letaszítani hazai pályán a svédeket a trónról (akik eddigre már három koronások voltak). El is jutottak a döntőig, ahol az 59. perc elején 4-3-ra vezettek a svédek. 59.42-nél üres kapus góllal 5-3, 59.51-nél 5-4, majd 59.59: büntetőből 6-4 (innen másoltak az egyetemista japánok). Kiestek volna a németek, de a létszámbővítésnek köszönhetően megúszták, feljutottak az oroszok és az osztrákok. A 16(!) csapatos „B” csoportban 7. lett a magyar válogatott. A csoportkörben 2. helyen végeztünk miután 8-1-re kikaptunk az oroszoktól, de 13-3-ra Malajziát, 7-1-re pedig Szingapúrt vertük. Jött a negyeddöntő, és a nagyon fájdalmas hosszabbításos vereség az észtektől. Az utolsó percre fordulva még vezetett a válogatott, jött az egyik Kivi és egalizált, majd a hosszabbítás 3. percében az aranygólt is belőtte.  A továbbiakban a lengyelektől 5-3-ra kaptunk ki, míg a 7. helyért Szlovéniát vertük 4-3-ra Schmidt Oli 59.51-nél szerzett góljával. A ma aktívak közül Huszti, Nádor, Bugár, a Rab fivérek, Szabó, Papp, Bedő, Strauss, Pafféri, Por, Füzi léptek pályára, valamint bemutatkoztak a nemzeti csapatban a Schmidt testvérek is. Legeredményesebb játékosunk Dennis lett 5+9=14-el.

2004, az év mikor már „C” csoportos VB-t is rendeztek. Ezt Japán nyerte magabiztosan. A nagyoknál a helyzet nem változott. A svédek nyertek, a svájciak elérték, hogy hazai pályán a csehekkel játszhattak elődöntőt (csoportban megverték a finneket), melyet aztán elbuktak. A csehek megszorították a svédeket, elkapni azonban nem tudták őket. Kiestek az osztrákok, feljutottak az olaszok (59.59-nél egyenlítettek, majd emberelőnyben aranygóllal nyertek). A magyar válogatott 2. lett csoportjában, miután az USA-t 8-3-ra, a briteket 8-5-re, Szingapúrt 15-7-re verte, közben pedig nagyon kikapott az olaszoktól (15-6). Az elődöntőben jöhetett Észtország, és egy 6-4-es vereség (utolsó gól üres kapura). Megint a Kivik voltak a végzetünk. A bronzmeccsen megvertük a hollandokat, és ezzel megszereztük a bronzérmet! Ezen a VB-n pályára lépettek közül még szinte mindenki aktív (Huszti, Nádor, Bugár, a Rab fivérek, Szabó, Papp, Bedő, Strauss, Pafféri, Por, Füzi, Vadócz, Mujahid, Schmidt fivérek, Kovács), legeredményesebbünk, aki egyben a „B”-VB legeredményesebb játékosa is lett Dennis volt (10+14), de Nádor is befért a top 5-be a maga 10+2-jével.

2006: Svédországban a hazaiak nyertek, de… Aki ott volt, nem felejti, hogy a finnek sokáig vezettek, és jobbak voltak, mint ellenfelük. A hosszabbításban pedig egy nagyon-nagyon vitatott kiállítás játszott döntő szerepet, mely után emberelőnyüket kihasználva szerezték meg 6. világbajnoki címüket a svédek. Kiesett Németország az „A” csoportból, és Magyarország megverésével Észtország jutott fel. A válogatott tehát nagyon közel volt a fantasztikus bravúrhoz, mégis nagyon messze volt tőle. A csoportmeccsek során magabiztos 11-7-el indítottunk az USA ellen, majd jött a nem várt vereség a hihetetlen agresszívan játszó britek ellen (7-8). Japán ugyan könnyűnek tűnő 8-4-el intéztük el, de 4-4 volt a 3. harmad elején, míg az észtek ellen labdába sem rúgtunk (4-9). Szerencsénkre a britek mindenki mástól kikaptak, így mondhatjuk, hogy a csoportban a helyünkre kerültünk. Az elődöntőben Szlovénia ellen 1-0-s vezetésünknél 5 perc emberelőny következett megspékelve az ellenfél legjobbjának végleges kiállításával. Lőttünk 4-et az 5 perc alatt, a továbbiak már csak formai követelmények voltak, és bejutottunk a döntőbe (10-2). Aki pályára léphetett a Globenban egy nappal később, az sosem felejti. 13-3-ra vertek minket az észtek, mert jobbak voltak sokkal, de akkor is feledhetetlen élménnyel gazdagodott a válogatott minden tagja. Ezüstérem, fejlődés: siker volt a VB a javából. Nánási Dennis a B-VB all-starjának lett tagja, valamint ő lett a legeredményesebb játékos is (18+7). A csütörtökön útra kelő keretből két éve is utazó volt: Bognár, Füzi, Vígh, Nádor, Dávid, Kovács, Liebe és a Schmidt testvérek. Varga Gergő akkor utazott, most kivívta a jogot, de két héttel a VB előtt megsérült, így nem lehet ott. A „C”-VB-t Lengyelország nyerte, aki tudása alapján „A” csoportos, csak kizárása miatt kellett megkezdenie a kapaszkodást alulról.

2008, Csehország. A VB-t alighanem szinte mindenki szerint Svédország nyeri ismét, de szerintünk a finnek. Hogy a magyar csapat mit ér el, arra tippelni sem érdemes, hiszen lehetünk a legjobbak, de könnyen előfordulhat, hogy még az elődöntőbe sem sikerül bekerülni. Sok a fiatalunk, nem tudjuk, mire lehet képes a többi csapat, mire lehetünk mi képesek téthelyzetben. Amit viszont tudunk, hogy drukkolni kötelező, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! 

(A magyar válogatott hivatalos utazó kerete és stábja itt megtalálható, a világbajnokság hivatalos programja pedig ezen a lineken olvasható.)

 

1 komment

Címkék: floorball vb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr9800204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanya 2008.12.02. 22:01:22

Hajrá srácok, mindent bele!!!
süti beállítások módosítása